Şimdi Ara

Nefret ettiğim şehir Ankara (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
2
Favori
7.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tutturmuşsunuz kayaş kayaş diye. ne var kayaşta anlamıyorum ki. ben istanbulda beylikdüzünde oturuyorum. annem ve babam yıllarca kayaşta oturmuşlar. orada okumuşlar. üniversiteye bile oradan gitmişler. orda evlenmişler. her insanı aynı kefeye koymaktan vazgeçin. ananem 70 sene oturmuş o gecekondu da. geçen sene evinde öldü. 92 yaşında. tutturmuşsunuz gecekonudu da gecekondu. sanki diğer yerler çok farklı da. biz kürt değiliz. gecekondu da her oturan da kürt değil. bunu unutmayın. şu an babam hala kayaşta istasyon son durak yakınında oturuyor. amcamlar ,halamlarla beraber...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -mehmet-

quote:

Orijinalden alıntı: wıtchkıng

Yer: Ankara-Sincan
    Burada sadece Sincan anlatılamtadır.
    Doğma büyüme Ankara'lıyım. Sincan'da 18 senedir yaşıyorum. Eskiden buralarda çok fazla gece kondu vardı. Şimdilerde baya bi azaldı. Bi Saraycık kaldı orasıda 5 sene içerisinde hallolur. Park dersen Harikalar Diyarı derim başka da bişey dememe gerek kalmaz. İnsanları yardım sever ama çok fazla Kurtlar Vadisi izlemiş ve kendilerini özendirmişlerdir. Dayı gibi yürümek adet sanki. Hele öğlen saatlerinde caddede gezmek trafikte araba sürmekten bile zor. Yaşayan bilir kaldırımlar baya dar bi de gene yol çalışması var karşıya yeni yeni kaldırımlar yapılıyor. Sırf bu yüzden yürümem hızlandı. Yani bi Mareşal'den Sincan Lisesi'ne 15 dk gidiyorum tek başıma. Yanımda birisi olursa minumum 25 dk. Bu yüzdende yanımda pek fazla yürüyen ya da yürümeye çalışan olmaz. Gimsa var büyük marketlerden 4 katlı gez gez anca orası var. Bi de gold mağzası. Çarşıda eskiden dönerciler çoktu ama şimdi her sokağında minumum 5 banka ve dershane var. Bi de Lc Vakiki. Eski evimiz güzeldi. Balkona çıyon karşında Sağlık Ocağı'ının 20-30 tane ağaçlı bahçesi karşlıyor seni. Ama şimdi balkona çıkmıyorum bile. Direk 5-10 metre karşındaki binadan bir adam burnunu karıştırarak sanki hayatında ilk defa birisini görmüşçesine seni karşılıyor. Daha fazla yazardım ancak hafiften yatağımın sıcaklığını özlem ile anar oldum.
    Sonuç:Ankara'nın normal sayılabilecek bir ilçesi ya da son durak ilçesi.

Naaptın müdür gimsa, lc wakiki, gold gezilecek yer mi ?
    gimsa: çok kalabalık + AVM özelliği bile taşımıyor diyebilirim.
    Lc Wakiki : sanki orda herşeyi bedava dağıtıyorlarmış gibi millet oraya yığılıyor neden anlamadım. Fiyatlar da pahalı arkadaş
    Gold: orda da in cin top oynuyor ve küçük bir mağza.

Lc Vaikiki hakkında yazdığın doğru ne zaman önünden geçsem sanki içerde pazar varmış sanıyorsun, zaten golda da sanki tek ben gidiyormuşum gibi hissediyorum bazen, bi müşteri bile görmek nasip olamayacak bende başka.Gimsa'dan başka büyük market olmadığı için onla iader ediyoruz. Yani bi İstanbul değil Sincan. İlla gezmek istiyorsan Harikalar Diyarı'na git. Zaten çok fazla alternatif yok. Bi de gün geçtikçe sanayiden dolayı kalabalıklaşıyor. Bir de

• quote:

Orijinalden alıntı: avcı50

5 yıldır Ankara'da oturuyorum buraya Nevşehir'den geldim. Ankara'ya taşınırken içimde bir sevinç vardı. Büyük bir şehre gidiyordum. Güzel, şehir görmüş, kültürlü insanlar bekliyordum. Ayrıca Memur şehri olduğu için okuuma yaşıda yüksek olan bir yer bekliyordum. Daha önce ankara'ya gezme amaçlı gelmiştim ama içinde pek vakit geçirmediğim için anlayamadım. İlk bir kaç ay güzeldi ama artık bu şehirde yaşamak bana zor geliyor. Neden mi aşağıda sıralıyorum.

her yer apaçi gibi insanlardan kaynıyor.
    Beyaz gömlek siyah kumaş ve altına spor ayakkabı giyen kendini mafya sanan insanlar dolu.
    Ankara, orta ve alt taban gelir seviyesine sahip insanların sıkışıp orta yolu bulamadığı bir şehir.
    Son ses müzik açıp elini camdan dışarı çıkararak tesbih çeken krolarla dolu.
    Gezecek bir yanı yok. Hep yapay yerlere mahkumsunuz.
    Yazı kaynatır, kışı dondurur...
    Kültür seviyesi düşük olduğu için heran kavga etmeye hazır insanlarla dolu. Nüfusunun hemen hemen yarısı işe yaramaz.

Kısacası Türkiye'de yaklaşık 50 tane il gezdim. Aralarında Yozgat'tan sonra en nefret ettiğim şehir oldu.

bu adam benim hemşoymuş ya la nevşehirden kalktım da ankaraya geldim bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Belediyecilik olarak en şanslı şehirlerden biri ama coğrafi konumu ve iklimi ile cazip değil.

Derken?
  • Bursa'ya bekleriz
  • haklısın ortiiii
  • Ben doğma büyüme Ankaralıyım , arkadaş söylediklerinin çoğunda haklı heryer Apaçi denilen tiplerle Polat Alemdar Çakması ergenlerle dolu , gezilecek bir yeride yok .. Ama ben yinede severim Ankarayı, başka şehirde yaşayamam.
  • her yerde apaçiler var. hele istanbulda ankaradan daha fazla apaçi mevcut. ankaranın tek eksiği bir denizinin olmaması. yani deniz kıyısında olsa belki ankara çok güzel sevilen bir şehir olurdu.
  • 10 yıl ankara keçiörede oturdum 4 yıl antalya da 10 yıldırda batıkentde oturuyorum batıkentden gayet memnunum
  • Ne derlerse desinler Ankara'yı seviyorum. Bu apaçi kıro tayfası tabi ki sinir bozucu. Hemen her yerde karşınıza çıkabiliyorlar.
  • Evet malesef sokaklarımız pek iyi değil. Serseri dolu her yer. Belediye'den bahsetmiyorum bile. Ancak Cumhuriyet'in ilk yıllarında Ankara'ya yapılan yatırımlar sebebi ile Ankara hala çok güzel bir şehir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yokujin

Egenin gözünü seveyim.Her şehri ayrı bir güzel

Aynen.
  • Ankara için söylenenlere harfiyen katılıyorum. Her yer apaçi tipli kendini mafya zanneden sağa sola laf atan kırolarla dolu. Konuşmaları da iğrenç.

Ne diyon la bebe, a..ına ğoyim vs iğrenç kaba aksamla konuşuyorlar.

Izmir gibisi var mı be...
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

ankara insanına kültürsüz diyen adamın ya aklı başında değildir,ya da ankaranın varoşlarına gitmiştir.

türkiyenin en eğitimli,en fazla sağlık ve eğitim kurumunun olduğu,en üst düzey devlet personelinin,en yıldızlısından paşasının olduğu,ezcümle sefaretin olduğu bir şehirden bahsediyorsunuz.sanat derseniz yine cso,opera bale ve türkiyedeki en saygın konservatuarlar burada.en saygın okullar burada.ankarayı behzat ç. izleyip çok kaba yeaaa diyene cahil denir.

birde şu var,keçiörende oturupta ankara çok apaçi demek zırvalığın daniskası.zannedersin tüm istanbul bebekten ibaret ama ankara da keçiören,mamak kayaş:D

evet ankarada deniz yok:D belki farkedemeyen vardır.doğal olarak gezi alanları çok kısıtlı.fakat ankaralı yeşil nedir bilir,korur. bozkır içindedir fakat şehrin içinde epey yapay orman var.ankaranın sokakları yeşildir.doğal olarak yeşil var,birde yeşili seven zihniyet var.işte aradaki seviye farkı.

ve ankaralı diğer şehirlerdekiler gibi kendi şehrini deli gibi savunmaz,yaşar gider.doyduğu yere saygı duyar,bağcılarda,sarıgazide oturup ortaköy güzel yea geyiği çeviren çakma istanbullu gibi değildir.izmirli gibi deniz var baaak deyip denizden geçerken burnunu tıkamak zorunda kalmaz.başkentli kaba değil,serttir,asildir.şehrini bilir kimseyle sidik yarışına da girmz.

+100

• Ben Şentepe'deyim buralar tadından yenmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_tr

quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Belediyecilik olarak en şanslı şehirlerden biri ama coğrafi konumu ve iklimi ile cazip değil.

şaka mı bu ?

arkadaşın yaptığı şaka sanırım
    10 yıldır ankara da yaşıyorum ve bu i. gökçek in ekibi ankara ya ne verdiyse 10 mislini geri almıştır..

Arkadaşlar şimdi her şey göz önünde yani yalan konuşmayalım
    şaka maka falanda demeyin
    ben gökçeği sevmiyorum gökçeğe bo. atmaktan zevk alıyorum deyin geçin bence.Yarası olan gocunurmuş 89 yılındaki ankaranın havasını hatırlamanızı istirham ederim

karayalçın dönemini savunduğumu nerden çıkardınız onu anlamadım. geçen seferki belediye seçimlerinde sırf o gelmesin diye gökçek e oy veren çok kimse var ki..

sosyal belediye anlayışı kıt olan birine iyi diyemezsiniz. o kadar geniş bir konu ki; türkiye nin en büyük ilçesi keçiören de tekel bayisi arayıp bulamamam, geceleri saat başı otobüs seferlerinin olmayışı, zorla paso diretmeleri, ulaşım pahalılığı, yapılan yolsuzluklar, kömürle oy toplamalar.. evet i. gökçek e bo, bu kadar basit. zevk almıyorum bundan, burda zevk alacağım tek şey gökçek in geberip gitmesi olur heralde.

zamanında 1 hafta susuz kaldığımız günleri de hatırlamanızı istirham ederim ben de..

• Ben de aslen Nevşehirliyim. Ankara'yı ikinci memleketim olarak görürüm ve burada doğup büyüdüm. 1,5 yıldır Adana'da yaşıyorum 2 yıl sonra Ankara'ya geri döneceğim. Adana'ya ilk taşındığımda Ankara'yı çok özlemiştim ama alıştım şimdi. Şu an tatildeyim ve Ankara'dayım. Bu sene apaçiler azalmış bence. Ayrıca Nevşehir merkez olarak hiç güzel değil Avanos ve Ürgüp merkezden daha güzel. Ayrıca apaçi tipleri ben kendi memleketim Nevşehir'de de görüyorum. Nevşehirli olmama rağmen doğup büyüdüğüm Ankara'yı daha çok seviyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zenci Forvet -- 3 Temmuz 2011; 23:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Etkisizeleman

Ben Şentepe'deyim buralar tadından yenmiyor.

Vay ben de şentepedeyim. 25 senedir Ankara'da ikamet ediyorum. Ankaraya misafir gelenleri gezdirecek yer bile yok malesef. Anıtkabir ve keçiörende birkaç yerden başka bir yer yok malesef. Yaz aylarında aşırı can sıkıcı bir yer olmaya başladı. Yaşanılabilecek bir yer ancak gezmeye kimse gelmesin.
  • Denize kıyısı olmayan şehire şehir demem
  • polatlıya hiç uğramayın siz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.