Şimdi Ara

NEDİR BU GÜMRÜK VERGİSİNİN KALDIRILMA DURUMU?TÜRKİYE 2. EL ÇÖPLÜĞÜMÜ OLACAK (AVRUPANIN)? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar gümrük vergisi zaten çok düşük miktarda kaldırsalarda bişey olmaz.Gümrük vergisi kalktı ÖTV geldi değişen bişey olmadı.Aracın fiyatını zıplatan zaten sadece ötv ve KDV.
  • ÖTV ve KDV koyarlarsa diğer gelen mallarada yansır yanlız bu .
  • bak bu dediine katılıyorum, sıfır çöp alacağıma avrupadan gelecek iyi çöplere binerim. Ayrıca bu olaya çöp diye bakmamak lazım. Japonya gibi otomobil olayında aşmış bir ülkeye bile tırlar dolusu 2.el avrupa araç geliyor. Adam marx, majesty gibi üst sınıf arabalar yerine bora golf tercih ediyor. Zevk meselesi bi bakıma

quote:

Orjinalden alıntı: nlty2000

Ben o "çöp"lere kurban olurum. Ulan neredeyse hurdaya çıkacak arabalara dünyanın parasını sayıyoruz, dünyanın MTV'sini ödüyoruz, yok efendim onların çöplerine mi bineceğiz... Sen binme zaten, ben bineceğim onların "çöp"lerine.
  • Araba fiyatları ucuzlayacak,Türkiyedeki ikinci eller mahvolacak. Elinizde varsa eski modellervakit geç olmadan elinizden çıkarmaya çalışın. Yoksa çok zarar edeceksiniz... Durum bunu gösteriyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 28 Şubat 2006; 18:58:07 >
  • Yaw beyler bir arkadas 3 yasından daha eskiler gelemiyor dedi... Benim hayalim 2. el 2002 SAAB. Ne olacak simdi?? Yurtdısında SAAB cok, sorun su ki, Turkiye'de bulması zor.
  • Bu Durum Ne Oldu Şimdi ????
    Ben de Hep Hayalimde Türkiye ye Ford Crown Victoria Getirtmek Vardı Ama Anlaşılan İmkansız :( :( :( .....
  • en başta konu anlatımını okuyunca korktum.arkadaş şimdi 2el piyasası düşse bizim arabalr aldığımız fiyatların çok altına gier ozamanda öyle kalırız. ama iyi öle bişe yok
  • 3,5 Yıllık konu, aradan geçen zamanda binek araçlara uygulanan ÖTV'lere 10'ar ham puan artış getirilmiş. Vergisiz ve Serbest İkinci El Otomobil İthalatı Türk Seddi sayesinde hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir.
  • devletimiz kendini çevirebilmek için halkının sırtına çullanmış. araba, benzin ne varsa dibine kadar sömürmeye
    devam ediyor.
  • Konu çok eski fakat bir kaç şey söylemek istiyorum:

Geçen yıl iş icabı 3 aylığına Gürcistan'a gitmiştim. İlk dikkatimi çeken etraftaki lüks araç bolluğuydu. Her taraf BMW-Mercedes kaynıyordu. Abartısız söylüyorum sokaklardaki araçların %70-80'i ya BMW ya Mercedes'ti. Aklınıza gelebilecek her türlü modelleri. Bunun dışında envai çeşit 4x4'ler ve diğer lüks modeller. Tamamı Avrupa'dan getrilmiş 2.el arabalar. 4-5 bin dolara 97-98 model BMW 3.25d var mesala. Soakklar X5, manda kasa Mercedesler, CLK'lar SLK'lar, M3'ler, M5'ler dolu

Fakat bu araçlar çoğunlukla sorunlu araçlar, iyice hırpalanmış, yıpranmış ve sorunları başlamaya yüz tutumuş araçlar. Yedek parça desen hem bulması zor hem pahallı.

Üstüne bu araçların büyük ve eski motorları çevreyi mahvetmiş durumda. Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda Tiflis'te caddede yürümek mesele, o egzos kokusu, dumanı insanın gözünü yaşartıyor, genzini yakıyor. Şehrin sütünde resmen simsiyah bir bulut oluşuyor.

1-2 yıla kalmaz bu araçların çoğu hurdaya çıkacak.
    Arttı olarak bu şehirde kanser ve diğer hastalıklar patlayacak. Bu şehirlerde sağlıklı kalabilmek mümkün değil.

Eski doğu bloku ülkeleri, eski Rus cumhuriyetleri, Yugoslavyadan geriye kalan Balkan devletlerinin hepsi bu durumda. Avrupanın 2.el araba mezarlığına/çöplüğüne dönmüş durumdalar.

İyiki bizim hükümetler hiç bir zaman bu 2.el ithalatına izin vermediler ve Avrupa'nın 2.el çöplüğüne dönmeyen tek ülkesi yaparak Türkiye'yi korudular.
    Hiçbiri hangi görüşten olursa olsun bu konuda taviz vermedi.
    Bu kararlı duruşları dolaysıyla hepsini tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 8 Eylül 2009; 14:19:49 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.