Şimdi Ara

Nedyme Dumansız Kömürlü Mangal İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
5
Favori
30.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baya bir zaman geçmiş arkadaşlar son durum nedir kullanışlı mi alınırmı yoksa duman olmadan mangal olmaz mı:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet arkadaşlar kullananlardan yorum bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

bu ürünün aslı lotus grilldir ve Alman firmasıdır. ülkemizde de "haustek elektrikli aş." getirip satıyordu bu ürünü.

http://lotusgrill.de/en/
    http://www.lotusgrilluk.com/
    http://lotusgrillaustralia.com/
    www.dr.com.tr
    D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası
    http://www.dr.com.tr/Marka/lotus-grill/m=5784

mucidi de bu vatandaş, lothar wedermann;
    https://www.youtube.com/watch?v=wWNicQ_L5hg

yalnız bunda su koymuyor. su koymazsa duman yapmaz mı?

• insane1907 kullanıcısına yanıt
    tasarıma göre değişiyor söylediğiniz. yağın damlama istikametinde herhangi bir kömür, alev ya da rezistans yoksa damlasa dahi duman oluşmuyor. bu ürünün tasarımında da üstü kapalı bir haznenin içine yanan kömür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black exodus

tasarıma göre değişiyor söylediğiniz. yağın damlama istikametinde herhangi bir kömür, alev ya da rezistans yoksa damlasa dahi duman oluşmuyor. bu ürünün tasarımında da üstü kapalı bir haznenin içine yanan kömür.

yalnız düzeneği kontrol ettim biraz. fiyatı çok geldi. 540 TL gibi rakamlar gördüm malum satış sitelerinde. sizce çok değil mi? sanırım yurt dışı olduğundan bu kadar pahalı. yoksa çok maliyet tutacak bir numara yok alette.

biraz daha araştırıp yerli olanını almayı düşünüyorum. nedyme olanı.

sizde var mı bu aletten?
  • insane1907 kullanıcısına yanıt
    alman olanın ürünü pahalı dediğiniz gibi. ancak alman ürünü gerçekten kalite olarak daha yukarıda çelik, tasarım, vs. ancak bu kalite farkı o kadar yüksek bir fiyat eder mi sorusunun cevabı kişisel.
    alibaba'da aratırsanız bu ürünün bir çok benzeri var.
    ne wedermann ne de nedyme bende var, ama her iki ürünü de sadece bir yerlerde deneme fırsatım olmuştu. wedermann sanki 1 tık daha iyi ama bu göreceli bir düşünce...

• quote:

Orijinalden alıntı: chnyildirim

Merhaba,

Hepsiburda.com 'dan Nedyme Dumansız Kömürlü Mangal satın aldım.

Fiyatı 189,90 TL + 5,64 TL Kargo (İstanbul) : 195,54 TL.

Neden bu ürünü aldım?

- Mangal yakma/tutuşturma, kor oldu/olmadı, duman derdi yok.
    - En önemlisi evin içinde mutfakta mangal yapılabiliyor.
    - Dumanın, isin, yanmış yağın etlere bulaşması söz konusu değil.
    - İç haznenin içinde istediğini közle...
    - Hızlı ve pratik bir ürün.

Video: NEDYME Dumansız Kömürlü Mangal - İlk Kullanım 23.04.2014

Web sitesinde ya da başka bir yerde ölçüler verilmemiş.
    36 cm. genişlik var.

Ürünün resimleri:

Nedyme Dumansız Kömürlü Mangal İncelemesi

hala kullanıyor musunuz? merak ettiğim konu kömürleri tutuştururken nasıl hiç duman çıkmıyor? nasıl bir kömür kullanıyorsunuz?

• Arkadaşlar kömürde pişirilmiş gibi tadı var mı

• tADI NASIL alooo
  • quote:

Orijinalden alıntı: chnyildirim

1 defa kullanabildim :) Yeni bebeğimiz oldu. Onunla ilgileniyoruz şuan.
    Köfte hariç diğerlerini daha deneyemedik.

2nci denemeden sonra süreleri yazarım.

Kullanımı, lezzeti, iş bittikten sonraki temizliği nasıl acaba? Kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çoook seviniriz...
    Ayrıca pille kullanmak yerine elektrikle kullanan var mı acaba? hangisi daha pratik?
  • lotus marka olan daha pahalı ama onun kömür haznesi delikli, yani o kömür odun kokusunu pişirdiğiniz yiyeceğe geçirebilir ve mangal lezzetini verebilir diye düşünüyorum. biraz daha araştırıp lotus sipariş etmeyi düşünüyorum
  • Merhabalar ben bu ürünü aldım. Ama hiç memnun kalmadım. Tamam çabuk tutuşuyor duman çıkarmıyor falan ama kesinlikle pişirme performansı yeterli değil. Kurban bayramında denemek için üstüne pirzola dizdim 1.5 saatte falan anca pişirdi. Hatta pişsin diye bir yerden sonra kapağını açtım falan. Pişen etlerinde tadının mangal tadıyla alakası yok. Ayrıca ev ortamında da kullanılmayacağını da değerlendiriyorum. Bu durumu da denedim test ettim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
  • Oncelikle: kis vakti bile haftada 2 kere mangal yapan birisiyim. Evimde bahce oldugu icin keyfine vara vara mangal yapmak isten sonra eve gedlgimde en buyuk stres ilacim..
    bu izgarayi gordukten sonra; mutfakta disari cikmadan sicak ortamda mangal yapma fikri okadar kulaga hos geldiki; sonucun ne olacagini tahmin etmeme ragmen, bir iki arastirma yapip hemen siparis verdim. Maalesef nette yeterli miktarda yorum bulamamistim. Icimde bir kusku olsada insanoglu zor olan birseyi kolaylastiran birseyler gordumu baliklama atliyor maalesef.

sipraisi direk ureticiden verdim. Herhangi bir online siparisi yok. Buyuk ihtimail kredi kartiya ilgili odemelerde musteri memnuniyetsizligiyle bas etmek istememisler. Whatsup ile iletisim kurmami istediler ve bankaya havale ettikten sonra ertesi gunu elime ulasti. Arkadaslarin bahsettigi gibi bir paketten cikiyor. Aynen belirtildigi gibi icine findik buyuklugundeki komurleri koyup bol miktarda kimyasal tutusturuculari dokup yakiyorsunuz. Alttan fan ufledigi icin cok kisa surede komurler tutusuyor. Fikir olarak cok ince dusunulmus. Turkiye'deki ureticinin dedigi gibi degil; Alman bir arkadas yillar once patenti almis.

Neyse; gelelim herkesin merak etigi tat noktasina: hayatimda ilk defa aldigim bir etin mundar olmasini gormek o kadar zoruma gittiki.... komur demir kutunun icinde kaldigi icin; hazneyi isitip yukarda bulunan izgara telini isitiyor. Yani aslinda olay su: bir tencere al, altina biraz su koy, tencereyi elektrikli bir ocagin ustune koy; tencerenin kapak yerinede izgara telini yerlestir. Tencerenin uzerindeki etten nasil bir tat alacaginizi dusunuyorsaniz, bu izgara fikrinden daha kotu bir tat alacaksinizdir.

komur isin sadece mangal severlere bir hilesi. et hic bir zaman icin komurle pismiyor; ortada kapali bir kutudan cikma bir isiyla haslanmis et var. komurun yanmasi, tutusturucuyu bol miktarda koyarsaniz kisa ama,hazneyi isitmasi, etin uzerine konmasi ve pismesi en az 40dk.
    ayni zamanda urun kesinlikle mutfakta kullanilabilecek bir urun degil.

size tek tavsiyem: fantezi aramiyorsaniz kesinlikle uzak durun. benim gibi profesyonel ( kendimi oyle goruyorum) bir mangal sevdalisi birisinin bire bir satin alip deneyip kullanip, 180 tl sini cope attigi bir tecrubeyi okudunuz.

• Bu kadar kullanan adam var hayatında mangal yememiş anlaşılanki en çok sorulan

MANGAL TADI VARMI ?

sorusuna tek cevap yok :) forumu hep sevmiştim konuyu okuyunca daha çok sevdim..

ee nasıl şimdi Mangal tadı varmı hacım kullananlardan bunun cevabını bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

Bu kadar kullanan adam var hayatında mangal yememiş anlaşılanki en çok sorulan

MANGAL TADI VARMI ?

sorusuna tek cevap yok :) forumu hep sevmiştim konuyu okuyunca daha çok sevdim..

ee nasıl şimdi Mangal tadı varmı hacım kullananlardan bunun cevabını bekliyoruz.

Cevap veriyorum:Mangal tadı yok....

Elektrikli ocak yada tüple nasıl ısı veriyorsanız ve yemekler pişiyorsa buda kömürün verdiği ısı ile yemekleri pişiriyor.

Bunun pratikliği şu...Pikniğe gideceksiniz elektrikli ocak götüremezsiniz,tüp zahmetli olur...Buna kömürü koy ısınsın pişir...

Tabi bu aşamada gerçek mangal varken neden bunu pikniğe götüreyim sorusu gelebilir.10dk da hazır olması yelleme tahta toplama vs dertleri yok.

Peki bu cihaz alınırmı derseniz.Tercih meselesi.

Mesela sırf şunun için bile alınır.Pikniğe gerçek mangalınızı ve bu aleti aldınız.Kömür haznesini aktifleştirdiğinizde 10 dk sonra kömürleniriz pişirme aşamasına gelir.Aç kömür haznesinin kapağını kömürünü gerçek mangalına koy..Başla pişirmeye...

Sizin yanınızda mangal yakmaya çalışanlar yarım saattir yellesin,üflesin dal parçası toplasın.Duman altı olsun...Siz keyfinize bakın...

Sonuç:Mangal tadı arayanlar asla o tadı bulamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: garcy

quote:

Orijinalden alıntı: ecarpar

Bu kadar kullanan adam var hayatında mangal yememiş anlaşılanki en çok sorulan

MANGAL TADI VARMI ?

Cevap veriyorum:Mangal tadı yok....

Elektrikli ocak yada tüple nasıl ısı veriyorsanız ve yemekler pişiyorsa buda kömürün verdiği ısı ile yemekleri pişiriyor.

Bunun pratikliği şu...Pikniğe gideceksiniz elektrikli ocak götüremezsiniz,tüp zahmetli olur...Buna kömürü koy ısınsın pişir...

Tabi bu aşamada gerçek mangal varken neden bunu pikniğe götüreyim sorusu gelebilir.10dk da hazır olması yelleme tahta toplama vs dertleri yok.

Peki bu cihaz alınırmı derseniz.Tercih meselesi.

Mesela sırf şunun için bile alınır.Pikniğe gerçek mangalınızı ve bu aleti aldınız.Kömür haznesini aktifleştirdiğinizde 10 dk sonra kömürleniriz pişirme aşamasına gelir.Aç kömür haznesinin kapağını kömürünü gerçek mangalına koy..Başla pişirmeye...

Sizin yanınızda mangal yakmaya çalışanlar yarım saattir yellesin,üflesin dal parçası toplasın.Duman altı olsun...Siz keyfinize bakın...

Sonuç:Mangal tadı arayanlar asla o tadı bulamaz.

komur haznesi cok kucuk, en az 3 kere islemi tekrarlaman gerekiyor; ilaveten komurleri findik tanesi gibi kucultmen gerekiyor, onla ugrasiyorsun, ilaveten BOL miktarda yakit jeli koymadan komurleri yakamazsin. sadece ustteki komurler tutusuyor; onuda mangalin icine doktugunde yanmasi icin cali cirpi koymayip, yellemedigin surece sonuyor.
    ve en onemlisi elektrik baglantin yoksa; icindeki batarya ile 5-10dk dayaniyor.

dedigine katiliyorum, tercih meselesi, fakat ben kesinlikle onermem ayrica komur tadi kesinlikle yok.

eger komur yakmak istiyorsaniz ve elektrik baglantiniz varsa: ben ona yuzyilin icadi diyorum :) maksimum 10 dk'da tek bir kibrit cakmadan, yellemeden, cali cirpi koymadan, kimyasal yakit jeli dokmeden komurun koz oluyor. resmen saka gibi....
    google'da komur yak diye aratirsaniz bulursunuz. bildigin elektrikli rezistans; yanlis hatirlamiyorsam 20tl odemistim.

• llcj L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için, yakmadan yana sorun yaşamadım hiç mangal neticede biraz tütecek uğraştıracak elbet..

Malum İstanbul da yaşayanların çoğu ben gibi müstakil evlerden apartmanlara geçti, bende 8. katta oturuyorum ve apartmanda mangal yakmak yasak bu sebeple acaba dedim hani alsam işe yararmı, ama tadı yok ise uğraştığına değmez, at tavaya en azından yakma derdi yok..
  • arkadaslar konu kirliligi olmasin diye bu konuya yaziyorum. aşagidaki bir ürün buldum. adı pişdik mangal . 230 tl n11 de. dumansiz diyorlar ve balkonda kullanilabilir diyorlar. ustelik kömür tadı ete siniyormuş, yani klasik mangaltadi varmis.

degerli mangal üstadları, acaba mantikli bi ürün mü, buna yatirim yapmaya deger mi

YouTube
    PİŞDİK MİNİ TANDIR
    https://youtu.be/bfkLR6X3pSc

• quote:

Orijinalden alıntı: mario gomeeeeeez

arkadaslar konu kirliligi olmasin diye bu konuya yaziyorum. aşagidaki bir ürün buldum. adı pişdik mangal . 230 tl n11 de. dumansiz diyorlar ve balkonda kullanilabilir diyorlar. ustelik kömür tadı ete siniyormuş, yani klasik mangaltadi varmis.

degerli mangal üstadları, acaba mantikli bi ürün mü, buna yatirim yapmaya deger mi

https://youtu.be/bfkLR6X3pSc
    Oha süper icat gibi görünüyor, tam TV'lerdeki alışveriş etkisi yaratıyor adamda (hani sahte oldugunu bilirsin ama o kadar güzelmiş gibi görünür ki, onun gibi )

• acaba vaat ettikleri gibi mi urun,

web ssyfasinda yuzlerce yorum var. cogu olumlu. birkaçı olumsuz. almaya deger mi, koca forumda bu irynden olan var midir acaba?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.