Şimdi Ara

NEDİR BU ÇİFT EKRAN KARTLI NOTEBOOKLARDAN ÇEKTİĞİMİZ..!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde çift ekran kartlı HP 15-B030ST notebook var.
    Cihaz İntel HD 4000 grafik kartı yanı sıra NVIDIA GeForce GT 630M ekran kartınıda bulundurmakta.
    Üretim amacı belli internet, film, müzik gibi düşük grafikli programlarda İntel ekran kartını kullanıp güç tasarrufu sağlamak ve şarj süresini uzatmak.
    Bunu kendimde gördüm internet ve film gibi uygulamalarda şarjı 4-5 saati bulurken, oyun oynandığı zaman 1,5-2 saatte fişe takmak gerekiyor.
    Kulağa hoş geliyor değil mi.
    Yalnız bir hassas nokta var bazı oyunlarda problem yaşanıyor.
    Oyun başlarken bütün ekran kartı ayarlarını Nvidia ile açılacak şekilde yapsakta oyun İntel grafik kartıyla başlamayı tercih ediyor.
    Bunu HP servisi ile de görüştüm fakat bir çözüm bulamadı, hatta olayı tartışma boyutuna taşıdık çünkü cahilce tavrını inadıyla birleştirip insanla dalga geçmeye çalışıyordu.
    Bahsettiğim oyun ise GTAIV oyunu 4-5 yıl olmuş çıkalı cihazda 2gb ekran kartı var ve bu oyunu kaldırmaz mış, gerçekten cehalet paçadan akıyor.
    Oyunu sırf sistemdeki sorunu çözebilmek için yüklemek istedim oynadığımdan da değil.
    Bunun çözümünü yurt dışı sitelerinde buldum çok şükür oyunun bulunduğu klasöre bir txt metin dosyası düzenledik ve işlem tamam.
    Yeni oyunlarda yapmaz diye düşünürken kuzenim Mortal Kombat getirmiş bu yıl çıkan bir oyun ve bu oyunu yükledikten sonra oyun çalışmadı.
    Bunu da internetten araştırdık appdata klasöründe bir txt dosyası daha düzenledik oyun çalıştı.
    Fakat ben bu çift ekran kartı olayına sinir oldum bundan sonra her oyunda ben bu şekilde dosya düzenlemek zorunda mı kalacağım.
    Bunun tek yoldan bir çözümü yok mudur?
    Bu sıkıntılar yaşayan bir tek benmiyim acaba.

Not: Sistem Windows 8.1 64b - Nvidia En son driver ve Directx 11 yüklüdür.

• intel gpulardan ne çektik
  • Aynen hocam felaket gibi katliam gibi.
  • Bu sorunun tek sorumlusu HP. Bir de HP forumlarında sanki bu olay normal bir durummuş gibi anlatmaları yok mu, insanı çileden çıkarıyorlar. Bende de var bir Pavilion G6, aldığım güne lanet edesim geliyor her gün. Üzerindeki ekran kartı için aldım ama olan donanımı da kullanamıyorum sayelerinde. Bir BIOS güncellemesi çıkarıp da düzeltemediler şu durumu, insanlar senelerdir mağdur durumda.

Sizin düzenlediğiniz txt dosyası yöntemi sadece Intel GPU'lar için mi geçerli acaba? Radeon 7670 var bendeki modelde. Bir çözüm oluşturur mu acaba?
  • Benim düzenlediğim txt dosyası sadece intel için değil ama her oyun için ayrı bir yöntem var onları uyguladım. Benim şimdilik 3 oyunda başıma geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42barış83

Benim düzenlediğim txt dosyası sadece intel için değil ama her oyun için ayrı bir yöntem var onları uyguladım. Benim şimdilik 3 oyunda başıma geldi.

Mümkünse biraz detaylı bilgi verebilir misiniz bu konuda? Bu hazırladığınız dosya grafik kartın dahil olması için bir komut niteliğinde birşey mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona Grata -- 21 Ağustos 2013; 14:46:33 >
  • Örnek:
    GTA IV oyununda ekran kartı bellek sorunu yaşayanlar için kesin çözüm.

Önce masaüstüne bir metin belgesi oluşturuyoruz.
    Metin belgesini adı "Commondline" olarak değiştiriyoruz.
    Dosyanın içine şu ibareyi yazıyoruz: -Availablevidmem 70.0
    Kaydediyoruz, dosyayı kopyalayıp oyunun kurulu olduğu dizine yapışıtırıyoruz.
    "C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV"

Oyunun masaüstündeki kısayola sağ tıklıyoruz.
    Özellikler bölümünde Hedef yazan bölüme içeriği hiç değiştirmeden tırnak işaretinden sonra bir boşluk bırakarak -Availablevidmem 70.0 yazıyoruz.
    Örnek: "C:\Program Files (x86)\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -Availablevidmem 70.0
    Kaydediyoruz.

İşlem tamam şimdi oyunun ayarlarında en üst seviyeye ayarlayıp rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Not: 70.0 ile belirttiğim rakam benim ekran kartım için uygun olanıdır.
    Siz kendi ekran kartınızın video belleğinin büyüklüğüne göre aşağı rakamlara veya yukarı rakamlara ayarlayabilirsiniz (80.0 .. 60.0 - 50.0) gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler.
  • Rica ederim, yardımcı olduğuma sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.