Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
625
Cevap
31
Favori
291.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pelerinlikedi

Evimde iki katta da menfezler olduğu halde hafif bir nem kokusu oluyordu. 500 litrelik akvaryumun faydası:)
    Delonghi nem alıcı cihaz aldım. Odanın kapısını kapatıyorum, en yüksek ayardabir kaç saat çalıştırıyorum. Epey bir su çekiyor ve odanın havasını mis gibi yapıyor. İsterseniz ayarlayarak sürekli olarak olarak nem kontrol yapmasını sağlayabilirsiniz de... Memnun kaldım. Ama diğer markaları denemediğim için bişey diyemem.

Alıntıları Göster
    merhabalar,evim yaklaşık 90 metrekare ve kuzey cephe özellikle yatak odasında ortalama nem oranı ,%80 civarında diğer odalarda %75 civarında nem alma cihazı almayı düşünüyorum ancak şunu merak ediyorum bu cihazı oda oda gezdircekmiyim yoksa merkezi bir yere koyup bu şekildemi çalıştırcam.Birde 90 metrekare uygun özellikle troteck kullananlar için soruyorum uygun model sizce hangisidir

• quote:

Orijinalden alıntı: virion34

merhabalar,evim yaklaşık 90 metrekare ve kuzey cephe özellikle yatak odasında ortalama nem oranı ,%80 civarında diğer odalarda %75 civarında nem alma cihazı almayı düşünüyorum ancak şunu merak ediyorum bu cihazı oda oda gezdircekmiyim yoksa merkezi bir yere koyup bu şekildemi çalıştırcam.Birde 90 metrekare uygun özellikle troteck kullananlar için soruyorum uygun model sizce hangisidir

Gezdirmenize gerek yok . Sabit bir noktadan tüm eve yetiyor . Bende Fakir umor alıcam bugün kliksa world 100 TL puan hediye kampanyası ile .
  • ARKADAŞLAR FAKİR İLE GÖRÜŞTÜM UMOR JUNİOR ÜRETİMİ BİTMİŞ. SATAN FİRMALARINDA STOĞU ANINDA TÜKENDİ . FAKİR DÜŞÜNENLER MECBUR BÜYÜĞÜNÜ ALMAK DURUMUNDA KALACAK .
  • quote:

Orijinalden alıntı: edra

ARKADAŞLAR FAKİR İLE GÖRÜŞTÜM UMOR JUNİOR ÜRETİMİ BİTMİŞ. SATAN FİRMALARINDA STOĞU ANINDA TÜKENDİ . FAKİR DÜŞÜNENLER MECBUR BÜYÜĞÜNÜ ALMAK DURUMUNDA KALACAK .
    ttk 350s cihaz aldım
    aynı firmadan nem ölçerde aldım 333 m3 yerde kullanıyorum

15,3 derece %60 nem gösteriyor makine son ayarda küf rutubetlenme % kaç ta olmaya başlar onu bilemiyorum
    cihaz durmadan çalışsa günde 5 tl yakıyor nasıl tasarruf edebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: haylazbebe55

ttk 350s cihaz aldım

15,3 derece %60 nem gösteriyor makine son ayarda küf rutubetlenme % kaç ta olmaya başlar onu bilemiyorum

Benim evimde camlarda buğ , duvarlarda terleme ( hava soğuksa ) %80 lerde oluyor . İdeal nemin %55 olduğu söyleniyor ; fakat Benim deneyimlerim doğrultusunda ideal nem %65-70 :D . Hem hava kuru olmuyor hem nem olmuyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edra -- 14 Nisan 2014; 0:27:25 >
  • quote:

quote:

ttk 350s cihaz aldım

Benim evimde camlarda buğ , duvarlarda terleme ( hava soğuksa ) %80 lerde oluyor . İdeal nemin %55 olduğu söyleniyor ; fakat Benim deneyimlerim doğrultusunda ideal nem %65-70 :D . Hem hava kuru olmuyor hem nem olmuyor .

Alıntıları Göster
    dükkanımın bodrum katını böldüm orada 100m3 yer çevirdim
    yazları kartonlar yumşuyor küfleniyor dırölitler küfleniyordu
    onu önlemek için tkk350s cihaz ve nem ölçer aldım
    ölçüm yaptım %61nem gösteriyor 14,3 sıcaklık
    dükkan ın 3. katında %66
    dükkanın 2. katında %64
    giriş katta % 64 gösteriyor bu aylar
    depo % kaç nem e çıkarsa küflenme yapmaya başlar onu öğrenmek istiyorum

• quote:

dükkan ın 3. katında %66
    dükkanın 2. katında %64

Bence bunu en iyi kendiniz test ederek görebilirsiniz .
    Küfü tamamen temizledikten sonra deneyin derim %65 e ayarlayın mesela daha sonra 70 nem - küf hissettiğiniz zaman bir düşüğüne alırsınız .
    Çünkü internettede araştırsanız % şu kadar Nemde küf olur denmesi sağlıklı olmaz . Duvarın Dış cepheye - iç cepheye - yalıtımı herşey etkiliyor. Örn : Benim evimde (yalıtımlı ) %80 de küf oluyorken ; yalıtımsız bir evde %70 de küf olmaya başlayabilir . Hoş bende küf olmadı hiç terlemeden dolayı nem alma aldım .

• quote:

quote:

dükkan ın 3. katında %66
    dükkanın 2. katında %64

Bence bunu en iyi kendiniz test ederek görebilirsiniz .
    Küfü tamamen temizledikten sonra deneyin derim %65 e ayarlayın mesela daha sonra 70 nem - küf hissettiğiniz zaman bir düşüğüne alırsınız .
    Çünkü internettede araştırsanız % şu kadar Nemde küf olur denmesi sağlıklı olmaz . Duvarın Dış cepheye - iç cepheye - yalıtımı herşey etkiliyor. Örn : Benim evimde (yalıtımlı ) %80 de küf oluyorken ; yalıtımsız bir evde %70 de küf olmaya başlayabilir . Hoş bende küf olmadı hiç terlemeden dolayı nem alma aldım .

Alıntıları Göster
    http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/13964

Arkadaşlar sadece Bauhaus da satılan bu cihazı kullanan ve teknik özeliklerini bilen var mı? Boyutları nedir gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhankaragozlu

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/13964

Arkadaşlar sadece Bauhaus da satılan bu cihazı kullanan ve teknik özeliklerini bilen var mı? Boyutları nedir gibi.

Alıntıları Göster
    Konu hakkında çok geniş açıklama yapan arkadaşlar var. Onlara teşekkür ederiz. Bu ürünlerden birer adet alarak deneyerek karşılaştırma yapma imkanı kimsenin olmadığından herkes aldığı ürün hakkında yorum yapmış. Nihai kararı yine tüketici veriyor :(

• quote:

Orijinalden alıntı: wincentt

selam arkadaşlar. yüksek rutubet ve nem problemi yaşadığım 8-10m2lik merdiven altı bir odam var. TTK 30 S almayı planlıyorum, su haznesini sürekli boşaltmamak için çıkış hortumu bağlama seçeneği varmış bunu klimalarda olduğu gibi büyük bir bidona bağlama imkanı var mı? bilgisi olan kullanan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.

Alıntıları Göster
    bende de benzer 8 m2 civarında bir alan vardı, nem kokusu eski kıyafetlerime siniyordu ve çok kötü rutubet kokuyordu.
    hepsiburada.com da satılan bir ürün var ondan denedim, güzel çalışıyor fiyat olarak da iyi 90 tl civarı, beklediğimden daha iyi çıktı, bütün nemi aldı, kıyafetlerde rutubet kokusu kalmadı deneyebilirsiniz. pingi diye bir marka linkini vereyim:
    www.pinginemalma.com , değerlendirmenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: arzuaydın10

bende de benzer 8 m2 civarında bir alan vardı, nem kokusu eski kıyafetlerime siniyordu ve çok kötü rutubet kokuyordu.
    hepsiburada.com da satılan bir ürün var ondan denedim, güzel çalışıyor fiyat olarak da iyi 90 tl civarı, beklediğimden daha iyi çıktı, bütün nemi aldı, kıyafetlerde rutubet kokusu kalmadı deneyebilirsiniz. pingi diye bir marka linkini vereyim:
    www.pinginemalma.com , değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende Kingpost'un 20 litre kapasiteli nem alıcısı var. 60 m2 odada bile nemi %80 lerden %55 lere indirmeyi başarıyor. Nem alma cihazlarının tek eksiği oda'yı soğutmaması ve odaya +1 elektronik cihaz ısısı eklenmiş olması (gerçi nemin alınmasıyla bir bir miktar serinleme hissi veriyor) Benim bahsettiğim oda teknik bir oda bir sürü makina bilgisiyar filan var. Odanın soğutulması gerektiği için ben de bu aleti kullanmaktan vazgeçip büyük bir klima taktırdım. Nem alıcıyı da satışa çıkarıcağım. Aslında Nem alma cihazım çok az elektrik tüketiyor. Şimdi klima 3 katına çıkardı tüketimi ama başka çarem yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Link234

Arkadaşlar bende Kingpost'un 20 litre kapasiteli nem alıcısı var. 60 m2 odada bile nemi %80 lerden %55 lere indirmeyi başarıyor. Nem alma cihazlarının tek eksiği oda'yı soğutmaması ve odaya +1 elektronik cihaz ısısı eklenmiş olması (gerçi nemin alınmasıyla bir bir miktar serinleme hissi veriyor) Benim bahsettiğim oda teknik bir oda bir sürü makina bilgisiyar filan var. Odanın soğutulması gerektiği için ben de bu aleti kullanmaktan vazgeçip büyük bir klima taktırdım. Nem alıcıyı da satışa çıkarıcağım. Aslında Nem alma cihazım çok az elektrik tüketiyor. Şimdi klima 3 katına çıkardı tüketimi ama başka çarem yoktu.

Alıntıları Göster
    Bu konuyu okuyup herhangi bir markanın satıcısı olmayanlar.Evinizde nem/küf sorununuz varsa(evin nemi %80 ler civarındaysa) bu işin tek çözümü o evi terketmek.Burada yazılanlara inanmayın.ben hem kendim kullandım hem arkadaşım kullandı değişen birşey yok. sadece elektirik faturanız kabarıyor.yok odaya koymuşta %8o den 55 e düşürmüş ya yürü git allahını seviyorsan.

Bu tür ürünler fantazi ürünleridir.yani,kadın kışın haftanın bir günü çamaşır odasına çamaşır serip kurutur.orada ufak bir nem olur.bu makinayı çalıştırıp onu çeker.yoksa burada ki kullanıcılar gibi evi leş gibi nemli.evin genelinde %80 nem var.ben bunu çalıştırayım,nem %50 olsun öyle birşey yok.bu aletler ölsen bitsen %10 nem çekiyor o da tüm ev değil sadece bulunduğu oda.kararınızı ona göre verin.

Cihazına gerçekten güvenen varsa deneme amaçlı bana yollasın deneyelim.sonucu paylaşalım gerçekten %80 i 55 yapıyorlarsa korkacak birşeyleri de olmamalı.Alet cidden öyle % 50 nem de tutuyorsa bana verdikleri alete 5 alet parası vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

Bu konuyu okuyup herhangi bir markanın satıcısı olmayanlar.Evinizde nem/küf sorununuz varsa(evin nemi %80 ler civarındaysa) bu işin tek çözümü o evi terketmek.Burada yazılanlara inanmayın.ben hem kendim kullandım hem arkadaşım kullandı değişen birşey yok. sadece elektirik faturanız kabarıyor.yok odaya koymuşta %8o den 55 e düşürmüş ya yürü git allahını seviyorsan.

Bu tür ürünler fantazi ürünleridir.yani,kadın kışın haftanın bir günü çamaşır odasına çamaşır serip kurutur.orada ufak bir nem olur.bu makinayı çalıştırıp onu çeker.yoksa burada ki kullanıcılar gibi evi leş gibi nemli.evin genelinde %80 nem var.ben bunu çalıştırayım,nem %50 olsun öyle birşey yok.bu aletler ölsen bitsen %10 nem çekiyor o da tüm ev değil sadece bulunduğu oda.kararınızı ona göre verin.

Cihazına gerçekten güvenen varsa deneme amaçlı bana yollasın deneyelim.sonucu paylaşalım gerçekten %80 i 55 yapıyorlarsa korkacak birşeyleri de olmamalı.Alet cidden öyle % 50 nem de tutuyorsa bana verdikleri alete 5 alet parası vereceğim.

ben de almak üzereydim zaten konuda yoğun bir reklamcı kitlesi var.sizin gibi birkaç arkadaş aynı şeyi söyleyince vazgeçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lonelyhawk84

quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

ben de almak üzereydim zaten konuda yoğun bir reklamcı kitlesi var.sizin gibi birkaç arkadaş aynı şeyi söyleyince vazgeçtim.

Alıntıları Göster
    Bizim evimiz' de ters dublex. Bu yaz mantolama yapıldı ve Aşağısı zemin kat ve burada 1 odada yogun bir nem kokusu almaya başladık. İlk etapta daha önce olmadığı için anlam veremedik bir şey ıslak kalmıştır...vs dedik. 2 hafta ev kapalı kaldı. Tekrar geldiğimizde dolap içleri ve bazanın içinde küflenme tespit ettik fakat duvarlarda ne bir küflenme var ne bir ıslaklık. Bunun mantolama ile ne gibi bir ilgisi var anlayamadım. Konu ile ilgili bir fikri olan varmı hava sıcaklıkları şu an yüksek ve istanbul zaten nemli olduğu için nem ölçer dışarı ile içerinin sıcaklığı neredeyse aynı ölçyor. +- %3 4 nem oranı farkediyor.

• hangisini tercih etmeliyim sizce, bana göre trotech in artısı sessizliği ve görece küçük boyutları, kingspotun artısı dijital ekranı ve belirli nem oranına gelince durması.

http://www.deveyuku.com/urun/kingpost-10-lt-nem-alma-cihazi_58566.aspx?CatId=3722

http://www.n11.com/rutubet-giderici-nem-alma-cihazi-trotec-md-01-10-P30780206

• spusat S kullanıcısına yanıt
    Mantolama nem yapıyor.mantolama yaptıktan sonra iç Anadoluda bile evlerin nem olduğunu duydum.orada hayatta nem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x571

Mantolama nem yapıyor.mantolama yaptıktan sonra iç Anadoluda bile evlerin nem olduğunu duydum.orada hayatta nem olmaz.
    115 m2 evimde hava almayan yerlerde bulunan herşey küfleniyor, evdeki ağır koku da cabası. Evi değiştirmeden nem alıcı cihazları denemek istiyorum.

Ebac (Next) 2650e almak istedim ama stokta yok, Trotek 100S de yok, Splendid Aquaria 20 lt üçüncü tercihim olacak gibi ama kalitesine emin olamıyorum ve biraz pahalı sanki.

Bir tavsiyesi olan varsa memnun olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: archangle

115 m2 evimde hava almayan yerlerde bulunan herşey küfleniyor, evdeki ağır koku da cabası. Evi değiştirmeden nem alıcı cihazları denemek istiyorum.

Ebac (Next) 2650e almak istedim ama stokta yok, Trotek 100S de yok, Splendid Aquaria 20 lt üçüncü tercihim olacak gibi ama kalitesine emin olamıyorum ve biraz pahalı sanki.

Bir tavsiyesi olan varsa memnun olacağım.

Alıntıları Göster
    İyi günler. Arkadaşlar kış geldi, kombiyi yakmaya başladım fakat camlar ve duvarlar su içinde. Bugün tesadüfen internette gezerken nem alma cihazı gördüm. Acaba nem alma cihazı benim bu problemimi çözermi, yada azalltırmı. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustun75

İyi günler. Arkadaşlar kış geldi, kombiyi yakmaya başladım fakat camlar ve duvarlar su içinde. Bugün tesadüfen internette gezerken nem alma cihazı gördüm. Acaba nem alma cihazı benim bu problemimi çözermi, yada azalltırmı. Teşekkürler.

Ya evi havalandıracaksınız uzun süreli yada nem alma cihazı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: mustun75

Ya evi havalandıracaksınız uzun süreli yada nem alma cihazı..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende evde dış cepheye bakan duvarlardaki küflenmeden ve terlemeden bıkmıştım içeriden yalıtım yaptım Sorun büyük oranda çözüldü fakat soğuk aylarda çok az da olsa küf , terleme gibi yine oluyor . Camdaki buharı zaten önleyemiyorsunuz . Önlersiniz fakat evin nemini bayağı düşük tutmanız gerek (%40-50 gibi) buda sağlık açısından zararlı . Çamaşır kurutmak ve evin nemini almak için FAKİR UMOR nem alma cihazı aldıydım geçen sene . Gayet rahatım dün çamaşır asılınca çalıştırdım 6 Saatte 4 litre su aldı ki bu büyük bi rakam ; baktığınız çoğu cihaz 24 saatte 12 veya 18 litre su alır . ( Bu fabrika verileri ortam ısısı 30 derece baz alınarak hesaplandığı için eviniz 22-24 dereccelerde ise verim yarı yarıya düşüyor )

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.