Şimdi Ara

Nedir bu AM3 , AM2+ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
9.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar amatör bir sorum olucak madur görün pcmı upgrade etmeye karar verdım ama uyumluluk konusunda bırkac problemım var önce phenomII x4 940 aldım ddr3 bir kartla bırlıkte sonra ogrendımki işlemci ddr3 desteklemıyormus neysekı kutularını acmadım ama anakartımı değiştirdim ddr2 bir kart aldım modeli ise " GIGABYTE GA-MA790X-UD4 " gigatekin sitesinde am3 işlemcileri desteklediği yazıyor ama bios guncellemesımı denılen bır olay varmıs bu kart ıcınde gecerlımı bılmıyorum yıne bır yanlıs parca almaktan korkuyorum üstadlardan yardım ve öneri bekliyorum şu iki işlemciyide bu kartla sorunsuz bır sekılde kullanabilirmiyim veya önericeğiniz baska ıslemcıler varmı ?

Phenom II X2 555 :http://www.sanalmarketim.com/urun/1580729d640c0d33cb46c9e2f7cd5c21/AMD-Phenom-II-X2-555-3.2GHz-7MB-AM3-938p-Black-Edition

Phenom II 940 X4 :http://www.exa.com.tr/amd/islemciler/amd_phenom-340-7189.html

kart hakkında detaylı bilgi :http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2560

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saint-Dark -- 5 Mayıs 2010; 22:26:27 >

• AM3 soketi amdnin yeni nesil işlemcilerinde kullandığı bir soket. 939 pin sayısı vardır. AM2 ve AM2+ soketlerde ise bu 940 pindir.
    Bu nedenle AM3 işlemciler AM2+ ve çok nadir istisnai ankartlardada olsa AM2 soketlerdede çalışabilmektedir. Çünkü AM3 işlemcilerde hem ddr2 hemde ddr3 bellek kontrolcüsü bulunmaktadır.
    AM2 ve AM2+ işlemciler ise sadece ddr2 kontrolcüsüne sahiptir. Bunun dışında AM3'ten fazla 1 pinleri bulunmaktadır. Bu nedenle sadece AM2 ve AM2+ soketlerde çalışabilirler.

AM3 işlemcilerde ddr2\ddr3 combo bellek kontrolcüsü bulunduğundan AM3 soketli anakartlar DDR2 model, DDR3 model veya DDR2\DDR3 combo model olabilmektedir. Ve AM2\AM2+ işlemcileri çalıştıramazlar. Anakart ddr2 destekliyor olsa bile AM2\AM2+ işlemcilerin pin sayıları AM3 anakartınkinden fazla olduğundan fiziksel olarak sokete oturmamaktadır.

AM2\AM2+ anakartlar sadece DDR2 desteklerler. Birçok AM2+ anakart ve az sayıda AM2 anakart, AM3 işlemciler ddr2yide destekledikleri için sorunsuzca çalıştırabilmektedirler.

Arada performans farkı tabikide vardır. AM3 soketle birlikte HT 3.0 arabirimi kullanılmaya başlanmıştır. AM2+'larda HT 2.0 ve AM2'lerde ise HT 1.0 kullanılmaktadır.
    Birde güç yönetimi konusunda, AM3 işlemcilerde işlemcinin ön belleği açık kalıp sadece çekirdeğe giden güç kesilebilmektedir. Çünkü güç hatları ayrılmıştır. Ancak AM2+ ve AM2 işlemcilerde bu mümkün değildir. Ya işlemciye giden güç tam kesilecek yada hiç kesilmeyecek.
    Bunun getirisi, işlemcide sadece çekirdekler kapatılırsa ön belleklerde bulunan verilerde gitmemiş olur. Yani tam anlamıyla işlemler duraklatılmış olur. Ve yeniden başlatılmasıda o kadar çabuk olur. Ancak işlemcinin tamamiyle kapatılması, ön belleklerdeki verilerin gitmesi anlamına gelir. Ve işlemci tekrar açılırken bu giden verileri tekrar almak zorundadır. Ve bu süre zarfındada gecikme yaşanacaktır.

Yeterince detaylı anlattım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 5 Mayıs 2010; 23:23:12 >

• olayı iyi guzel anlatmısında hocam senın bu dedıklerıne göre benım kartım phenom II x4 940 serisini destekliyor oluyor olması lazım yani yanlıs anlamadıysam anakart AM2+ işlemci seçeğini destekliyorsa ddr2 olan AM3 serisinide desteklemıs oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saint-Dark

olayı iyi guzel anlatmısında hocam senın bu dedıklerıne göre benım kartım phenom II x4 940 serisini destekliyor oluyor olması lazım yani yanlıs anlamadıysam anakart AM2+ işlemci seçeğini destekliyorsa ddr2 olan AM3 serisinide desteklemıs oluyor ?

Senin anakart AM2+ soket ve AM3 ready. Safkan AM3 değil.
    Önceki mesajımda dediğim gibi AM2+ ankartlar AM3 destekliyor. AM3 anakartlar AM2+ desteklemiyor.
    AM2+ anakart AM3 destekliyor diye AM3 anakart olduğu anlamına gelmiyor. Senin anakart AM2+ olduğuna göre AM2\AM2+\AM3 işlemcilerin hepsini takabilirsin. Ancak en sonra çıkan phenom II x6 için net birşey söyleyemem. Ancak phenom II x4 940 işlemciyi destekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 6 Mayıs 2010; 19:21:55 >
  • Teşekkürler hocam cidden yardımcı oldun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saint-Dark

Teşekkürler hocam cidden yardımcı oldun

Sende saol abi.
  • sampiyon bilo verdiğin bilgiler için tşk...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.