Arkadaşlar uzun süredir aklıma takılıyor.Basketbol-voleybol gibi branşlara neden amatör şube deniyor.Bu adamların daha profesyonellerimi varki.Yoksa futbol ön planda olduğu için mi?Biri beni bu kör kuyulardan çıkarıp aydınlığa kavuşturursa sevinirim
basketbol voleybola da amatör branş mı deniyor? Ben kürek takımı, misket takımı vs. için deniyo sanıyodum.
Onlara amatör şube denmiyor nerede gördün ki onu?
Fenerbahçe kuruluş amacı futbol üzerinedir. Dolayısıyla geri kalan bütün branşlar amatör branş olarak söylenir.
quote:
Orijinalden alıntı: McScReaM
Onlara amatör şube denmiyor nerede gördün ki onu?
Nasıl nerde gördün hocam bizzat fbtv den duyuyorum ben bu lafı.Örneğin haberlerde ''Amatör şubelerden tüm haberler'' diye söz ediyorlar.En mantıklı açıklaması @mebo1907 ninki gibi
zaten çok aptalca bir laf bu
Futbol alanında amatorler kendi alanında prof işte adamlar.
evet bende çok duyuyorum..çok sacma neredeyse bu dallarda Avrupa şampiyonluğu gelecek hala Amatör branş deniyor
Beni de rahatsız ediyor bu öylem, olimpiyatlarda temsil edilen sporlar hepsi. Nesi amatör anlayamıyorum, şu kullanıma bir dikkat etsek...
Şahsen sporcuların yerinde olsam moralim bozulur şampiyonlar liginde final oyna, erkek baskette euroleauge de başarı göster ama adın amatör şube.Mademki futbol değil spor klubüyüz o zaman bu söylemden vazgeçilmeli
nba profesyoneldir diğer yerlerdeki basketbol ise amatördür.. en basitinden bi nba daki maçlara bakın birde diğer yerlerdeki.. mesela dünya kupası basketbolunda nba deki 2.sınıf basketbolcular abd formasına seçiliyor..
şöyle bişi olabilir.
para almadan yapılanlar amatör şube denebilir. olimpiyatlarda sporcular para almıyor devletten diye biliyorum.
normaldede basketbol ve voleybolunda amator subesı olabılır ben 6 sene boyunda amator olarak (yanı para almadan) basket oynadım amator klup seviyesinde.
ama tabi basket ve volleybol olayı tamamen farklı. arkadasın dedıgı gıbı her ne kadar futbol uzerinede kurulsa fener sonuçta FENERBAHCE SK olarak tanınıyoruz :)
quote:
Orijinalden alıntı: jonywayt
şöyle bişi olabilir.
para almadan yapılanlar amatör şube denebilir. olimpiyatlarda sporcular para almıyor devletten diye biliyorum.
normaldede basketbol ve voleybolunda amator subesı olabılır ben 6 sene boyunda amator olarak (yanı para almadan) basket oynadım amator klup seviyesinde.
ama tabi basket ve volleybol olayı tamamen farklı. arkadasın dedıgı gıbı her ne kadar futbol uzerinede kurulsa fener sonuçta FENERBAHCE SK olarak tanınıyoruz :)
Milli formayla neyin parasını alacaksın zaten, ülkeni temsil ediyorsun sporun en yüksek şekilde temsil edildiği yerde. Futbolda olimpiyatlarda temsil edilen bir spor o zaman futbolda mı amatör şube oluyor?
Amatör şube denmesinin sebebi sözleşmelerin amatör statüde olmasıdır. Basketbol gibi sporlarda futbol gibi 5-6 yıllık sözleşmeler yapılmaz. Her an sözleşmeler feshedilebilir, el değiştirebilir. En basitinden TBBL'de her basketbolcu her sezon farklı takımlarda oynuyor. Futbol takımında ise sözleşmeler profesyoneldir. Olay sadece bu, yoksa küçük görüldüğünden değil. Bilinmesinde fayda var
quote:
Orijinalden alıntı: DeFJaM_
Amatör şube denmesinin sebebi sözleşmelerin amatör statüde olmasıdır. Basketbol gibi sporlarda futbol gibi 5-6 yıllık sözleşmeler yapılmaz. Her an sözleşmeler feshedilebilir, el değiştirebilir. En basitinden TBBL'de her basketbolcu her sezon farklı takımlarda oynuyor. Futbol takımında ise sözleşmeler profesyoneldir. Olay sadece bu, yoksa küçük görüldüğünden değil. Bilinmesinde fayda var
Doğrulayabilecek var mı? Bana mantıklı gelmedi.
quote:
Orijinalden alıntı: Sendromkaan
quote:
Orijinalden alıntı: DeFJaM_