Şimdi Ara

Neden SONY VAIO (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
8.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    asus 4 yıldan daha önce bi zamanda girdi,o da bilgisayar parçaları satıyordu ama taş çatlasa 7-8yıldır.
    Ama sony bilgisayarlar,sony bilgisayar parçaları 15 yılı aşkın süredir türkiyede :)Televizyonların,muzik setlerinin falan ne zamandan beri türkiyede satıldığını babama sormam lazım çünkü ben yokmuşum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyingraper -- 12 Nisan 2008; 21:11:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

@kentacdis
    asus 4 yıldan daha önce bi zamanda girdi,o da bilgisayar parçaları satıyordu ama taş çatlasa 7-8yıldır.
    Ama sony bilgisayarlar,sony bilgisayar parçaları 15 yılı aşkın süredir türkiyede :)Televizyonların,muzik setlerinin falan ne zamandan beri türkiyede satıldığını babama sormam lazım çünkü ben yokmuşum :)

bizde turkiyedeki ilk uzaktan kumandalı modeli vardi
    yakin zamana kadar duruyordu ama lcd alininca 3.tv konumuna dustu onceleri babam satmayacam satmayacam dediysede sattilar yada verdiler
    simdi dursa birkac sene icinde tarihi eser diyede satilabilirdi
    goruntusu filan cok guzeldi, sadece son senesi renkler soldumu ne birsey olmustu tupune ufletmek zorunda kalmistik
    ama17.senesi filandi gabila

• sony lerin pahalı olmasındaki önemli bir etkende yanında verilen yazılımlar. bir sürü çoğuda gereksiz lisanslı yazılımlarla geliyor. bundan dolayı fiyatı 1000€ daha pahalıya gidiyor. yazılımları almak zorunlu değil ama mecburi.
  • Aslında güzel bir tartışma olmuş ve satır aralarında tüm sorular cevaplanmış görünüyor.

- Yukarıda denildiği gibi, ana üretici asus bile olsa pazardaki yeri, marka imajı, tüketici kitlesi, şirketin mali durumu vs. gibi birçok faktör sebebi ile üretim maliyetini belli bir limitle sınırlandırabilir. (amiral gemisi modeller her zaman olacaktır) Burada dikkat edilmesi gereken dijital güç ile üretim kalitesinin birbiriyle karıştırılmaması gerektiği. Marka saymak istemiyorum ama yerli yabancı bir sürü ufak marka da notebook ürettiriyor sonuçta, ve bun markaların son çıkan chipsetlere sahip modelleri var. Aynı şekilde audi den motor alıp, yurtdışı çalışan yerli üreticilerden alacağınız aktarma organları ve kendi ürettiğiniz şasi ile siz de bir araba yapabilirsiniz. Arbanın kalbi audi, şanzımanı honda diye ortaya çıkan otomobil'in kalitesi eşdeğer olabilir mi? Belki hayır belki çok daha iyi. Bu tamamen sizin ürüne aktardığınız kaynaklarla ilgilidir.
    .Bilgi .Deneyim .Malzeme . İşçilik .Test-Feedback

- Evet asus bir çok markaya kasa vb. alt komponentler üretiyor olabilir ama kendi ürünlerinde daha az maliyetli prosesler ve malzeme kullanırken başka firmalara çok daha kaliteli fason üretim yapabilir.
    sizin bu satırları okuduğunuz bilgisayarın üretimini yapan fabrikanın "Asus" olması, cihazın "top notch" bir üretim olduğunu garanti etmez. Sadece uluslararası asgari standartları karşıladığına emin olabilirsiniz.

Sonuçta biz tüketiciler altı üstü silikon ve plastik yığını bir bilgisayar satın alıyoruz, multi milyar dolarlık fabrikaları değil.

-Malzeme kalitesi ile marka imajı arasında yüksek korelasyon vardır, sony 'nin pazardaki yer seçimi geldiği yer itibariyle ister istemez en yaratıcı ve kaliteli olmaya teçvik etmektedir.
    Şu ana kadar piyasada notebooklarda gördüğüm en kaliteli malzeme mac ve sony de.

- Fiziksel dayanıklılık ile lüks arasında fark vardır. Videodaki testler uluslararası kalite normlarının yerine getirilmesi içindir, normlar tüm firmalar ve ürünleri için aynıdır. Fiziksel dayanıklılık testlerini ne bir tek sony nede sadece "caponlar" yapıyor.

- Sony ekran kalitesi her zaman büyük avantaj, özellikle patronumdan bildiğim çift lambalı modeller, her ne kadar ben şu an dell kullanıyor olsamda bir sonraki bilgisayarım büyük ihtimal sony , çünkü önceliğim ekran kalitesi olacak.

- Tüm bilgisayarların aynı chipleri yada chipsetleri kullanıyor olması, ara bağlantıların ve diğer bileşenlerin aynı kalitede olacağı anlamına gelmiyor maalesef.

- Yurtdışında sony ile diğer markalar arasında artık kapanmakta olan bir fiyat farkı var ise bu biz tüketiciler için iyi bir gelişme. Bu demektir ki sony 'nin yakın gelecekte Türkiyede de fiyatlarını aşağı çekmesi gerekecek.

- Pahalı olan daha iyidir kuralı "genel " olarak geçerlidir. Ne kadar "daha iyi" olduğu ise zaten ana konumuzdu. :)

son olarak benim fikrim, eğer geniş komuniteler tarafından teyit edilmiş kronik sorunu olan bir model değilse sony her zaman ilk tercihtir.

• Benimki sony eurasia deil americadan aldım.Ve üzerinde made in japan yazıyor.
    Diğer amerikadan alan arkadaşların ne yazıyor acaba?
  • ardaa_aa, çok iyi bir analiz yapmışssın. Tebrik ediyorum. Sony'nin kalitesinden şaşmıyoruz fakat FZ21 serilerinin namını duymayan kalmadı Bu seride Avrupa modeli!...
    En iyisi Amerikan serilerini incelemeye devam edelim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kentacdis

quote:

Orjinalden alıntı: flyingraper

@kentacdis

bizde turkiyedeki ilk uzaktan kumandalı modeli vardi
    yakin zamana kadar duruyordu ama lcd alininca 3.tv konumuna dustu onceleri babam satmayacam satmayacam dediysede sattilar yada verdiler
    simdi dursa birkac sene icinde tarihi eser diyede satilabilirdi
    goruntusu filan cok guzeldi, sadece son senesi renkler soldumu ne birsey olmustu tupune ufletmek zorunda kalmistik
    ama17.senesi filandi gabila

Ahhhh eskiden eskiden ....su içerdik testiden !!!!

TRT 1970 de ...deneme yayınına başlayınca....(38 sene evvel) ilk TV ler Türkiye 'ye geldi...Avrupa/ABD.... fotoğraf netliğinde olmasa da renkli yayın ve TV üretimine başlamıştı..Ama bizim devlet büyüklerimiz ....millete 12 yıl siyah-beyaz TV yi uygun gördüler....O zamanın dehşet SB tv markaları....Nordmende...Saba...Schaub Lorenz...hepsi Avrupa dan ithal...Talep o kadar yoğun oldu ki....artık Avrupa dan SB tüp de temin edilemiyordu...Uzakdoğu kaynağının ( Japonya haricinde) ilk keşfi o zaman başladı...Uzakdoğu dan ...hurdalıklardan toplanan SB tv tüpleri Türkiye ye gönderildi...Kullanılmış TV Tüpü ithalatı yasak olduğu için ...uzakdoğulular ve de Avrupalılar ABD den hurda TV tüplerini alıp...''YENİ'' diye belgelendirip....Türkiye ye sattılar...Türkiye de üretime başlayan Grundig ve Philips in TV tüpleri....hurdası çıkmış ABD ve Avrupa artıklarıydı...!!!Bu gerçek .... tesadüfen yurt dışına çıkmış Türkiye yapımı Philips ve Grundig SB TV lere...Avrupa Philips ve Grundig servislerinin ''Bu cihazlar çakmadır....Tamir ve servis vermiyoruz'' raporu vermeleri üzerine ortaya çıkmıştı.

Dual pikaplar..( Bu cihazın nasıl bişey olduğunu biliyormusunuz ????Ben biliyorum...kullandım...!!!!)....daha gerilere gidersek....Sierra...Aga marka lambalı radyolar.....Sony ..Panasonic....hele Samsung...LG.....Ne isimleri ne de cisimleri vardı.!!!!

1980 elektronik devrimiyle Japonlar..... tüm Avrupa ve ABD elektronik sanayini yok ettiler...( ABD de tek sağ kalan Bilgisyar oldu).... Yine aynı tarihlerde ''Otomotiv'' devrimiyle ABD ve Avrupa ..otomotiv efsanelerini ''koma''ya soktular.....1990 lar da bu saldırıya ya da ''Devrim''e....G.Kore katıldı....2000 de Çin.....

Biz pek bişey yapamadık...maalesef....

• arkadaslar selam,

sony vaio vgn 980 model laptopumu yurtdısından getirmiştim..yaklasık 2 aydır bir problem bas gösterdi..bu aralar yogun olarak acık bırakıp download yapıyorum..ara sıra ekran rengi tamamen beyaz yada yeşil ya da gri oluyor..alet çalışıyor işlem yapıyor..ama ekran dediğim gib..ben de restartyapmak zornda kalıyorum...sizce sorun ne olabilir? tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: eikinskjaldi

arkadaslar selam,

sony vaio vgn 980 model laptopumu yurtdısından getirmiştim..yaklasık 2 aydır bir problem bas gösterdi..bu aralar yogun olarak acık bırakıp download yapıyorum..ara sıra ekran rengi tamamen beyaz yada yeşil ya da gri oluyor..alet çalışıyor işlem yapıyor..ama ekran dediğim gib..ben de restartyapmak zornda kalıyorum...sizce sorun ne olabilir? tesekkurler

yanında monitörün etkilenebileceği manyetik bir cihaz olabilirmi?
    çok ısınıyormu cihaz?
    ne zamandır kullanıyorsun cihazı?
  • walla yanında herhangi baska bi cihaz yok sadece modem var..ondan da etkilenecegini sanmam...2 yıldır kullanıyorum aleti...ama bu problem yaklasık 2 aydır var..ve hergün degil ara sıra oluyor benim tahminim geceleri acık kaldıgı zamanlardan sonra...download için bazen 3 gün hiç kapatmıyorum mesela...açık kalacagı zaman da parlaklıgını minimuma düşürüyorum geceleri...sonra ertesi aksam diyelim internete girdigimde normal davranırken aniden patdiye ekran rengi değişiyor...ya siyaha yakın gri..ya yesil..ya da beyaza yakın girye dönüyor tamamen...ama bu arada işlem yapıyor bilgisayar sadece ekran gidiyor...anlamadım gitti walla...
  • Sony'nin tek özelliği ekran kalitesidir.Onun dışında espirisi olmayan bir marka.İstisnai modeller dışında genel olarak sürekli eksiği olan laptoplar üretmekte.Örneğin her şeyi güzeldir, rami düşüktür, hddsi 4200rpm'dir, dvd 8,5'lik disc yazmaz...Ya da 1040$'a muhteşem ötesi alet vardır ama nedense şarjı dayanmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata

Sony'nin tek özelliği ekran kalitesidir.Onun dışında espirisi olmayan bir marka.İstisnai modeller dışında genel olarak sürekli eksiği olan laptoplar üretmekte.Örneğin her şeyi güzeldir, rami düşüktür, hddsi 4200rpm'dir, dvd 8,5'lik disc yazmaz...Ya da 1040$'a muhteşem ötesi alet vardır ama nedense şarjı dayanmaz

İşte sana eksiksiz notebook!

Dell XPS M1730

3900$ USA fiyatı

Intel® CoreTM 2 Extreme İşlemci X9000 (2,80GHz,6M L2 Önbellek,800MHz FSB)
    Orjinal Windows Vista® Ultimate
    Maksimum 4GB2 Çift Kanallı3 667MHz DDR2
    Dual 512MB NVIDIA® GeForce® Go 8800M GTX
    17 inç UltraSharpTM WUXGA (1920x1200) Geniş EkranTM
    Standart:
    Her bir hoparlör kasası için 10 watt çıkış gücü sağlayan 2 adet 18mm dönüştürücülü 2 adet hoparlör
    Ek Yazılım:
    Gelişmiş oyun, müzik ve film deneyimi için Tümleşik Sound Blaster Audigy HD
    ses işleme yazılımı
    Tek Disk:
    Tek 5400 RPM SATAII sabit diskle yapılandırıldığında maksimum 250GB kapasite.
    Tek 7200 RPM SATAII sabit diskle yapılandırıldığında maksimum 200GB kapasite.
    Blueray DiskTM
    Çift Katmanlı DVD+R yazdırma kapasiteli DVD+/-RW
    DVD/CD-RW Combo
    Ağırlık: 10,6 lbs'ten başlayarak5 (4,81 kg)
    Genişlik: 406 mm (16,0 inç)
    Yükseklik: <50,7 mm (2,00 inç)
    Derinlik: 302,6 mm (11,9 inç)

I/O Portları
    4 USB 2.0
    Çift bağlantılı DVI-I (30 inç ekran desteği dahil)
    DVI adaptörü aracılığıyla HDMI
    DVI donanım anahtarı aracılığıyla VGA
    Firewire (IEEE 1394a)
    RJ45 Ethernet port (10/100/1000)
    Donanım anahtarı ile bileşen, bileşik, S/PDIF destekli S-video
    8'i 1 arada kart okuyucu
    54 mm ExpressCard yuvası
    Consumer IR
    Çift kulaklık, mikrofon (stereo girişi) ve 5.1 ses çıkışı desteği

Güç
    9 hücreli 85WSa Li-İyon Pil

Kamera
    Tümleşik 2.0 MP kamera

Multimedya Özelliği
    Dell MediaDirect 3.3
    Ortam Tuşları

Renk Seçenekleri
    Beyaz LED Arka Işıklı Koyu Kırmızı
    Beyaz LED Arka Işıklı Safir Mavi
    Beyaz LED Arka Işıklı Kemik Rengi
    Beyaz LED Arka Işıklı Füme

Bağlantı Özellikleri
    Wi-Fi Seçenekleri:
    Dell Kablosuz 1390 802.11g Mini Kart Wireless
    Dell Kablosuz 1490 802.11a/g Mini Kart Wireless
    Dell Kablosuz 1505 Wireless-N Mini Kart
    Intel Pro/Wireless 3945 802.11 a/g Kablosuz Mini Kart
    Intel Yeni Nesil Wireless-N Mini Kart

Geniş Kapsama Alanlı Kablosuz Bağlantı:
    Dell Wireless 5520 HSDPA
    Dell Wireless 5720 EVDO

Ek Seçenekler:
    Bluetooth® 2.0

Neden SONY VAIO
     Neden SONY VAIO

• bu paraya bir yıl geçinen aile var :)
    işin esprisi bi yana cihaz muazzammış harbiden..
  • dizayn mükemmel tek kelimeyle...
  • bende sony var tek geçerım hızmı hız takılma yok maşallah :)
    nazar degmesin fz340 var sımdı 440 gelıyormus sanırım...
  • KALITE DIZAYN VE TASARIM EKRAN KALITESI KISACA HERSEY SONY VAIOOO
    YANI KISACA
    VIDEO AUDIO İNTEGRATED OPERATION DAHA NE OLSUNNNN :):)
  • bende fz21j mağduru olduğum için burda hiç sony i savunmak içimden gelmiyor. resmen nefret ediyorum artık. 2 sene sonra nvidia grafik kartı hata veren bilgisayarım için sony i aradım ve şöyle biö cevap aldım: aaa o seride üretim hatası var, ücretsiz anakart değişimi, başka çareniz yok. e gönderdik cihan elektroniğe iğrenç çalışma sistemleri ile bilgisayarı geri gönderdiler, yapmışlar güya, anakart ı değişmiş ama bilgisayar cd okumuyo, program kurmuyo falan tekrar gönderdim, yazılımsal biz bakmıyoruz dediler, format atın. bundan sonra da sony ile görüşmelerim hiç btmedi. çünkü bilgisayar f10 dan format da atmaz olmuş. her gün düzenli olarak sony ile görüşüyorum. en sonunda harddisk falan demeye başladılar. tepem attı, yani cihan elektroniğe verdim naptılarsa bilgisayar kafayı yemiş o gün bu gündür kendine gelmiyo. sony deki yetkiliye şu soruyu sordum, ben bu bilgisayrı aldığımda adım adresim tüm telefon numaralarım belliydi, niçin ulaşıp hatalı üretim olabilir bi kontrol ettirin demediniz? cevap: sony böyle biz hizmet vermiyo, sadece sorun yaşayanların anakartını ücretsiz değiştiriyo. sağolun yani dedim, yani müşteri uyanmaz yerse malı kakalarız, uyanırsa da susturmak için çabalarız.

yani arkadaşlar hala açılmıyo bilgisayar, tavsiyem şudur evet sony marka falan da iyi araştırıp almak lazım. iyi araştırsanız da bi gün sony nin aaaa pardon biz yanlış üretmiştik demiyceğinin bi garantisi yok...

ben sanırım başka marka alıcam artık, herkese seçimlerinde şans diliyorum gerisi yalan.

• Bir çok arkadaş Sony notebook'ların kasasının,ekranının,görünümünün çok iyi olduğunu yazmış. EYVALLAH
    ancak sony lerin performansları nasıldır? bu konuda hiç yorum yapılmamış
  • Çift lambalı parlak ekranlı olanlar çok kaliteli ama her model de yok... Magnezyum kasa o da her modelde yok... Onun dışında peformans olarak ortalama... Başka markalar daha sık güncel modellerle Türkiye'de satışa sunulmakta... Sony daha geç takip etmekte... Fiyat/performans açısından çok kötüdür...

Ekran kalitesi Lenovo'nun da iyidir... Acer'ında iyi...

Sony'i eşsiz kılan FW serisindeki Çift lambalı parlak ekrandır... Renk doğruluğu %95 ve kontrastı da iyi... Onun dışında Sony çok pahalı...

Mesele bilgisayarın istikrarı ve hizmeti ise o zaman: Lenovo (IBM) i tavsiye ederim...
  • arkadaşlar peki hp nin bu modeli nasıl

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-vy657ea-dv6-2065et-core-i7-720qm-1.6ghz-4096mb-500gb-1024mb-gt230m-15,6-bt-dvdrw-w7p/productdetails.aspx?I_ID=40222

bu özellikte Vaıo almak için heralde ,ekran kartını çok beğendim

alınabilir mi arkadaşlar?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.