gayet mantıklı bir soru.yarıletken üretimi çok ayrı bir sektör.illa herşeyi yapmak zorunda değilsiniz.elektronikte lider olmak için kendi elemanlarınızı yapmanız gerekmiyor,kritik elemanlar yaparsınız mesela ir sensör gibi . veya hazır elemanlar ile bir devre yapıp dünyaya satarsınız.sonraki aşama artık ekonomik üstünlüğü de ele alınca ticari olarak yarıiletken sektörüne girersiniz.işte bu böyle bir soru,gerek var mı?
Olaya ekonomik açıdan bakınca böyle sakat fikirler ortaya çıkıyor.Ben olaya bilgi üretmek ve geliştirmek açısından bakıyorum.Bu ülke artık montajdan kurtulmalı,bu dönem elektrik müh. mezun oluyorum ama inanın ki mühendislik yapamayacağım,çünkü firma adını vermek istemiyorum, büyük yerli bir aydınlatma firması daha geçen sene ar-ge bölümünü açtık diyince "pes" dedim.
uzun uzun yazmıştım ama sildim,gerek yok.
gerçekten ar-ge demek,tonla parayı sokağa atmak demek.biz hala o montaj dediğinden para kazanamıyoruz ki yarıiletken işine para dökelim?
derdin bilgi üretmekse üniversiteler var,yanlış yere bakma.o bahsettiğin firma da ar-ge demişte ne yapmış? öyle tabelayı asınca ar-ge olmuyor.%90 verimli led mi geliştiriyorlarmış ar-ge de?
Bahsettiğim firma bilmem kaç milyon dolar kar ettim diye böbürlenen bir firma.Ar-ge yatırımı yapmayan firma biter kaldı ki o ülke de kölelik yapar bu kadar basit.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme