Bildirim
Bu dönüş normal mi? Yasak mı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yasak değil... sağdan gidecekler için bi kolaylık olarak düşünülmüş ışıklara takılmasın diye ama ışıklara hobi olarak takılanlar da var demek ki ya da sonradan karar vermiştir o tarafa dönmesi gerektiğini fark etmiştir falan... -
Alttaki ikinci fotografa Yesil ok koymussunuz,oradan sadece cikis varsa tabiki normal degil,hatali bir dönüs olur.Ama zaten ortada karisik garip bir durum da var,ikinci fotoya koydugunuz Yesil ok direkt karsiya gecisi isaret ediyor ama ilginctir ki iki yolu biribirinden ayiran cizgi de düz,kesintisiz; yani karsiya gecis de yok.Her halde yol yapildiktan sonra Trafik düzenlemesi degistirilmis.Yanlismiyim dogrumuyum emin de olamadim.Dogruysam karsi yoldaki dönüs yapmaya calisan Beyaz pikap da hatali.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 26 Şubat 2017; 0:35:0 > -
İki resimde aynı yere ait. Daha açıklayıcı olsun diye koydum. Yeşil çizgi sadece nerden gelip ne tarafa gittiğimi hangi yol olduğunu iki resimde belirtmek için koydum.
Evet dönüşü yapan benim ve yol ararken sağa dönmem gerektiğini fark ettiğim için yeşilde döndüm. Tartışma konusu olduğu için bende resim çekip sorayım dedim. Bana göre normal dönüş. Sağ yola girmedin bidaha sağa dönemezsin diyebilecek bir durum nasıl olabilir, aklım almadağı için burda soruyorum. İlk cevap yazan arkadaşa katılıyorum. Ama daha çok görüş almak isterim. -
Bence yasak olmalı, ışıkların çalışma sistemine aykırı hareket ediyorsunuz. Siz yeşilde dönerken aynı anda sağınızdaki yayalarada yeşil yanar yani o an orası yayaların. Zaten kör noktanızda kalan yayaları görmemeniz işden bile değil.
Ama fotodaki yolda yaya geçidi yok, bu yüzden bence bi mahsuru yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Resimdeki iki üçgen parça kavşak yaya geçidi yok. Bu arada daha profesyonel olarak cevap almak için bir yere yazma imkanımız var mı? Sürücü kursu yada trafikle ilgili başka yetkili? -
Iki resim de,yeşil çizgiler de aynı noktayı gösteriyormuş şimdi anladım.Eğer yanlışlıkla girdiyseniz oradan dönmenizde bencede bir engel yok ancak sağa dikkat ederek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
resimde araç sizin belirttiğiniz şekilde ışıklardan sağa dönemez tamamen yasak . çünkü döndüğü anda karşıdan gelen bir araçla karşılaşırsa tamamen yanlış yola girmiş olduğu için hatalı sayılır . Türkiye de bir çok yerde trafik sağdan gider işareti de yok bu durum trafik soldan gidilebilir anlamına gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 1 Mart 2017; 13:41:36 > -
Fotoğrafları iyi inceleyin,başta bende aynen sizin gibi düşünmüştüm ama fotoğraflar aynıymış sadece birisi daha yakından çekilmiş.Dönüşte karşıdan gelen araç yok,aynı yöne yeşil çizgilerin sağındaki çıkıştan dönen araçlar var.
yasak değil ama zaman kaybı -
Yasaklayan bir işaret, levha yoksa kullanılabilir
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
ikinci resimde sola girmek için bekleyen beyaz kamyonetin yolu orası ,
yeşil çizgiler yönünden gelen trafiğin sağa girecek araçlar tarafından yavaşlatılmaması için ışıklardan 20 metre önce sağa güvenli çıkış verilmiş
mutlaka bu güvenli sağa çıkışın ( çıkıştan önce ) trafik levhası da vardır . Bu yüzden trafik ışıklarının dibinden sağa giriş yapılamaz eğer yapılırsa bir trafik ihlalidir. ışıkların dibinde sağa dönülmez levhası olmaması bir şey ifade etmez ,
20 metre önce sağa çıkış imkanı olduğu ve levhasını koydukları için trafik ışıklarının dibinden sağa dönerken bir kaza olduğunda trafik kurallarında göre oradan sağa dönenin de önemli derecede kusuru olur . haaa isteyen ordan sağa girer o ayrı... ben dönmem
ikinci resimdeki yeşil çizgi ters çizilmiş .
sanırım bazı trafik işaretleri beyaz bantla kapatılmış.
trafikte makas atılmaz , yanlama yapılmaz levhaları da kullanılmıyor ama bunlar yasak ve ceza kesiliyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazakbil -- 3 Mart 2017; 9:59:36 >
-
Boşa kafa yormayın siyah arabanın üstünde trafik ışıkları var yani geçebilir
Yani niye orası için yok varken ordan dönesiniz ki
bence tabela varmış sökmüşler
şöyle bir anım var Adana'da bir yola girmiştim karşıdan gelen herkes korna çalıyor camdan ne ayaksın hareketi yapıyor yolda daracık 2 araç zor sıgıyor az ilerde köşede polis durdurdu dedi hemşerim yasak buraya girmek cezai işlem uygulayacagız bende dedim ne yasagı ben öyle tabela görsem neden gireyim polis inat ediyor ben ediyorum dedim ki adama memur bey görsem girmezdim diyorum yok ceza yazcam ya dedim gel gidelim bakalım eminim dedim o da bakalım eger varsa o zaman görüşcez dedi gittik tabelayı sökmüşler sadece alt kısmında bir parça levha kalmış bükülmüş şekilde adamlar araç girişi yasak tabelasını sökmüş o da bize denk geldi polis özür diledi devam ettim
-
Dönülür başkan. Yasak falan değil ama ışıktan önce o sağa dönen yoldan bir insan evladı hızlı girerse size çarpabilir. Dikkatli olunursa sıkıntı yok.
Sağa çıkışın bir levhası yok resimdeki gibi üçgen tali yol işareti var.
İki resimde aynı yerin farklı açıdan resimleri, yeşil çizgide aynı yolu gösteriyor. sadece hangi yol olduğunu belirtmek amaçlı.
Yoksa birinci resimdeki gibi sağa dönülme mevzu. Işık yandığında sağ tamamen boş ve sadece ileriye doğru trafik açık.
Evet arkadan gelen trafiği aksatmamak amacıyla koymuşlar sağ yolu, en öndeki araç ben olduğum için direk döndüm.
Cezası olurmu tartışma konusu... Sanırım daha çok trafik işareti olmalı. Eğer yasaksa. Mesela ikinci resimde sola dönüş yasak denmiş.
Ama öteki tarafta yasak değil ve beyaz pikap dönüş yapıyor. Işık kırmızı oldunda aşağı doğru iniş yaptı muhtemelen.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X