Şimdi Ara

Nefret ettiğim şehir Ankara (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
7.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nForcer

quote:

Orijinalden alıntı: Slew

Denize kıyısı olmayan şehire şehir demem
    Siz o zaman Paris'e de şehir demezsiniz.

Ayrıca nForcer ortaya güzel bi kapak bırakmış.Helal;)
  • Ben Ankaraya 1 geceliğine kalmak için bi arkadaşımın yanına uğramıştım. Ağustos 4 tü. Bi sitede oturuyordu 11..katta. Garajda Q7 ler falan vardı bizim megane solda sıfır. Hç apaçi yoktu. Daha çok kaşarımsı tipler milfler çardaklarda yayılmış oturuyorlardı ertesi sabah yola çıkacağımız için 1-2 saat gezdik etrafı çok sakin bir yerdi . Opet istasyonu vardı üstünde hindistan cevizi ağacı vardı sandalye masa falan vardı gündüz orada oturuyor heralde millet :)
  • Yahu bu ankara'yı savunanlara soruyorum. Nereye gidelim şöyle Ankara'da gezmeye. Kafe harici. şöyle manzaraya bakarak nerede kafa dinleyebiliriz Ankara'da. Kokusundan yanına yaklaşılmayan gölbaşı mı ? Yada şöyle yüksek bir tepeye çıkıp önümdeki betonarme binalaraın mı manzarasına bakıyım.

Tuttrumuşsunuz incek, çayyolu, ümitköy, ne var arkadaşım orada lüks apartmanların dışında ne var. bir kaç restoran ve kafe dışında. İşte Ankara'lı da böyle kendini lüks gördüğü kafelerle avutuyor. Doğa yok, tarih yok, kültür yok. Zaten geriye ne kaldı ki ?
  • Bende bir Ankaralı olarak doğal güzellikler istiyorum denizi olur plajı o bakımdan ankara kötü geliyor .Alın size Ne garip bi şehir bu Ankara,deniz olmadığı halde boğuluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcı50

Yahu bu ankara'yı savunanlara soruyorum. Nereye gidelim şöyle Ankara'da gezmeye. Kafe harici. şöyle manzaraya bakarak nerede kafa dinleyebiliriz Ankara'da. Kokusundan yanına yaklaşılmayan gölbaşı mı ? Yada şöyle yüksek bir tepeye çıkıp önümdeki betonarme binalaraın mı manzarasına bakıyım.

Tuttrumuşsunuz incek, çayyolu, ümitköy, ne var arkadaşım orada lüks apartmanların dışında ne var. bir kaç restoran ve kafe dışında. İşte Ankara'lı da böyle kendini lüks gördüğü kafelerle avutuyor. Doğa yok, tarih yok, kültür yok. Zaten geriye ne kaldı ki ?
    Onu başkentine sahip çıkmayıp "İstanbul, İstanbul!" diye yanıp tutuşanlar düşünsün.
  • istanbul'a gitsen. bu sefer de yea trafik kötü, hayat pahalı, can güvenliğim yok diyeceksin. bence sen nevşehir'e geri dön
  • darındarındarındarında diye müzik acıp sokak ortasında oynayan insanlarda dolu haklısın.
  • quote:

Yahu bu ankara'yı savunanlara soruyorum. Nereye gidelim şöyle Ankara'da gezmeye. Kafe harici. şöyle manzaraya bakarak nerede kafa dinleyebiliriz Ankara'da. Kokusundan yanına yaklaşılmayan gölbaşı mı ? Yada şöyle yüksek bir tepeye çıkıp önümdeki betonarme binalaraın mı manzarasına bakıyım.

bu bilinçsiz arkadaşı lütfen dışarı alın alın alın securitiii:D

Ya arkadaşım gölbaşına en son nezaman gittin?.Ne kokusundan bahsediyorsun.Gölbaşı kokudan temizleneli 5 yıl oldu.Heyttt.Senin şimdi oraya yapılan yüzme havuzlarından ,kampüslerinden,ormanından,piknik yapma yerinden,paintball sahasından vs vs.. haberin yok galiba.Hani bilgin olsun diye söylüyorum.

Ha bide kızılcahamama gitmemişsin galiba.Gitmeni tavsiye ederim.
    Ank içine yapılan parklardan haberin yok galiba ben sana listesini çıkarıyım.
    Zengin olmayan memur kısmı Batıkent semtinden haberin yok galiba,

Gezip tozacak yer arıyorsan bu vatanda yaşadığına dua edeceğin Atamızın ziyaretine git derim,
    Bilmem Atakulesi meşhurdur gittin mi

Aşağıdaki yazıyıda not olarak ekleyim.(Alıntı)Belki Ankarayı gezmek istersin.

Ankara’nın Gezilecek Yerleri:

Anıtkabir: Rasattepe’de, Mimarları Prof. Emin Onat ve Doç. Orhan Arda’dır. 1944 yılında yapımına başlanan anıt, 1953′te tamamlanmıştır. Anıtkabir kompleksi içindeki üniteler ;İstiklâl Kulesi, Hürriyet Kulesi, Aslanlı Yol, Müdafaa-i Hukuk Kulesi, Mehmetçik Kulesi, Zafer Kulesi, Barış Kulesi, 23 Nisan Kulesi, Misak-ı Milli Kulesi, İnkılâp Kulesi, Zafer Kabartmaları, Mozole – Şeref Holüdür.

Müzeler:

Ankara’nın Müzeleri: Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Etnografya Müzesi, Ankara’da Atatürk Evi, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ”Oyuncak Müzesi”, Atatürk’ün Mekanı Müze Köşk, Beypazarı Kültür ve Tarih Müzesi, Eğit-Der Eğitim Özel Müzesi, Gordion Müzesi, Mehmet Akif Ersoy Evi, MTA Tabiat Tarihi Müzesi, ODTÜ’de Arkeoloji ve Müze, Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu Müzesi, TRT Müzesi ve Ulusal Kurtuluş Sergisi, 100. Yıl Kız Teknik Öğretim Müzesi , T.C. Ziraat Bankası Müzesi, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Müzesi

Ören Yerleri:Gordion – Polatlı/Yassıhöyük,Roma Hamamı – Ankara/Merkez, Gavurkale Örenyeri, Ankara/Haymana, Karalar Köyü Örenyeri – Ankara/Kazan, Karahöyük Harabesi, Hacıtuğrul Köyü, Etnografya Müzesi, Ogüst Mabedi, Ankara/Altındağ Ahlatlıbel, Bitik, Etiyokuşu, Augustus Tapınağı, Julianus Sütunu Ankara Roma Tiyatrosu, Akköprü

Höyük ve Tümülüsler: Beştepeler Tümülüsü, Yumurtatepe (Demetevler) Tümülüsü, Kül Höyük,Karaoğlan

Kaleler: Ankara Kalesi, Kalecik Kalesi .

Camiler: Şehrin bazı önemli camileri, Ağaç Ayak Cami, Ahi Elvan Cami, Ahi Yakup Cami, Aslanhane (Ahi Şerafettin) Cami, Cenab-ı Ahmet Paşa Cami, Alaaddin Camii ,Çiçekçioğlu Camii, Direkli Cami, Eskicioğlu Camii, Hacettepe Camii, Hacı Arap Camii, Hacı Bayram Camii, İbadullah Cami Karacabey Camii, Kocatepe Camii, Kurşunlu Camii, Tabakhane Camii, Tacettin Camii ve Zincirli Cami’dir.

Türbeler: Ankara’da, Ahi Şerafettin Türbesi,Azimi (İsmail Paşazade Hacı Esad) Türbesi, Cenab-ı Ahmet Paşa Türbesi, Hacıbayram Veli Türbesi, İsmail Fazıl Paşa Türbesi, Karacabey Türbesi, Karyağdı Türbesi, Kesikbaş Türbesi, Yörük Dede (Doğan Bey) Türbesi bulunmaktadır.

Hanlar ve Hamamlar: Çengel Han, Kurşunlu Han, Mahmut Paşa Bedesteni, Sulu Han, Zağfiran (Safran) Hanı, Eski Hamam, Karacabey Hamamı, Şengül Hamamı

Anıtlar

Mimar Sinan Anıtı: Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesinin önündedir. 1956 yılında Türkiye Emlâk Kredi Bankası tarafından heykeltıraş Hüseyin Anka’ya yaptırılmıştır. En büyük mimarımız Mimar Sinan (1409-1588)’ın ayakta duran, kendine has giysileriyle mermer heykeli bulunmaktadır.

Güvenlik Anıtı: Kızılay’da Güven Park içerisindedir. 1935 yılında Ankara taşından yapılmıştır. Türk Ulusunun polis ve jandarmaya bir armağanı olduğundan dolayı Emniyet Anıtı da denilmektedir.

Mithat Paşa Anıtı: Ulus’ta T.C. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü binasının yanındadır. 1966 yılında T.C. Ziraat Bankası tarafından İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi öğretim üyelerinden Heykeltıraş Prof. Hüseyin Anka’ya yaptırılmıştır.

Ulus Cumhuriyet Anıtı: Ulus Meydanındadır. Anıt, Kurtuluş Savaşı kahramanlarına Türk Ulusu’ nun bir armağanı olarak 1927 yılında dikilmiştir.

Zafer Anıtı: Yenişehir’de Atatürk Bulvarı üzerinde, Ordu Evi önündedir. Atatürk’ün ayakta ve kılıcına dayanmış halde üniformalı, tunçtan yapılmış bir heykelidir.

Zübeyde Hanım Büstü: İsmet Paşa Kız Enstitüsü binasının önündedir. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ ın büstü Türk Kadınlar Birliği Merkezi tarafından Türk analarının en büyüğüne armağan olmak üzere 31 Mart 1964 tarihinde dikilmiştir.

Gezi ve Mesire Yerleri:

Altınpark, Atakule, Atatürk Orman Çiftliği, Çubuk Barajı, Gölbaşı, Soğuksu Millî Parkı, Ankara Mağaraları.

Kaplıcalar: İlin önemli kaplıcaları Kızılcahamam-Sey Hamamı Kaplıcası( link ), Ayaş İçmesi ve Kaplıcası, Ayaş Karakaya Kaplıcası, Beypazarı-Dutlu-Tahtalı Kaplıca ve İçmeleri, Kapullu Kaplıcası, Çubuk Melikşah Kaplıcası ve Haymana Kaplıcasıdır.

Ankara’yı ziyaret edenlerin gezmekten hoşlandıkları bir yer, Ulus yakınlarındaki Çıkrıkçılar Yokuşu ve buradaki dükkanlardır.

Ulus Kale çevresi, Samanpazarı ve Çıkrıkçılar Yokuşu kesimlerinde dokuma, bakır, çömlek, hasır, deri gibi geleneksel el sanatları ürünleri, çeşitli takı, süs, hediyelik ürünler ve her türlü antika eşyanın satıldığı alışveriş mekanları bulunmaktadır.

Bakırcılar Çarşısı’nda bir sürü eski ve yeni eşya, bakırın ve mücevheratın yanı sıra giysiler antikalar ve süs eşyaları bulunabilir. Kale kapısına yapılan yürüyüş sonunda baharat, kurutulmuş meyve, kuruyemiş ve diğer birçok ürünün satıldığı tezgahlara gelinir.

Modern alışveriş bölgeleri genelde Kızılay’da, Tunalı Hilmi Caddesi’nde ve Çankaya Atakule’de yer alır. 125 m. yüksekliği ile Atakule şehrin tümüne hakimdir; döner lokantası tüm şehrin görüntüsünü gözler önüne serer. Kavaklıdere’deki Karum alışveriş merkezinde Türkiye’nin en seçkin mağazaları yer alır. Ayrıca, yeme-içme, eğlence tesisleriyle alışveriş dışında rekreasyon olanakları sunmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeSuBa -- 5 Temmuz 2011; 22:53:16 >

• batuhanc05 öncelikle eline sağlık arkadaşım.
    İzmir İstanbul güzel şehirler inkar edemem ama bu Ankara düşmanlığı niye, neden ?
    sevmemek aslında eskiden bende sevmezdim kötü gelirdi ama hayır kesinlikle muhteşem bir şehir.
    çingeneler var demişsiniz evet var kıro var demişsiniz evet var ama bütün bunlarda bizim vatandaşımız. Hem sorarım size hangi şehirde yokki bunlardan?
    Hocalarım,arkadaşlarım Ankaralı insanlar resmi olur,soğuk olur, siyasi bir havası vardır falan filan konuşuyorlardı hocam ben ANKARALIYIM dedim şok oldu ama burda büyümüşsün o yüzden sıcak kanlısın falan filan...
    ben İzmirde doğmuş,büyümüş hala ikamet eden biri olarak söylüyorum ki İzmir güzel şehir ama Ankara daha güzel şehir.
    ailem Ankaralı hani derler ya insanın doğduğu yer değil , doyduğu yerdir memleketi burda doğdum,burda doydum ama ben Ankaralıyım.
    babamın dediğine göre Ankaranın fuarı bundan 30 yıl önce falan daha güzel daha büyükmüş.
    GÜZELDİR ANKARA İNKAR EDİLEMEZZ.
    izmir hala çoğunluğu gecekondudan ibaret olan bir şehir (gecekonduyu yadsımıyorum yanlış anlaşılmasın) ankara daha düzgün izmirden...artık orjinal insan zor.. şiveli konuşan, bir topluluğun benzer giyinme şekline laf söylememeliyiz bence o da bizim kültürümüzün bir parçası. sorarım size Atamız nerde yatıyor huzur içinde ? tabiki ankara. Atatürk bundan kaç sene evvel Atatürk orman çiftliğini kurmuş yarı kurak,kurak iklime yemyeşil ağaçlar... yatırım yapın demiş adamcağız. güzelleşiyorda zaten.
    mesela köçekleri vardr birde aslında bazen ankaranın yüz karası bunlar derdim kızardım üzülürdüm ama bir düşünün köçekleri
    osmanlı zamanında müslüman bir bayan sahneye çıkamazdı işte osmanlıdan gelen bir gelenek bir kültürdür köçeklikte.
    doğusundanda batısından da kuzeyinden de güneyinden de etkilenmiştir bölge bölge ilçe ilçe meşhur yemekleri vardır.
    ANKARA GÜZEL ŞEHİRDİR,GÜZEL KONUŞAN İNSANLARIN YERİDİR, GÜZEL İNSANLARIN ŞEHRİDİR. GEZMESİNİ GÖRMESİNİ BİLENE DER NOKTALARIM ZATEN ARKADAŞ ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞ GEZİLECEK YERLERİ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sltnn -- 6 Temmuz 2011; 11:27:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Doğma büyüme Ankara'lıyım , Etlik'ye oturuyrum , güzel yerdir , insanları fena değildir... Gel gelelim Ankara yaşanacak yerde değildir...
    Tatile giderken sevine sevine gidiyorum , ulen kurtuluyoz diye , Gel gör ki 10 gün sonra anlam veremediğim bi biçimde özlüyorum Ankara'yı

Ben de 23 sene yaşadım Etlik'te. Hatta doğma büyüme Etlik diyebilirim. Şimdi iş sebebiyle Ankara'yı bırakıp İstanbul'a geldim 3 sene önce ama hala Ankara'ya giderken mutluluk, dönerken üzüntü oluyor bende.

Ankara'yı bilmeyen sevmez Ankara'yı zaten, sevmesinde... Ankara, kişiyle bütünleşen bir şehir, orası benim çocukluğumda Atakule, Dream Land, AOÇ, Gençlik Parkı, ergenliğimde Sakarya, Konur, Tunalı, üniversitemde Beytepe.

Hiç kimseyle haberleşmeden Taksim'e gidip, en azından 3 - 4 kişiyi bulabileceğinizi bilir misiniz İstanbul'da? Ankara'da bilirsiniz, Ankara'da bilmek ne kelime emin olarak gidersiniz.

Ankara'yı yaşamayan Ankara'yı sevmesin zaten. Herkes İstanbul tutkunu, Ankara bize kalsın.

• istanbulda ve ankarada özel okulları burslu kazanmama rağmen ankaraya geldim :D

istesem de gezemem de az ders çalışırım diye
  • duygulandım bak şimdi Ankara'ya gidesim geldiii
    neyse üniversitem orda olur belki benim sayemde bizimkiler oraya yerleşir.
    hayali bile güzel
  • Eskişehir'de okuyorum ve istisnasız her haftasonu giderim Ankara'ya. Soru varsa cevap YHT
  • Denizli'den iyi olduğunu söyleyebilirim.Amcamlar Küçükesat'ta oturuyorlar.Sanırım orası biraz daha nezih diğer yerlere göre.Bence yaşanılabilecek bir şehir.Ama ilk defa gelip uyum sağlamak zor oluyor, kuzenlerimden biliyorum.Sonradan vazgeçemiyorsunuz.Ankara başkadır.Ankara'ya gitmek için yola çıktığımda her zaman heyecanlanırım.İzmir'e de hayranım ama Ankara gibi değil İzmir.Bir başka işte, anlatmak zor.Kısacası Ankara sevilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: s-topmark

Denizli'den iyi olduğunu söyleyebilirim.Amcamlar Küçükesat'ta oturuyorlar.Sanırım orası biraz daha nezih diğer yerlere göre.Bence yaşanılabilecek bir şehir.Ama ilk defa gelip uyum sağlamak zor oluyor, kuzenlerimden biliyorum.Sonradan vazgeçemiyorsunuz.Ankara başkadır.Ankara'ya gitmek için yola çıktığımda her zaman heyecanlanırım.İzmir'e de hayranım ama Ankara gibi değil İzmir.Bir başka işte, anlatmak zor.Kısacası Ankara sevilir...

Aynen, Denizli' de birkaç gündür kalıyorum bir türlü alışamadım. Şehirde deniz yok ama deniz havası var, çok nemli.
    Ankara gibi şehirlerde bir şey bulamayan bir kesim var ki İstanbul' un nüfusu onlar yüzünden bu kadar hızlı artıyor. Artık taşı toprağı altın olayı geçti, sürü psikolojisine döndü olay. İç Anadolu' da yaşayan bazıları şehirlerinden kaçma isteğiyle yanıp tutuşuyorlar. Denizsiz şehire şehir denmezmiş. Peeh.

• Şu sıralar her yer Denizliden iyidir. Her yeri kazdılar, gezicek 4-5 yer var. Hiç bişeyi yok Denizlinin.

Ankarada sadece Kızılay, Çankaya ve Akdeniz Mah. olmama rağmen Denizliden daha fazla gezilecek yeri vardı vallahi.
  • Aslında Denizli'de ikinci bir Eskişehir olma potansiyeli var ama nedense bu potansiyeli kullanamıyorlar. Denizli büyükşehir statüsünü alınca belki şehirde bir şeyler değişir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ultrASoldiers

Ben Ankara'dan Muğla'ya geldim.İyiki gelmişim.

Vallaha iyikide gelmişsin kardeş. Yaşanaca gibi değil. Hele bir de benim gibi Keçiören'de oturuyorsanız hiç değil

anam keçiören neresinden kardeş bende orada oturuyorum gecenin 3 ünde fren sesleri patiler ankara havası bağıran phicler le tam bir kro yeri
    eryaman en güzel semt orası sesiz sakin alile beleriyle siteler var ve gürültü yok ah eryaman ah

• Gazinoya gel bilader ben sana yaşatayım hayatımız sahalarda geçti gelde arkadaşlığı spor u eğlenceyi gör.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.