Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
625
Cevap
30
Favori
289.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: edra

Arkadaşlar bende evde dış cepheye bakan duvarlardaki küflenmeden ve terlemeden bıkmıştım içeriden yalıtım yaptım Sorun büyük oranda çözüldü fakat soğuk aylarda çok az da olsa küf , terleme gibi yine oluyor . Camdaki buharı zaten önleyemiyorsunuz . Önlersiniz fakat evin nemini bayağı düşük tutmanız gerek (%40-50 gibi) buda sağlık açısından zararlı . Çamaşır kurutmak ve evin nemini almak için FAKİR UMOR nem alma cihazı aldıydım geçen sene . Gayet rahatım dün çamaşır asılınca çalıştırdım 6 Saatte 4 litre su aldı ki bu büyük bi rakam ; baktığınız çoğu cihaz 24 saatte 12 veya 18 litre su alır . ( Bu fabrika verileri ortam ısısı 30 derece baz alınarak hesaplandığı için eviniz 22-24 dereccelerde ise verim yarı yarıya düşüyor )
    birader burada reklamcıları baz alıp bu cihazlar işe yaramıyor diye laf kalabalığı üretmeyin. evim mahmutbey'de gelin beraber bakalım işe yarıyor mu yaramıyor mu.

2 aydır net 57M2 olan evimde trotec 40e modeli kullanıyorum. evim mantolama yapılmış. cihazı kullanmadan önce evimde nem oranı %80-90 bandında değişiyordu. tavanda yosunlar çıkmıştı. o derece nem vardı. camlar zaten sürekli buhar ve damlacık halindeydi.

cihaz aslında eve küçük. bi üst modelini alacaktım ama enerji tüketiminden dolayı 40e'ye karar verdim.

şimdi durum şu. evin ne oranı %60. aşağıya inmiyor. neden inmiyor bilemiyorum. evde 2 yetişkin ve 1 bebek yaşıyor. kombi sürekli açık ve evin sıcaklığı 23,5 derece bandında sabit. evimin sadece bir cephesinin (2 oda) duvarının yarıdan üstü mantolama yapılmamış. ama nemin neden %55-60'tan aşağı inmediğini anlayamıyorum. sanırım evde sürekli nem oluşmasına neden olan şey ile makinenin çalışmasının dengeleme kısmı %60.

ama %60 da benim için iyi bir değir. camlarda artık buhar ve damlacık olmuyor. dışarısı duman koktuğu için çamaşırları eve asıyoruz ve bir gecede kuruyor. duvarlarda yosun tarzı küf olmuyor. makinenin 3 litrelik bi haznesi var. yaklaşık 12 saatte bir doluyor.

ha isteyen aynı işi klima ile de halleder. onun da nem alma özelliği var ama enerji tüketimi daha fazla. trotec 40e modeli2 aylık kullanımıma göre günde 1,6 lira civarı elektrik tüketiyor bugünün istanbul elektrik ücreti ile. kw olarak hesaplamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tans61 -- 8 Aralık 2014; 13:07:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tans61

birader burada reklamcıları baz alıp bu cihazlar işe yaramıyor diye laf kalabalığı üretmeyin. evim mahmutbey'de gelin beraber bakalım işe yarıyor mu yaramıyor mu.

2 aydır net 57M2 olan evimde trotec 40e modeli kullanıyorum. evim mantolama yapılmış. cihazı kullanmadan önce evimde nem oranı %80-90 bandında değişiyordu. tavanda yosunlar çıkmıştı. o derece nem vardı. camlar zaten sürekli buhar ve damlacık halindeydi.

cihaz aslında eve küçük. bi üst modelini alacaktım ama enerji tüketiminden dolayı 40e'ye karar verdim.

şimdi durum şu. evin ne oranı %60. aşağıya inmiyor. neden inmiyor bilemiyorum. evde 2 yetişkin ve 1 bebek yaşıyor. kombi sürekli açık ve evin sıcaklığı 23,5 derece bandında sabit. evimin sadece bir cephesinin (2 oda) duvarının yarıdan üstü mantolama yapılmamış. ama nemin neden %55-60'tan aşağı inmediğini anlayamıyorum. sanırım evde sürekli nem oluşmasına neden olan şey ile makinenin çalışmasının dengeleme kısmı %60.

ama %60 da benim için iyi bir değir. camlarda artık buhar ve damlacık olmuyor. dışarısı duman koktuğu için çamaşırları eve asıyoruz ve bir gecede kuruyor. duvarlarda yosun tarzı küf olmuyor. makinenin 3 litrelik bi haznesi var. yaklaşık 12 saatte bir doluyor.

ha isteyen aynı işi klima ile de halleder. onun da nem alma özelliği var ama enerji tüketimi daha fazla. trotec 40e modeli2 aylık kullanımıma göre günde 1,6 lira civarı elektrik tüketiyor bugünün istanbul elektrik ücreti ile. kw olarak hesaplamadım.

Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar ben trotec ttk 31 E modeli aldım 20.10.2014 tarihinde kanarya kuş kümesi var bizde fazla nemli bir yer degil ama kuşlar ishal oluyordu ne yapsak geçmiyordu nemden oldugunu düşündük cihazı aldık. babam 3 hafta önce beyin tümörü amaliyatı oldu birden ortaya cıktı bu hastalık artık kuşlara bakamıcak kuşlarıda satışa cıkardım nem alma makinasınada ihtiyacımız kalmadı 2 3 günde 1 calıştırdım yaklaşık 1 ay kullandım cok memnunum makinada kutusu faturası herşeyi duruyor isteyen daha ayrıntılı bilgi alablir benden satmak istiyorum makinayı 400 e aldm 300 e vermek istiyorum heyseyi duruyor sıfır nerdeyse boşuna 100 lira daha fazla vermeyin makinadanda memnumum sıfırını almak isteyenler alablir herkese teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: nejatklbn

selam arkadaşlar ben trotec ttk 31 E modeli aldım 20.10.2014 tarihinde kanarya kuş kümesi var bizde fazla nemli bir yer degil ama kuşlar ishal oluyordu ne yapsak geçmiyordu nemden oldugunu düşündük cihazı aldık. babam 3 hafta önce beyin tümörü amaliyatı oldu birden ortaya cıktı bu hastalık artık kuşlara bakamıcak kuşlarıda satışa cıkardım nem alma makinasınada ihtiyacımız kalmadı 2 3 günde 1 calıştırdım yaklaşık 1 ay kullandım cok memnunum makinada kutusu faturası herşeyi duruyor isteyen daha ayrıntılı bilgi alablir benden satmak istiyorum makinayı 400 e aldm 300 e vermek istiyorum heyseyi duruyor sıfır nerdeyse boşuna 100 lira daha fazla vermeyin makinadanda memnumum sıfırını almak isteyenler alablir herkese teşekkürler

Alıntıları Göster
    arkadaşlar cihazı sattım herkese teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: melih444

Bende şaşırdım kaldım tam karar verdim diyorum son anda vazgeçiyorum.
    Trotec alayım dedim Garanti koşulları servislerle ilgili mail attım cevap veren olmadı , sonradan öğrendim ki tek servis yeri istanbulmuş ve müşteri garanti süresi içi veya dışı kargo bedelini kendi ödüyormuş , internette aradığım zaman üründen övgüyle bahsediliyor ancak övgüyle bahsedilen ürünün tek bir servis inin olmasına mı şaşırayım yoksa müşteriden kargo ücretini almasına mı .Bu haberlerin veya ürün incelemelerinin reklam olduğu kanısına kapılmadım desem yalan olur.
    Fakir alayımm dedim onunla ilgili ürün incelemeleri ve fiyatı aklımı çeldi ondan da vazgeçtim.,
    Kararsız kaldım eski usul nem gidericilere devam edeceğim Yıllık 10 kilo civarında kullanıyorum granül nem gidericileri kısmet bakalım

Hocam merhaba bu grafik nem alma maddesi nerde satılır ve kullanımı nasıldır saflık acısından tehlikesi varmalıdır bilgi verirmisiniz

• Nem problemi üzerine yazdığım uzun yazıdan sonra iki yıl geçmiş. Kişisel mesaj ile bir arkadaş soru sorunca mesaj dizisine yeniden bakmak aklıma geldi. Donanımhaber forumları epeydir lise tuvaleti geyiklerinin mekanına döndüğünden pek uğradığım yoktu. Neyse iki yıl sonunda ve bir iki hafta önceki kar yağışları sonrası söyleyebileceklerim

- Bütün odalarda dealextereme den aldığım nem ölçerim var, maalesef çok hassas cihazlar değil. Yan yana koyduğumda +- 5 Rh fark oluyor. Birinin 50 dediği diğerinde 60 diyor ama bir fikir veriyor.

- Nem alma cihazını aldığımdan beri küf kalmadı. Nem 55 - 65 aralığında genellikle. Ütü falan yapılınca 70 lere çıkıyor, bir süre sonra düşüyor.

- Next/ebac ten genel olarak memnunum. Evde klima var ama, yazları da bazen açık tuttum. Zaman geçtikte gürültüsü arttı gibime geliyor. İlk aldığımda kompresörü daha sessizdi, fan sesi çok değil. Dur kalk sırasında bir tak sesi geliyor bazen o ayrı bir sıkıntı. Bir ara servisine götüreceğim garantisi bitmeden.

- Bu yıl binaya izolasyon yapınca nem alma cihazının işi iyice hafifledi.

Yukarıda ileri geri konuşan arkadaşa cevaben, kimsenin kimseye yalan borcu yok, herkez başından geçeni anlatıyor.

İki mesaj atıp kaçan, forumda geçmişi olmayan beceriksiz pazarlamacılara hitaben de diyeceğim gidip adam gibi bir kurumdan satış/pazarlama desteği alın. Bedava danışmanlık: "açık açık şu markanın, şu dükkanın sorumlusuyum, ürünümüz böyle böyle, bu forumda soracağınız sorulara elimden geldiğince cevap veririrm, ürünle ilgi derdinizi yazın çözmeye çalışırım" deyin ve yazdıklarınızı yapın. Daha kazançlı çıkarsınız.

Neyse, dip toplamda doğru düzgün bir nem alma cihazının küfe faydası oluyor. Gürültü , fiyat, dayanıklılık ayrı konu. Bütün derdinizi çözer mi o biraz da alacağınız cihazın kapasitesine, nem sorununuzun kaynağının ne olduğuna ve evinizin durumunabağlı. Az yahut çok faydası kesin olur.

• Benim evimde de aynı sorun var nem sıkıntısı bir arkadaşımın sayesinde bu derdimden kurtuldum o da bu ürün sayesinde oldu.

http://www.sabanshop.com/Saban-Endustriyel-Aparat-Naturel-5kg,PR-491.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: none12

Benim evimde de aynı sorun var nem sıkıntısı bir arkadaşımın sayesinde bu derdimden kurtuldum o da bu ürün sayesinde oldu.

Bu nem alma cihazı satıcılarının hepsi bizi sersem sanıyor galiba. Ne arkadaşından bahsediyorsun kardeşim burda sitenin reklamını yapmışsın

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=101866425&p=1#101866425

sonra kalkıp burada " bir arkadaşım sayesinde bundan aldım kurtuldum nemden " diyorsun. Aklıbaşında biri böyle yalan söyleyen birine güvenip kredi kartı numarasını verecek öyle mi? Topu topu 7 mesajın var, onlarında ne üzerine olduğu forumda kayıtlı, amacın paçandan akıyor farkında değilsin.

Asıl konuya gelince ilk denediğim bu tip tabletlerdi bir halta yaradığını görmedim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 22 Ocak 2015; 19:30:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: i386

quote:

Benim evimde de aynı sorun var nem sıkıntısı bir arkadaşımın sayesinde bu derdimden kurtuldum o da bu ürün sayesinde oldu.

Bu nem alma cihazı satıcılarının hepsi bizi sersem sanıyor galiba. Ne arkadaşından bahsediyorsun kardeşim burda sitenin reklamını yapmışsın

sonra kalkıp burada " bir arkadaşım sayesinde bundan aldım kurtuldum nemden " diyorsun. Aklıbaşında biri böyle yalan söyleyen birine güvenip kredi kartı numarasını verecek öyle mi? Topu topu 7 mesajın var, onlarında ne üzerine olduğu forumda kayıtlı, amacın paçandan akıyor farkında değilsin.

Asıl konuya gelince ilk denediğim bu tip tabletlerdi bir halta yaradığını görmedim arkadaşlar.

Alıntıları Göster
    Merhaba;

3 katlı bir evim var. En alt katı dükkan gibi kullanıyoruz. Kuzey cephesinden feci bir rutubet başladı. Büyük ihtimal ile temelden su çekiyor bina. Fotoğraflarını da ekliyorum. Nem alma cihazı ile bir çözüm buaiblir miyim diye düşünüyorum. Odada evraklar, kağıt, karton hepsi yumuşadı.

Bir cihaz alıp öncesi sonrası gibi bir şekilde paylaşım yapacağım önerileriniz olursa bu makineler seni kesmez gibi fikirleriniz varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim.

Nem Alma Cihazı Tavsiye Nem Alma Cihazı Tavsiye Nem Alma Cihazı Tavsiye

• quote:

Orijinalden alıntı: galileoscr

Merhaba;

3 katlı bir evim var. En alt katı dükkan gibi kullanıyoruz. Kuzey cephesinden feci bir rutubet başladı. Büyük ihtimal ile temelden su çekiyor bina. Fotoğraflarını da ekliyorum. Nem alma cihazı ile bir çözüm buaiblir miyim diye düşünüyorum. Odada evraklar, kağıt, karton hepsi yumuşadı.

Bir cihaz alıp öncesi sonrası gibi bir şekilde paylaşım yapacağım önerileriniz olursa bu makineler seni kesmez gibi fikirleriniz varsa tecrübelerinizi öğrenmek isterim.

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR GÖRDÜKÇE YAZIYORUM ALIRKEN ARAŞTIRDIM FAKİR UMOR ALDIM VE AKTİF OLARAK HAFTADA 3-4 ÇAMAŞIR KURUTMA / EVİN NEMİNİ DENGELEMEDE KULLANIYORUM VE ÇOK MEMNUNUM . GARANTİSİNDEDE HERYERDE YAYGIN SERVİSİ VAR SIKINTI ÇEKİLMEZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM . ( EVE ASILAN ÇAMAŞIR NORMALDE 1 GÜNDEN UZUN SÜREDE KURUYOR NEM ALMA İLE 4-5 SAAT ARASINDA KURUYOR VE EVE NEM OLMUYOR . ) BU CİHAZLA İLGİLİ SORULARINIZ OLURSA SORABİLİRSİNİZ .

• quote:

Orijinalden alıntı: i386

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

i386: Bu nem alma cihazı satıcılarının hepsi bizi sersem sanıyor galiba.

Doğru söylüyorsunuz. Bizi sersem sanıyorlar.

7 ay kadar önce Saban shop adlı sitenin sattığı 500gr'lık nem alma ürünlerinden ben de 2 adet almıştım. Memnun kalmadım çünkü ürün çok kalitesiz ve problemliydi. Haznedeki plastik boru kristalleşmeden dolayı tıkanıyordu. Bir de plastiği çok kalitesiz ve su boşaltması hiç pratik değildi. Gidip ürünün altına gördüğüm sorunları anlatan bir yorum bıraktım.
    O yorumu hiç utamadan değiştirip "çok güzel ürün herkes bu ürünü alsın" şeklinde yazmışlar.

Bu zihniyetle ticaret yapan insanlara karşı tüketiciyi her daim uyarmak lazım.

Başka bir markanın daha kaliteli ürününü satın aldım. Plastiği gayet kaliteli, tasarımı da güzel, kapağını açmadan dökebiliyorsunuz ve su öteki üründeki gibi saçılmıyor çünkü sürahi ağızı gibi dökme yeri yapmışlar. Tablet de sorunsuz nem alıyor ve kristalleşmiyor. Reklam yapıyor demesinler diye markasını yazmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 3 Mart 2015; 14:17:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noisywan

quote:

i386: Bu nem alma cihazı satıcılarının hepsi bizi sersem sanıyor galiba.

Doğru söylüyorsunuz. Bizi sersem sanıyorlar.

7 ay kadar önce Saban shop adlı sitenin sattığı 500gr'lık nem alma ürünlerinden ben de 2 adet almıştım. Memnun kalmadım çünkü ürün çok kalitesiz ve problemliydi. Haznedeki plastik boru kristalleşmeden dolayı tıkanıyordu. Bir de plastiği çok kalitesiz ve su boşaltması hiç pratik değildi. Gidip ürünün altına gördüğüm sorunları anlatan bir yorum bıraktım.
    O yorumu hiç utamadan değiştirip "çok güzel ürün herkes bu ürünü alsın" şeklinde yazmışlar.

Bu zihniyetle ticaret yapan insanlara karşı tüketiciyi her daim uyarmak lazım.

Başka bir markanın daha kaliteli ürününü satın aldım. Plastiği gayet kaliteli, tasarımı da güzel, kapağını açmadan dökebiliyorsunuz ve su öteki üründeki gibi saçılmıyor çünkü sürahi ağızı gibi dökme yeri yapmışlar. Tablet de sorunsuz nem alıyor ve kristalleşmiyor. Reklam yapıyor demesinler diye markasını yazmıyorum.

kardeş bende bu nemden çok çekiyorum inanırmısın çocukları kendi odalarında yatıramıyorum nemden sağlıklarına bişey olacak diye bu seneyi az çok yine atlattıkta seneye bu tabletlerden almayı düşünüyodum hatta saban bana kaliteli gelmişti bu konuda uyardığın için öncelikle çok teşekkür ederim senin aldığın markayı rica etsem burdan yada özelden yazabilirmisin bide nasıl gözle görülür elle tutulur bi faydası oluyomu yoksa idareten bişeymi olmuş oluyor kiracıyım nem alma cihazlarınada o kadar para veremem

• Arkadaslar kingpost nem.alma cihazı 10ltlik satiyorum..rutubet nem kuf problemlerine kesin cozumdur bilenler bilir.

Sadece 4 ay kullandim evi degistirmemden dolayi bosa cikti,2.yedek filtreyi dahi acip kullanmadim o derece temiz.

Son 300tl ilgilenen pm atabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: galileoscr

Merhaba;

Problem temelde ise nem alma cihazının bununla başa çıkması zor bence. Yapı kimyasalları ile müdahale gerekebilir. Öncelikle inşaat yapı izolasyon vb. işlerle uğraşan profesyonel birilerinden yardım alsanız daha iyi.

• galileoscr G kullanıcısına yanıt
    Hocam aşağı yukarı aynı sorunla bende karşılaştım.
    İnsan istiyor ki sorunu bir cihaz alayım temiz bir şekilde çözeyim diye düşünüyor ama öyle olmuyor.
    Su kaynağı kesilmediği sürece izolasyon bile bir yere kadar.
    Yani öncelikle drenaj çalışması şart!
    Su kaynağını yapınızdan uzak tutmanız gerek ve sonra izolasyon yapı kimyasalları ile izole etmek gerekiyor.

Benim sorunumu tespit etmem çok zor oldu. Ne incelemeye gelen mühendisi kaldı, ne izolasyonda uzman usta, ne de binayı yapan müteahhit.

Sorun temiz su tesisatından su sızdırması olduğunu kendimiz bulduk ve sorunu çözdük. Yani öncelikle su kaynağının ne olduğunu dopru tespit etmeniz lazım.

Nem alma cihazı bende almıştım şuan çamaşır kurutmak için kullanıyorum. Aksi halde cihazın yapabileceği hiçbirşey yok. Yüzde yüz tecrübeyle yazıyorum.

Bu konuyla ilgili sorunu olan arkadaşlara süreci detaylı anlatabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: paganra

İnsan istiyor ki sorunu bir cihaz alayım temiz bir şekilde çözeyim diye düşünüyor ama öyle olmuyor.
    Su kaynağını yapınızdan uzak tutmanız gerek ve sonra izolasyon yapı kimyasalları ile izole etmek gerekiyor.

Benim sorunumu tespit etmem çok zor oldu. Ne incelemeye gelen mühendisi kaldı, ne izolasyonda uzman usta, ne de binayı yapan müteahhit.

Sorun temiz su tesisatından su sızdırması olduğunu kendimiz bulduk ve sorunu çözdük. Yani öncelikle su kaynağının ne olduğunu dopru tespit etmeniz lazım.

Nem alma cihazı bende almıştım şuan çamaşır kurutmak için kullanıyorum. Aksi halde cihazın yapabileceği hiçbirşey yok. Yüzde yüz tecrübeyle yazıyorum.

Çamaşır kurutmada aşırı faydalı . 20-24 Saatte kuruyacak çamaşır 4-5 saatte kuruyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: edra

quote:

Orijinalden alıntı: paganra

Çamaşır kurutmada aşırı faydalı . 20-24 Saatte kuruyacak çamaşır 4-5 saatte kuruyor .

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar,

Nem olarak işkence çektiğimiz bir il de yaşıyoruz(ADANA) benim evim 90 m2 banyo ve güney cepheye bakan 20m2 oda da duvar köşeleri ve kolonlar da küf olusmaya basladı oda esya ıle dolu oldugu ve kucuk oldugu ıcın de hıc farketmedım gecelerı yatak odama gectıgımde acayıp bır koku alıyordum ve nefes alısım guclesıordu ancak hayatım boyunca hıc kuf nedır bılmedıgım ve kokusunu da bılmedıgım ıcın tahmın etmedım pencereyı acınca nefes alısım duzelıordu ancak ufak dan artık kıllanmaya basladım bazayı kaldırdıgımda ve yerınden cektıgımde butun etrafının kuf bazanın kuf ıcınde kaldıgını yerın tamamen kuf oldugunu gordum 1 yıl bu pıslıkle yasamısım kufu temızledım bazayı cıkardım parcalara ayırdım ve camasır suyu ıle dezenfekte edıp 1 ay havalandırdım ve oda da sadece bazam ve yatagım var perde bıle kullanmıyorum genel olarak apartman da olan bır problemmıs buyuk ıhtımalle mantolama yapılacak ancak o zamana kadar bır yontem bulmak ıstıorm yaz aylarında badana yaptıracagım oda da koku da var ancak badana sonrası mantolamaya kadar bır cozum uretmek ıstıyorum nasıl bır cıhaz almalıyım veya cıhaz yerıne onerebılecegınız bır yontem var mı karbonat ve kömür dediler ancak ben sımdılık karbonat yontemını deneyecegım komur ısıne pek gırmek ıstemıorm ne olur ne olmaz ıcınde kı gaz acıga cıkar gece yatar kalkamayız yaz da yaklasıyor klima ile is cozulurse klıma daha cok ısıme gelır enazından mantolama yapıldıgı zaman klımayı kullanabılırım duvarlarda gelı gıbı bır su alma vs yok ben durumun ıcerı ve dısarıdakı hava degısımıne tepkı olarak duvarın terleme yaptıgını dusunuyorm kullanan arkadasların onerılerını beklıyor saglıklı gunler diliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: svskrt

Merhaba Arkadaşlar,

Nem olarak işkence çektiğimiz bir il de yaşıyoruz(ADANA) benim evim 90 m2 banyo ve güney cepheye bakan 20m2 oda da duvar köşeleri ve kolonlar da küf olusmaya basladı oda esya ıle dolu oldugu ve kucuk oldugu ıcın de hıc farketmedım gecelerı yatak odama gectıgımde acayıp bır koku alıyordum ve nefes alısım guclesıordu ancak hayatım boyunca hıc kuf nedır bılmedıgım ve kokusunu da bılmedıgım ıcın tahmın etmedım pencereyı acınca nefes alısım duzelıordu ancak ufak dan artık kıllanmaya basladım bazayı kaldırdıgımda ve yerınden cektıgımde butun etrafının kuf bazanın kuf ıcınde kaldıgını yerın tamamen kuf oldugunu gordum 1 yıl bu pıslıkle yasamısım kufu temızledım bazayı cıkardım parcalara ayırdım ve camasır suyu ıle dezenfekte edıp 1 ay havalandırdım ve oda da sadece bazam ve yatagım var perde bıle kullanmıyorum genel olarak apartman da olan bır problemmıs buyuk ıhtımalle mantolama yapılacak ancak o zamana kadar bır yontem bulmak ıstıorm yaz aylarında badana yaptıracagım oda da koku da var ancak badana sonrası mantolamaya kadar bır cozum uretmek ıstıyorum nasıl bır cıhaz almalıyım veya cıhaz yerıne onerebılecegınız bır yontem var mı karbonat ve kömür dediler ancak ben sımdılık karbonat yontemını deneyecegım komur ısıne pek gırmek ıstemıorm ne olur ne olmaz ıcınde kı gaz acıga cıkar gece yatar kalkamayız yaz da yaklasıyor klima ile is cozulurse klıma daha cok ısıme gelır enazından mantolama yapıldıgı zaman klımayı kullanabılırım duvarlarda gelı gıbı bır su alma vs yok ben durumun ıcerı ve dısarıdakı hava degısımıne tepkı olarak duvarın terleme yaptıgını dusunuyorm kullanan arkadasların onerılerını beklıyor saglıklı gunler diliyorum

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar konuyu tekrar hareketlendirmek istedim. Bir kaç gündür oldukça endişeliyim çünkü.... Çorlu ' da ikamet ediyorum. İkiz bebeklerim var. Henüz 3 aylıklar.

Odanın nem oranını %50 civarlarında tutuyordum. Ancak artık kaloriferleri kapattım ve nem 3-4 gündür %67 - %70 arasında geziniyor. Nemin çok zararlı olduğunu biliyorum. Bebekler için de öyle. Zaten hırıltılı nefes alıyorlar.

Bu nem oranını düşürmem gerek. Camı açıyorum havalandırıyorum, ancak en fazla %65 e kadar falan düşüyor. Nasıl iş anlamadım. Bu nem alma cihazlarından acaba uygun fiyata iş görebilecek olanlarından var mıdır önerebileceğiniz?

• kaanrevan kullanıcısına yanıt
    Hocam yemin ediyorum bizde de aynı dert var 3 aylık kardeşim var sizin çocuklarla aynı şeyi yasıyoruz . İzalasyon Yüzünden mi bilmiyorum ama nem %60-70 civarında bazen 57-58 e dusuyo. Cihaz araştırıyorum suan ama hangisi nasıl hala bi fikrim yok trotec in fiyatı uygun gibi 300-400 lira civarı. 3aylık bebek daha bunlar nem ciddi sıkıntı. Tablet almışlar şimdilik ama pek bi işe yaramıyo. Herhangi bi çözüm bulursanız haber verirseniz çok sevinirim. Çocuğun sağlığından önemli değil neyse parası vericez artık uyuyamıyor burunlar tıkanıyo falan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: papik

arkadaşlar yardımcı olurmusunuz dolabımda elbiseler küfkenmeye başladı.ama ewin hiçbir yerinde rutubet yok.kafam karıştı rutubet yokken elbiselerin küflenmesi garip trotec tk70 alıcam 90 m2 3+1 hitap edermi acaba

Alıntıları Göster
    TTK 70 S kesinlikle çok daha mantıklı hocam çok iyi bir tercih yaparsın.
    -------------------------------
    http://www.imesamekanik.com

• yazda geldi %90 nemlere hazır olun...Çocukları olan hemen alsın
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.