Şimdi Ara

neden sadece 3-4 marka (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

böyle bir yargı var maalesef. araba alacağım diyince vw,reno,toyota,pejo.

eee diyerleri trilyonluk argeleri nereye yatırıyor onlarınki teknoloji araba değil mi?
    ben sıfır araç almak için 6-7 ay araştırma yaptım. sonunda gittim mitsubishi colt aldım.

29 bine
    Mitsubishi gibi bir dünya markası
    start&stop
    c.control
    far sensörü
    yağmur sensörü
    soğutmalı torpido
    15" çelik jant
    park sensörü
    lazerli arka camlar
    direksiyondan kumandalı mp3 çalar
    RISE gövde yapısı
    elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    ABS EBD EPS( elektrik destekli direksiyon )
    gibi birçok donanıma sahip B sınıfı ender araçlardan birisi. iç genişliği ise birçok C sınıfı araçtan bile daha büyük(bagaj çok küçük)
    yakıtı ise 1,3 benzinli 95ps ve 1 depo ile uzun yolda ( 4,5lt ortalamam var )1000km civarı ( 45 litre depo ) şehir içinde en az 600km yapan bir araç.
    ve aracın bir özelliğide hollanda da nedcar fabrikasında %60 mercedes parçaları kullanılarak yapılan ama markası mercedes olmayan tek araba.

gel gelelim dediğinizden ötürü kimse bu aracı bilmiyor ve aldığımda da herkes

parçası pahalı
    neden aldın?
    2. eli yok gibi birçok tepki görüyorum

ama bakıyorumda şöyle hangi aracın parçası ucuz? yeni polonun 1 tane aynası 750 lira?? mitsuda yanlış bilmiyorsam 550 lira olması lazım.
    yani güncel araçların parça fiyatlarıda çok ucuz değil. artık eskisi gibi parça ucuz araba kalmadı. ( yetkili servisler için konuşuyorum. )

Boşuna yorma kardeşim kendini bizim milletimiz arabanın kokpitine bakıp araba alır. Kaç hp araban var desen bilmez. Donanımı önemsemez. O yüzden yolda karşılaşırsak bir sellektör atarız birbirimize malum az sayıda var bizden

• quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

böyle bir yargı var maalesef. araba alacağım diyince vw,reno,toyota,pejo.

eee diyerleri trilyonluk argeleri nereye yatırıyor onlarınki teknoloji araba değil mi?
    ben sıfır araç almak için 6-7 ay araştırma yaptım. sonunda gittim mitsubishi colt aldım.

29 bine
    Mitsubishi gibi bir dünya markası
    start&stop
    c.control
    far sensörü
    yağmur sensörü
    soğutmalı torpido
    15" çelik jant
    park sensörü
    lazerli arka camlar
    direksiyondan kumandalı mp3 çalar
    RISE gövde yapısı
    elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    ABS EBD EPS( elektrik destekli direksiyon )
    gibi birçok donanıma sahip B sınıfı ender araçlardan birisi. iç genişliği ise birçok C sınıfı araçtan bile daha büyük(bagaj çok küçük)
    yakıtı ise 1,3 benzinli 95ps ve 1 depo ile uzun yolda ( 4,5lt ortalamam var )1000km civarı ( 45 litre depo ) şehir içinde en az 600km yapan bir araç.
    ve aracın bir özelliğide hollanda da nedcar fabrikasında %60 mercedes parçaları kullanılarak yapılan ama markası mercedes olmayan tek araba.

gel gelelim dediğinizden ötürü kimse bu aracı bilmiyor ve aldığımda da herkes

parçası pahalı
    neden aldın?
    2. eli yok gibi birçok tepki görüyorum

ama bakıyorumda şöyle hangi aracın parçası ucuz? yeni polonun 1 tane aynası 750 lira?? mitsuda yanlış bilmiyorsam 550 lira olması lazım.
    yani güncel araçların parça fiyatlarıda çok ucuz değil. artık eskisi gibi parça ucuz araba kalmadı. ( yetkili servisler için konuşuyorum. )

Boşuna yorma kardeşim kendini bizim milletimiz arabanın kokpitine bakıp araba alır. Kaç hp araban var desen bilmez. Donanımı önemsemez. O yüzden yolda karşılaşırsak bir sellektör atarız birbirimize malum az sayıda var bizden

haklısın Murat dostum ama ben şunu anlayamıyorum.

gidiyorum sıfır araç almaya adam araca 40binlira para istiyor ve araçta manuel klima, kapak jant,abs var başkada birşey yok.

sis farı diyorsun +500 diyor c.control diyorsun +1500 diyor. ne anladım ben bu işten. madem jant kapaklı sadece klimalı araç alacaksam neden sıfır alayım? eski aracımda da bu özellikler vardı zaten. ( 96 corolla )

ben sis farını falan özellik diye yazmadım kimisi 3.stop lambasını bile donanım diye sayıyor.sıfır araç alıyorum kardeşim sis farı olmaz mı? iyi ozaman stoplardan da 1 tanesini koyun diğeri fazla. ben sıfır araç alıp 30-40 bin lira veriyorsam karşılığınıda beklerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

fakir kesim için evet 3 veya 4 marka var. ülkemizdeki insanların çoğu fakir ve varyemez olduğundan ucuz markalar daha çok tutuluyor. Fakirler ekmeğinden kısıp araç alıyorlar. Aracı alırken yarın öbür gün sıkışırsam satabileceğim bir araç olsun diyorlar. Gidip fiat,renault alıyorlar. Parası olupta vw alanlarda aynı şekilde. Satması kolay olan araçlara yöneliyorlar. 5-10 yıl bineceğini düşünse bile 5,10 sene sonra satacağını düşünüyor adam. Bunda diğer önemli taraf ise fiyat/performans oranı. Parçası ucuz olan arabalar tercih ediliyor hep. Yakıtta ondan sonra geliyor. Şahin mesela. Parçası çok ucuz. Yakıtı fazla. Ama birçok kişi hala kuş serisine biniyor. 2000 model toyota avensis almak büyük cesaret. kendine güvenen alsın. sorunsuz muhteşem bir araç. Ama sonuçta 12 yaşında. İllaki ufakta olsa bir sorun çıkartır. Parçası yok mu? Dolu var. Ama bir kaza yapsanız aracın yarısı kadar ödersiniz tamir ettirmek için. Fiat marea. Güzel rahat konforlu bir araç. Piyasası kötü olması korkutuyor ve yakıtı diğer araçlara göre biraz fazla. Aynı paraya palio alınabiliyor. Ama niye palioyu tercih ediyorlar. Tampona 300-400 lira vereceklerine 50 lira vermek için. 100 kilometrede 35 tl yerine 20 tl ödeyecekleri için vs vs..

+1

• kullanıcılar genellikle 1-2 yıl içinde araç değiştiriyor. yahut paraya sıkışırsa acil elden çıkarmak istiyor. bu durumda lancer, mazda, subaru, rover gibi 2. eli zayıf olan bir araç almak istemiyorlar haliyle.

fiat'ın türkiye'de tutmasının ana sebeplerinden budur misal.
  • çok doğru insanlar bilindik markalar dışındaki arabalara güvenemiyor nedense sokağa çıkıp bak hep benzer arabalar.
  • Ikinci el, servis-yedek parca bulunurlugu ile ilgili bir durum.

Bir de tecrube ile ilgili. Genc yaslarda insanlar genellikle daha gozukara oluyor. Yaslar ilerleyip badireler atlatilinca insanlar her konuda oldugu gibi arac konusunda da tutuculasiyor.

Gencken "1 ayda satilmasin da 3 ayda satilsin", "yakinimda servisi yoksa 10 kilometre ileriye giderim" demesi kolay. Yaslar ilerleyip sorumluluklar artinca o fazladan 1 ay, fazladan 10 kilometre insana zul geliyor, adamin agzinin tadini kaciriyor. Dertler cok cunku. Sorun istemiyorsun, ugrasmak istemiyorsun... Araba zevk araci degil senin icin.

Yasim 37. 19 yillik ehliyetli soforum. Su an itibariyla almayi birak, gidip bakacagim markalar belli. 4-5 tanedir, daha da degil. Sahiplerini rencide etmek istemem, ama hicbir kuvvetin bana aldirmayacagi bir dolu marka var. Yasadim, biliyorum.

Peder 64 yasinda, 40 yillik kullanici. Almayi birak, bakacagi marka iki tanedir. Ugrasmaz bile. "X markanin Y modeli de iyiymis" desen dinlemez.

Onyargi deniyor ama, onyargilarin bir kismi da tecrube ile olusuyor. Insanlar %100 baskalarindan duyduguyla hareket edecek kadar keriz degil...

• Millet hava atmayi seviyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Howlin Wolf -- 10 Mart 2012; 18:21:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanfrancisco477

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Çünkü arabayı kendimiz için değil, başkası için seçiyoruz..

İşte bu . bu yorumun üstüne daha bişey yazmaya gerek bile yok.

kesinlikle katılıyorumç benim dediğimde buydu.

• Bir ara nasil diyolardi? Nokia dan şaşma arkadaş... Şimdi noldu?
    Zamanla degisir diye dusunuyorum ben....
  • @blue rondo arkadaş güzel açıklamış, kısaca araba demek hem para hem zaman demektir, kişinin bu ikisine ne kadar harcayacağı önemli bir etkendir. Arabayı bir ulaşım aracı olarak gören ve bir sorun çıktığında daha ucuz ve daha kolay halletmek isteyen biri için 3-5 marka vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Çünkü arabayı kendimiz için değil, başkası için seçiyoruz..

+1907

Kesinlikle hocama katılıyorum, tam bir HeadShot olmuş.Diyecek başka söz yok.
  • Ben de bilindik markalardan araç alıyorum(genelde toyota) bunun sebei 2. elden ziyade küçük bir yerde yaşadığım için araç arıza yaparsa anlayacak birini bulabilme ihtimalim. Şimdi gidip subaru ya da ne bileyim lacetti alsam araç bozulursa anlayan usta yok...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.