Şimdi Ara

Nedir Bu Kalibrasyon? Nasıl Yapılır? Çok Faydası Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
22.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar senelerdir kalibrasyon ayarları falan duyuyorum..Hatta özel dvd sini bile aldım..Fakat nasıl nereden yapılır bilemiyorum..Çok artısı varmıdır..Lütfen bilen kişiler beni bu konuda aydınlatsın..Tv Samsung PS50A656 plazma..

• quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre34

Arkadaşlar senelerdir kalibrasyon ayarları falan duyuyorum..Hatta özel dvd sini bile aldım..Fakat nasıl nereden yapılır bilemiyorum..Çok artısı varmıdır..Lütfen bilen kişiler beni bu konuda aydınlatsın..Tv Samsung PS50A656 plazma..

Faydası var evet. Yalnız kalibrasyonun bir, profesyonel kişiler ve cihazlarla ortam aydınlatması bile hesap edilerek yapılanı varki bu ülkemiz için hatta Amerika ve İngiltere gibi bir kaç ülke dışında geçerli değil.

İkincisi bazı ayar DVD'leri kullanılarak daha basit bir şekilde yapılanı var. Her ne kadar birinciyi tutmasa da, namı "basit kalibrasyon" da olsa oldukça faydalı olduğuna bizzat şahitim.

Nasıl yapılacağını imzamdaki ilgili konuda bulabilirsin. Elindeki DVD farklı olsa bile ana mantık benzer olduğundan zorlanacağını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre34

Arkadaşlar senelerdir kalibrasyon ayarları falan duyuyorum..Hatta özel dvd sini bile aldım..Fakat nasıl nereden yapılır bilemiyorum..Çok artısı varmıdır..Lütfen bilen kişiler beni bu konuda aydınlatsın..Tv Samsung PS50A656 plazma..

Faydası var evet. Yalnız kalibrasyonun bir, profesyonel kişiler ve cihazlarla ortam aydınlatması bile hesap edilerek yapılanı varki bu ülkemiz için hatta Amerika ve İngiltere gibi bir kaç ülke dışında geçerli değil.

İkincisi bazı ayar DVD'leri kullanılarak daha basit bir şekilde yapılanı var. Her ne kadar birinciyi tutmasa da, namı "basit kalibrasyon" da olsa oldukça faydalı olduğuna bizzat şahitim.

Nasıl yapılacağını imzamdaki ilgili konuda bulabilirsin. Elindeki DVD farklı olsa bile ana mantık benzer olduğundan zorlanacağını sanmıyorum.

Çok teşekkürler ....

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Albani anlattıklarından sonra bu işin baya zor olduğunu anladım..
    HiGHWAYMOUSE arkadaşımızın başka bir topicte anlattığı gibi amatör şekilde bu işi çözeceğiz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: saheemr

Albani anlattıklarından sonra bu işin baya zor olduğunu anladım..
    HiGHWAYMOUSE arkadaşımızın başka bir topicte anlattığı gibi amatör şekilde bu işi çözeceğiz..

Alıntıları Göster
    40B651 için kalibrasyon DVD'si nerede bulunur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

40B651 için kalibrasyon DVD'si nerede bulunur?

Alıntıları Göster
    Pc de monitör ile şöyle bir baktımda kontrans,renkler ve parlaklık zaten aynı şekilde..Değişiklik bile yapmadım..
  • quote:

İyi günler

1-Bu bahsettiğiniz olayın tam adı "ISF Calibration" dur ve bugün için dünyada 3 ülkede yapılmaktadır>>Canada/Japan/USA

+

merhaba,
    abi,almanyaDA yapiliyor.eve geliyor 250eu,.
    iste adresr http://www.kinozuhause.de/partner_isf.php

ayrica lg-lh95 lAR THX displaye sahip oldugu icin kalibre icin bir faydasi var mi? aklim THXlere takildida ondan sordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 5 Ağustos 2009; 17:31:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İyi günler

1-Bu bahsettiğiniz olayın tam adı "ISF Calibration" dur ve bugün için dünyada 3 ülkede yapılmaktadır>>Canada/Japan/USA

2-ISF>>"Imaging Science Foundation" Inc.,USA;bu aslında bu konu için kurulmuş bir kurumdur,ve Kalibrasyon uzmanları buradan sertifika
    alıyorlar+
    Bir diğer tanımıda "3C" dir>>Certified Calibration Controls veya Custom Calibration Configuration gibi,ama biz buna kısaca "ISF" diyoruz.

3-Sistemin uygulaması bütün panel tip TV ler ile/CRT/Projection sistemler/hatta Siyah&Beyaz TV ler(bunun USA da hastaları vardır,eski siyah-beyaz
    filmleri izlemek için!!)BDPlayer lar ve diğer bir çok HD ye yönelik cihazlar v.s

Ama sistemin en popüler uygulandığı yer tabiki panellerdir!
    Fiyatları panel büyüklüğüne göre(USA için) $ 250/300 den başlayıp $ 500 lere kadar çıkıyor ama 65" ve üstünde fiyat biraz daha artıyor!

2005 te bende orada iken Sharp Aquos Titanium panele bunu yaptırmıştım $ 250 bayılmıştık,şimdi fiyatlar biraz daha yükseldi bu arada!

4-ISF derken şunuda özellikle belirteyim;her panele full ISF uygulanamayabiliyor,örneğin bir çok panelde Chipset lerin bazı özellikleri "locked"
    yani girilemiyor buraya(Tosh larda genelde böyledir ve belli bir yere kadar girilebiliyor daha fazlasına girilemiyor!!!)

Chipseti müsait olan her panelde(bütün bölümlerine giriliyorsa şayet)ISF çok iyi netice veriyor,hiç kimse bu konuda şikayet etmiyor!
    Çünkü paneller sistemleri itibarıyla çok farklıdır ve aslında bütün paneller ISF ister,UM den yada çeşitli DVD ler(bu konuda satılan bir sürü uygulama vardır)
    ile gerçek manada kalibrasyon asla olmaz,bütün bu işlemlerin SM den girilip yapılması gereklidir ve sizin dışardan yani UM den yaptığınız ayarlar
    belli bir yere kadardır!
    SM den size ne kadar uygulama alanı verilirse sizde o kadar yapabilirsiniz,zaten çoğu insan bunu bile yapamıyor!

5-Test cihazları(Calorimeter)+S/W(her panel/model için ayrı ayrıdır bunlar)+Laptop(Uzmanın programları yükleyeceği S/W ler) ve tabiki bilgi-tecrübe v.s
    İşlem ortalama 3/4 saat sürüyor!!!

Uzman size önce panelinizin mevcut DATA sını,kendi çıktısından verip gösteriyor(Laptop tan yapıyor bu işlemi)daha sonra Test bitince size bir DATA çıktısı daha
    veriyor ve oradan tek-tek hepsini size izah ediyor!! zaten ISF den sonra paneli tanıyamıyorsunuz

-Özellikle SHARP lar uçuyor ISF den sonra,herifler çok kötü pre-set(Default) yapıyorlar üretici olarak ama ISF yiyen Sharp sonra kanatlanıyor!

Bazı panellerde ise ISF uygulaması olamıyor(yukarıda yazdım kısaca bunun sebebini) ancak siz uzmanı aradığınızda sizden panele ait bütün
    bilgileri aldıktan sonra nasıl bir netice alacağınızda size söylüyor,yani herifi boşa çağırmamış oluyorsunuz,çünkü Chipseti belli bir yere kadar izin
    veren panellerde para veripte ISF yaptırmak bir işe yaramıyor!

++

bilgilendirme için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: TrabzonReady

quote:

İyi günler

+

merhaba,

ayrica lg-lh95 lAR THX displaye sahip oldugu icin kalibre icin bir faydasi var mi? aklim THXlere takildida ondan sordum.

Türkiyede varmı bu olay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 6 Ağustos 2009; 7:55:50 >

• quote:

quote:

İyi günler

+

merhaba,

Avrupada ISF sertifikasını ilk İngilizler almışlardı 2 sene kadar önce,ancak Almanya/Fransa/İsveç ve İrlanda içinde çeşitli müracaatlar
    olduğunu biliyordum,sanırım bunlarda devreye girmeye başladı,Almanya bu konularda tabiki en ileri seviyede ancak işin oturması
    biraz sürer bu arada;tecrübe ve uygulamaların oturması zaman alacaktır,ayrıca kolay iş değildir,ciddi bir tecrübe ve bilgi birikimi istiyor;
    her eline aleti ve Laptop alan bu iş beceremez,ama Almanlar sabırlıdır ve temiz iş yaparlar

++

"THX" li bazı paneller var Pany/LGD gibi ama laf aramızda bunlar biraz hikaye dostum,yine bunlarında SM sine girilip ayar çekilmek istiyor!
    Ancak Pany nin V serisinin UK modelinde SM nin bazı özellikleri kilitlidir ve oraya girilemiyor ama örneğin Almanya yani Batı Avrupa modellerinde
    ise buraya giriliyor,bu işi henüz uzmanlar bile çözemedi

++

• quote:

quote:

quote:

İyi günler

+

merhaba,

Avrupada ISF sertifikasını ilk İngilizler almışlardı 2 sene kadar önce,ancak Almanya/Fransa/İsveç ve İrlanda içinde çeşitli müracaatlar
    olduğunu biliyordum,sanırım bunlarda devreye girmeye başladı,Almanya bu konularda tabiki en ileri seviyede ancak işin oturması
    biraz sürer bu arada;tecrübe ve uygulamaların oturması zaman alacaktır,ayrıca kolay iş değildir,ciddi bir tecrübe ve bilgi birikimi istiyor;
    her eline aleti ve Laptop alan bu iş beceremez,ama Almanlar sabırlıdır ve temiz iş yaparlar

++

"THX" li bazı paneller var Pany/LGD gibi ama laf aramızda bunlar biraz hikaye dostum,yine bunlarında SM sine girilip ayar çekilmek istiyor!
    Ancak Pany nin V serisinin UK modelinde SM nin bazı özellikleri kilitlidir ve oraya girilemiyor ama örneğin Almanya yani Batı Avrupa modellerinde
    ise buraya giriliyor,bu işi henüz uzmanlar bile çözemedi

++

Alıntıları Göster
    Bana en yakin bölge dortmund olduguna göre,bunlari cagirmaliyim.fotograflara bir bak.akilliya benzemiyorlar.gerci biz türkler,akilliyi yakisikli olmasindan anlariz
    http://www.michaelarndt-systemintegration.de/kontakt.html

hifi-forumda bir adam kendisi kalibre ediyor aldigi tvleri ve foruma ekliyor.ayarlari deneynler cok memnun..800eu kalibre cihazi varmis ve diyorki,uzmanlarin elinde en 10bin euroluk cihaz var.
    Bu siteye bakar misin
    www.curtpalme.com
    GREYSCALE & COLOUR CALIBRATION FOR DUMMIES (OLD VERSION)
    http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

Abi,sen kendin edemez misin?illa prof.olmasi gerek degil sonra belese ayar verirdiniz bize ya

Almani övmem ama her isi ciddiye aliyorlar.bizimkiler ise”nereden kar ederim”diye,malzemeden caliyorlar,.
    Dünyanin ve filistin halkina bakiyorum ve bana gore en temiz isi,2.dünya savasindan once yapti almanlar

• quote:

Bana en yakin bölge dortmund olduguna göre,bunlari cagirmaliyim.fotograflara bir bak.akilliya benzemiyorlar.gerci biz türkler,akilliyi yakisikli olmasindan anlariz
    http://www.michaelarndt-systemintegration.de/kontakt.html

hifi-forumda bir adam kendisi kalibre ediyor aldigi tvleri ve foruma ekliyor.ayarlari deneynler cok memnun..800eu kalibre cihazi varmis ve diyorki,uzmanlarin elinde en 10bin euroluk cihaz var.
    Bu siteye bakar misin
    www.curtpalme.com

Abi,sen kendin edemez misin?illa prof.olmasi gerek degil sonra belese ayar verirdiniz bize ya

Almani övmem ama her isi ciddiye aliyorlar.bizimkiler ise”nereden kar ederim”diye,malzemeden caliyorlar,.
    Dünyanin ve filistin halkina bakiyorum ve bana gore en temiz isi,2.dünya savasindan once yapti almanlar

Alıntıları Göster
    Trabzonlu

-Sen bu işi şimdilik unut kardeşim!
    -Bu iş öyle basit değil ayrıca ben yapamam,öyle eline bir iki cihazı alıpta kimse yapamaz!

-Hifi da bir sürü bu işe meraklı Alman var ama ISF işi ayrı bir konu kardeşim,Amerikalılar zaten bu işi ta geçmişten beri
    Siyah&Beyaz TV zamanından beri yapıyor,bu iş onlara mahsus!!!
    Ancak İngilizlerde iyi çıktı ve altyapıları zaten elverişli idi,Almanlar danda çıkacak ama bugün değil,şöyle 1/2 sene geçsin
    o zaman oturur,sende o zaman yeni panel alıp ona ayar çektirirsin gari

Ayrıca çok şartta değil ve panelin orijinal S/W deki ayarlarına göre çoğu günümüz paneli normal kullanıcı ayarlarıylada gayet
    güzel izlenir hale gelebiliyor,gözünde olayı çok fazla büyütme++

• quote:

Bu siteye bakar misin
    www.curtpalme.com

Gerçekten kalibrasyon sonrası görüntü belirgin şekilde düzeliyor..Ama bunlar benim için bir hayal artık..En güzeli program yardımı ile amatör bu işi yapmak..

• quote:

Orijinalden alıntı: saheemr

quote:

Bu siteye bakar misin
    www.curtpalme.com

Gerçekten kalibrasyon sonrası görüntü belirgin şekilde düzeliyor..Ama bunlar benim için bir hayal artık..En güzeli program yardımı ile amatör bu işi yapmak..

Alıntıları Göster
    40x4500 panel sahibiyim daha önceden yazılan ''lcd ve plasma basit görüntü ayarları'' forumuna göre kalibrasyon yapmaya çalıştım ama kendi ayarları gayet sağlıklı geldi bana bu normal mi acaba.Sadece renk kontrans ve ışık ayarlarını yapmaya çalıştım...

• quote:

Orijinalden alıntı: drokan

40x4500 panel sahibiyim daha önceden yazılan ''lcd ve plasma basit görüntü ayarları'' forumuna göre kalibrasyon yapmaya çalıştım ama kendi ayarları gayet sağlıklı geldi bana bu normal mi acaba.Sadece renk kontrans ve ışık ayarlarını yapmaya çalıştım...

Normal gelmesi gayet normal tabiki!

SM den daha güzel set edilmişse,fazla kurcalamaya gerek kalmadan ve sadece Brightness/Contrast/Colour ayarlarını
    basit Testte anlatıldığı üzere ayarladınmı OK dir++

Sen bu değişkliği Picture Mode>>>"Custom" moda uyguluyorsun;diğerlerini elleme!!(Vivid/Standard/Cinema ve Photo Mode lar sabit kalsın)

-HUE ayarına dokunma(NTSC de gereklidir bu ayar!!)
    -Colour Temp & Sharp>>bunları kendi göz zevkine göre ayarla!
    --ancak bazı Film ve diğer görüntülerde çok soft ve keskinlik az ise Sharp değerini yükselte veya tam tersi

diğer ayarları şimdilik geçiyorum yada sen ayarlıyacaksın bunları

++

• quote:

Trabzonlu

-Bu iş öyle basit değil ayrıca ben yapamam,öyle eline bir iki cihazı alıpta kimse yapamaz!

-Hifi da bir sürü bu işe meraklı Alman var ama ISF işi ayrı bir konu kardeşim,Amerikalılar zaten bu işi ta geçmişten beri
    Ancak İngilizlerde iyi çıktı ve altyapıları zaten elverişli idi,Almanlar danda çıkacak ama bugün değil,şöyle 1/2 sene geçsin

Ayrıca çok şartta değil ve panelin orijinal S/W deki ayarlarına göre çoğu günümüz paneli normal kullanıcı ayarlarıylada gayet

merhaba,

her yil, yeni seriler cikarir samsung.tahminim aslinda yeni seriler degil,sadece calibration yapiyorlar ve yeni ürün diye gazliyorlar.olabalir mi? samsung 2008 model plazma bölümü okumustum hififorumda.bu tvlere sahip olanlar servis menüye girdi ve boardlARda ya 2006 yada 2007model diye yaziyordu.o forumun uzmanlarida dediki “HICBIR üretici,eski mainbordlari cöpe atmaz sadece eski parcalari sökerler ve yeni parcalari kaynak ederler boardlara“ bu dogru mu?

Sharp ledler cikmis.http://www.engadget.com/2009/07/07/sharps-new-aquos-lineup-eyes-on/

Alinti yapiyorum:
    quote:

At the same time, the XGen LCD Panel utilizes an ingeniously devised pixel design that permits more light to pass through even while minimizing light leakage, with the result being the deepest black levels that AQUOS has ever achieved.

Bence csüper fiyatlar.
    Amazon.com;

LC-32LE700UN - $ 999
    LC-40LE700UN - $ 1499
    LC-46LE700UN - $ 1999
    LC-52LE700UN - $ 2499

• quote:

quote:

Trabzonlu

merhaba,

her yil, yeni seriler cikarir samsung.tahminim aslinda yeni seriler degil,sadece calibration yapiyorlar ve yeni ürün diye gazliyorlar.olabalir mi? samsung 2008 model plazma bölümü okumustum hififorumda.bu tvlere sahip olanlar servis menüye girdi ve boardlARda ya 2006 yada 2007model diye yaziyordu.o forumun uzmanlarida dediki “HICBIR üretici,eski mainbordlari cöpe atmaz sadece eski parcalari sökerler ve yeni parcalari kaynak ederler boardlara“ bu dogru mu?

Sharp ledler cikmis.http://www.engadget.com/2009/07/07/sharps-new-aquos-lineup-eyes-on/

Alinti yapiyorum:
    quote:

At the same time, the XGen LCD Panel utilizes an ingeniously devised pixel design that permits more light to pass through even while minimizing light leakage, with the result being the deepest black levels that AQUOS has ever achieved.

Bence csüper fiyatlar.
    Amazon.com;

LC-32LE700UN - $ 999
    LC-40LE700UN - $ 1499
    LC-46LE700UN - $ 1999
    LC-52LE700UN - $ 2499

Alıntıları Göster
    @Trabzonlu

yaw kardeşim milleti "tahrik" etmesene

bu üstteki konu hak.ben geçmişte benzer çok şeyler yazdım,ama genelde hep tepki verdiler,hani bu işi bilseler
    amenna ama konu hak.bir şey bilmeyenler bile ahkam kestiler!!
    ammann ha Marka adı filanda zinhar verme

++
    Ancak bir şeyide atlamayın M/B aynı olabilir ve herifler sana hergün M/B geliştirmeyecekler,zaten gereğide yoktur!
    SM den Calibration oluyor ama asıl değişiklik S/W lerde oluyor;M/B nin fazla önemi yok,iş Chipset ve yüklenen S/W
    gerisi ise hikaye!!

Chipset üretmek ve geliştirmek v.s bunlar çok ciddi ve ayrı konulardır,herifler bunu daha tam beceremiyorlar ve Cosmetic
    ile bazı S/W v.s ile panelleri gazlıyorlar!

Ancak Modül tekniği bu arada ciddi gelişti ve bununda yardımıyla elbette daha iyi paneller geliyor!

++

Sharp LED leride 600/700 olarak geçenlerde ilgili başlıkta vermiştim,bunlar XS1 gibi değil bu arada!
    White- edge-LED panellerdir,maliyeti düşük ve Sharp ın rekabet için çıkardığı bir seridir 6x lar 100Hz
    değildir 7x ler 100/120Hz dir.

Ancak yeni nesil üzerinde ASV Modül var(X-Gen Panel) ben asıl Modüle bakıyorum,ne üretecek diye,ayrıca Sharp ın
    Sakai-City Plant tesisleri üretime geçti 1 senelik gecikmeylede olsa,yakında diğer yeni nesil Modüllerde gelecektir!

++

• quote:

@Trabzonlu

yaw kardeşim milleti "tahrik" etmesene

bu üstteki konu hak.ben geçmişte benzer çok şeyler yazdım,ama genelde hep tepki verdiler,hani bu işi bilseler
    amenna ama konu hak.bir şey bilmeyenler bile ahkam kestiler!!
    ammann ha Marka adı filanda zinhar verme

++
    Ancak bir şeyide atlamayın M/B aynı olabilir ve herifler sana hergün M/B geliştirmeyecekler,zaten gereğide yoktur!
    SM den Calibration oluyor ama asıl değişiklik S/W lerde oluyor;M/B nin fazla önemi yok,iş Chipset ve yüklenen S/W
    gerisi ise hikaye!!

Chipset üretmek ve geliştirmek v.s bunlar çok ciddi ve ayrı konulardır,herifler bunu daha tam beceremiyorlar ve Cosmetic
    ile bazı S/W v.s ile panelleri gazlıyorlar!

Ancak Modül tekniği bu arada ciddi gelişti ve bununda yardımıyla elbette daha iyi paneller geliyor!

++

Sharp LED leride 600/700 olarak geçenlerde ilgili başlıkta vermiştim,bunlar XS1 gibi değil bu arada!
    White- edge-LED panellerdir,maliyeti düşük ve Sharp ın rekabet için çıkardığı bir seridir 6x lar 100Hz
    değildir 7x ler 100/120Hz dir.

Ancak yeni nesil üzerinde ASV Modül var(X-Gen Panel) ben asıl Modüle bakıyorum,ne üretecek diye,ayrıca Sharp ın
    Sakai-City Plant tesisleri üretime geçti 1 senelik gecikmeylede olsa,yakında diğer yeni nesil Modüllerde gelecektir!

++

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bn dokunmatik telefon alıcamda. sürekli Kalibrasyon ayarı yaptırırsanız iyi olur diyorlar. bu telefon için artısı nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: 35BLacKmAn35

Arkadaşlar bn dokunmatik telefon alıcamda. sürekli Kalibrasyon ayarı yaptırırsanız iyi olur diyorlar. bu telefon için artısı nedir?

aramadan kalibrasyon yazıp aradın herhalde çünkü daha alakasız bir yere soramazdın herhalde bu sorunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihmurat

quote:

Orijinalden alıntı: 35BLacKmAn35

aramadan kalibrasyon yazıp aradın herhalde çünkü daha alakasız bir yere soramazdın herhalde bu sorunu

Alıntıları Göster
    arkadaşlar kalibrasyon izmirde bestbuy mağazalarında yapılıyordu 350 tl ama bazen indirime giriyor 175 tl ye yapıyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.