Şimdi Ara

Neden SONY VAIO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: yildiz06

Yanlış bilmiyorsam Fz21m Carrefour da satılan ve bu modelde sanırım üretim hatası varmış. Yoksa Sony'yi bu fiyata ancak rüyanızda satın alırsınız

quote:

Orjinalden alıntı: selimhun

Ne usd 2.460...usd 3.000 i....Carrefour Blu Ray li Sony Vaio yu 1.690 YTL ye satıyor....12 taksit !!!!!

Sony Vaio nun fiyatı Asus a eşitlendi....Alın size Sony Vaio nun Asus tarafından üretildiğinin son ve açık kanıtı. SONY VAIO IS AN ASUS.!!!!

Sony...üretim hatalı Vaio satıyo demek.!!!!!??????Duymasın seni Sony Vaio cular ......!!!!!!

• Neden Sony Vaio? sorusunun cevabını tam almak için,Sony Vaio kullanmak gerekir ki ancak o zaman anlarsınız neden vaio diye?Vaio'su olan bir arkadaşınız yanına gidin biraz kullanın görün gözünüzle makineyi,sonra karar verin iyi kötü?
    Sony laptoplarda kullandığı malzeme kalitesini diğer markalarda göremezsiniz.(MacBok hariç...) Kasası öncelikle çok sağlam çünkü yine sadece Sony'nin kullandığı (Karbon) Carbon Kasalardan yapılıyor.Ekran kalitesine gelelim,bunu kimse inkar edemez ki,piyasanın en net,canlı ve parlak görüntü SONY'lerde mevcut,çift lamba teknolojili olanlarda ise muazzam bir kalite.Zaten işimiz devamlı ekranla olduğundan devamlı ekrana baktığımızdan bence en önemli sebeplerden biriside ekran görüntüsü ve kalitesidir...Haksız mıyım bu konuda? Değilim tabi :))) Devamlı ekrana bakıyoruz,e o zaman görüntü çok önemli. Ben de derdim önceden,neden Sony'e daha fazla para verelim ki,daha iyi özelliklerde daha uyguna başka markalar var diye...Ama gel gelelim Sonyleri görüp kullanmaya başladım,anında ters bir U Dönüşü... Sony Vaio'lara söz söyleyen arkadaşlara soruyorum,acaba bizzat elinize alıp kullandınız mı? :)))
    Diğer bir konu FZ-11 ve FZ-21M lerin bazılarında fan ve ısınma sorunu mevcut ama FZ-31M modellerinde hiçbir hata ve sorun bulunmamaktadır ben kullanıyorum gayet memnunum.. Tutup da FZ serileri hatalı ve sorunlu demek çok yanlış olur...

Neden Vaio? sorusunun bir başka cevabını arkadaşımız video linki vererek paylaşmış,herşey ortada :)))

• Tasarım, kalite ve teknoloji yarışında Vaio ve Macbook Pro var adam gibi, gerisi hikaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rider30 -- 7 Nisan 2008; 14:44:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: rider30

Tasarım, kalite ve teknoloji yarışında Vaio ve Macbook Pro var adam gibi, gerisi hikaye

• arkadaşlar sony yi asusu üretiyor gibi kelimeler kullanmış bu kelimeyi acayip yadırgadım doğrusu.sony neresinden bakarsanız bakın her zaman diğer markalardan farklı olmuştur diyazn bakımından .evet bazı parçaları kendi imal etmiyor olabilir ama tasarımlar tamamen sony ye ait. illaki her parçayı üretecen diye de bir şey yok. sence coca colamı pepsiye üretiyor yoksa pepsimi coca colaya üretiyor...ikiside birbirine benziyor ama tadları ayrı dimi vaio ve diğerleride öyle işte vaio kullanmak ayrıcalıktır...
  • Bu iş biraz para meselesi!

Biraz da marka meselesi: Dolce Gabana gözlük ile Ray Ban gözlük hemen hemen aynı işlevi görürken ve kalite olarak da bence bir fark yokken aralarında fiyat farkı mevcut. Aynı şey bu notebook için de geçerli. Paran varsa ve hava basmayı seviyorsan alırsın Apple veya Sony; yoksa diğerlerini!..

Sonuç: Parası olan konuşuyor...
  • quote:

Ne usd 2.460...usd 3.000 i....Carrefour Blu Ray li Sony Vaio yu 1.690 YTL ye satıyor....12 taksit !!!!!

Sony Vaio nun fiyatı Asus a eşitlendi....Alın size Sony Vaio nun Asus tarafından üretildiğinin son ve açık kanıtı. SONY VAIO IS AN ASUS.!!!!

Sonye asus diyen arkadaşımıza birkaç cevap niteliğinde bişeyler yazmak istiyorum..
    1.Asusun ekran kalitesi sonynin yanına yaklaşamaz
    2.Malzeme kalitesi sonynin yanına yaklaşamaz
    3.Asus made in PRC veya China,"Sony MADE IN JAPAN"
    4.Sonynin müşterilerine sunduğu imkanlar asus kullanıcılarının hayal ettiklerinden bile çok fazla.
    5.Sony hiçbir ürününü diğer firmalara ürettirmez çünkü teknolojisi daha üstündür.

Kısacası Asus laptop pazarında güçlü ve iyi bir marka ama Sonynin yanına yaklaşamaz.Kısacası sonyi bilen bilir..

• quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

quote:

Sonye asus diyen arkadaşımıza birkaç cevap niteliğinde bişeyler yazmak istiyorum..
    4.Sonynin müşterilerine sunduğu imkanlar asus kullanıcılarının hayal ettiklerinden bile çok fazla.
    5.Sony hiçbir ürününü diğer firmalara ürettirmez çünkü teknolojisi daha üstündür.

Kısacası Asus laptop pazarında güçlü ve iyi bir marka ama Sonynin yanına yaklaşamaz.Kısacası sonyi bilen bilir..

Galiba konu kapandi

• Cevap hakkımı kullanıyorum...Sony Vaio yu Asus ürettiği için bu hakkım olduğuna inanıyorum.

1)Asusun ekran kalitesi Sony nin yanına yaklaşamaz: Ekranlarımız Samsung dur. LCD TV üretim ve satışında Sony Bravia ya nal toplattırmaktadır. !!!!
    2)Malzeme Kalitesi Sony nin yanına yaklaşamaz: Herhangi bir kimya laboratuarında yapılmış bir hammadde analizine dayanarak mı bu yorumu yapıyorsunuz.?????Böyle bir analiz raporu varsa biz de bilelim.
    3)Asus made in China ..Sony made in Japan......Intel de mi Japan ...yoksa Nvidia mı Japan ???Ya Vista o nasıl Japan ???..Siz Türkiye de Honda üretildiğini...Toyota üretildiğini kabul etmiyorsunuz herhalde....Önemli olan teknolojidir...Japon işçisinin elinin değmediği hiçbirşey Japon değildir diyorsanız...-Bunu Japonlar bile kabul etmiyor-..Siz bilirsiniz...
    4)Sony nin müşterilerine sunduğu imkanları Asus kullanıcıları hayal bile edemez: Evet bu doğru ..Biz Asus kullanıcılarını pikniğe götüren bir kulübümüz yok. Ama sizin aşırı ısınmadan şikayetçi olan Sony Vaio FZ21 M kullanıcılarını ''bozguncu'' ilan edip ....''haklarında daha fazla işlem yapılacağı'' tehdit...ini savuran .....konuyu kitleyen .... ''kullanıcı dostu'' bir ''Club'' ınız var.
    5)Sony hiçbir ürünü diğer firmalara ürettirmez teknolojisi çok üstündür: Ben Sony nin işlemci....ekran kartı...kablosuz işlemci...vb ...üretmediğine kesin eminim.Sizin cihazınızdaki bu bileşenler Sony midir yoksa ?????Cihazınızda ekranı dışında hiçbirşeyin Sony olmadığını lütfen kabul ediniz..Bu o cihazı değersiz kılmaz .Global Üretim Sistemi bunu dayatıyor..Sony de ..diğer üreticiler gibi buna uymak zorunda .!!!!

Sabah gazetesinde Sony Vaio ilanları var .. VGNSZ61MN/B...TÜM ÖZELLİKLERİ Asus F3SR ile ''hemen hemen'' aynı. O olağanüstü ekranının çözünürlüğü de aynı (1280x800)...Asus F3SR ın artıları var...ama ..yazmaya gerek yok...şimdi esas bomba geliyor:

Sony Vaio VGNSZ61MN/B 3.184 YTL..............................Asus F3SR 1.600 YTL.......!!!!!!!!!

Yanyana duran 2 simitçiden biri 75 ykr a diğeri ''Aynı Simiti'' 1.5 ytl ye satıyorsa ve siz 75 ykr luk simide ..1.5 ytl veriyorsanız ...mutlaka nedenleriniz olmalı..ya da daha doğru bir tanımla nedenler üretmelisiniz.Bu nedenler üretilmezse ''şifa'' aramak zorunda kalırsınız.!!!!!

Neden SONY VAIO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimhun -- 8 Nisan 2008; 19:23:55 >

• quote:

Cevap hakkımı kullanıyorum...Sony Vaio yu Asus ürettiği için bu hakkım olduğuna inanıyorum.

1)Asusun ekran kalitesi Sony nin yanına yaklaşamaz: Ekranlarımız Samsung dur. LCD TV üretim ve satışında Sony Bravia ya nal toplattırmaktadır. !!!!
    2)Malzeme Kalitesi Sony nin yanına yaklaşamaz: Herhangi bir kimya laboratuarında yapılmış bir hammadde analizine dayanarak mı bu yorumu yapıyorsunuz.?????Böyle bir analiz raporu varsa biz de bilelim.
    3)Asus made in China ..Sony made in Japan......Intel de mi Japan ...yoksa Nvidia mı Japan ???Ya Vista o nasıl Japan ???..Siz Türkiye de Honda üretildiğini...Toyota üretildiğini kabul etmiyorsunuz herhalde....Önemli olan teknolojidir...Japon işçisinin elinin değmediği hiçbirşey Japon değildir diyorsanız...-Bunu Japonlar bile kabul etmiyor-..Siz bilirsiniz...
    4)Sony nin müşterilerine sunduğu imkanları Asus kullanıcıları hayal bile edemez: Evet bu doğru ..Biz Asus kullanıcılarını pikniğe götüren bir kulübümüz yok. Ama sizin aşırı ısınmadan şikayetçi olan Sony Vaio FZ21 M kullanıcılarını ''bozguncu'' ilan edip ....''haklarında daha fazla işlem yapılacağı'' tehdit...ini savuran .....konuyu kitleyen .... ''kullanıcı dostu'' bir ''Club'' ınız var.
    5)Sony hiçbir ürünü diğer firmalara ürettirmez teknolojisi çok üstündür: Ben Sony nin işlemci....ekran kartı...kablosuz işlemci...vb ...üretmediğine kesin eminim.Sizin cihazınızdaki bu bileşenler Sony midir yoksa ?????Cihazınızda ekranı dışında hiçbirşeyin Sony olmadığını lütfen kabul ediniz..Bu o cihazı değersiz kılmaz .Global Üretim Sistemi bunu dayatıyor..Sony de ..diğer üreticiler gibi buna uymak zorunda .!!!!

Sabah gazetesinde Sony Vaio ilanları var .. VGNSZ61MN/B...TÜM ÖZELLİKLERİ Asus F3SR ile ''hemen hemen'' aynı. O olağanüstü ekranının çözünürlüğü de aynı (1280x800)...Asus F3SR ın artıları var...ama ..yazmaya gerek yok...şimdi esas bomba geliyor:

Sony Vaio VGNSZ61MN/B 3.184 YTL..............................Asus F3SR 1.600 YTL.......!!!!!!!!!

Yanyana duran 2 simitçiden biri 75 ykr a diğeri ''Aynı Simiti'' 1.5 ytl ye satıyorsa ve siz 75 ykr luk simide ..1.5 ytl veriyorsanız ...mutlaka nedenleriniz olmalı..ya da daha doğru bir tanımla nedenler üretmelisiniz.Bu nedenler üretilmezse ''şifa'' aramak zorunda kalırsınız.!!!!!

Neden SONY VAIO

Neden SONY VAIO

Arkadaşım böylesine mükemmel ve doyurucu bir açıklama sanırım daha önce bende dahil yapılmadı.
    Bir yanda sadece ismine para isteyen bir firma bir yanda bende aynı donanımları koydum ama ederi en fazla budur diyen ahlaklı bir firma...

Ben ve benim gibiler yandı bu işten.ama bu serileri ve sırf sony markası diye arzulayan arkadaşlara bir nebze olsun en azından bir kere daha düşünme fırsatı verdik.

Club vaio içinde 1,5 iskender ikramına tav olupta makinası ısındığı halde '' hayır efendim benim makinamda sorun yok '' diyenler zaten şu yaz ayları bi gelsin makinaları kapanmaya başladığı zaman anlayacaklar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi determinanty -- 7 Nisan 2008; 19:44:20 >

• ne yazıydı ama:D:D:

aslında sony e elit bir ürün mantığıyla bakardım hep..hala vaio görünce nasıl birsey diye bakarım..
    ancak yakında carrefourlara dolacak bozuk anakartlı ürünleri türkiye piyasasına sokan bir markayı övemem artıık.
    övmeyi bırak allah belasını versin derim..

ürünün arızasını söylemeden satıyorlar..
    şikayet gelince içini açıp anakart değişimi yapıyorlar..
    dakka bir gol bir.1 haftalık makine tornavidaya ve tamircilere emanet..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 7 Nisan 2008; 20:32:51 >
  • arkadaşlar akımdan gecen modeller t9300 işlemci olarak yorumları beklıyorm

ASUS M50 SN250DV, INTEL T9300 Core 2 Duo 2.5 Ghzhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3159
    Sony Vaio Fz490nfb T9300 2.5 8400 GT 300 GBhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ490NFB--2-GB-NOTEBOOK,4418.html
    ASUS X52SA T9300 Core 2 Duo 2.5 Ghz HD2600 512MBhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2995
    ASUS M51 SN250DV T9300 2.5Ghz NVidia 9500MGS 512MBhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2938
    DELL 1520 T9300 2.5 Ghz, 3GB RAM 250 HDD 8600GThttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2750

• marka fanatikligi hat safhaya ulasmis

nerde kim nasıl yapıyor meselelerini gecersek

sony TR de acayip pahali ve yurt disinda diger markalarla basa bas fiyatli bu bir gercek... (eskiden yurt disindada pahalıydi)
    sony TR garantisi,hizmeti sorunlu sanirim getiren firmayla ilgili... yinede piyasaya dun girmis bazi markalardan iyidir.
  • illa sony olucak dıe bır kaide yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

quote:

bu perşembe bakabilirsem hocanın laptopının modeline bakıcam...o üst kapağın resmen asus f3 serisinin üst kağağının aynısı olduğunu göstercem;umudundayım..çünkü hocanın odasında ayağa kalkıp(dersi odasında işliyoz) laptopınızın modeline bakabilirmiyim demek zor geliyor..bi de adam dekan yardımcısı..manyak mısın demez mi bana...

• SANA TAVSİYEM .. ogundmr
    BİR DELL INSPIRON 1520 KULLANICISI OLARAK KESİNLİKLE DELL TAVSİYE EDERİM..
    quote:

Orjinalden alıntı: ogundmr

arkadaşlar akımdan gecen modeller t9300 işlemci olarak yorumları beklıyorm

ASUS M50 SN250DV, INTEL T9300 Core 2 Duo 2.5 Ghzhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3159
    Sony Vaio Fz490nfb T9300 2.5 8400 GT 300 GBhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ490NFB--2-GB-NOTEBOOK,4418.html
    ASUS X52SA T9300 Core 2 Duo 2.5 Ghz HD2600 512MBhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2995
    ASUS M51 SN250DV T9300 2.5Ghz NVidia 9500MGS 512MBhttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2938
    DELL 1520 T9300 2.5 Ghz, 3GB RAM 250 HDD 8600GThttp://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2750

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçankorkmaz -- 8 Nisan 2008; 3:28:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ogundmr

arkadaşlar akımdan gecen modeller t9300 işlemci olarak yorumları beklıyorm

fiyat performansa bakıcak olursak benim fikrim:
    1dell
    2asus x52sa
    3 sony sonynin artisi blueray olmasi
    4 asus m50

asus x52ile dell in arasinda ekrankarti farki var bunn disinda ayni marka olarak dell i tavsie ederim. oyun oynayacaksan ekran karti guclu olani al.
    daha sonra sony dememin sebebi b.ray okuyucusu var eger 1-2sene laptopu kullanicam dersen b.ray piyasaya ucuzlycak ve yayginlasacak, b.ray olan laptop dvdwr oem fiyatlarna goz atmandi da tavsiye ederim...

• ortami biraz daha kızıstiralim

kaynak:http://store.agearnotebooks.com/asusnotebook.html
    sonynin asusa n.book emri verdigi bu linkte belirtilmis
    ayni zamanda daha sonra asus bircok marka icin notebook yapiyor. yanliz sadece kasasimi ic bilesenleride dahilmi o belirtilmemis...
    2005te 20bin notebook sony icin yapmis
    nec,hp,sharp,ibm,acer
    asustek tayvanda 3.buyuk notebook ureticisiymis
    apple icin 500bin 14.1-inch widescreen iBook yapmis bunun disinda yine yazmadigim bircok 12"apple yapmis

ve yazan iddaya gore apple,ibm,sony gibi isim markalari yuksek fiyattan iyi kalite notebook satarlar, bunlari asustur, asus urettigi kaliteli notebooklari uygun fiyattan kendi markasiyla satar.

yanliz dikkatinizi cekerim sitede bazi modellerini uretir diyor her modeli degil.
    ayni zamanda site epey asusu yalamis diger markalara notebook uretmesi de dogal cunku dunyada 7-8notebook fabrikası var bildigim kadariyla,
    bircok marka ayni yerde uretiliyor...
    kasalari ayni olmasi yada farklı olmasi ne ifade ediyor onuda cozemedim
    iste f3un ust kapagi
     Neden SONY VAIO

yazi biraz asus fanatiklerini yagladi gibi gozuksede 2markaninda birbirinden ustun bir yani yok. fiyatlara bakicaksaniz TRdeki fiyatları karsilastirmayin...

• Benim yazımdan Asus ve Sony Vaio kasalarının aynı olduğu gibi bir anlam çıkarılıyor. Kesinlikle bunu ifade etmedim .Asus ve Sony Vaio nun iki modelini karşılaştırıken ''hemen hemen bütün özellikleri aynı'' yazdım.(İşlemci...ekran kartı...ekran çözünürlüğü..vs) Karşılaştırmada Asus'u temel almamın nedeni ..kullandığım bir marka olması.. Acer..LG.. vb ..markaların aynı özelliklere sahip dizüstülerinin fiyatları da Sony Vaio ile karşılaştırılabilir.

Ne Asus ne de Sony aynı kasaları kullanıp...üzerine farklı markalar basacak kadar ''amatör'' kuruluşlar değil.

Sony Vaio nun Asus tarafından üretildiği ile ilgili bilgileri kentacdis arkadaşımız da yazmış. Ben de bu bilgiyi notebookreview ve linux forumlarında gördüm. 10 larca defa yazılmış. Ama her iki kuruluş tarafından yapılan resmi bir açıklamaya ulaşamadım. Ticari olarak bakıldığında bu tür bir açıklamanın yapılması da ''mantıklı'' değil zaten....

NOT: Bir yazım hatasını düzeltirken edit seçeneğini kullanmam sonucu Asus F3SR ın fotoğrafı 2 kere yer aldı. İstenerek yapılmış değildir. Marka fanatikliğinden filan bahsedilince yazma gereğini duydum.!!!

• zaten sony nin kasalarını asus un ürettiğini bilmeyen yok ki hala neyin iddiası var anlamadım. parasını verirseniz asus size de özel kasa üretir hem de çelik kaplamalısından.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.