Şimdi Ara

Nedir bu Blackberry os ? Ne yapılır ne yapılmaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bu aralar yeni bir telefon almayı düşünüyorum. Alacağım cihaz Kesinlikle ve kesinlikle wp olmayacak burası kesin.

Blackberry işletim sistemi nasıldır ? Alırsam z10 alırım yalnız sorularım olacak:

1. Pc den film atıp izleme sıkıntılı bir süreç mi ? Android gibi rahatlıkla yapılabilir mi
    2. Youtubeden yada başka yerlerden video izlerken , yada mesela atv web tv ye girdim Ordaki videoları izlerken sıkıntı çıkartıyormu ? Wp deki gibi decode error hataları tarzı hata veriyor mu ?
    3. Tarayıcısı nasıl ? Arka planda sekme açma var mı ? Benim için çok önemli bu konu. Şu dandik wp de bir arka planda sekme açma yok. illa açtığın sekme önüne gelecek
    4. Video oynatıcılar nasıl ? Altyazılarda yada kodeklerde sıkıntı çıkıyormu mesela wp de uzun süre ne altyazı desteği vardı nede adam akıllı kodek vardı bb de var değilbi bu sıkıntıları yaşamam yani ?
    5. UYgulamalara bb world sitesinden baktım ama genelde düşük yıldızlar mesela whatsapp 3 civarı bir şeydi. Neden böyle düşük ? Sıkıntı mı çıkartıyor uygulamalar ?
    6. Şu bis denilen şey nedir ? Ben diğer sistemlerdeki gibi internet paketimi yapıp normal bir şekilde whatsapp vs takılamaz mıyım ?
    7 Galiba androidden uygulamalar bir şekildekullanılabiliyormuş. Bu işlem telefonu garantiden çıkartıyor mu buradaki mantık nedir ? Uygulamalar kasıyor mu
    8. Aynı anda uygulama çalıştırması nasıl ? Mesela bende 520 var bir uygulama açıkkan ötekine geçsem geri geldiğimde baştan başlıyor ve gerçekten çok sinir bozucu. BB de 8 uygulama devam ediyor tarzı bir şeyler duymuştum ?

Teşekkürler :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

BlackBerry OS: Bilmen Gerekenler

BlackBerry OS, eskiden Research In Motion (RIM) tarafından geliştirilen ve artık BlackBerry Limited'e ait olan, akıllı telefonlar ve tabletler için tasarlanmış bir mobil işletim sistemidir.

BlackBerry OS ile Yapabileceklerin:

• E-posta, mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarına erişim
    • Takvim, kişiler ve görevler gibi kişisel bilgi yönetimi araçları
    • GPS navigasyon ve haritalar
    • Tarayıcı ve internet bağlantısı
    • Uygulamaların indirilmesi ve kullanılması

BlackBerry OS'de Yapmaman Gerekenler:

• Google Play Store'dan uygulama indirme (sadece BlackBerry World uygulaması mağazasından uygulama indirme)
    • Android uygulamalarını çalıştırma
    • İşletim sistemini resmi olmayan kaynaklardan güncelleme

Ek Bilgiler:

BlackBerry OS, güvenliği ve gizliliği ile bilinir ve kurumsal kullanıcılar arasında popülerdir. Son yıllarda Android ve iOS gibi diğer mobil işletim sistemlerinin yükselişiyle popülaritesi azalmıştır. Ancak BlackBerry OS, hala bazı sadık kullanıcıları olan niş bir işletim sistemi olmaya devam etmektedir.

Önemli Not: BlackBerry OS, Android veya iOS kadar kullanıcı dostu veya uygulama ekosistemi geniş değildir. Bu nedenle, benzersiz özellikleri ve güvenlik odaklı yaklaşımını takdir eden belirli bir kullanıcı kitlesi için daha uygundur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • [font="Arial"]z10 telefonum yok fakat bir süredir araştırıyorum. Bildiklerimi aktarmaya çalışayım
    1. ios gibi kapalı değil android gibi çok açık bir işletim sistemi değil kararında. bundan dolayı film atıp izleyebilirsiniz diye düşünüyorum fakat tecrübe etmiş değilim.
    2. tarayıcısının çok iyi olduğu ve videoları çok güzel açtığı belirtiliyor.
    3.Çoklu görev çok iyi belki de en iyisi denilebilir fakat birden fazla sekme konusunda bilgim yok. muhtemelen vardır.
    4. Birçok program yüklü olarak geldiğinden çok farklı bir codec ile kodlanmadıysa %90 izlersiniz.
    5. bilgim yok.
    6.Önceden kullanılan bir sistem BİS. Şu anda son kullanıcılar (bizler) kullanmıyor, şirketler kullanabilir.
    7.garantiden çıkma sözkonusu değil fakat BB10 için yazılmış uygulamaların sorunsuz ve hızlı çalıştığı Android uygulmlarının sorunlar çıkartabildiğini göz önünde bulundurmalısınız.
    8.Çoklu görev çok iyi ve aynı anda birden fazla uygulama etkin olarak çalışıyor (ben de 8 olarak biliyorum)
    İşletim sistemi sürekli güncelleniyor ios gibi. Android gibi 18 ay güncelleme sınırı yok. Bence büyük avantaj.

Gelelim sorunlara
    1 BB türkiyeden çekildi. Garanti ve tamirat konuları biraz sıkıntılı.Sıfırını bulmak zor.
    2 Z10 ların bazılarında pil problemi mevcut. Bunun sebebininde Pil hafızası Kullanılması olduğunu söylüyorlar.Olur olmaz kapanma veya şarjın %1 görmemesi gibi. Çaresi yeni pil almak.(hafızasız)
    3. Pili 1800 Amper ve 3g ile 1 gün diyorlar
    4. ikinci eli iyi değil.

• Kullanıcısının cevap vermesi daha uygun olur

@malatyaspor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 4 Ocak 2015; 12:59:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bis bes olayı kalktı OS 7 ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101193430&p=1#101193430

Herşeyi buraya yazdım....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.