Şimdi Ara

Nedir Bu Kalibrasyon? Nasıl Yapılır? Çok Faydası Varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
22.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: setnet

arkadaşlar kalibrasyon izmirde bestbuy mağazalarında yapılıyordu 350 tl ama bazen indirime giriyor 175 tl ye yapıyorlar.

Görüntü çok farkediyormu acaba..İstanbulda yapan yer varmı acaba..
  • kalibrasyonlu tv ile kalibrasyonsuz tv yi yan yana koymuşlar kalibrasyonlu tv nin görüntüsü daha iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre34

Arkadaşlar senelerdir kalibrasyon ayarları falan duyuyorum..Hatta özel dvd sini bile aldım..Fakat nasıl nereden yapılır bilemiyorum..Çok artısı varmıdır..Lütfen bilen kişiler beni bu konuda aydınlatsın..Tv Samsung PS50A656 plazma..

Faydası var evet. Yalnız kalibrasyonun bir, profesyonel kişiler ve cihazlarla ortam aydınlatması bile hesap edilerek yapılanı varki bu ülkemiz için hatta Amerika ve İngiltere gibi bir kaç ülke dışında geçerli değil.

İkincisi bazı ayar DVD'leri kullanılarak daha basit bir şekilde yapılanı var. Her ne kadar birinciyi tutmasa da, namı "basit kalibrasyon" da olsa oldukça faydalı olduğuna bizzat şahitim.

Nasıl yapılacağını imzamdaki ilgili konuda bulabilirsin. Elindeki DVD farklı olsa bile ana mantık benzer olduğundan zorlanacağını sanmıyorum.

konu nerde ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck
    konu nerde ?

Emin değilim ama muhtemelen şu konu :
    forum.donanimhaber.com/m_27540960/tm.htm
  • Merhaba Arkadaşlar,

Televizyon kalibrasyonu hakkında konu paylaşımları yaptığınızı gördüm, bu konu hakkında eksik ve yanlış bilgileri gidermek adına açıklama yapıyorum ve ayrıca bu hizmetin artık Türkiye'de yapıldığının müjdesinide vermekten gurur duyuyorum. Reklam şeklinde düşünülmesin diye site adresini vermiyorum ilgilenen arkadaşlarım bana özelden ulaşırlarsa bilgilendirebilirim.
    Ayrıca TV-Ekran Kalibrasyonu hakkında tüm sorularınızda bana ulaşabilirsiniz.

TV Kalibrasyonu – Ekran Kalibrasyonu Nedir?
    TV’nizden en gerçekçi ve en net görüntüyü elde edebilmek için, profesyonel cihazlar, yazılımlar ve bilimsel veriler kullanılarak yapılan uygulama sürecine verilen isimdir.

Renk tonu, renk sıcaklığı, renk balansı, kontrast, parlaklık, keskinlik, gölgelendirme, gama vb. bir çok özelliğin en doğru ve en hassas ayarlarının yapılmasıyla gerçekleştirilir. Bu özellikler her TV tipi için farklıdır. Çünkü her TV’nin kendisine özgü ekran yapısı ve menü özellikleri vardır.

Kalibrasyon sayesinde TV’den en doğru değerleri almış oluruz ve izlediğimiz yayınlarda ( film, belgesel, maç, haberler vb.) yada oynadığımız oyunlarda ( playstation, xbox, kinect vb.) bize verilmek istenilen görüntüyü olması gerektiği gibi alırız.

Üretici firmalar fabrikalarında, kullanıcıya özel ve her ortama uygun tipte TV üretemeyecekleri için ayarları belirli bir standartta tutmak zorundadırlar. Kalibrasyon kişinin yaşadığı ortamdaki faktörlere göre, ortama özel bir işlemdir. Dolayısıyla TV üreticileri sizlerin yaşam ortamını bilemeyeceği için, TV’leri belirli bir standartta üretmek zorundadırlar. Standart ayarlarla satın aldığınız TV’nizden en iyi performansı sağlayabilmeniz için kalibrasyon işlemi gerekmektedir.

Üretici firmalar mağazalarında dikkatinizi çekebilmek ve sizi etkileyebilmek için TV’leri çok daha parlak ve renkli hale getirirler. Bu aslında yanlış bir satış stratejisidir ve oldukça aldatıcıdır. Pazar araştırmaları göstermiştir ki müşteriler en parlak ayarlı olan TV’lerden etkilenirler. TV’nin parlak ve aşırı renkli olması kaliteli olduğu anlamına gelmez ve kesinlikle bir tercih sebebi olmamalıdır. TV seçimi yapılırken bir çok özellik göz önünde bulundurulmalıdır.

NOT: Kalibrasyon DVD’leri de bu işlemi yapmak için alternatif olabilir, fakat televizyonda bulunan tüm ayarları yapmanıza olanak sağlamaz. Kalibrasyon DVD’ler sadece televizyon DVD girişi için video ayarlarının yapılmasını sağlar. Ama başka kaynaklardan görüntü alıyorsanız, bu kaynaklar kalibre olmayacaktır. Profesyonel bir kalibrasyon tüm kaynak girişleri için geçerlidir.

Bu hizmet yalnızca

• Ekran kalibrasyonu eğitimi almış
    • Renk bilimi, elektronik ve bilgisayar konularında bilgili
    • Profesyonel ekipmanlar ve yazılımlar kullanabilen
    • Sertifika sahibi uzmanlar (iSF-THX)
    tarafından yapılabilen bir işlemdir. .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.