Şimdi Ara

Nedir bu p67(B3) lerdeki performans sorunu yoksa sadece bendemi.... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
13.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi de asus p8p67 de oc yapınca bilgisayar açılırken double boot yapıyo. yabancı forumlarda pll overvoltage ı kapatın düzelir demişler. o ne işe yarıyo onu kapatayım mı yoksa başka yol biliyomusunz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

quote:

Orijinalden alıntı: UD97

Ben MSI P67A-GD55 alıp i5-2500K takarsam ne olur?

Çalışır.

Problem olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6.cadde

aynen bende de sorunsuz. işletim sistemini kurarken ide olarak kurdum. bence denemekte fayda var.

ide olarak deneyen başka arkadaşlar varsa ide sorunsuzsa biz de ide ye çevirelim.
    aşağıdaki linkte formatsız çevirmeyi anlatmış.

link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkaplan -- 17 Haziran 2011; 1:35:33 >
  • Harddiskte birşeyler yüklerken sistemin takılması sanırım normal bir durum. Çünkü hdd ışığı neredeyse hiç sönmüyor.
  • Ben laptop ta vista kullanırken aynı sorunu yaşıyodum, athlon x2 vardı ram 4gb, windows 7 yükledim düzeldi gayet hızlı oldu bişey kopyalarken anında firefox u açıyo, win7 kurup deneyin bu işletim sistemi gerçekten mükemmel çok hızlı, bi de aynı laptopa sonra xp kurdum ama pişman oldum windows 7 pc yi xp ve vistaya göre 2 kat hızla açıyo, win7 deneyin
  • zaten sorunu olan herkesde win 7 var sorun ondan değil işlemci anakart ikilisinden birinde veya 2 sinde sıkıntı var bi arkadaş ide de sağlam çalışıyor yazmış onu başka deneyenler varsa bizde deneyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fthkaplan

zaten sorunu olan herkesde win 7 var sorun ondan değil işlemci anakart ikilisinden birinde veya 2 sinde sıkıntı var bi arkadaş ide de sağlam çalışıyor yazmış onu başka deneyenler varsa bizde deneyelim.

Bende 2 ayrı diskte yüklü sistem. Biri raid0 modda formatlı, diğeri ide modda formatlı. Sorun o değil yani. Ama ilginç olan bazen bu sorun çok belirgin olurken bazen tıkır tıkır çalışıyor. Ben anlam verebilmiş değilim hala.
  • @Müşavir,

Sistemin normal performansı çık başarılı ama?

SSD bu iş için tek çözüm mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
    Bende 2 ayrı diskte yüklü sistem. Biri raid0 modda formatlı, diğeri ide modda formatlı. Sorun o değil yani. Ama ilginç olan bazen bu sorun çok belirgin olurken bazen tıkır tıkır çalışıyor. Ben anlam verebilmiş değilim hala.

doğru söze ne hacet iki aydır tıkır tıkır kullanıyordum bilgisayarı bu konuyuda takip ediyordum nazarmı deydi ne olduysa dün akşam normal kullanırken birden mavi ekran hatası vermeye başladı ilk önce 0*000000124 ondan sonra 0*000000f4 hatası verdi ondan sonra windowsun kurulu olduğu hddyi görmedi ilk önce sata3 portundaydı sonra sata2 ye bağladım kablosunu değiştirdim zorla çalıştırdım birkaç daha mavi ekran hatası verdi windows açılıyor firefoxu açıyorum netten radyo açıyorum falan tak kitleniyo ekran tekrar hdd kayboluyo ondan başka 3 tane daha hdd var onlar görünüyo biosdan bidaha çıkardım kablolarını falan tekrar çalıştırdım en sonunda düzgünce kapattım şu an sorun yok bakalım...
    ayrıca geçenlerde bir ram daha almıştım ondan mı acaba dedim çıkardım ama yine yaptı ondan olmadığını düşünüyorum ccleanerı çalıştırdım bir taraftanda hdtune yi açtım test hızı yerlerde bile sürünmüyor yerin dibinde resmen en düşük 2.7 mb en yüksekte 14.7 mb çıktı....
    sistemim: asus p8p67 evo b3
    i5 2500k
    corsair vengeance 2*4 gb 1600 mhz ram
    samsung 500IJ + samsung 102UJ + samsung 160HJ + seagate st31500341AS
    ocz fatality 550w
    driverlarımda bi sorun olmadığını düşünüyorum windows 7 64 bit kurulu oyunda kurdum 5-6 tane kurarkende hiçbir yavaşlama yada sorun yaşamadım...

• bence hdd nin performansıyla pekde alakası yok. çünkü diğer sistemler aynı hdd ile başka sistemlerde yavaşlama sorunu olmuyor. ssd takarsanız gene performans düşüyordur ama zaten normali yüksek olduğundan düşüş fark edilmiyordur. bu belli ki bizim burda halledebileceğimiz birşey değil. yoksa forumda o kdr bilgili insan var biri bi çözümle gelirdi. yeni bioslar driverlar çıktıkça düzeltirler inş.
  • Cizgiye mail attim bu konuda. Detayli bilgi vermesini istedim. Birkac ay once piyasadi anakartlarda bu sorunun oldugunu ve onlarin geri cekilip sorunsuzlariyla degistirildigini soylediler. Son bikac gun yada hafta icinda p67 anakart alipta bu sorunu yasayan varmi acaba. Gercekten dedikleri gibi sorunsuzlariyla degistirildimi onu merak ediyorum.
  • r3 revizyon diye bios ta yazıyor benim. orası yanlışsa bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seank

Cizgiye mail attim bu konuda. Detayli bilgi vermesini istedim. Birkac ay once piyasadi anakartlarda bu sorunun oldugunu ve onlarin geri cekilip sorunsuzlariyla degistirildigini soylediler. Son bikac gun yada hafta icinda p67 anakart alipta bu sorunu yasayan varmi acaba. Gercekten dedikleri gibi sorunsuzlariyla degistirildimi onu merak ediyorum.

Zaten şu konuda sorun yaşayanların %99 unda yeni rev. b3 anakart bulunuyor.
  • 2600k lı arkadaşlardan test bekliyoruz
  • Evet arkadaşlar 2600k kullanıcılarından daha fazla yorum bekliyoruz.
  • Normalde SSD kullanıyorum ve Samsung HD103SJ 1TB da depo disk takılı sisteme. Depo disk 2'ye bölünmüş durumda ve birinde Windows 7 Ultimate 64 bit yüklü. Test etmek için HDD'yi primary disk yaptım ve ondaki sistemi başlattım. Diğer bölümde bulunan 18 GB'lık tek film dosyasını masaüstüne kopyalamaya başladım ve firefox'a tıkladım. 28 saniye sürdü açılması. Ama bir kez açıldıktan sonra ram'e yüklendiği için daha sonra 2-3 saniyede açılmaya başladı. Yeniden başlattım sistemi ve yine aynı kopyalama işlemine başladım ve firefox'a tıkladım; 25 saniye sürdü açılması. Hemen HD Tune'u çalıştırdım kopyalama devam ederken ve okuma hızı 0.6 mb/sn'ye kadar düştü. Sistem bileşenleri imzamda mevcut. İşlemcimi 3620 mhz'de , ramleri de cl8 olarak kullanıyorum. Hemen arkadaşımın bilgisayarına geçtim, sistemimiz aynı sadece onda WD Caviar Black 640 GB HDD var. Onda da denedim , 23-24 saniye sürdü firefox un açılması. Kaldı ki, tek dosya kopyalamada böyle oluyor, oyun yüklemede çoklu dosya kopyalama ve yazımı olduğu için daha da kasılması normal diye düşünüyorum. Yani AMD'de de kasılma oluyor ve harddisklerin çoklu işlemlerde yeterli olmamalarından kaynaklanıyor. Video yükleyen editör arkadaş da SSD'deki sistem çalışırken çekmiş videoyu herhalde. Ama bahsedilen 2 mb/sn'ye düşüşler herhangi bir dosyayı kopyalarken başka bir programa tıklamayla alakasız olarak yaşanıyorsa bilemiyorum. Eğer durupdururken yaşanıyorsa düşüşler arkadaşlar belirtsin lütfen. Ben de MSI P67A-GD65 ve i5 2500K almayı düşünüyorum çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotti52 -- 18 Haziran 2011; 21:05:42 >

• bir de genelde sorun yaşayan arkadaşların kartları Asus P8P67 herhalde.
  • Ben hala bu çipsetin sorunlu olduğunu düşünüyorum...

Etrafımda kullanan arkadaşlarda da saçma sapan hatalar çıkıyor, kiminde raid çöküyor, kiminde optik sürücü medya yazarken kayboluyor kendiliğinden, bluetooth port takıyor arka usb'lere tek tek deneyerek şansa hangisi usb çıkışı görürse artık yazılımı otomatik yüklüyor,s.stepi kapatınca o.c karasız çalışıyor, cpu'lar tam bomba zaten hiç biri bir diğeri, ile aynı oranda ne o.c oluyor ne de vid değerleri tutuyor...

Şahsi görüşüm Amd çipset konusunda daha başarılı, bende Intel kullanıyorum ama AM3+ soket gelmeden değişim yapmayacağım.
  • amdde de aynı sorunun olması rahatlattı biraz beni... bu arada saçma sapan sorunlardan evet gecen gün bendede oldu cd yazacakken bi anda kayboldu dvd rw ve yeniden başlatmak zorunda kaldım umarım bu hatalar ilerde sıklaşmaz...
  • Arkadaşlar yeni sistem toplayacağım ama resmen gözüm korktu.Bizim emektar taş gibi, oğlum canına okuyor bana mısın demiyor.Şu bahsedilen hiç bir sorun yok eski teknoloji denecek ama 1366 soket mi toplasam, paramızla rezil olmayalım:
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.