Şimdi Ara

negatif alanlı üçgen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
15.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Citizen

kahve,

Doğru parçası ile vektörü karıştırıyorsun, bunların her biri bir vektör, yani yönlü doğru parçası. Dikmeler yönsüz doğru parçalarıdır, yönleri yoktur. O yüzden senin anlattığın şey bambaşka. Dikmenin solda olması gerekir olayına gelince, öncelikle o dikme değil vektör. Ve BH vektörünün yönü H'tan B'ye doğru. Yani eksi.

alpaslanbek,

Dar bir açıya 120 veya 120'ye dar açı demiyorum. Dar olduğunu nereden çıkardınız? Şekle aldanmayın. "120'nin karşısına dik açı çizmek" ile sanırım A'dan indirdiğim vektörü kastetmişsiniz, çok "geometrik" düşünüyorsunuz olayı. "120'nin karşısında olmak" geometri ile ilgili bir ifadedir ki geometri eksi olan şeyleri zaten incelemez, analitik geometri hariç. Yazdığım bütün önermeleri bir bir tahlil edin, şekli değil. Şekil aldatıcı olabilir.

Kaotika'nın da dediği gibi bunlar fizikte kimyada falan işimize yaramaz, bu yüzden de kullanışsızdır. Ancak olaylara farklı açıdan bakmanızı sağlar.

İlginç geldi. Bu konuyu biraz araştıralım. Sağolun.

• quote:

kahve,

Doğru parçası ile vektörü karıştırıyorsun, bunların her biri bir vektör, yani yönlü doğru parçası. Dikmeler yönsüz doğru parçalarıdır, yönleri yoktur. O yüzden senin anlattığın şey bambaşka. Dikmenin solda olması gerekir olayına gelince, öncelikle o dikme değil vektör. Ve BH vektörünün yönü H'tan B'ye doğru. Yani eksi.

alpaslanbek,

Dar bir açıya 120 veya 120'ye dar açı demiyorum. Dar olduğunu nereden çıkardınız? Şekle aldanmayın. "120'nin karşısına dik açı çizmek" ile sanırım A'dan indirdiğim vektörü kastetmişsiniz, çok "geometrik" düşünüyorsunuz olayı. "120'nin karşısında olmak" geometri ile ilgili bir ifadedir ki geometri eksi olan şeyleri zaten incelemez, analitik geometri hariç. Yazdığım bütün önermeleri bir bir tahlil edin, şekli değil. Şekil aldatıcı olabilir.

Kaotika'nın da dediği gibi bunlar fizikte kimyada falan işimize yaramaz, bu yüzden de kullanışsızdır. Ancak olaylara farklı açıdan bakmanızı sağlar.

citizen dediğin türden bir üçgen tasvir edebilmemiz için - 30 dereceye ihtiyacımız var. eğer bana -30 dereceyi açıklarsan belki konu hakkında bir iki fikir aktarabilirim. aksi takdirde düşüncenin doğru olarak kabul edilme durumu zora girecektir.

• Matematiksel olarak bu mümkündür, ama 8. sınıftaki birinin bunu anlaması zor, bu konu üniversite düzeyinde. Belirli bir bilgi birikiminin olması gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: My_Libido

Matematiksel olarak bu mümkündür, ama 8. sınıftaki birinin bunu anlaması zor, bu konu üniversite düzeyinde. Belirli bir bilgi birikiminin olması gerekiyor.

siz bir deneyin anlamazsam anlatacak birisini bulurum

cevap yazan herkese teşekkürler o temsili resimdeki durum bizim geometri sistemimizde mümkün gözükmese de temsili olarak düşünürsek olabilir peki ben o şekli çizip hocaya göstersem hocanın diyeceği şey büyük ihtimalle 120 nin karşısı 90 olamaz olacaktır dolayısıyla ona ne cevap verebileceğimi doğrusu bilemiyorum bu farklı bir geometri sistemi dersem olur belki başka bir fikri olan varsa yazsın lütfen ben bu arada o şekli bir araştırayım mümkünmüdür diye teşekkürler herkese tekrar

• quote:

Orjinalden alıntı: kahve

quote:

kahve,

alpaslanbek,

citizen dediğin türden bir üçgen tasvir edebilmemiz için - 30 dereceye ihtiyacımız var. eğer bana -30 dereceyi açıklarsan belki konu hakkında bir iki fikir aktarabilirim. aksi takdirde düşüncenin doğru olarak kabul edilme durumu zora girecektir.

Arctg(-3/(3kök3))=-30

• quote:

Orjinalden alıntı: ms dos is the best

quote:

Matematiksel olarak bu mümkündür, ama 8. sınıftaki birinin bunu anlaması zor, bu konu üniversite düzeyinde. Belirli bir bilgi birikiminin olması gerekiyor.

cevap yazan herkese teşekkürler o temsili resimdeki durum bizim geometri sistemimizde mümkün gözükmese de temsili olarak düşünürsek olabilir peki ben o şekli çizip hocaya göstersem hocanın diyeceği şey büyük ihtimalle 120 nin karşısı 90 olamaz olacaktır dolayısıyla ona ne cevap verebileceğimi doğrusu bilemiyorum bu farklı bir geometri sistemi dersem olur belki başka bir fikri olan varsa yazsın lütfen ben bu arada o şekli bir araştırayım mümkünmüdür diye teşekkürler herkese tekrar

Buyur burdan yak İnşallah, ingilizcen vardır. Yoksada bilen birine çevirtirsin. Kolay gele

• quote:

quote:

quote:

Buyur burdan yak İnşallah, ingilizcen vardır. Yoksada bilen birine çevirtirsin. Kolay gele

link kırık

ben kırmak amacıyla söylememiştim o sözü buyur burdan yak demeniz gerekmezdi bence çalışan link verebilirseniz bir bakmak isterim büyüğümsüznüz hepiniz sonuçta kırdıysam affoluna

edit2:link kırık değilmiş mozilla firefox açtı çok ağır bir ingilizce yok gibi bir kaç anlamını bilmediğim terim var sadece teşekkürler link için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms dos is the best -- 1 Kasım 2007; 16:49:15 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kahve
    quote:

kahve,

alpaslanbek,

Arctg(-3/(3kök3))=-30

arctan(-3/(3√3))=-30 yani
    tan(-30)=-3/3√3
    tan(-30)=-√3/3

işte burada parantez içinde yer alan açı aşağıdaki resimdeki açıdır

negatif alanlı üçgen

burada açının değeri 30 dur. ama yönü matematiksel yönün tersinde olduğu için işareti - kabul edilir. burada A noktasından x eksenine bir dikme indiğinde oluşan üçgenin iç açıları 30 / 60 / 90 olacaktır. -30 / 120 / 90 olmayacaktır

• http://techhouse.brown.edu/~mdp/midpoint/oriented1.php

linkin türkçe tercümesi

Alan Negatif Olabilir mi?

Yaygın olarak kullanılan geometri teknolojisi sıralı halde verilmiş bir dizi poligonun alanını dışbükeyliği ya da çakışmayı düşünmeksizin kolayca hesaplayabilir. Bunu yaparken kullanılan yol her üçgeni ‘cebirsel alan’ tayin eden formüller kullanmaktır. Formül sonucu, üçgen saat yönünde ilerliyorsa genel alanı; saat yönünün tersine ilerliyorsa alanın negatifi şeklindedir. Alanın işaretinin değeri aslında pek bir şey ifade etmez çünkü rastgele seçilmiştir: olaylar seçimimize göre ters yönde de sonuca ulaşabilir.

negatif alanlı üçgen

Şekil-1: farklı yönelimdeki üçgenlerin ters işaretli alanları

Üçten fazla yüzü olan poligonlar üçgenlere bölünebilir ve bu alanların toplamı poligonun alanını verir. Dörtgenler için, herhengi bir köşegen seçilip bölünmüş iki üçgenin alanı hesaplanabilir. Hangi köşiegenin seçildiği sonucu etkilemez. Aşağıdaki tablo üç tip (dış bükey, iç bükey ve çakışan) dörtgenin alanlarının köşegenler yardımıyla nasıl hesaplanabildiğini göstermektedir:

negatif alanlı üçgen

Şekil-2: Dörtgenlerin köşegenler yardımıyla bölünmüş şekilleri. Üçgenlerin yönelimine dikkat ediniz.

Dörtgenler için kullanılan bu metod sadece n-genlerin alanını hesaplama formülünün özelleşmiş bi biçimidir: Bir nokta seçilir ve köşegenlerin yardımıyla ardışık üçgenler oluşturulur bu üçgenlerin alanları toplamı çokgenin alanını verecektir. Yöntem aşağıda gösterilmiştir:

negatif alanlı üçgen

Şekil-3: Cebirsel alanı hesaplamanın genel yolu: bir A noktası seçilir ve üçgenler oluşturulur. Alanlar toplamı hangi noktanın seçildiğinden bağımsızdır. Altıgenin iki üçgensel bolgesi eşdeğerdir çünkü mavi renkli alan bir kez pozitif bir kez de negatif hesaplanmıştır.

Bu metodun en büyük avantajı, çokgeni nasıl üçgenlere böldüğümüzden bağımsız olmasıdır. Toplam cebirsel alan daima alanların pozitif veya negatif toplamlarına eşit olacak ve aynı sonucu verecektir.

Bu temel sezgi ‘çizgi integrali’ adı verilen ve calculus dersinin üçüncü dönemine tekabül eden hesaplamaların merkezindedir. Bu konuyu öğretirken, öğrenciler ilk defa düzgün eğrilerin (smoothe curve) alanının çokgenlerinkiyle aynı şekilde hesaplanabildiğini görmektedirler.

Üçgenin Yönlü Alanı: Formül

Köşe noktaların koordinatları bilindiği takdirde cebirsel alanı hesaplayan formüller mevcuttur. Örneğin, (0,0), (a,b) ve (c,d) şeklinde üç köşesi belirtilmiş bir üçgenin alanını bulmak için ½(ad-bc) formülünü kullanabiliriz. Eğer (0,0) dan (c,d) ye çizilecek d/c çizgizsinin eğimi yine (0,0) dan (a,b) ye çizlecek b/a çizgisinin eğiminden büyüse pozitif çıkacaktır çünkü d/c ninb/a dan büyük olması demek, ad>bc demektir yani ikisinin farkı pozitif olacaktır. Vektörlerde ise, (a,b) doğrultusundaki çizgi (c, d) doğrultusundaki çizgiye ulaşmak için saat yönünün tersinde bir hareket yapmışsa (0,0), (a,b), (c,d) üçgeninin alanı pozitif; saat yönünde bir hareket yapmışsa negatif olacaktır.

negatif alanlı üçgen
    Şekil-4: (0,0), (a,b), (c,d) üçgeninin alanı ½(ad-bc) şeklinde verilmiştir. Saat yönündeki üçgenin alanının negatif diğerinin is pozitif olduğuna dikkat ediniz.

Fizikteki vektörlere aşina olanlar için, cebirsel alanı ifade etmenin bir yolu da üç köşe noktasını 3 boyutlu uzyda bir düzlem üzerinde düşünmek ve (a, b, 0) ve (c, d, 0) vektörlerinin çapraz çarpımını hesaplamaktır. Sonuç (0, 0, ad-bc) vektörü olacaktır. Daha sonar cebirsel alan bu vektörün (0, 0, 1) vektörüyle nokta çarpımının yarısını alarak hesaplanabilir. Eğer (a, b, 0) den (c, d, 0) a olan rotasyon saat yönünün tersineyse çapraz çarpım vektörü yukarıyı gösterecek ve (0, 0, 1) ile nokta çarpımı pozitif olacaktır. Tersi olması halinde ise alan negatif çıkacaktır.

orjinalinden alıntıdır

• Matematiksel alan ölçü biriminin birde fiziksel anlamı var 100 m kare arsanız var siz bunu çeşitli matemetiksel işlemlerle - 100 mkare çıkarsanız bile bunun pratik anlamı olmayacağı için bir şey ifade etmez. Tıpkı -3 kg.mın bir şey ifade etmeyeceği gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wyatt Earp

Matematiksel alan ölçü biriminin birde fiziksel anlamı var 100 m kare arsanız var siz bunu çeşitli matemetiksel işlemlerle - 100 mkare çıkarsanız bile bunun pratik anlamı olmayacağı için bir şey ifade etmez. Tıpkı -3 kg.mın bir şey ifade etmeyeceği gibi

bir işe yaraması gerekmiyor sadece herkesin imkansız diyip bir köşeye attığı bir projenin mümkün olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz saygılar
  • İlaveten herhangi bir koordinat sistemine göre eksi(-) olan değerler başka koordinat sistemi için artı (+)olacağından ve bütün matematiksel işlemler için tanımlanmış mutlak bir koordinat sistemi olmadığından bahsi edilen konu matematik açısından anlamsızdır bana göre..
  • kahve,

İyi de hocam yeni bir şey söylemiyorsun ki matematik öğretmenlerinin öğrettiği matematikte zaten yer alan şeyler. Benim anlatmaya çalıştığım vektörler üzerinden yeniden yapılandırılan bir geometri. Ve mümkün. Zaten mümkün olmasa matematiğin kendisi tutarsız olurdu.
  • quote:

kahve,

İyi de hocam yeni bir şey söylemiyorsun ki matematik öğretmenlerinin öğrettiği matematikte zaten yer alan şeyler. Benim anlatmaya çalıştığım vektörler üzerinden yeniden yapılandırılan bir geometri. Ve mümkün. Zaten mümkün olmasa matematiğin kendisi tutarsız olurdu.

zaten yazının ingilizcesinin başlığı olan Oriented Area Part 1 türkçe olarak yönlü alan bölüm bir veya vektörel alan bölüm bir olarak çevriliyor yukarda yazılanların tamamı vektörel geometri için geçerlidir vektörel geometri zaten tanımlanmış bir geometridir yani bizim tanımlamaya uğraşmamıza gerek yok tüm bu bilgiler ışığında öklit geometrisine göre negatif alan mümkün değildir ama vektörel geometri ve diğer geometri çeşitlerinin bir kısmında mümkündür diyoruz saygılar

• quote:

kahve,

evet citizen yeni bir şey söylemiyorum. çünkü bu öklid geometrisi. yıllardır var olan kavramlar ve formüller bütünü. zaten ben şu anda varolan öklid geometrisini savunuyorum.

sizin dediğiniz vektörel geometride; vektörleri kullanarak üçgen elde edebilirsiniz. fakat sadece yönü ters yönde olacaktır, alanı aynı kalacaktır. çünkü vektörlerin tanımına dikkat edin: "başlangıç noktası, yönü ve uzunluğu belli doğru parçaları" uzunluğu belli üç tane doğru parçasının alanı da belli olacaktır. biraz daha derine inersek; diyelim ki vektörlerin üçünün de uzunluğu eksi olsun. bir üçgen oluşturacakları için 2 boyutlu bir düzlem üzerinde varolacaklar. iki boyutlu bir düzlemde bir alanın hesaplanması için aralarında açı bulunan iki doğru parçasının çarpımı yeterlidir. (sinüs teoremi ile üçgen alanı hesaplama formulü) yani hepsi "eksi" uzunlukta olan herhangi iki vektörü çarptığınızda (eksi ile eksinin çarpımından dolayı) sonuç artı olacaktır. sinüs eksi de olabilir diyebilirsiniz ama sinüsün eksi olduğu durumlar açının 180den büyük olduğu durumlardır, zaten iki doğru arasında 180 den fazla açı varsa bu üçgen olmaz. onun için üçgen alanları hesabında sonuç hiç bir zaman eksi çıkmayacaktır... diye düşünüyorum.

• Uzayda iki nokta arasındaki uzaklığı düşünürsek formül şöyle oluyor: x, y, z boyutlar olmak üzere.

A(x1,y1,z1) ve B(x2,y2,z2) noktaları arasındaki uzaklık.

|AB|=√(x1-x2)²+(y1-y2)²+(z1-z2)² Bu değerin negatif çıkma imkanı yok . Gerçi bu çok kabaca oldu. Doğru değil de eğri de olabilirdi. O zaman da pzitif çıkıyor neticede.

Zaten uzayda iki nokta arasındaki uzaklığı bile mutlak değer sembolü ile göstermişler bence bu sebepten dolayı. Uzaklık, alan ve hacim pozitif bir değer olarak kabul edilmiş. Tek boyutta işler pozitif olması sebebiyle ikinci boyuta yani alana çıktığımız zaman da pozitiften kurtulamıyoruz.

Benim düşüncem bu. Alan dediğimiz şeyi Öklid uzayında söylediğimiz için ona göre düşünmemiz gerekiyor gibi.

• quote:

http://techhouse.brown.edu/~mdp/midpoint/oriented1.php

linkin türkçe tercümesi

Alan Negatif Olabilir mi?

Yaygın olarak kullanılan geometri teknolojisi sıralı halde verilmiş bir dizi poligonun alanını dışbükeyliği ya da çakışmayı düşünmeksizin kolayca hesaplayabilir. Bunu yaparken kullanılan yol her üçgeni ‘cebirsel alan’ tayin eden formüller kullanmaktır. Formül sonucu, üçgen saat yönünde ilerliyorsa genel alanı; saat yönünün tersine ilerliyorsa alanın negatifi şeklindedir. Alanın işaretinin değeri aslında pek bir şey ifade etmez çünkü rastgele seçilmiştir: olaylar seçimimize göre ters yönde de sonuca ulaşabilir.

negatif alanlı üçgen

Şekil-1: farklı yönelimdeki üçgenlerin ters işaretli alanları

Üçten fazla yüzü olan poligonlar üçgenlere bölünebilir ve bu alanların toplamı poligonun alanını verir. Dörtgenler için, herhengi bir köşegen seçilip bölünmüş iki üçgenin alanı hesaplanabilir. Hangi köşiegenin seçildiği sonucu etkilemez. Aşağıdaki tablo üç tip (dış bükey, iç bükey ve çakışan) dörtgenin alanlarının köşegenler yardımıyla nasıl hesaplanabildiğini göstermektedir:

negatif alanlı üçgen

Şekil-2: Dörtgenlerin köşegenler yardımıyla bölünmüş şekilleri. Üçgenlerin yönelimine dikkat ediniz.

Dörtgenler için kullanılan bu metod sadece n-genlerin alanını hesaplama formülünün özelleşmiş bi biçimidir: Bir nokta seçilir ve köşegenlerin yardımıyla ardışık üçgenler oluşturulur bu üçgenlerin alanları toplamı çokgenin alanını verecektir. Yöntem aşağıda gösterilmiştir:

negatif alanlı üçgen

Şekil-3: Cebirsel alanı hesaplamanın genel yolu: bir A noktası seçilir ve üçgenler oluşturulur. Alanlar toplamı hangi noktanın seçildiğinden bağımsızdır. Altıgenin iki üçgensel bolgesi eşdeğerdir çünkü mavi renkli alan bir kez pozitif bir kez de negatif hesaplanmıştır.

Bu metodun en büyük avantajı, çokgeni nasıl üçgenlere böldüğümüzden bağımsız olmasıdır. Toplam cebirsel alan daima alanların pozitif veya negatif toplamlarına eşit olacak ve aynı sonucu verecektir.

Bu temel sezgi ‘çizgi integrali’ adı verilen ve calculus dersinin üçüncü dönemine tekabül eden hesaplamaların merkezindedir. Bu konuyu öğretirken, öğrenciler ilk defa düzgün eğrilerin (smoothe curve) alanının çokgenlerinkiyle aynı şekilde hesaplanabildiğini görmektedirler.

Üçgenin Yönlü Alanı: Formül

Köşe noktaların koordinatları bilindiği takdirde cebirsel alanı hesaplayan formüller mevcuttur. Örneğin, (0,0), (a,b) ve (c,d) şeklinde üç köşesi belirtilmiş bir üçgenin alanını bulmak için ½(ad-bc) formülünü kullanabiliriz. Eğer (0,0) dan (c,d) ye çizilecek d/c çizgizsinin eğimi yine (0,0) dan (a,b) ye çizlecek b/a çizgisinin eğiminden büyüse pozitif çıkacaktır çünkü d/c ninb/a dan büyük olması demek, ad>bc demektir yani ikisinin farkı pozitif olacaktır. Vektörlerde ise, (a,b) doğrultusundaki çizgi (c, d) doğrultusundaki çizgiye ulaşmak için saat yönünün tersinde bir hareket yapmışsa (0,0), (a,b), (c,d) üçgeninin alanı pozitif; saat yönünde bir hareket yapmışsa negatif olacaktır.

negatif alanlı üçgen
    Şekil-4: (0,0), (a,b), (c,d) üçgeninin alanı ½(ad-bc) şeklinde verilmiştir. Saat yönündeki üçgenin alanının negatif diğerinin is pozitif olduğuna dikkat ediniz.

Fizikteki vektörlere aşina olanlar için, cebirsel alanı ifade etmenin bir yolu da üç köşe noktasını 3 boyutlu uzyda bir düzlem üzerinde düşünmek ve (a, b, 0) ve (c, d, 0) vektörlerinin çapraz çarpımını hesaplamaktır. Sonuç (0, 0, ad-bc) vektörü olacaktır. Daha sonar cebirsel alan bu vektörün (0, 0, 1) vektörüyle nokta çarpımının yarısını alarak hesaplanabilir. Eğer (a, b, 0) den (c, d, 0) a olan rotasyon saat yönünün tersineyse çapraz çarpım vektörü yukarıyı gösterecek ve (0, 0, 1) ile nokta çarpımı pozitif olacaktır. Tersi olması halinde ise alan negatif çıkacaktır.

orjinalinden alıntıdır

Burada negatif çıkmasının sebebi vektörlerdir. Çünkü sıradan bir doğru parçasında yön yok iken vektörlerde bir yönün tanımlanması gerekir. Vektörü ayıran fark da budur. Yön tanımlıyorsak bir de referansımız olması lazım geliyor. Referansımız saat yönü veya başka şeyler olabilir. Analitik geometri miydi diferansiyel geometri miydi unuttum bir dersimizde sağ el kuralı vardı. Bir yüzey eğer yönlendirilebilir bir yüzeyse onun yönünü tayin etmek için kullanılıyordu. Yüzeyin bir yönünü "ahanda pozitif olan burasıdır" diyerek kabul ediyorduk.

Sen şimdi birilerine bir referansı baz alarak sen doğrusun sen terssin diye gruplarsan doğal olarak bunlardan elde edilen sonuçlar da kabul edilen referansa göre ya doğru ya da ters çıkacaktır. Ama cümlenin başında da söylemiş negatif çıkması bir şey ifade etmez diye. Bu tür olaylarda negatif çıkınca varılan sonuç; "hmm demek ki ters yönlü olmuş bu iş". Yani eksi olan şey alan değildir. Eksi bize yolun seçilen referansa göre ters yönde olduğunu belirten bir bildirge oluyor.

• Arkadaşşş!....Maffaldi üçgeninin üzerine üçgen tanımam.......acayip bi üçgen...harbi gugıldan arayın....
  • quote:

Orjinalden alıntı: memoir

Arkadaşşş!....Maffaldi üçgeninin üzerine üçgen tanımam.......acayip bi üçgen...harbi gugıldan arayın....

ne demek istedin anlayamadım doğrusu maffaldi dediğin nasıl yazılıyor ayrıca gugıl da ne tamam türkçemizi koruyalım da bi yere kadar yani

neyse yukarda yazılanlara cevaben vektörel alan veya uzunluk derken belli bir referans noktasına göre düz veya ters diyoruz bu doğru ama negatif sayılar ve karmaşık sayılar da zaten gerçekte varolmayan şeyler -3 tane elma ver bana desen manava adam deli mi bu der dolayısıyla bu negatif pozitif kavramları bizim evrenimizde olan şeyler için pozitifi kullanırız onların hayali ters olanları için negatifi kullanırız yani yukardaki vektörel alan kavramındaki durum da zaten negatif üçgen değil bizim evrenimizde varolmayan negatif alanlı bir üçgenin temsili görüntüsü yani bizim evrenimizde üç boyutlu uzayda veya iki boyutlu düzlemde negatif alan olması mümkün değil sadece temsili olarak bu evrende görüntüsünü çizebiliriz yukardaki üçgenlerin de alanını matematiksel yöntemlerle hesaplarsak pozitif çıkacaktır zaten buradaki olay yaklaşık 3000 yıllık bir matematik sistemini kullanmamızda yatıyor biz hertürlü hesabımızı bu sisteme göre yaptığımız için bu sisteme uymayan şeyleri hayal etmemiz çok güç oluyor tıpkı iki boyutta yaşayan bir insanın üçüncü boyutu hayal etmesinin çok güç hatta imkansız oluşu veya üç boyutta yaşayan bizlerin 4. boyutu hayal etmemizin bile imkansız oluşu gibi negatif alanlı üçgenleri de hayal etmemiz mümkündür ama biraz kapasiteyi zorlamak gerekir dediğim gibi yukardakiler sadece temsili görüntüler tıpkı i sayısı veya negatif rasyonel sayılar gibi sadece kabule dayanan kavramlar açıklayabilmişimdir umarım saygılar

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms dos is the best -- 3 Kasım 2007; 18:51:43 >

• Ama sen projenin konusu olarak negatif alanlı üçgen çizimi demişsin. Çizim denilen şeyi nerede yapacaksın? Yine 3000 yıldır kullanılan matematik sisteminde.

Hayal etmeye herkes hayal eder de çizime gelince nasıl çizeceğini ve bunun alanının negatif olduğunu millete nasıl anlatacağın mesele.

Ayrıca -3 elma hiç de öyle gülünecek bir kavram değil. - yönü her zamanki gibi ters anlam ifade edeceği için anlamasını bilen kişi gayet güzel anlayacaktır denmek isteneni. Günlük hayatta olmayan şeyler için pozitif kullanılır demek de pek doğru sayılmaz çünkü günlük hayatta bir üçgen bile çizmen (ki bu pozitif alanlı bile olsa:)), hatta bir doğru bile çizmen imkansızdır.

Fakat ben senin yine de projeye başlamanı isterim. Sana projeyi uygularken sorulacak sorular olarak var say bu soruları ve proje esnasında kıl kıl sorarlarsa hazırlıklı olmuş olursun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.