Bildirim
Nefes: Vatan Sağolsun' u İzleyen Arkadaşlar Sizlere Bir Sorum Var
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Aslında spoiler vermek istemem ama madem istiyorsun :)
Komutan, arkadaşı öldükten sonra piskolojik olarak kötü durumda. Uyuyan askere kızıyor. Her an baskın yeme tehlikesi var çünkü. -
Komutan o birliğe atanıyor ama geleceği günden bir gün önce geliyor.Yolda saldırıya uğruyorlar ve en yakın arkadaşı Orhan öldürülüyor,bir asker daha öldürülüyor.Oraya gidince uyuduklarını görüyor ve bayağı bir sinir var.Çünkü onlar daha erken ulaşmak için erken geliyorlar ama askerler uykudalar.O sinirle hem öğüt hem azarlama gibi bir şey diyebilirim. -
quote:
Orijinalden alıntı: AC DC
Aslında spoiler vermek istemem ama madem istiyorsun :)
Komutan, arkadaşı öldükten sonra piskolojik olarak kötü durumda. Uyuyan askere kızıyor. Her an baskın yeme tehlikesi var çünkü.
Senın dediğin ilk sahne.. Arkadaş Teröristi yakaldıktan ve doktorun Komutana yardırmasından sonraki bölümü diyor.. -
quote:
Orijinalden alıntı: Battle Royale
Arkadaşlar hani bir sahnede komutan doktor olan askeri yatağından kaldırıyor ona bişeyler söylüyor-azarlıyor mu anlamadım ?
Neyin üzerine konuşma yapıyor? Azarlıyor mı öğüt mü veriyor ? Azarlıyorsa ne için azarlıyor ? Anlamadım ve kafama takıldı cevaplayan olur çok saolsun
Doktor orda ülkeyi yöneten , zengin , elit kişileri temsil ediyor.
Asker ise ülkeye hizmet eden fakir kesimi temsil ediyor.
Böyle düşünürsen daha anlamlı olur. -
benim görüş ve tecrübem
sıhhıye asteğmen le yzb. arasında tatsız bir olay geçti (terörist kadının boğazını sıkarken) ama yzb. duygusal ve güçlü hisleri olan bi adam yaptığı hatayo anlayıp sıhhiye asteğmenin yanına gidiyor ve ona öğüt babında komutan özürü diliyor onu aslında sevdiğini belli ediyor ve biraz da kendi piskolojik durumunu anlatmak istiyor birazda helalleşme gibi oluyor zaten -
quote:
Orijinalden alıntı: satoyama
benim görüş ve tecrübem
sıhhıye asteğmen le yzb. arasında tatsız bir olay geçti (terörist kadının boğazını sıkarken) ama yzb. duygusal ve güçlü hisleri olan bi adam yaptığı hatayo anlayıp sıhhiye asteğmenin yanına gidiyor ve ona öğüt babında komutan özürü diliyor onu aslında sevdiğini belli ediyor ve biraz da kendi piskolojik durumunu anlatmak istiyor birazda helalleşme gibi oluyor zaten
-
yaa! en acısıda sonunda yzb. ye tıbbi müdahale ederken vuruluyor astgmn -
filmi beğendiniz mi? konu oalrak sormuyorum genel olarak sadece konuya takılmayın lütfen. ben hiç beğenmedim, yani güzel yerleri çoktu ama genel oalrak 10 üzeründen 5
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 5 Şubat 2010; 4:07:56 > -
uyuyan bir askere sadece nasihat verildiği filmde görülür zaten -
quote:
Orijinalden alıntı: satoyama
benim görüş ve tecrübem
sıhhıye asteğmen le yzb. arasında tatsız bir olay geçti (terörist kadının boğazını sıkarken) ama yzb. duygusal ve güçlü hisleri olan bi adam yaptığı hatayo anlayıp sıhhiye asteğmenin yanına gidiyor ve ona öğüt babında komutan özürü diliyor onu aslında sevdiğini belli ediyor ve biraz da kendi piskolojik durumunu anlatmak istiyor birazda helalleşme gibi oluyor zaten
Aynen katılıyorum, komutan özrü kelimesi de buradaki en çok benzeşen kelimedir. Henüz tanımayanlar için aynen bu şekildedir.. -
quote:
Orijinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee
filmi beğendiniz mi? konu oalrak sormuyorum genel olarak sadece konuya takılmayın lütfen. ben hiç beğenmedim, yani güzel yerleri çoktu ama genel oalrak 10 üzeründen 5
konu bumu peki? -
konu açıklığa kavuştu sherlock holmes -
quote:
Orijinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee
İlginç bir yaklaşım...Güzel yerleri çok olup hiç beğenilmeyen ve 10 üzerinden 5 alan bir film hmmm..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phaldor -- 5 Şubat 2010; 6:34:54 > -
Madem konu açılmış ben de filmle ilgili fikrimi söyleyim. Açıkcası filmi hiç beğenmedim. Böyle bir tema için işlenilebilecek o kadar şey varken neden gidilip kurtlar vadisi tadında bir film yapılmış hiç anlamadım. Acaba o uzun ve sıkıcı ve baslarda cizilen Mete yüzbaşı karakterine hiç mi hiç uyuşmayan basmakalıp cümlelerden oluşmuş aşk mektuplarında sıkıntı hariç başka bir duygu hisseden olmuş mudur? Bununla da bırakmayıp başta filmin pratagonisti olduğu besbelliyken filmin ilerleyen bölümlerinde Mete yüzbaşımızı sırasıyla disiplinli kumandan, babacan kumandan, soğuk kanlı suikastçi, kanlı sorgulayıcı, hümanist, çakma felsefeci, umutsuz aşık gibi en az bir vasfıyla insanı kendinden soğutan bir çöp kutusuna çevirmeleri hangi akla hizmet?
Ek olarak ölüm tehlikesinin her an varlığını sürdürdüğü, terörizmin doruk yaptığı bir dönemde sınır karakolunda bulunan askerlerin de böyle Emret Komutanım dizisinden fırlamış hal ve davranışlar sergileyeceklerini de düşünmüyorum. Elbet filme bir iki yere mizahi rahatlama konulabilirdi fakat bu kadar da 'enseye tokat' bir ortam insanı baydı.
Filmde son olarak da oldukça karambol bir çatışma sahnesi izledik. Eminim bu sahne gerçek çatışmalar göz önüne alındığında oldukça gerçekçidir, fakat açıkçası ben sık sık 'Noluyo lan' demekten kendimi alamadım.
Tabii biz terör örgütüne nefretimizden dolayı ne olursa olsun askerlerimizin tarafını tuttuk. Fakat şunu da kendimize sormalıyız, eğer bu olaylara tamamen yabancı olsaydık ve bu filmi izleseydik kimin tarafını tutardık? Saçmasapan konuşup duran bir komutanı mı, yoksa yanlızca vurulurlarken veya işkence görürlerken gördüğümüz bir grup insanı mı? Anlatmak istediğim nokta neredeyse adamakıllı sinematik olarak hiç işlenmemiş bir konuyu genel bir resim çizerek anlatmak dururken, ortaya sert, haşin, yırtıcı ama duygusal ve felsefik bir karakter yaratıp bu karakterin etrafındaki nispeten dar dünyayla film kısıtlamak neden? Hele ki bu konu ülkemizin kanayan bir yarasıyken ey güzel yönetmen ben ne eyleyeyim senin aşk mektubunu?
Tabii ki film bitince muhtemelen herkesin aklındaki düşünce benimkiyle aynı olmuştur: "ULAN ÖMER MADEM TÜFEĞİN ELİNDE VURSANA TERÖRİSTİ ADAM KOMUTANI KURŞUNA DİZMEDEN!".
Okuyanlara teşekkürü borç bilirim, bu saatte hatalarım olmuşsa affola.
Edit:Puanım 4/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurJAM -- 5 Şubat 2010; 6:50:10 >
-
biz yurtta o sahneyi çekmiştik ya kanasın sesini yapıp bıçakla çat dolaba vurmuştum arkadaş ne tırsmıştı -
quote:
Orijinalden alıntı: OnurJAM
Madem konu açılmış ben de filmle ilgili fikrimi söyleyim. Açıkcası filmi hiç beğenmedim. Böyle bir tema için işlenilebilecek o kadar şey varken neden gidilip kurtlar vadisi tadında bir film yapılmış hiç anlamadım. Acaba o uzun ve sıkıcı ve baslarda cizilen Mete yüzbaşı karakterine hiç mi hiç uyuşmayan basmakalıp cümlelerden oluşmuş aşk mektuplarında sıkıntı hariç başka bir duygu hisseden olmuş mudur? Bununla da bırakmayıp başta filmin pratagonisti olduğu besbelliyken filmin ilerleyen bölümlerinde Mete yüzbaşımızı sırasıyla disiplinli kumandan, babacan kumandan, soğuk kanlı suikastçi, kanlı sorgulayıcı, hümanist, çakma felsefeci, umutsuz aşık gibi en az bir vasfıyla insanı kendinden soğutan bir çöp kutusuna çevirmeleri hangi akla hizmet?
Ek olarak ölüm tehlikesinin her an varlığını sürdürdüğü, terörizmin doruk yaptığı bir dönemde sınır karakolunda bulunan askerlerin de böyle Emret Komutanım dizisinden fırlamış hal ve davranışlar sergileyeceklerini de düşünmüyorum. Elbet filme bir iki yere mizahi rahatlama konulabilirdi fakat bu kadar da 'enseye tokat' bir ortam insanı baydı.
Filmde son olarak da oldukça karambol bir çatışma sahnesi izledik. Eminim bu sahne gerçek çatışmalar göz önüne alındığında oldukça gerçekçidir, fakat açıkçası ben sık sık 'Noluyo lan' demekten kendimi alamadım.
Tabii biz terör örgütüne nefretimizden dolayı ne olursa olsun askerlerimizin tarafını tuttuk. Fakat şunu da kendimize sormalıyız, eğer bu olaylara tamamen yabancı olsaydık ve bu filmi izleseydik kimin tarafını tutardık? Saçmasapan konuşup duran bir komutanı mı, yoksa yanlızca vurulurlarken veya işkence görürlerken gördüğümüz bir grup insanı mı? Anlatmak istediğim nokta neredeyse adamakıllı sinematik olarak hiç işlenmemiş bir konuyu genel bir resim çizerek anlatmak dururken, ortaya sert, haşin, yırtıcı ama duygusal ve felsefik bir karakter yaratıp bu karakterin etrafındaki nispeten dar dünyayla film kısıtlamak neden? Hele ki bu konu ülkemizin kanayan bir yarasıyken ey güzel yönetmen ben ne eyleyeyim senin aşk mektubunu?
Tabii ki film bitince muhtemelen herkesin aklındaki düşünce benimkiyle aynı olmuştur: "ULAN ÖMER MADEM TÜFEĞİN ELİNDE VURSANA TERÖRİSTİ ADAM KOMUTANI KURŞUNA DİZMEDEN!".
İşte budur,
bizde ne film yapacak kapasite nede çamaşır, nede tv yapacak kafa yok bu anladıgımız gün bizden iyi çiftçi olur.
-
OnurJAM
Yorumlarınıza katıldığım yerler var. Mesela son sahneyle ilgili haklısınız. Daha mantıklı olabilirdi son kısım.
Ama kurtlar vadisi tadında yorumunuza katılamıyorum. Neresinden tutarsam tutayım yok olmuyo.
Bir de ufak bi dip not. Komutan şehit oluyor ya hani. Saçları ikiye ayrılmış bir şekilde duruyo. Sonra sabah oluyo komutan tekrar görünüyo. Bu sefer saçları daha farklı bir şekilde. Bi ara bakın o sahneye ne demek istediğimi anlarsınız Belki ufak detaylar ama insan takılıyo be neden böyle güzel bi filmin sonuna bu kadar özensiz davranılmış diye. -
quote:
Orijinalden alıntı: erhaninho_cArsi
OnurJAM
Yorumlarınıza katıldığım yerler var. Mesela son sahneyle ilgili haklısınız. Daha mantıklı olabilirdi son kısım.
Ama kurtlar vadisi tadında yorumunuza katılamıyorum. Neresinden tutarsam tutayım yok olmuyo.
Bir de ufak bi dip not. Komutan şehit oluyor ya hani. Saçları ikiye ayrılmış bir şekilde duruyo. Sonra sabah oluyo komutan tekrar görünüyo. Bu sefer saçları daha farklı bir şekilde. Bi ara bakın o sahneye ne demek istediğimi anlarsınız Belki ufak detaylar ama insan takılıyo be neden böyle güzel bi filmin sonuna bu kadar özensiz davranılmış diye.
Kurtlar Vadisi tadında dememin sebebi abartılı bir karakter yaratılıp kurgunun bu karakterin etrafında döndürülmesiydi. KV'nin yanlızca birkaç bölümünü izlememden aklımda kalan kasıntı, çok iyi çatışan, yeri gelince çok duygusal, sürekli felsefe parçalamaktan geri durmayan Polat karakteri sık sık aklıma geldi Mete yüzbaşıyı gördükçe.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OnurJAM
Açıkası ben filmi beğendim.Değerlerndirmemi başlıklar altında yazayım:
Aksiyon: Çatışma sahnesi Türkiye'de yapılan tüm film ve dizilerden iyiydi.
Ses Efektleri: Gerçek silah sesleri vardı.
Oyuncuların rollerine uyumu: Sanki gerçek askerler oynamış.
Konuya göre gidişat: İzlemeden önce herkes karakolun basılacağını biliyordu. Filmin gidişatında da her an baskın olabilir izlenimi vardı.
Drama: Karlar üzerinde yatan şehit askerin görüntüsü çok etkileyiciydi.
Mesajlar: Filmde bol bol mesaj vardı. Gerek teröriste, gerekse Türk halkına yönelik. Özellikle çatışma sonrası yaralı kalan teröristin öldürülmeyişinin videolarını hem internette, hem de haberlerde gördük.
Bunlar beğendiğim kısımlar.Yüzbaşının film boyunca konuşmasıda biraz sıkıcı.Fragmandaki bazı sahneler yok.Filmin başında biraz da karakola gitmeden önceki zamanı gösterseler daha iyi olurdu bence.Kurtlar Vadisi'yle hiiiiiiiiç mi hiç alakası yok.
Eleştirenlerin bir kısmı karakolda öyle olmaz, böyle olmaz diyor ama hiçbiriside hayatında ne karakol görmüş, ne de askerliğini doğuda yapıp çatışmaya girmiş.
Filmin benzerlerinin çekilmesini isterim. Özellikle operasyonlu ve daha hareketli filmler.
Puanım: 9/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 5 Şubat 2010; 16:48:15 >
Benzer içerikler
- astsubay olmanın avantajları
- sonda çıkarken acır mı
- klimada dry ne demek
- babanın ölüm acısı nasıl geçer
- kuyumcuda çalışmak zor mu
- telegram indirim kanalları
- türk çay emojisi
- exxen filmleri
- 5g nedir zararları
- kasım indirimleri ne zaman
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X