Şimdi Ara

Neden su İçince Terliyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
29.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaz aylarında her su içtiğimde aynen içtiğim su anında dışarı çıkıyor.Sebebi nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Su İçtikten Sonra Neden Terliyorsun?

Su içtikten sonra terleme, bazı kişilerde görülen yaygın bir durumdur. Bu ani terleme, genellikle su içildikten hemen sonra ortaya çıkar.

Su İçtikten Sonra Terlemenin Nedenleri

Su içtikten sonra terlemenin birkaç nedeni olabilir:

• Vazodilatasyon: Su içmek, vücudun kan damarlarını genişlemesine neden olur. Bu genişleme, vücut ısısının atılmasını kolaylaştırır ve terlemeye yol açabilir.
    • Termoregülasyon: Vücudun iç ısısı arttığında, terlemek vücut ısısını düşürmeye yardımcı olur. Su içmek, vücut ısısında küçük bir artışa neden olabilir ve bu da terlemeye yol açabilir.
    • Elektrolit Dengesizliği: Su içmek, elektrolit dengesini değiştirebilir. Bu dengesizlik, vücudun terleme yoluyla elektrolitleri dışarı atmasına neden olabilir.

Kimler Su İçtikten Sonra Terler?

Su içtikten sonra terleme, aşağıdakiler de dahil olmak üzere belirli gruplarda daha yaygındır:

• Atletler: Yoğun egzersiz yapan kişiler, su içtiklerinde daha fazla terleme eğilimindedir.
    • Sıcak Ortamlarda Yaşayan Kişiler: Sıcak ortamlarda yaşamak, vücudun terlemeyi daha kolay tetiklemesine neden olabilir.
    • Menopoz Öncesi Kadınlar: Hormonal değişiklikler, menopoz öncesi kadınlarda su içtikten sonra terlemeye neden olabilir.
    • Bazı İlaçlar: Bazı ilaçlar, yan etki olarak terlemeye neden olabilir.

Ne Zaman Endişelenmelisin?

Su içtikten sonra aşırı veya ani terleme genellikle endişe verici bir durum değildir. Ancak, aşağıdaki durumlarda bir sağlık uzmanına danışmalısın:

• Terleme çok şiddetliyse veya uzun sürüyorsa
    • Terleme ile birlikte ateş, titreme veya baş ağrısı gibi başka belirtiler varsa
    • Terleme belirgin bir neden olmadan ortaya çıkıyorsa

Bu belirtiler, altta yatan bir tıbbi durumun işareti olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • No ss no güven zuhaha resmini istiyorum
  • çok ilginç .. aslında aşırı su idrar ile atılır ama su içmenin ardından terlemek ilginç baya..
  • Sharinganın yan etkileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

çok ilginç .. aslında aşırı su idrar ile atılır ama su içmenin ardından terlemek ilginç baya..

Olurmu arkadaşım, terleyincede o biçim su kaybediliyor. Sırf idrar değil, terleme yolu ile de su atılır vücuttan. Arkadaş su içmediği zaman vücudu oldukça susuz kalıyor demekki ki terlemiyor.
  • Yeri zamanı ve saati yakın zamanda içip içmemiş olmam hiç bişi fark ettirmiyor 5dk da bir içsem de 5dkda bir terliyorum saatte bir içsem de gece 3 de içsem de öğlen 2 de içsem de.Aynı şey abimde de var o da aynı şekilde su içer içmez terliyor.Hatta su içeceğimiz zaman ``Evet şimdi iç ve terle etapına geçiyoruz`` diye esprisi oldu aramızda:)
  • Çok soğuk su içtiğin için hararet yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_catcher

quote:

Orijinalden alıntı: ornapsen

çok ilginç .. aslında aşırı su idrar ile atılır ama su içmenin ardından terlemek ilginç baya..

Olurmu arkadaşım, terleyincede o biçim su kaybediliyor. Sırf idrar değil, terleme yolu ile de su atılır vücuttan. Arkadaş su içmediği zaman vücudu oldukça susuz kalıyor demekki ki terlemiyor.

terleme ile su atıldığını biliyorum . su iç içme terleyecek bir aktivite yaparsan su kaybedersin. ama durduk yere kan basıncını dengelemek için terleme olmaz. eğer su atılcaksa idrar ile atılır. Terleme ile de su kaybedilier..

• Su içince terlerim
    Su gibi olur her bi yerlerim
    Benim yorumumu istersen
    Ramazanda geçer derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rah*

Su içince terlerim
    Su gibi olur her bi yerlerim
    Benim yorumumu istersen
    Ramazanda geçer derim

yağdı yağmur çaktı şimşek
    sendemi şair oldun be arkadaşım
  • bence su içince için serinlio o yüzden dısarısı vücuduna göre daha sıcak kalmıs oluo o yüzden terliosun
  • Soğuk su içersen terlemen normaldir çünkü o suyu normal sıcaklığa getirmen için ısı üretiyorsun ve bunun sonucunda terliyorsun.
  • Soğuk su, meyve suyu, cola vb. hepsinde olur.
  • böbreklerinde sorun vardır. Bir arkadaşım da aynı şekilde su içmeyince pek terlemiyoken su içtiğinde bayaa terliyordu. Böbrek yetmezliğinden diyalize bağladılar. Şuan böbrek arıyor ailesi.
  • yaz aylarında terlemen normal bence ya. bende oturduğum yerde terliyorum. + olarak biraz kiloluysan onnda etkisi olabilir

susadım ya bu konu beni susattı
  • çok hızlı su içtiğinde kalbinin hızlı atmaya başladığını göreceksin.Suyu yavaş yavaş içmeyi dene.Hızlı çalışan kalp efor sarfeder
  • of bu insan vucududa ne gereksiz şeyleri düşünüyo ya. yok ısıyı ayarlama fln. takıl kafana göre sonra terliyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

Sharinganın yan etkileri.

Rezilsin:))
    quote:

Orijinalden alıntı: İnsancıl Yaratık

çok hızlı su içtiğinde kalbinin hızlı atmaya başladığını göreceksin.Suyu yavaş yavaş içmeyi dene.Hızlı çalışan kalp efor sarfeder

Sanırım cevabı bu.Zaten dolapla dışardaki suyu ılıştırarak içerim normalde.Dolaptaki suyu koymadan içince terleme olmuyor veya bekleye bekleye içince.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.