Şimdi Ara

negatif alanlı üçgen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
15.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben negatif alanlı üçgen çizeceğim demedim sadece negatif alanlı üçgenin özellikleri nasıl olabileceği gibi kavramları anlatacak proje ödevi tarzında birşey olacak nasıl proje konusu 2. dereceden bir bilinmeyenli denklemler olan bir kişi sadece bir kağıda ikinci dereceden bir denklem yazıp vermiyorsa onun gibi ben de sadece nasıl birşey olduğunu özelliklerini gibi şeyleri ele alacağım ki yeterli bilgi topladım bence -3 elma diyince sende 3 tane elma varsa sen de o 3 elmayı manava verirsen -3 elma almış olursun doğru ama burada yine sözkonusu elmalar 3 adettir +3 tane elmadır - burada yön bildirir adet olarak -3 tane elma bizim evrenimizde yoktur varolamaz zaten geometri başlıbaşına olmayan şeyleri ele alan bir daldır nokta boyutsuzdur sonsuz tanımsızdır sonsuz tane nokta hem tanımsız hem de boyutsuz olacağı için doğru veya doğru parçası gibi kavramlar hiçbirşey ifade etmez dolayısıyla geometrideki herşey kabule dayanır nasıl i sayısının karesi -1 ise nasıl deniz seviyesi 0 ise geometri kabuldür aslında varolmayan birşeydir sadece beynimizi kullanmamız için uydurulmuş bulmacalar varsa geometri de onun gibi birşeydir tabi günlük hayatta da kullandığımız yerler vardır ancak onlar da tam olarak kesin ölçü veremezler çünkü en ayrıntılı bölüm olan "nokta" ya varınca olmayan şeylerle uğraşmaya başlıyoruz saygılar

edit:eklemeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ms dos is the best -- 4 Kasım 2007; 17:29:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ms dos is the best
    zaten geometri başlıbaşına olmayan şeyleri ele alan bir daldır

bir daha düşün bence. çevrende gördüğüm tüm somut nesnelerin bir geometrisi vardır. ve geometri olduğu için onlar var.

quote:

nokta boyutsuzdur sonsuz tanımsızdır sonsuz tane nokta hem tanımsız hem de boyutsuz olacağı için doğru veya doğru parçası gibi kavramlar hiçbirşey ifade etmez dolayısıyla geometrideki herşey kabule dayanır nasıl i sayısının karesi -1 ise nasıl deniz seviyesi 0 ise geometri kabuldür aslında varolmayan birşeydir.sadece beynimizi kullanmamız için uydurulmuş bulmacalar varsa geometri de onun gibi birşeydir tabi günlük hayatta da kullandığımız yerler vardır ancak onlar da tam olarak kesin ölçü veremezler çünkü en ayrıntılı bölüm olan "nokta" ya varınca olmayan şeylerle uğraşmaya başlıyoruz saygılar

uzayda başlangıç ve bitiş noktaları olan ve bu iki nokta arasındaki en kısa uzaklığı belirleyen noktalar dizisine doğru parçası denir. doğru parçasının varlığını ispatlamak için noktanın varlığını tanımlamak yeterlidir. noktanın varlığı senin istediğin biçimde hiç bir zaman ispatlanamaz. mesela 1mm lik bir siyah lekeye nokta diyelim. bunun yarısı da noktadır. onun da yarısı noktadır..... bu lekenin düşünebileceğin en küçük parçası da noktadır. yani nokta sonsuzdadır. bunun için noktanın varlığı sadece kabul edilir. böylece doğru parçası varlığı ispatlanmış olur. ha burada şunu sorabilirsin. en küçük birimini ispatlayamayınca bütünü nasıl ispatlamış oluruz dersen; kimyaya bak derim. atomun en küçük yapıtaşı henüz bulunabilmiş değil. kuarklar bulundu, varlığı ispatlandı. ama bundan da küçük olgular bulundu. halen "köken" bulunamadı ama etrafımızdaki nesneler atomdan oluşuyor ve varlar. yani bir şeyin varlığını ispatlayabilmemiz için en küçük biriminin varlığını ispatlamamız gerekmez. ama ispatlanırsa ne güzel olur.

• quote:

ilköğretim 8. sınıfta okuyan bir öğrenciyim bir matematik projesi bulmam gerekiyor ben de negatif alanlı üçgen diye karar kıldım ama tam olarak bir fikir kafamda oluşmuş değil açıkcası siz ne diyorsunuz negatif alanlı bir üçgen çizilebilir mi ? şimdi ben düşünüyorum ki bir dik kordinat sistemi alalım + ya + bölgesinde bir dik üçgen çizelim sonra da onun y eksenine göre simetriğini alalım ilk üçgenimiz 3 ,4,5 ise ölçüleri diğer üçgenimizinki 3,-4,5 olur diye düşündüm ama sonuçta uzunluk olarak baz alınca uzunluk yine pozitif oluyor hocalara sorduğumda içinde bulunduğumuz düzlemsel geometride ve mevcut matematik sayısal sistemine göre imkansız diyorlar siz ne düşünüyorsunuz kağıda çizemesek bile sanal olarak negatif alanlı bir üçgen çizilebilir bence

öncelikle seni bu müthiş uğraşından dolayı tebrik ediyorum.kafa yoruyosun,araştırıyosun yeni bir şey bulmaya çalışıyosun.
    ne kadar hoşuma gittiğini sözlerle ifade edemicem sanırım

öncelikle 3,4,5 i 4. bölgeye taşımak istemişsin.
    koordinat sistemi göreceli bir şeydir,bir referans sistemidir yani senin için şöle açıklamaya çalışayım
    sayfaya koordinat sistemi ve 1. bölgede 3,4,5 i çiz , y ye göre simetriğini al(3,-4,5).O iki üçgende kalsın.
    sonra 2. bir kordinnat sistemini , 2 üçgende 1. bölgede kalacak şekilde tekrar çiz
    2 farklı koordinat sistemine göre 2. üçgenler farklı bölgelerde, farklı koordinatlarda kalır.
    Çünkü referansları (0.0 noktası diyebilriz) farklıdır.(baside indirgemeye çalıştım o yüzden biraz acayip oldu :D)
    2. sistemde referans aldığın noktalar değiştiği için üçgenlerin farklı koordinatlarda kalır
    ( müfredatda olayın neden olduğu deilde direk nasıl olduna yönelme olduğu için bunlar genelde farkında olunmayan basit şeyler)
    (koordinat sisteminin göreceli olduğun söylenler olmuş bende biraz daha açıklık getirmek istedim daha daha baside indirgemek amacı ile)

aldığım eğitimden ve benim kafa yormalarımdan çıkardığım sonuç(çünkü negatif ne demek diye bir şey bize öğretilmedi.belki 10 dakka hocalar bahsetmiştir bi güzellik olsun die bazı zamanlarda) negatiflik bir büyüklük değildir.
    pozitif büyüklük negatif büyüklük die bir olay yoktur.
    çünkü bu iki terim yön bildirir
    mesela reel saılarda çalıştığın zamn + deyiince referans olarak 0 noktasını aldığın bir sistemde(yani sayı doğrusunda)
    referans noktasının sağındakilere(ilerisindekilere) + yönünde solundakilere(gerisindekilere) - yönünde denmiştir
    (yazarken sağındakiler ve solundakilere ileri geridekiler dedim aklıma başka bişey gelmedi,sonradan farkettimki sağ ve sol ileri ve geri zaten yön bildirir :D)

-5x2 +4=-6 .... acaba ne demek
    şöyle bir şey desek yanlış olurmu

5birimin 2 katında bir uzaklıkta negatif yönde git.yani 10 birim negatif yönde git.peki neye göre negatif yönde
    burda kendimize bir referans belirliyoruz ve o noktaya '0'diyoruz.10 birim geri gidince gitiğim nokta -10(yani referans aldığımız noktadan 10 birim geride)
    sonra 4 birim ileri yönde git.gittim ve gittiğim nokta 0 noktasına 6 birim uzaklıkta ve 0 noktasından geride yeni yönü negatif.
    o halde bulduğum sonuç -6

- deyince neden geri gittim.Çünkü bu genel bir kabulleniştir.ben - diyince sayı doğrusunda sağa gidersem yanlışmı olur.
    hayır çünkü pozitif ve negatif yönü ben kendi referans noktama göre sağamı sola mı olacağına karar verebilrim.
    ama madem burda evrensel bir iş yapıyoruz konuşmalrımızın ve işlemlerimizin evrenselliği olmalıdır.
    bu noktada pozitif yön sağ taraf negatif yön sol taraf kabul edilmiştir diyebilriz
    ( neden kalbimin olduğu taraf sol, olmadığı taraf sağ . tam terside diyebilrim ama bu böyle kullanılageldiği için bende böyle kullanıyorum.)

IxI (mutlak değer yazmak istedim) tanımlamak istiyorumki bence senin düşündüğün şeyin KİLİT NOKTASI budur.
    I-2I = 2 I2I=2 ama neden..
    çünkü I-2I (-2.0) noktasının referans noktasına yani (0.0) noktasına olan UZAKLIĞI demektir.
    I-2I= +2 demekle I-2I= 2 demek arasında bence fark vardır.2 nin başına işaret konmayınca + kabsanul edilmesi bence yanlıştır.
    pozitif (+) negazit(-) yön belirtir,konum belirtirken kullanırız.(-6) ,0 noktasından 6 birim uzaklıkta ve negaitf yönde bulunan noktanın konumunu bildirir.

oysa uzunluk yön kavramı içermez.Yön bir şeyin konumunu bildirirlen kullanılır. -10+4 işlemi 0 noktasına göre konum belirtir ve bize o noktayı(-6) tarif eder.o yüzdendirki 4 elmadan 6 sını yiyince -2 tane elma kalmaz.çünkü ordaki 4 ifadesi sayı doğrusundaki +4 yani konum bildiren bir ifade değildir.bir ölçü birimidir tıpkı uzunluk gibi tıpkı alan gibi tıpkı hacim gibi...
    ölçü birimleri birer çokluğu ifade eder.

anlattıklarım şuan aklıma gelen şeylerdir ve yazmak için toplam yarım saat belki harcamışımdır .belki yarın tekrar okusam bazı sözlerimin yanlış oldunu bazı anlam yüklemelerimin yanlış oldunu düşünebilrim.Sadece yorumları okuyunca böyle birşey yazmak istedim
    kanımca sende bu anlattıklarım üstünde yada başka başka şeyler üstünde kafa yorarsan (ama yine yaparken öğretileni yap :D) sanada faydası olur.
    karekök 4 neden I2I ye eşit.. karekök ne demek.. bunun böyle olduğunu bil tabi ama nedeninide araştır.
    (bu son örnekte saçma olmuş olabilr yazarken aklıma geldi:D)

zaten seni kendince orjinal bir şey düşündüğün ve ortaya attığın için tebrik ettim...

(not=tüm demek istemiyorum...yeni teoriler ,ispatlar, kurallar, bulan ünlü matematikçilerin çoğu birer felsefe adamıdır..düşünce adamıdır.
    ---Matematikten korkan ve yadırgayanlar için--
    )

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.