Şimdi Ara

Nefes: Vatan Sağolsun' u İzleyen Arkadaşlar Sizlere Bir Sorum Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ömrümde nefes kadar saçma bir film görmedim.

Lan filmin sonuna kadar bizim komutan sürekli korku içinde, sürekli ölümü bekliyor.

Sonunda basıyor teröristler, komutan eline silah bile almıyor, bizim asker mal mal gülüyor içeride.

Bu acındırma amacı nedir? Gurur duyacağımız bir film yapmak var ken, bu pkk'lıların gurur duyacağı bir film olmuş, Türkler çok salakmış, hiç dert etmeyelim der bunu izleyen terörist.

Gerçekçilik sınırından çıkalım demiyorum, askerlerimizi süper kahraman yapalım demiyorum, insan biraz cesaretli yapar.

Haa diyorsanız ki bu yaşanmış bir olayı anlatıyor, o zaman bu olaylar böyle olmuştur...

Öyle olduysa bu filmi şimdi yapmak doğru mu peki?

Daha bizim adam gibi galibiyetlerimizi, şanlı tarihimizi anlatan bir filmimiz yok, onları yaptıktan sonra buna da sıra gelir, 5-6 filmden sonra yapılacak bir filmi şimdi sinemaya çıkarıyorlar. Büyük bir hata olduğunu düşünüyorum.

• evet olay budur. 5/10 çok bile vermişim. şu an geriye dönüp bakıyorum samanyolunun dizilerinden farkı çok azdı nerdeyse. biraz daha kan şiddet yok arkadaş olmuyor sinema kültürü yok bizzde nerde büyük üstadlar şener şenler halit akçatepeler kemal sunallar nerde nefes. tırışkadan film.

güzel sahne çoktu derken sniper sahnesi, suiskast sahnesi askerlerin organ bağışı muhabbeti vs güzeldi. bu demek değildir ki film çok akıcı çok heyecanlı çok mesaj veren sonunda vay be dedirten senaryo zayıftı kısaca. gerçi hazır senaryo olunca bu kadar olur insan içine bişeyler katar.

her filmi eleştiren filmin doğasında yaşamak zorunda değildir. ata ukalaca bi cümle kurmuşsun. o zaman abd vatandaşları her film eleştirmelerinde CIA mensubu, deniz piyade, ormanda yaşayan yamyam, uzaylı olmak ne biliyim her filmin yaşandığı şartları yaşamak zorunda değildir. sırf artislikten yazmışsın öyle bi cümle

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata

Açıkası ben filmi beğendim.Değerlerndirmemi başlıklar altında yazayım:

Aksiyon: Çatışma sahnesi Türkiye'de yapılan tüm film ve dizilerden iyiydi.
    Ses Efektleri: Gerçek silah sesleri vardı.
    Oyuncuların rollerine uyumu: Sanki gerçek askerler oynamış.
    Konuya göre gidişat: İzlemeden önce herkes karakolun basılacağını biliyordu. Filmin gidişatında da her an baskın olabilir izlenimi vardı.
    Drama: Karlar üzerinde yatan şehit askerin görüntüsü çok etkileyiciydi.
    Mesajlar: Filmde bol bol mesaj vardı. Gerek teröriste, gerekse Türk halkına yönelik. Özellikle çatışma sonrası yaralı kalan teröristin öldürülmeyişinin videolarını hem internette, hem de haberlerde gördük.

Bunlar beğendiğim kısımlar.Yüzbaşının film boyunca konuşmasıda biraz sıkıcı.Fragmandaki bazı sahneler yok.Filmin başında biraz da karakola gitmeden önceki zamanı gösterseler daha iyi olurdu bence.Kurtlar Vadisi'yle hiiiiiiiiç mi hiç alakası yok.

Eleştirenlerin bir kısmı karakolda öyle olmaz, böyle olmaz diyor ama hiçbiriside hayatında ne karakol görmüş, ne de askerliğini doğuda yapıp çatışmaya girmiş.

Filmin benzerlerinin çekilmesini isterim. Özellikle operasyonlu ve daha hareketli filmler.

Puanım: 9/10

Aksiyon: Türk dizileriyle neden karsılastıryorsun? Basarısız bir yapımdan daha iyi diye bu yapımın basarılı oldugu savunulamaz. Çatışma sahnelerinde izleyiciyi sahneye kilitleyen birinci kişi çekimler YOKTU. Başarılı bir savaş sahnesi genelde her duyuya hitap eden bir sahne olarak görülür. Ben bu filmdeki sahnelerde duyma duyum haricinde hicbir duyuma bağlantı göremedim. Gerçekçi midir? Muhtemelen evet. Sinematik olarak başarılı mıdır? Hayır.

Ses Efektleri: Acaba hangi çatışma sahnesi içeren profesyonel sayılan fimde gerçek silah sesleri yok?

Oyunculuk: Oyunculuk tam bir fiyaskoydu şimdi hiç kimse karşı çıkmasın. Tekirdağ şiveli karakter hariç diğer bütün oyuncular resmen yazı diliyle konuşuyorlardı. Bu da bende tamemen senaryoyu ezberleyip çıkmış adamlar resmen izlenimi uyandırdı. Böyle ağza pilavdaki taş gibi gelen hatalar oyunculuğun yanı sıra yönetmenlikteki baştan savmacılığa da işaret eder.

Drama: Zaten filmdeki muhtemelen tek artı yön dramadaydı(dramayala dramı karıstırmayalım). Askerlerin hayatlarından izlenimler sunarak bir miktar onlara bağlanmamızı sağladı yönetmen. Filme 1 yerine 4 verişimin yegane sebebi de budur.

Mesajlar: İzleyicinin direk gözüne gözüne sokulan şeylere mesaj denmez kanımca. Asker teröristi vurmuyor -> Türkler merhametlidir; bence burda bu mesaj yerine söyle bir mesaj verilmiş "Asker teröristi vurmuyor -> Asker tüm arkadaşlarını öldürenlerden intikam almıyor, demek ki Türkler merhametli görünmek için umutsuzca çaba harcıyor."

Ben zaten bir sınır karakolunun böyle olmadığın DÜŞÜNDÜĞÜMÜ söyledim. Mantıken de o dönemin şartlarını göz önüne alırsak bir sınır karakolunda gırgır şamata olmaması gayet akılcı. "Sen orda askerlik yapmadın nerden biliyooonnn" demen benim bu düşüncemi çürütmez. Eğer aksini düşünüyorsan adam gibi bir argümanla beni çürütürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurJAM -- 5 Şubat 2010; 17:57:44 >

• @SeydayaKurban

Sürekli ölümü bekliyor komutan demişsiniz.Ancak şunu bilmenizi isterim,o karakollarda 25-40 asker bulunur genellikle,ve karakollara saldırı olduğu zaman 100-200 arası terörist bu 25-40 askere saldırır.Aradaki dengesizliği düşünün,üstelik bunun yanında neredeyse tam teçhizatlı bir orduyla karşılaşıyorsunuz.Ağır makineliler,RPG'ler...Filmde komutan ile doktor denilen pkklı arasında mücadele olduğu için komutan eline silah almadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurJAM

Ben zaten bir sınır karakolunun böyle olmadığın DÜŞÜNDÜĞÜMÜ söyledim. Mantıken de o dönemin şartlarını göz önüne alırsak bir sınır karakolunda gırgır şamata olmaması gayet akılcı. "Sen orda askerlik yapmadın nerden biliyooonnn" demen benim bu düşüncemi çürütmez. Eğer aksini düşünüyorsan adam gibi bir argümanla beni çürütürsün.

Bizim Şırnak' taki sınır karakollarımızın yanında filimdeki karakol saray yavrusuydu doğrusunu söylemek gerekirse(tabi bizim karakollar baharda acilip, kısın kapanıyordu burası ise 365 gün açık, biraz da sebebi de budur aslında), bu haziran geldim oralardan, askerler kümesten bozma yerlerde yatıyorlar. Askerlerin şen şakrak olması ise aynı bu şekilde kendi kendilerine eğlenmeye çalışırlar çünkü orada sarılacak başka bir şeyin yok ne yazik ki.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.