Şimdi Ara

NEDEN TÜRKÇE KATLEDİLİYOR ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdiye kadar msn de konuştuklarım Türkçe yazışsın diye elimden geleni yaptım.Bundan sonra da yapıcam.İnşallah dilimizi kaybetmeyiz.
  • sayın Fahrettin bu sorunların hepsi özentilikten kaynaklaniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Iron Maiden

Bence önce kendi Türkçeni düzeltmelisin.
    Ayrıca, nickinde Türkçe değil gibi ha ?

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Replica_Gun_Snatch -- 19 Ağustos 2008; 3:18:10 >
  • off topic fln, forumun içinde de yabancı kelimeler çok var. üst konuya yazmıştım ama cevap gelmemişti yöneticilerden. basit bir işlem bu kelimelerin yerine doğrusunu yazmak forum içinde.

konu başlıklarında fan club fln yazılıyor. bunları uyarmak lazım. Türkçe bence daha güzel duruyor ingilizceye göre, daha karizmatik
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

off topic fln, forumun içinde de yabancı kelimeler çok var. üst konuya yazmıştım ama cevap gelmemişti yöneticilerden. basit bir işlem bu kelimelerin yerine doğrusunu yazmak forum içinde.

konu başlıklarında fan club fln yazılıyor. bunları uyarmak lazım. Türkçe bence daha güzel duruyor ingilizceye göre, daha karizmatik

fln derken?
    Ayrıca sen daha karizmatik durduğu için mi Türkçe olsun istiyosun,karizmatik olmasa nolur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara -- 19 Ağustos 2008; 5:29:20 >

• cümle başlarında büyük harfle de başlamıyorum dikkat edersen
  • Yazdıkları yazılara ingilizce ve başka dillerden sözcükleri katanların yüzde doksanının dünyadan ve türkiyeden bir haber yaşadıklarını gördüm
    Akıllarında farklı olmak düşüncesi var türkçeyi bozuk kullananların
    farklı oluyim diye avrupanın uyuşturucu ve seks manyağı olmuş gençliğini taklit ediyor,farklı olduğunu sanıyor ama aslında taklitçiden başkası olmuyor aslında,yani bir maymun,bir papağan durumuna getiriyor kendini
    Türkçeyi katleden taklitçiler şunları unutmasınlar yazdıklarını ne türkler anlıyor,nede ingilizce bilenler,farklıda olmuyorsunuz,ezik,silik,dilinden,köklerinden utanan zavallılar oluyorsunuz
    İngilizceye gelince
    İngilizce dünya dili değildir,1950 yılından sonra amerikanın bizim gibi gelişmekte olan ülkelere dayatması üzerine yerleşmiştir,1750 den 1950 kadar dünya dili fransızcadır,oda dayatmadır tabii,fransızlar sömürgelerini kaybedince fransızca dünyada fransız kalmıştır artık
    amerikanın tökezlemesi durumunda da ingilizce silinmeye mahkumdur,bu sadece bir zaman meselesidir
    Dünya dili olmaya aday tek dil,ister kabul edin ister etmeyin çindir.nüfusu 1.5 milyarın üzerinde olan çinliler dünyayı çince öğrenmeye mecbur bırakmışlardır,avrupada insanlar fransızca,almanca,ispanyolca,ingilizce değil çince öğrenmektedirler,20 yıl sonra bu gerçeği herkes görecek nasılsa
    Dünya tek devlet olsa,seçim yapılsa tek başına iktidara çinliler geliyor,muhalefet partisi ise hintliler bu gerçeği avrupa ve amerika gördü,uydudan yabancı kanalları seyrederseniz,çine ve hindistana ne kadar yer ayırdıklarının farkına varırsınız

• bu sadece cahillik bazı kişilere boşuna anlatmaya çalışma anlamaz , kurtarabildiklerini kurtar
  • not:şu Q harfinden öyle çok nefret ediyorum ki anlatamam saçma sapan yerlerde kullanan insanlardan tiksiniyorum
  • I strongly suggest you to speak with them in English if they are good at creating an absurd language which may have come from space, the mix of English and Turkish. I believe in that this way is better than trying to establish healthy dialogues in Turkish(!) with them.
  •  NEDEN TÜRKÇE KATLEDİLİYOR ???
  • Global bir sorun. Bu bela yalnızça Türkçe'nin başına gelen bir durum değil. Dünyanın en yaygın dili olan İngilizce bile bu sorunla boğuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahbaba -- 19 Ağustos 2008; 11:21:27 >
  • Aynı sorun yabancı devletlerde de var.Onlarınki daha beter.En kolayları "u" harfi "you" demek "r" harfi "are" demek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAHRENHEIT
    benim anlamadığım şu :: ya arkadaş ne diye FAKE yazma gereği duyarsında TAKLİT demezsin...Kelime Türkçe olduğu için yazmayamı utanıyorsun...FAKE = TAKLİT demek.neden Türkçe'ye yabancı kelime sokmak için bu kadar mücadele ediyorsunuz. pkk deyince ayağa kalkıyorsunuz ama pkk'dan beter zarar veriyorsunuz...Ne için TAVSİYE değilde TAWSİYE , SEVİYORUM değilde SEWİYORUM , neden GÜZEL değilde GÜSEL yazarsınız..Neden Türkçe'de olmayan harfleri ve kelimeleri kullanırsınız..V.S, V.S ..yazıklar olsun....

Hassasiyetiniz için tebrik ederim. Madem bu konuda hassassınız, sizin yazınızı düzeltmeme de izin verirsiniz sanırım:

1) İki nokta üstüste "::" olarak değil, ":" olarak, yani bir defa yazılarak kullanılır.
    2) "Dahi" anlamındaki "de, da" ayrı yazılır. "duyarsında" değil "duyarsın da" olacak örneğin. Yazınızda daha fazla örnek var.
    3) Soru edatı "mi" ayrı yazılır. "yazmayamı değil "yazmaya mı" olmalı.
    4) "Kelime" yerine "sözcük" kullanımı daha arı bir Türkçe kullanımıdır.
    5) Nokta, virgül ve üç noktadan sonra bir aralık boşluk bırakılır, öncesinde bırakılmaz. ".." veya "...." gibi bir kullanım yoktur.

• Ewt bılıorum boLe ysnlar war ama nplm işte hayat XD
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildize

NEDEN TÜRKÇE KATLEDİLİYOR ???

Bütün ününü Amerika'ya borçlu olan, hayatının en verimli yıllarını Amerika'ya hizmetle geçirmiş olan birinin bir anda böyle Türkiyeci, Türkçeci geçinmesinin sebebini anlayamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosmicstring

quote:

Bütün ününü Amerika'ya borçlu olan, hayatının en verimli yıllarını Amerika'ya hizmetle geçirmiş olan birinin bir anda böyle Türkiyeci, Türkçeci geçinmesinin sebebini anlayamıyorum.

dogaldır kitaplarını okusaydın cevabını alırdır

TIPKI BUGÜN OLDUGU GİBİ BU PROFÖSÖRÜN GENÇLİĞİNDE DE DEVLET KENDİ ADAMINA DEGER VERMİYORDU

"BURADA YABANCILARI KÖLESİ OLARAK YAŞAMAKTANSA AMAERİKA DA ONLARIN EFENDİSİ OLURUM DEDİ "

ÖYLE BİLİP BİLMEDEN BOL KESEDEN YORUM YAPMA

İNŞALLAH ANLAMIŞSINDIR

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cosmicstring
    quote:

dogaldır kitaplarını okusaydın cevabını alırdır

TIPKI BUGÜN OLDUGU GİBİ BU PROFÖSÖRÜN GENÇLİĞİNDE DE DEVLET KENDİ ADAMINA DEGER VERMİYORDU

"BURADA YABANCILARI KÖLESİ OLARAK YAŞAMAKTANSA AMAERİKA DA ONLARIN EFENDİSİ OLURUM DEDİ "

ÖYLE BİLİP BİLMEDEN BOL KESEDEN YORUM YAPMA

İNŞALLAH ANLAMIŞSINDIR

Peki niye en genç profesör ünvanını aldığında ülkesine dönüp yapmadı çalışmalarını? O zamanlar Türkiye için, Türkçe için ne yapmış bu beyefendi? Ayrıca Amerika'nın efendisi olmadı, onların bir üniversitesinde onlara hizmet etti. Onun yıllarında Türkiye'de şimdikinin belki onbin katı daha fazla değer veriliyordu üniversitelere ve hocalarına. Amerika tatlı gelmiş olacak

• kesin olarak şimdiki ve gelecek neslimizden ümitsizim...artık türkçe aslına dönemez..bunun aksi imkansız..malesef bu..
  • sen kitaplarını oku sonra burda ahkam kesbence
    Türk Silahlı Kuvvetleri bile subay okullarında Oktay Sinanoğlu kitaplarını genç subaylara öneriyorken senin bunları dar kalıplar içinde eleştirmen abes kaçıyor
    bana önerebilecegin vatansever yazarları yazda birde ben degerlendireyim kimlerin bu ülkeye hizmet ediyor görünüpde aslında bu ülke de Amerika ya hizmet ettigini

"LÜTFEN BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAYALIM"ugur mumcu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildize -- 19 Ağustos 2008; 16:44:37 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.