Şimdi Ara

NEDEN TÜRKÇE KATLEDİLİYOR ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sizene herkesin türkçesi kendine burası özgür bir ülke isteyen istediği gibi kullanır kimsenin hesap vermesi gereken birisi yok
    kimseyide ilgilendirmez
    beyenmiyorsan muhattap olmassın olur biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 19 Ağustos 2008; 16:46:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: LAVMAN

sizene herkesin türkçesi kendine burası özgür bir ülke isteyen istediği gibi kullanır kimsenin hesap vermesi gereken birisi yok
    kimseyide ilgilendirmez

hitlerin" kavgam" adlı kitabının ülkemiz de neden bu kadar çok sattıgı bu gibi kişiler sayesinde anlaşılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildize

sen kitaplarını oku sonra burda ahkam kesbence
    Türk Silahlı Kuvvetleri bile subay okullarında Oktay Sinanoğlu kitaplarını genç subaylara öneriyorken senin bunları dar kalıplar içinde eleştirmen abes kaçıyor
    bana önerebilecegin vatansever yazarları yazda birde ben degerlendireyim kimlerin bu ülkeye hizmet ediyor görünüpde aslında bu ülke de Amerika ya hizmet ettigini

"LÜTFEN BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAYALIM"ugur mumcu

Kitapların hepsini babam almıştı, o aldığında merak edip ben de incelemiştim. Size önerebileceğim tek şeyi siz kendiniz yazmışsınız "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım" diye. Türk Silahlı Kuvvetleri elemanlarını her yönden eğitir, bu kadar gündem meşgul eden birinin kitaplarını okutmaları da garip değil.

Sayın Sinanoğlu iyi bir bilim insanıdır ama Türkiye ve Türkçe konusunda bana söyleyebileceği hiçbir şey yok. Türkçe bir tane bile bilimsel makalesi olmayan adam gelip bana Türkçe bilim dili olmalıdır demesin. Kullanılması imkansız olan Türkçe sözcükler önermesi halkına ne kadar uzak olduğunun en büyük göstergesi zaten.

• quote:

sizene herkesin türkçesi kendine burası özgür bir ülke isteyen istediği gibi kullanır kimsenin hesap vermesi gereken birisi yok
    kimseyide ilgilendirmez

Bu ülkenin özgür bir ülke olarak kalması için dilimize özen göstermeliyiz. Dilini kaybeden bir ulus kaybolmaya mahkumdur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosmicstring

quote:

kimseyide ilgilendirmez

Bu ülkenin özgür bir ülke olarak kalması için dilimize özen göstermeliyiz. Dilini kaybeden bir ulus kaybolmaya mahkumdur.

özgür kalmak için özgürlüğü kısıtlama
  • babanın o kitapları aldıgına inanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildize

babanın o kitapları aldıgına inanmıyorum

Niye?
  • quote:

quote:

quote:

kimseyide ilgilendirmez

Siz dilinize biraz özen göstermeye özgürlüklerinizin kısıtlanması olarak bakıyorsanız çok yazık size. Dil cehaleti ve öğrenme bıkkınlığı olmasın o özgürlük dediğiniz?

• quote:

quote:

quote:

quote:

kimseyide ilgilendirmez

Siz dilinize biraz özen göstermeye özgürlüklerinizin kısıtlanması olarak bakıyorsanız çok yazık size. Dil cehaleti ve öğrenme bıkkınlığı olmasın o özgürlük dediğiniz?

hayır özgürlük dediğim o değil
    sadece isteyen istediği gibi kullanır kimseye verilmiş bi söz yok hesap verilecek kimse yok
    ister öğrenir ister öğrenmez
    türkçe öğrenmek şart değildir istediği gibide kullanır kullanıyorda kimsenin çıkıpta bir şey demeye hakkı yoktur
    ister dili öğrenmeye üşensin isterse dili bilmesin cahil densin o onun özgürce yaptığı bir tercihtir herkesin türkçesi kendine benim ağzımdan çıkanlar beni ilgilendirir istemeyen en fazla muhattab olmaz sorun çözülür

• quote:

hayır özgürlük dediğim o değil
    sadece isteyen istediği gibi kullanır kimseye verilmiş bi söz yok hesap verilecek kimse yok
    ister öğrenir ister öğrenmez
    türkçe öğrenmek şart değildir istediği gibide kullanır kullanıyorda kimsenin çıkıpta bir şey demeye hakkı yoktur
    ister dili öğrenmeye üşensin isterse dili bilmesin cahil densin o onun özgürce yaptığı bir tercihtir herkesin türkçesi kendine benim ağzımdan çıkanlar beni ilgilendirir istemeyen en fazla muhattab olmaz sorun çözülür

Hayatta kolaylıklar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosmicstring -- 19 Ağustos 2008; 17:24:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uçarturk

Yazdıkları yazılara ingilizce ve başka dillerden sözcükleri katanların yüzde doksanının dünyadan ve türkiyeden bir haber yaşadıklarını gördüm
    Akıllarında farklı olmak düşüncesi var türkçeyi bozuk kullananların
    farklı oluyim diye avrupanın uyuşturucu ve seks manyağı olmuş gençliğini taklit ediyor,farklı olduğunu sanıyor ama aslında taklitçiden başkası olmuyor aslında,yani bir maymun,bir papağan durumuna getiriyor kendini
    Türkçeyi katleden taklitçiler şunları unutmasınlar yazdıklarını ne türkler anlıyor,nede ingilizce bilenler,farklıda olmuyorsunuz,ezik,silik,dilinden,köklerinden utanan zavallılar oluyorsunuz
    İngilizceye gelince
    İngilizce dünya dili değildir,1950 yılından sonra amerikanın bizim gibi gelişmekte olan ülkelere dayatması üzerine yerleşmiştir,1750 den 1950 kadar dünya dili fransızcadır,oda dayatmadır tabii,fransızlar sömürgelerini kaybedince fransızca dünyada fransız kalmıştır artık
    amerikanın tökezlemesi durumunda da ingilizce silinmeye mahkumdur,bu sadece bir zaman meselesidir
    Dünya dili olmaya aday tek dil,ister kabul edin ister etmeyin çindir.nüfusu 1.5 milyarın üzerinde olan çinliler dünyayı çince öğrenmeye mecbur bırakmışlardır,avrupada insanlar fransızca,almanca,ispanyolca,ingilizce değil çince öğrenmektedirler,20 yıl sonra bu gerçeği herkes görecek nasılsa
    Dünya tek devlet olsa,seçim yapılsa tek başına iktidara çinliler geliyor,muhalefet partisi ise hintliler bu gerçeği avrupa ve amerika gördü,uydudan yabancı kanalları seyrederseniz,çine ve hindistana ne kadar yer ayırdıklarının farkına varırsınız

KUTLUYORUM SENİ ARKADAŞIM.

• quote:

kimseyide ilgilendirmez

SENİN TÜRK OLMADIĞINI TAHMİN EDİYORUM.TÜRK'E,TÜRKÇE'YE VE TÜRKİYE'YE DÜŞMANSIN HERHALDE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAHRENHEIT -- 19 Ağustos 2008; 22:43:26 >
  • zaten bu ülkenin en büyük sorunu eğitim.öğretmenliği sevdiği için değilde para için yapan,dar beyinli,zerre kadar genel kültürü olmayan,kendini geliştirmemiş zihniyetler oldukça,öğretmenliğin asilliğini,öğretme,daha kaliteli bilinçli nesiller yetiştirme sorumluluğunu bilmeyen insanlar öğretmen oldukça bu ülkenin cahil,hatta okumuş cahilleri hiç bir zaman eksilmez.ve daha bu ülkede çok görürüz FAKE,GELİOM,GİDİOM,BYE,TAWSİYE,GÜSEL,MANYAq gibi ne olduğu belli olmayan kelimeleri.inanın böyle yazanları gördükçe midem bulanıyor.sinir hastası oluyorum ki bunun sebebide bir insanın nasıl bu kadar cahil,duyarsız,bilinçsiz,vurdumduymaz, olabileceğidir.tabi bu ve benzeri ne olduğu belli olmayan kelimeleri çok acıdır ki yüksek okul hatta öğretmen olanların bile yazdığını görmek hakikaten büyük bir acıdır.biz millet olarak gerçekten acınacak durumdaymışız.yazıklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAHRENHEIT -- 20 Ağustos 2008; 1:50:41 >

• senin adın niye FAHRENAYT diil ki

sonucda anlatmaq istedini anlatabildigin surece dili nasıl qullandıgının onemi yoq

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ixion -- 20 Ağustos 2008; 0:00:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: c@lculus

senin adın niye FAHRENAYT diil ki

sonucda anlatmaq istedini anlatabildigin surece dili nasıl qullandıgının onemi yoq

1'ncisi sen ve senin gibilerin Türk olduğunu sanmıyorum.Bence Türkiye'ye ve Türkçe'ye düşmansınız.2'incisi binlerce yıllık Türkçe'yi bu kadar kolay kirleten bir insanın ben aklından şüphe ederim ki her tarafından cahillik akıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAHRENHEIT -- 21 Ağustos 2008; 19:37:13 >

• Yine abartmışsınız arkadaşlar. Basketbol maçı anlatılırken ne diyecek maçı anlatan : "TAKLİTİNE cevap aldı" mı ? Yoksa "KANDIRMACASINA cevap aldı" mı ?
    "FAKE ine cevap aldı" diyecek.
    Evet. Dilimizi doğru kullanalım, yazarken de konuşurken de. Ama illa ki , her koşulda, inadına Türkçe kelime kullanmak komik olur.
    Sadece "Türkçe" olduğu için
    "Restaurant/Lokanta" yerine "Toplumsal Otlangaç", "
    Troleybüs" (35 yaş üzeri arkadaşlarım hatırlar) yerine "boynuzlu götürgeç" demek saçma.
    Zaten Türkçe kelimeler kullanmak başkadır, dili düzgün kullanmak başkadır.

"Dilimizi konuşurken de yazarken de doğru kullan"maya sonuna kadar varım. Ama illa ki/her koşulda "Türkçe kelime kullan"maya yokum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muRTah

Yine abartmışsınız arkadaşlar. Basketbol maçı anlatılırken ne diyecek maçı anlatan : "TAKLİTİNE cevap aldı" mı ? Yoksa "KANDIRMACASINA cevap aldı" mı ?
    Evet. Dilimizi doğru kullanalım, yazarken de konuşurken de. Ama illa ki , her koşulda, inadına Türkçe kelime kullanmak komik olur.
    Sadece "Türkçe" olduğu için
    "Restaurant/Lokanta" yerine "Toplumsal Otlangaç", "
    Troleybüs" (35 yaş üzeri arkadaşlarım hatırlar) yerine "boynuzlu götürgeç" demek saçma.
    Zaten Türkçe kelimeler kullanmak başkadır, dili düzgün kullanmak başkadır.

"Dilimizi konuşurken de yazarken de doğru kullan"maya sonuna kadar varım. Ama illa ki/her koşulda "Türkçe kelime kullan"maya yokum.

bu telefon fake denmez.ben buna karşıyım.Türkçe'de olmayan kelimelere harflere karşıyım.Evet dediklerine katılıyorum.boynuzlu götürgeç demek saçma.Türkçe'yi doğru yazmak doğru kullanmak çok önemli.Ama yukarıda yazdıklarım rezil edilmiş bir Türkçe'dir.Bunun yapılmasının tek sebebide cahillik,bilinçsizlik,vurdumduymazlık,vs vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FAHRENHEIT -- 20 Ağustos 2008; 2:49:38 >

• http://www.turkstudent.net/board/topic/11210/post/154543

Arkadaşlar işte bu hakan olgaç denilen adamın ellerini keseceksin ki bir daha böyle şeyler hatta hiç birşey yazamayacak.Allah'ın belası aşağılık insan....Adam oda arkadaşı değil roommate arıyormuş..
  • Orjinalden alıntı: muRTah

Yine abartmışsınız arkadaşlar. Basketbol maçı anlatılırken ne diyecek maçı anlatan : "TAKLİTİNE cevap aldı" mı ? Yoksa "KANDIRMACASINA cevap aldı" mı ?

Hayır bence demeyecek.Ben basketbol maçı seyretmem orada maçı anlatan kişinin eminim demek isteğine Türkçe bir karşılık vardır. FAKE'nin 20 tane Türkçe karşılığı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAHRENHEIT

http://www.turkstudent.net/board/topic/11210/post/154543

Arkadaşlar işte bu hakan olgaç denilen adamın ellerini keseceksin ki bir daha böyle şeyler hatta hiç birşey yazamayacak.Allah'ın belası aşağılık insan....Adam oda arkadaşı değil roommate arıyormuş..

Adam oda arkadaşı aramıyor ki, room mate arıyor. Amerikalı zencilere sesleniyor belki adam, zenci "room mate" istiyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.