Şimdi Ara

Nedir şu yaş muhabbeti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

quote:

Orijinalden alıntı: Umudum_

quote:

quote:

peki doğum gününde hangisini kutlar

18'ini kutlar

Şöylesi doğru olmazmı kişi 26 haziran 1996 doğumludur bu güne kadar yaşı 17 dir ve bugün 17.yaşını bitirmiştir 18.yaşına girmiştir ve ertesi gün 18 yıl 1 günlük 2 3 4 5 6 günlük derken bir dahaki doğum günündede 18ini bitirmiştir 19una girmiştir

Aynısını söylüyoruz zaten. Doğum günü kutlamaları girdiği yaş içindir. Resmiyette 18'e girmiştir fakat doldurmamıştır.
    Yani sorduklarında 18'im der ama resmiyette 18'i doldurmamıştır.

İşin özü şu; yaş muhabbetinin önemi sadece resmiyettedir. Arkadaşına dostuna ne dersen de.
    Örneğin; 20 yaşına girdiğinde (doldurmana gerek yok) askerlik celbin gelir. Çünkü askerlik yaşı 20'dir yani 19'u tamamlamış olmaktır.

Yani şöyle mi ben 9 eylül 2000liyim bu eylülde 14 dolacak 15e girecem ve pastanın üstüne 15 yazacam onu kutlucam seneyede 15i doldurcammı

• 2010 doğumlu ney la araba mı bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atatürk'ün Askeri

quote:

quote:

quote:

quote:

mesela ben 14 şubatta doğdum 18 yaşına girdim bu sene 14 şubatta. sene yani 2015 te 14 şubatta 18 yaşımı doldurmuş olacağım böyle olması gerek :D

1997 doğumlumusun

1996 hocam nasıl hesapladın :D

: )) yanlış oldu dimi ozaman sen şuan 18 yaşındasın seneyede 19 olucaksın yani benim mantıktasın

evet 18 yaşındayım 19 a girince 18. yaşımı doldurmuş olacağım 18 tamamen bitmiş olacak öyle düşün zor değil ki

Sen 18i bitirip 19 a girdin zaten 14 şubat 2014 te.. Eğer 1996 doğumluysan..

14 Şubat 1997---1.yıl bitti
    14 Şubat 1998---2.yıl bitti
    .
    .
    .
    .
    14 Şubat 2014---18.yıl bitti

18. yılını sen zaten 4 ay önce doldurdun.. Sen bu dünyada 18 yılını doldurdun 19. yılına girdin şu an 19. yılı dolduruyorsun ama evet 18 yaşındasın çünkü doldurup bitirdiğin yıl söylenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 26 Haziran 2014; 16:50:39 >

• Şöyle düşün ben 93 ekim doğumluyum. Kuzenim 92 ocak. Ben bir yaş var aramızda diyorum ama aslına bakarsan 22 ay var. Nerdeyse 2 yaşa denk geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 26 Haziran 2014; 16:51:14 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

18'ini kutlar

Şöylesi doğru olmazmı kişi 26 haziran 1996 doğumludur bu güne kadar yaşı 17 dir ve bugün 17.yaşını bitirmiştir 18.yaşına girmiştir ve ertesi gün 18 yıl 1 günlük 2 3 4 5 6 günlük derken bir dahaki doğum günündede 18ini bitirmiştir 19una girmiştir

Aynısını söylüyoruz zaten. Doğum günü kutlamaları girdiği yaş içindir. Resmiyette 18'e girmiştir fakat doldurmamıştır.
    Yani sorduklarında 18'im der ama resmiyette 18'i doldurmamıştır.

İşin özü şu; yaş muhabbetinin önemi sadece resmiyettedir. Arkadaşına dostuna ne dersen de.
    Örneğin; 20 yaşına girdiğinde (doldurmana gerek yok) askerlik celbin gelir. Çünkü askerlik yaşı 20'dir yani 19'u tamamlamış olmaktır.

Yani şöyle mi ben 9 eylül 2000liyim bu eylülde 14 dolacak 15e girecem ve pastanın üstüne 15 yazacam onu kutlucam seneyede 15i doldurcammı

aynen o şekilde oluyor. Sen girdiğin yaşı kutlayacaksın.

• 20 de geç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator28

quote:

Orijinalden alıntı: Hermés

quote:

Orijinalden alıntı: Terminator28

26,06,1996 DA DOĞAN BUGUN 18 İNE GİRDİ. HESAPLA İŞTE .

Bitirdi bitirdi.. 18. yaşını bitirdi 19 a girdi..

Ohooo millet daha hala..

Mesela ben 92 Ekim doğumluyum. Ben doğalı 21 yıl 8 ay geçmiş. Yani ben 21 imi bitirdim 22 min içindeyim. Ama 21 yaşındayım biten yaş söylenir. 22. yılımı dolduruyorum.

Aynı maçlarda olduğu gibi. Futbol maçında dakika 73.01 oldu mu spiker ne der? "74. dakikaya girdik sayın seyirciler der" Yani 73 dakika bitmiş, o sayan saniyeler 74. dakikanın saniyeleridir. 73 dakika dolmuş, 74 e girmiş olursun 73.01 de

Başka bir örnek de şu.. Ocakta doğan bebeğe Haziran ayında 5 aylık dersin 1 yaşında demezsin çünkü 1. yılını doldurmamıştır..

Anlamışsındır umarım

BU YAŞ BÜYÜLTME HEVESİ NEDİR LA .

Yaş büyültme hevesini hangi cümleden çıkardın acaba

• quote:

quote:

18'ini kutlar

Resmiyet olarak olmasa da doğrusu bu mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esssco

20 de geç

daha var yirmiye 6 sene :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hermés

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

mesela ben 14 şubatta doğdum 18 yaşına girdim bu sene 14 şubatta. sene yani 2015 te 14 şubatta 18 yaşımı doldurmuş olacağım böyle olması gerek :D

1997 doğumlumusun

1996 hocam nasıl hesapladın :D

: )) yanlış oldu dimi ozaman sen şuan 18 yaşındasın seneyede 19 olucaksın yani benim mantıktasın

evet 18 yaşındayım 19 a girince 18. yaşımı doldurmuş olacağım 18 tamamen bitmiş olacak öyle düşün zor değil ki

Sen 18i bitirip 19 a girdin zaten 14 şubat 2014 te.. Eğer 1996 doğumluysan..

14 Şubat 1997---1.yıl bitti
    14 Şubat 1998---2.yıl bitti
    .
    .
    .
    .
    14 Şubat 2014---18.yıl bitti

18. yılını sen zaten 4 ay önce doldurdun.. Sen bu dünyada 18 yılını doldurdun 19. yılına girdin şu an 19. yılı dolduruyorsun ama evet 18 yaşındasın çünkü doldurup bitirdiğin yıl söylenir

bende onu diyorum 18 yılımı doldurdum 19.yılımı yaşıyorum hocam anlaşamadık herhalde. sonuç olarak geçen sene ehliyet alamıyordum bu sene alabiliyorum bu kadar :D

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.