Şimdi Ara

neden sadece 3-4 marka

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • neden 50 ye yakın marka varken 3-4 marka araçla sınırlıyız.
    1 yıl kadar önce eniştem 2004 lacetti aldı. bizim corolladan daha donanımlı içi harikulade geniş. sadece az miktar performansı düşük ve yakıtı 100 km de çok az miktar fazla. oda kasa ağırlığından. aldığı fiyat 15500 dü. bizdeki abs si 2. hava yastığı bile olmayan corollalar 18-19 larda cirit atıyor.
    arada 3-4 bin tl fark var. az değil üstelik o 2004 model.
    veya mtsubshi var. lancer mesela 2006 sı 19 a alınabiliyor. gayette ideal masrafsız sorunsuz sağlam bir aile bir otomobili olur. ama yok sadece toyota vw opel üçlüsüne binecek bizim halkımız.
    en basitinden şunu diyeyim 2000 model mitsubishi carismayla-2000 model şahine aynı parayı veren bir toplumuz.
    soruyorum doğrumuyuz yanlışmıyız?

• o corolla'ya boşuna efsane kasa demiyorlar..
  • dediğim gibi 11 yıldır sorunsuz corolla kullanıyorum. 2001 model. ama o efsane kasalar gli lere özellikle benim vereceğim üst para 14000 dir. 15 i bulursam kimse kusura bakmasın ama gidip 2000 avensis alırım illaha toyota alacaksam. bunu 11 yıllık toyota kullanıcısı olarak söylüyorum.
  • insanlardaki önyargı yüzünden

dediginiz gibi mesela 2004 lacetti o alıncak boş donanımsız arabalardan daha iyiyken, opel olsun toyota olsun da donanımsız olsun düşük model olsun diyen zihniyete şaşırıyorum gerçekten
  • Bu dediğin eskiden daha yaygındı ama artık bütün markalar belli standartların üzerinde araç ürettikleri için bu devir değişiyor.
    Ben Chevrolet'inden Kia'sına Fiat'ından Ford'una kadar bürçok markaya bindim.
    Lada ve Tata dışındada hiçbir markaya karşı önyargım yok
  • konu açmişsin ..
  • Çünkü arabayı kendimiz için değil, başkası için seçiyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 9 Mart 2012; 22:01:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4-4-2 DE SNEİJDER'E YER YOK!!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sürü psikolojisi
  • çünkü ülkemizde ''TUTULMA'' diye bir kavram var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

konu açmişsin ..

içimde kalmasın istedim. böyle düşünen çokmu acaba. ha birde ilerde bir otomobil almayı planlıyorum. forumda kullanan çok. 7000 tl 90-91 brodway e vermek yerine 96-97 klimalı full enjeksiyon motora sahip airbagli 4 camı dikiz aynaları elktrikli konforlu ve %100 opel motorlu 6-7000 tl ye bir daewoo espero düşünüyorum. ilk otomobil olarak. ne dersiniz. örnek ilan olarak
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daewoo-memurdan-satilik-77390424/detay
    mesela bu ilandaki gib diri görünen ama manuel viteslisi :D

• Boşuna dememiş malum kişi ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan zordur diye
  • çoğu kişi arabayı satmak için aldığı için tabiki...
  • 1,4 golf 102 hp benzinli araç 2008 model 37 liradan satılırken. 2011 lancer 1,6 117hp araç benzini kokladıgı halde o güzel tasarımıyla 37000 liradan satılmıyor. Birinin km si 93000 lancer daha 12000 de. donanım olarak golfü 5 e katlıyor ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Çünkü arabayı kendimiz için değil, başkası için seçiyoruz..

+1

aracın alımından ziyade kaça ve nasıl satacağımızı düşünerek alıyoruz genelde.

buda keyiften olmuyor. her insanın, ailenin bir bütçesi var. para kolay kazanılmıyor ve olabilecek minimum kayıpla iş yapmak, mal almak istiyoruz. bu yüzden bazı durumlarda kişisel zevklerimiz arka plana itiliyor yada mantığımız doğrultusunda zevklerimize en uygun tercihleri yapıyoruz.

herkes ister istediği gibi araç alsın, satarken 3e 5e bakmadan satsın yenisini alsın. ama olmuyor, malum imkanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Mysterious_

1,4 golf 102 hp benzinli araç 2008 model 37 liradan satılırken. 2011 lancer 1,6 117hp araç benzini kokladıgı halde o güzel tasarımıyla 37000 liradan satılmıyor. Birinin km si 93000 lancer daha 12000 de. donanım olarak golfü 5 e katlıyor ayrıca.

şu an gücüm yetse düşüneceğim bir araçtı gece mavisi bir lancer sportback. golf e fazladan vereceğim 5-10000 tl lede güzel bir bodk kit orjinali altınada 17 inch jantlar. ufakta bir egzoz ve ses sistemi ;) manueli olsa düşünmeden 1.8 intense alırdım ama manuel yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

o corolla'ya boşuna efsane kasa demiyorlar..

Şöyle dönüp bakıyorum arabalara.Her araba efsane arkadaş yok böyle bişey.Efsane tofaş, efsane toyota, efsane reno.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendikendine

quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

konu açmişsin ..

içimde kalmasın istedim. böyle düşünen çokmu acaba. ha birde ilerde bir otomobil almayı planlıyorum. forumda kullanan çok. 7000 tl 90-91 brodway e vermek yerine 96-97 klimalı full enjeksiyon motora sahip airbagli 4 camı dikiz aynaları elktrikli konforlu ve %100 opel motorlu 6-7000 tl ye bir daewoo espero düşünüyorum. ilk otomobil olarak. ne dersiniz. örnek ilan olarak
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-daewoo-memurdan-satilik-77390424/detay
    mesela bu ilandaki gib diri görünen ama manuel viteslisi :D

Oyle diyorsun ama simdi farz ediyorum sen o arabayi aldin hadi muhim 1 parcasi bozuldu ne yapacaksin ?satacaginda elinden cikarabilecekmisin ? herhangi 1 ariza actiginda yapabilecek ustayi bulabilecekmisin ? bunlar da onemli bence

• fakir kesim için evet 3 veya 4 marka var. ülkemizdeki insanların çoğu fakir ve varyemez olduğundan ucuz markalar daha çok tutuluyor. Fakirler ekmeğinden kısıp araç alıyorlar. Aracı alırken yarın öbür gün sıkışırsam satabileceğim bir araç olsun diyorlar. Gidip fiat,renault alıyorlar. Parası olupta vw alanlarda aynı şekilde. Satması kolay olan araçlara yöneliyorlar. 5-10 yıl bineceğini düşünse bile 5,10 sene sonra satacağını düşünüyor adam. Bunda diğer önemli taraf ise fiyat/performans oranı. Parçası ucuz olan arabalar tercih ediliyor hep. Yakıtta ondan sonra geliyor. Şahin mesela. Parçası çok ucuz. Yakıtı fazla. Ama birçok kişi hala kuş serisine biniyor. 2000 model toyota avensis almak büyük cesaret. kendine güvenen alsın. sorunsuz muhteşem bir araç. Ama sonuçta 12 yaşında. İllaki ufakta olsa bir sorun çıkartır. Parçası yok mu? Dolu var. Ama bir kaza yapsanız aracın yarısı kadar ödersiniz tamir ettirmek için. Fiat marea. Güzel rahat konforlu bir araç. Piyasası kötü olması korkutuyor ve yakıtı diğer araçlara göre biraz fazla. Aynı paraya palio alınabiliyor. Ama niye palioyu tercih ediyorlar. Tampona 300-400 lira vereceklerine 50 lira vermek için. 100 kilometrede 35 tl yerine 20 tl ödeyecekleri için vs vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Çünkü arabayı kendimiz için değil, başkası için seçiyoruz..

İşte bu . bu yorumun üstüne daha bişey yazmaya gerek bile yok.
  • böyle bir yargı var maalesef. araba alacağım diyince vw,reno,toyota,pejo,honda

eee diyerleri trilyonluk argeleri nereye yatırıyor onlarınki teknoloji araba değil mi?
    ben sıfır araç almak için 6-7 ay araştırma yaptım. sonunda gittim mitsubishi colt aldım.

29 bine
    Mitsubishi gibi bir dünya markası
    start&stop
    c.control
    far sensörü
    yağmur sensörü
    soğutmalı torpido
    15" çelik jant
    park sensörü
    lazerli arka camlar
    yarı otomatik klima
    direksiyondan kumandalı mp3 çalar
    RISE gövde yapısı
    elektrikli ısıtmalı yan aynalar
    ABS EBD EPS( elektrik destekli direksiyon )
    gibi birçok donanıma sahip B sınıfı ender araçlardan birisi. iç genişliği ise birçok C sınıfı araçtan bile daha büyük(bagaj çok küçük)
    yakıtı ise 1,3 benzinli 95ps ve 1 depo ile uzun yolda ( 4,5lt ortalamam var )1000km civarı ( 45 litre depo ) şehir içinde en az 600km yapan bir araç.
    ve aracın bir özelliğide hollanda da nedcar fabrikasında %60 mercedes parçaları kullanılarak yapılan ama markası mercedes olmayan tek araba.

gel gelelim dediğinizden ötürü kimse bu aracı bilmiyor ve aldığımda da herkes

parçası pahalı
    neden aldın?
    2. eli yok gibi birçok tepki görüyorum

ama bakıyorumda şöyle hangi aracın parçası ucuz? yeni polonun 1 tane aynası 750 lira?? mitsuda yanlış bilmiyorsam 550 lira olması lazım.
    yani güncel araçların parça fiyatlarıda çok ucuz değil. artık eskisi gibi parça ucuz araba kalmadı. ( yetkili servisler için konuşuyorum. )

colt'un bakımları 15bin kmde bir diğer araçların birçoğu 10binde. colt'un bakımı 250-300 arası tutuyor,honda vw gibi markalarda 400-500 arası ve ben 2 bakıma giriyorum ( 15bin-30bin ) diğer markalar 3 bakıma giriyor ( 10-20-30bin )

ayrıca colt'un trigeri zincirli ve ağır bakımları yok. bu durumda mantıklı olan buydu( hem ucuza aldım hem çok donanımlı hemde benzinli araçlarda en az yakan araç. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 10 Mart 2012; 12:59:32 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.