Şimdi Ara

Neden Yeni telefonlarda NFC yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5 yıl önceki ortalama telefonlarda bile NFC varken neden yeni telefonların ortlama üstü pek çoğuna bile konulmadığını nasıl açıklamak gerekir?

1.NFC bir güvenlik açığına mı neden oluyor?
    2.NFC çok maliyetli bir özellik mi?
    3.NFC aslında artık çok gerekli değil mi?
    4.Başka bir özellik NFC nin yerini mi aldı?
    5. Başka bir sebebi veya sebepleri mi var?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefonunuzda NFC Yok mu? İşte Nedeni

NFC (Yakın Alan İletişimi), cihazları birbirine kısa mesafelerden bağlamak için kullanılan kablosuz bir teknolojidir. Akıllı telefonlarda, temassız ödemeler, veri paylaşımı ve diğer işlemler için kullanılır.

Bazı yeni telefonların NFC özelliğine sahip olmadığını fark etmiş olabilirsin. Bunun birkaç nedeni olabilir:

• Maliyet: NFC çipleri ve antenleri nispeten pahalıdır ve üreticiler maliyetleri düşürmek için bu özelliği orta ve düşük seviye cihazlardan çıkarabilirler.

• Pil ömrü: NFC sürekli olarak açık olduğundan, pil ömrünü azaltabilir. Bu, özellikle pil ömrünün önemli olduğu cihazlarda bir endişe kaynağı olabilir.

• Kullanım eksikliği: Bazı kullanıcılar NFC'yi hiç kullanmaz veya nadiren kullanır. Bu nedenle, üreticiler bu özelliği ihtiyaç duymayan kişilere yönelik cihazlardan çıkarabilirler.

• Diğer teknolojiler: Bluetooth ve Wi-Fi gibi diğer kablosuz teknolojiler, NFC'nin sunduğu birçok işlevi gerçekleştirebilir. Bu nedenle, üreticiler bu daha yaygın teknolojilere odaklanmayı tercih edebilirler.

Telefonunuzda NFC özelliği yoksa, yine de temassız ödemeler ve veri paylaşımı gibi işlemleri gerçekleştirmenin yolları vardır. Örneğin, Google Pay veya Apple Pay gibi üçüncü taraf uygulamaları kullanabilir veya QR kodlarını tarayabilirsin.

Sonuç olarak, yeni telefonların NFC özelliğine sahip olmamasının nedenleri arasında maliyet, pil ömrü, kullanım eksikliği ve diğer teknolojilerin varlığı yer almaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilgim veya fikrim yok. Bilen çıkabilir.

Yukarı!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek fazla tercih edilmediğinden yada gerek duyulmadığından olabilir mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence gerekli bi özellik 2. Kamera koyucaklarına nfc koysalar keşke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nfc li telefonun faydaları:
    1. İstanbulkart yüklemesi
    2. ankarakart direk otobüste telefonla basma.
    3. temassız pos ödemeleri
    4. kartlı girişlerde kart taşımamak için telefona kartı kopyalama
    5. bazı nfc kartların kopyasını çıkarabilme
    6. çoğu kablosuz kulaklığı eşleştirme
    7. fotoğraf makinesinden anında fotoğraf aktarımı
    vs.
    General Mobile ların yeni hiçbir modelinde yok. artık samsung da koymuyor nedense. huawei ve sony lerin çoğunda var.

• ahmetay74 A kullanıcısına yanıt
    benim 1000tl'lik huawei telefonumda var izmirkart için nasıl kullanabilirim?

• hocam araştırdım ama bir uygulama göremedim. bartın kartına bile yükleme için nfc kullanan var ama izmir için emülatör uygulama gerekli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim telefonda var ama kullanmasını hiç bilmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.