Şimdi Ara

[Bakmadan Geçmeyin]Role Play Nedir ? Nasıl Yapılır ? Nasıl Bir şeydir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, öncelikle sizi Role Play hakkında bilgilendirmek istiyorum. Çoğunuz forumlarda Role Play yapmışsınızdır büyük ihtimalle. Öncelikle Role Play nedir ona gelelim.

Role Play Nedir ?

Role Play canlandırmakta olduğunuz karaktere bürünerek rol yapmaktır. Gerçek hayattan sıkılanlar, role play ile bambaşka bir hayata başlıyor. Tabii role play 1-2 yıl öncesine kadar sadece forumlarda yapılıyordu. Artık GTA San Andreas üzerinden yapabiliyoruz.

Ülkemizde gta san andreas üzerinden rp ( role play ) yapanlar son 1 yılda arttı. RP bildiğiniz savaşlı chat oyunlarından değil, gerçek bir hayattır. Bu oyunda her isteyende silah yoktur, para kolay kazanılmaz vs. vs. Size tek tek bunlardan bahsedeceğim.

Oyuna girdim, ne yapacağım ?

Arkadaşlar bu diğer oyunlara asla benzemez, oyunun chat kısmından '' kardeş ise nasıl gireceğim '' gibi sorular sorulmaz. Oyunda konuşma kısmından direk yazdığınız kısma IC denir. Rol dışı konuşmak için ise /b komutu kullanılır, bu komutlardan tek tek bahsedeceğim. Mesala IC den '' kardeş nasıl işe gireceğim, kanka msn gel '' gibi şeyler demek MIX olur. Bu terimleri tek tek açıklayacağım size.

Öncelikle arkadaşlar bu sandığınız gibi basit bir oyun değil, ancak öğrendiğinizde o kadar keyifli bir hale gelecek ki anlatamam.

Oyunda Nasıl Para Kazanılır ?

Arkadaşlar oyuna girdiğinizde, şehire yeni gelmiş olacaksınız. Cebinizde 50-100 TL civarı bir şey olacak. Gidip kendinize marketten cep telefonu, kıyafet alacaksınız. Gördüğünüz iş reklamlarını arayarak işe girebilirsiniz. Örneğin size bir reklam örneği. '' Kılıçhan Holding Yeni Elemanlarını Arıyor.. Hemen Ara.. Telefon NO: xxx ''. Örnek telefon görüşmesi;

- A: Alo
    - B: Alo, buyrun.
    - A: İş için aramıştım.
    - B: Evet, buyrun.
    - A: İlanınızı gördüm, holdinginizde güvenlik / şöför olarak çalışmak istiyorum.
    - B: Peki, papatya sokağa gelin.
    B kişisi telefonu kapatır.

Yada taksi durağına giderek, taksici olarak işe girebilirsiniz. Taksimetreyi ayarlarsınız, taksiye binenlerden para kazanırsınız.
    Yeni girenler için en kolay para kazanma yolu budur. Tabi bu anlattıklarım şehire ilk geldiğinizde..
    İlerledikçe holdingde müdür vs. vs. olabilirsiniz.

Oyunda silah, çatışma falan var mı?

Arkadaşlar oyunda her önüne gelende silah yoktur. Sadece mafyalarda vardır. Ha bir de isteyenler kendini korumak için mafyalardan tabanca alıp, bellerine takıp şehirde gezebilirler.

Mafya olmak istiyorum ne yapacağım?

Öncelikle mafya ailesine, reklamını görüp sadece güvenlik ya da şöför olarak girebilirsiniz. İlerleyen günlerde patronunuz size rütbe verir, bir bakmışsınız baronun sağ kolu olmuşsunuz.

Araba nasıl alabilirim ?

Arkadaşlar oyunda kazandığınız paralarla, alın terinizle araba alabilirsiniz. Galeride arabalar mevcuttur. Aynı şekilde ev de alabilirsiniz. Ancak zamanla, çalışarak.

Oyunda hangi meslekler mevcuttur ?

Taksi şöförlüğü
    Otobüs şöförlüğü
    Dolmuş Şöförlüğü
    Özel bir holdingde;
    Güvenlik
    Şöför
    Sekreter
    Genel Müdür
    Genel Müdür yardımcısı
    Doktorluk
    Araba Tamirciliği
    Polislik
    MIT Ajanlığı

vs. vs.

Oyuna Nasıl Gireceğim;

GTA San Andreas oyunu bilgisayarınızda yüklü olacak,
    5 mblık bir program olan SAMP Yükleyeceksiniz,
    Daha sonra tek tuşla gireceksiniz.

Arkadaşlar okuyan herkese teşekkür ederim. Tüm yazı bana aittir ve baya bi uğraştım hazırlamak için..
    Bu da oyundan bir kaç SS ;

Bir Swat Operasyonu;

Bir holdingin eğlencesi (ALINTIDIR) ;

İnanın oynamayı öğrendikten sonra oyun çok zevkli olacaktır, her türlü soru ve sorunlarınız için: efeskursat@hotmail.com

Hepinize iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lev Tolstoy -- 16 Mayıs 2010; 2:05:33 >

• Ben Bir ara online oynamıştımda herkes birbirini eziyodu ediyodu sıkılmıştım bide 1mbitte mekanlar yavaş yüklenir mi bazen internet bağlantım yetmiyodu yabancı serverda her yer karanlık oluyodu sadece arabayı görüyodum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achteruit

Ben Bir ara online oynamıştımda herkes birbirini eziyodu ediyodu sıkılmıştım bide 1mbitte mekanlar yavaş yüklenir mi bazen internet bağlantım yetmiyodu yabancı serverda her yer karanlık oluyodu sadece arabayı görüyodum

O birbirini ezmek adam vurmak yok bunda.
    O dm yani savaş serverlarında olur.
    Bunda tabanca bile belirli kişilerde var.
    Yol ortası silah çıkarmak bile ban sebebi.
  • Guzel mis
  • quote:

Ben Bir ara online oynamıştımda herkes birbirini eziyodu ediyodu sıkılmıştım bide 1mbitte mekanlar yavaş yüklenir mi bazen internet bağlantım yetmiyodu yabancı serverda her yer karanlık oluyodu sadece arabayı görüyodum

Yaşın belli bir erişkinliğe ermişse çok küfredersin çok sıkılırsın

Şekil A ben...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenten-

quote:

Yaşın belli bir erişkinliğe ermişse çok küfredersin çok sıkılırsın

Şekil A ben...

Gözen şu engeli kaldırır mısın
    Acil bakman lazım msn

• Baktım geçiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu nasıl bir lamerliktir ya :)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RRP'de 2 yıldır oynuyordum bir süre sonra sıktı ve bıraktım ama güzel zamanlar geçirmiştim, iyi arkadaşlarım oldu oradan. Bizim server biraz "light RP" idi ama triadlarda dragon claw olarak çinli bir karakteri oynuyordum. baya güzel RP sahneleri çıkıyordu.

edit bir kaç resim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tengri No Tengoku -- 16 Mayıs 2010; 2:14:43 >

• Bir ara gireyim dedim, hikaye yazdık o kadar ama geri bile dönmediler. Mail attım tekrar ne oldu diye, çıt yok.
    İlgisizler bir kere.
  • Konu yanlış yerde şikayet ettim zaten istanbul rp deathmatch sunucusuna kılım
  • Rp severim.Ama sadece forumlarda
  • İyi geceler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.