Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
625
Cevap
31
Favori
292.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: skayacik

5 yaşında oğluma bugun ev tozu alerjisi teşhisi kondu.Çocuk evde akşam ve sabahları hapşurme ve öksüzürük ile gıcıktan perişan oluyor.Öncesinde geniz akıntısı nedeni ile geçen kış geniz eti alındı.4 ay önce taşındım.Taşındığım ev giriş kat üstü ancak 3 köşesinde çıkma olduğu için odaların altı cam kenarlarından 1,5 ar metre dış cephe.Alt kiracı kombi yakmıyor.Evin 3 cephesi açık ve Kuzey-batı cephe Duvarlar sünger gibi boya yaptırınca farkettik camlardan ve biryerlerden su almış sünger olmuş.Cam altları parkeye kadar sünger gibi ve akan sular parke altına süzülmüş.Parke altları simsiyah küf.Çocuk odasını bir metre kadar söktüm ve çamaşır suyu ile sildim ancak siyahlık gitmedi ve koku halen var.Salon süpürgeliğin altından buhar makinası vurdum ve anında inanılmaz bir küf kokusu geldi.Hemen bıraktım.Kiracıyım mis gibi 11. kat havadar evimi kiraya verip kayınvalideye ve sahile yakın diye buraya taşındım.Dünyanında parasını harcadım.2 ihtimalim var ya farklı bir yere taşınmak yada parkeleri 1-2 şer metre söküp değiştirmek duvarları kazıyıp sıvayıp ilgili boyalar ile tekrar boyamak,Camlarda yalıtımı sağlamak ve başka biryerden su akmadığına dua etmek..Eğer başka biryerden sızıntı olursa herşey heba olur.Ev sahibi ben sana rezidans vermedim alırken bakmadınmı gibi bir cümle kurduğu için artık görüşme yapmıyorum kendisi ile.Oysaki ben en ufak civatasına kadar kendi ellerimle tamamlayıp teslim ettim kendi evimi.İnternetten baktığım kadarı ile küf olayı ve nem ev tozu alerjisinde başı çekiyormuş.Araştırmaya devam ediyorum ve kaliteli bir cihaz almayı düşünüyorum.Klimada takabilirim battı balık yan gider para çocuktan önemli değil.Yeni paylaşımları takip ediyorum

Birde yazmadan yapamayacağım topici baştan sona okudum..Her 10 mesajın yarısı fake mesaj...Ya firma ve cihaz reklamını müşteri kılına bürünüp buralarda yapan arkadaşlar..sizler ne haysiyetsiz insanlarsınız buna ne gerek var?adam gibi girip ürününüzden bahsedip sorulara cevap verseniz daha yakışık almazmı?Esnaflık ticaret haysiyet ister.Sattığın ürün o ticarethanenin namusudur,Parasını alırken bereketini gör der müşteri soruyorum size fake hesapla pazarladığın ürününün bereketini nasıl göreceksin?...Tabii siz ve sizin gibi tipler ticarette herşey mübahdır,yalanda derler kesin kendilerine onure edecek bir yol bulurlar hertürlü bu bukalemum kılıklı insan görünümlü sürüngenler...

15-20 liraya satılan nem ölçerler ile nem kaç çıkıyor?

o evden taşının derim zira su yürür ve bir yerden tekrar kendini gösterir...
    Tamamını en kalın strafor ile kaplatsanız dahi, bu sefer straforun ardından koku devam eder; bir süre sonra ya strafor patlar/düşer, ya da iki strafor arasından nem tekrar gün yüzüne çıkar...

tek başına klima ile olacak iş değil. kesinlikle nem cihazı ile desteklenmesi gerekiyor. klimanın ise en kaliteli filtrelere sahip üst model olması şart. ve ne yazık ki tüm bunların hepsi geçici çözümler...

baştan sona bu konu başlığını inceleyen birisiniz ve ben sizden hangi markaların hangi ürünü gerçekten önerilmiş, hangilerine yatırım yapmak boşa para harcamak olur bunun bilgisini isteyeceğim. kimler reklam yapmış, kimler gerçek kullanıcı bunu sikayet butonunu kullanarak yönetime bilgi geçebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: face1tr

quote:

Orijinalden alıntı: skayacik

5 yaşında oğluma bugun ev tozu alerjisi teşhisi kondu.Çocuk evde akşam ve sabahları hapşurme ve öksüzürük ile gıcıktan perişan oluyor.Öncesinde geniz akıntısı nedeni ile geçen kış geniz eti alındı.4 ay önce taşındım.Taşındığım ev giriş kat üstü ancak 3 köşesinde çıkma olduğu için odaların altı cam kenarlarından 1,5 ar metre dış cephe.Alt kiracı kombi yakmıyor.Evin 3 cephesi açık ve Kuzey-batı cephe Duvarlar sünger gibi boya yaptırınca farkettik camlardan ve biryerlerden su almış sünger olmuş.Cam altları parkeye kadar sünger gibi ve akan sular parke altına süzülmüş.Parke altları simsiyah küf.Çocuk odasını bir metre kadar söktüm ve çamaşır suyu ile sildim ancak siyahlık gitmedi ve koku halen var.Salon süpürgeliğin altından buhar makinası vurdum ve anında inanılmaz bir küf kokusu geldi.Hemen bıraktım.Kiracıyım mis gibi 11. kat havadar evimi kiraya verip kayınvalideye ve sahile yakın diye buraya taşındım.Dünyanında parasını harcadım.2 ihtimalim var ya farklı bir yere taşınmak yada parkeleri 1-2 şer metre söküp değiştirmek duvarları kazıyıp sıvayıp ilgili boyalar ile tekrar boyamak,Camlarda yalıtımı sağlamak ve başka biryerden su akmadığına dua etmek..Eğer başka biryerden sızıntı olursa herşey heba olur.Ev sahibi ben sana rezidans vermedim alırken bakmadınmı gibi bir cümle kurduğu için artık görüşme yapmıyorum kendisi ile.Oysaki ben en ufak civatasına kadar kendi ellerimle tamamlayıp teslim ettim kendi evimi.İnternetten baktığım kadarı ile küf olayı ve nem ev tozu alerjisinde başı çekiyormuş.Araştırmaya devam ediyorum ve kaliteli bir cihaz almayı düşünüyorum.Klimada takabilirim battı balık yan gider para çocuktan önemli değil.Yeni paylaşımları takip ediyorum

Birde yazmadan yapamayacağım topici baştan sona okudum..Her 10 mesajın yarısı fake mesaj...Ya firma ve cihaz reklamını müşteri kılına bürünüp buralarda yapan arkadaşlar..sizler ne haysiyetsiz insanlarsınız buna ne gerek var?adam gibi girip ürününüzden bahsedip sorulara cevap verseniz daha yakışık almazmı?Esnaflık ticaret haysiyet ister.Sattığın ürün o ticarethanenin namusudur,Parasını alırken bereketini gör der müşteri soruyorum size fake hesapla pazarladığın ürününün bereketini nasıl göreceksin?...Tabii siz ve sizin gibi tipler ticarette herşey mübahdır,yalanda derler kesin kendilerine onure edecek bir yol bulurlar hertürlü bu bukalemum kılıklı insan görünümlü sürüngenler...

15-20 liraya satılan nem ölçerler ile nem kaç çıkıyor?

o evden taşının derim zira su yürür ve bir yerden tekrar kendini gösterir...
    Tamamını en kalın strafor ile kaplatsanız dahi, bu sefer straforun ardından koku devam eder; bir süre sonra ya strafor patlar/düşer, ya da iki strafor arasından nem tekrar gün yüzüne çıkar...

tek başına klima ile olacak iş değil. kesinlikle nem cihazı ile desteklenmesi gerekiyor. klimanın ise en kaliteli filtrelere sahip üst model olması şart. ve ne yazık ki tüm bunların hepsi geçici çözümler...

baştan sona bu konu başlığını inceleyen birisiniz ve ben sizden hangi markaların hangi ürünü gerçekten önerilmiş, hangilerine yatırım yapmak boşa para harcamak olur bunun bilgisini isteyeceğim. kimler reklam yapmış, kimler gerçek kullanıcı bunu sikayet butonunu kullanarak yönetime bilgi geçebilirsiniz.

Doktorun verdiği son bilgi ciğerler şuan temiz bronş veya astım durumu şuan için yok.Alerjik nezle mevcut.Geçirilemeyen geniz akıntısı mevcut.İlaç tedavisine başladık.Bununla beraber evde alınması gereken halı kilim çamaşır,yastık v.b tüm tedbirleri alıcaz.Geriye nem olayı ve küf olayı kalıyor.Doktor kronikleşmez ise 5 yaşından sonra yavaşlayarak kaybolan bir durum der..Sorun henüz taze olduğu için neyapacağımızı şu an düşünme aşamasındayız..

Renklam maillerini şikayet etmek pek bir işe yaramaz,Her seferinde farklı nick ile üye olup bir iki mesaj yazıp kaybolan tipler bunlar.

• Meraba arkadaşlar. Lütfen cart ürün curt marka ürün tavsiyesi vermesin satıcılar. Forumu okudum genelde öyle yapmışlar. Bilen birisi sorumu yanıtlasın. Markasına ben karar veririm :) ev teipleks. Rutubet bodrum katta var.ve kokusu merdiven boşluğu yüzünden antre ve 3. Kat merdivenlere geliyor. Baktığım cihazlardan 50m2 alanda etkili olanı vs var . Acaba ben bodrum kat girişine bu cihazı koysam, tüm öerdiven boşluğunda etkili olur mu ? Yani yoksa sadece kapalı bir oda için mi bunların çalışma prensibi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kukileta K kullanıcısına yanıt
    HOCAM ÖNCELİKLE VAR İSE KESİNLİKLE RUTUBETİN NEREDEN OLUŞTUĞUNA BAKIN. "BAKTIM BİRŞEY YOK" SAKIN DEMEYİN BAZEN NERDEN GELDİĞİ KESİNLİKLE BELLİ OLMUYOR. EĞER HERHANGİBİR SU KAÇAĞI YADA NEMİN DOĞDUĞU YER YOK İSE TAHMİN EDİYORUM Kİ FAYDASI OLACAKTIR. ANCAK BİRAZ YÜKSEK MAKİNE ALMANIZDA FAYDA VAR. BENDE ÇOK ÇEKTİM İNŞALLAH SİZ DE ÇÖZÜM BULURSUNUZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Show_Me -- 16 Eylül 2015; 12:42:05 >
  • arkadaslar 1200tl ye kadar nem alıcı ciahz tavsiye eder misiniz özellikle onerdiğiniz marka var mıdır
  • Benim evde nem orani 85.. trotec ttk E 71 aldim umarim pisman olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaki83 -- 29 Eylül 2015; 17:07:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Show_Me

HOCAM ÖNCELİKLE VAR İSE KESİNLİKLE RUTUBETİN NEREDEN OLUŞTUĞUNA BAKIN. "BAKTIM BİRŞEY YOK" SAKIN DEMEYİN BAZEN NERDEN GELDİĞİ KESİNLİKLE BELLİ OLMUYOR. EĞER HERHANGİBİR SU KAÇAĞI YADA NEMİN DOĞDUĞU YER YOK İSE TAHMİN EDİYORUM Kİ FAYDASI OLACAKTIR. ANCAK BİRAZ YÜKSEK MAKİNE ALMANIZDA FAYDA VAR. BENDE ÇOK ÇEKTİM İNŞALLAH SİZ DE ÇÖZÜM BULURSUNUZ.

Hocam nerede olduğu belli,duvarları dökülen kısım bodrum.evin bir de giriş kapısının yanında o tür bir kısım var ama çok cüzi. Bu aletlerin çalışma prensibi nedir acaba ? duvarları kurutup eski haline getirir mi ? Havayı temizler mi? Ben şöyle düşümdüm. Haftada birer gün bodrum kattaki odaları ve koridoru, geri kalan günlerde de istediğim odaya koyarım . Bu haftada bir gün rutubetli odaya koyduğum cihaz işimi görür mü ? Sonuçta baya su çekiyor diyorlar. ayrıca bir yer su alıyorsa vs bu alet onu nötürlemiycek mi? Orası suyu alsa bu alet çekecek sonuçta.

Bodrum kattaki rutubet de öyle tüm duvarları döken vs türden değil. Odaların 10 da birinde gözle görülür dökülme fln var ama koku tabi ki oluyor. Ben bu cihazları ozellikle hava temizlesin diye alacağım. İşimi görür mü ve ne almalıyım ?

Bir sorum daha var. evdeki rutubetten kurtulmak için ne yapılıyor ? Usta mı çağırılıyor ? Bilen varsa anlatsın.

• Olefinilerin hava filtrelerinin yıkanabilme özelliği var mı yoksa değiştirmek mi gerekiyor? Trotec de yıkanabildiğinden değiştirme durumu yok mu? Hangisi daha sessiz ? Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TatarSüvari -- 16 Ekim 2015; 14:42:29 >
  • arkadaşlar ev 3. katta olduğu halde yaz kış evde rutubet oluyor. dışcephe izalasyonlu olduğu halde ne önerirsiniz bu nem alma cihazı işe yarar mı? eskiden yoktu böyle birşey son 2 yıldır var. üst dairede yok. alt dairede yok çözemedik gitti.

• Selamlar.
    Yaklaşık 13m²'lik küçük bir odada kalıyorum. Maalesef odanın bir yanı güneş görmüyor ve bu köşesinde küflenme sorunu var epeydir. Dolabımdaki birkaç kıyafete ve ayakkabıya küf bulaşmış, kullanılamaz hale gelmiş Ayrıca balkon vs. olmadığından çamaşırları da odada kurutmak zorunda kalıyorum, ütüyü de yine odada yapıyorum. Bir de bulunduğum şehrin havası zaten nemli. Kısa kesersem, odamda bir "nem problemi" yaşadığımı düşünüyorum.

Bu vesiyle buraya yazılanları okudum ve birazcık araştırma yaptım. "Olefini OLE-12NA" modeline yakınım şu anda. Küf sorununu ortadan kaldırır mı bilmiyorum (kaldırırsa efsane olur tabii). Öncelikli problemim küf olmasına rağmen hiç olmazsa "çamaşır kurutmak" ve "hava temizlemek" için işe yarayabilir düşüncesindeyim. Küf için olmasa da ürünü bu amaçlarla kullanmaya devam ederim.

Hani az para değil de bu cihazlar. O yüzden şu birkaç gün içerisinde kesin kararımı verip alıp/almama konusuna nokta koyacağım. Bu süre zarfında bahsetmiş olduğum cihaz hakkında bilgisi olan varsa ve olumlu/olumsuz görüşlerini yazarsa çok memnun olacağım . Eğer ürünü satın alırsam kendim de bir inceleme yazısı yazmayı da düşünüyorum. Çünkü bu konuda "reklam kokmayan" yorumlar bulmak zor gerçekten. Teşekkürler.

• Servisi belli bir güvenilir nem alma cihazı o küflenme ve nemi ortadan kaldıracaktır.olefini eski bir marka bildiğim kadarı ile.Mağzalarda hava perdeleri çok var.

• Pingi I-DRY Nem Alıcı Rutubet Giderici

Bu linkte fotoğrafı var

Bu nem alıcı işe yararmı?
  • Dün sipariş verdiğim Olefini OLE-12NA bugün elime ulaştı. Yarın sabah 07:30'da evden çıkmadan önce çalıştırmayı düşünüyorum. Akşam 19:30 gibi de eve geldiğimde (12 saat sonra) sonucu merakla bekliyorum :)

Cihazın bozuk olup olmadığını anlamak için 9-10 saniyeliğine çalıştırdım. Alttaki fotoğrafta 79 olarak gösterdiği odanın anlık nem yüzdesi. Ben bunu %50'ye sabitlemesi şeklinde ayarladım ve şimdilik cihazı kapattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 20 Ekim 2015; 22:32:21 >

• Sabah uyandığımda ortamdaki nem yüzdesi 87'ye yükselmiş. Bu durumdayken 7:30 gibi kapıyı, pencereyi kapatıp cihazı çalıştırdım. Akşam 19:30'da eve gittiğimde duruma bakacağım.

• 1. gün sonucu:

Sabah 7:30'da çalıştırdığım cihazı akşam 19:30 civarında kapattım.

Sabahki %87'lik nem oranı %58'e gerilemiş.

Kapta 10 cm yüksekliğinde su birikmiş. Görünce inanamadım

Halının, battaniyenin, giysilerin üzeri hiç olmadığı kadar kuru Odaya girer girmez her zaman burnuma gelen o nem kokusundan bu sefer eser yoktu Kaptaki suyu görünce zaten inanamadım, bu kadar su odanın neresinden çıkmış olabilir ki diye Daha ilk günden sonuç bence çok çok iyi. Keşke çooooook daha önceden haberim olsaymış da satın alsaymışım. Bu cihazı yapanlardan Allah razı olsun

Bugün ben işteyken 12 saat kadar çalıştı cihaz. Nem oranı %50'ye sabitleninceye kadar her gün bunu tekrarlayacağım. Tahminim 2-3 gün daha böyle gider, daha sonra günlük 1-2 saatlik çalıştırma yeterli olmaya başlar herhalde. Cihazı bi yarım saat kadar kapatıp dinlendirdikten sonra "Hava Temizleme" moduna alarak saat 20:00 gibi tekrar çalıştırdım. 3 saat kadar böyle çalıştırıp kapatacağım. Sabah yeniden "Nem Alma" moduna geri döndürüp bugün yaptığım işlemi tekrarlayacağım. Kalın sağlıcakla :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 21 Ekim 2015; 21:16:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: donanim1

Pingi I-DRY Nem Alıcı Rutubet Giderici

Bu linkte fotoğrafı var

Bu nem alıcı işe yararmı?

bu cihaz hakkında fikri olan yokmu
  • TatarSüvari kullanıcısına yanıt
    var hocam. çıkartıp yıkayabiliyorsun çok rahat olarak. ama ben hava temizleme özelliğini değil, nem alma özelliğini açıorum. yaklaşık 12 saat sonra oda miss.
  • 2. gün sonucu:

Sabah 7:30'da nem yüzdesi 79 iken çalıştırdım:

Akşam 19:30'da nem yüzdesi 53'e gerilemişken kapattım:

Bugün kapta biriken su 8cm yüksekliğindeydi, önceki güne göre 2cm azalmış.

Odayı %50'ye sabitlemeye çalışıyorum. İlk gün %58'e gerilemişti, bugünse %53'e. Herhalde yarın istediğim sonuca ulaşacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 22 Ekim 2015; 19:58:42 >

• dolap içlerinde ve baza altlarında oluşan küf sonucu araştırma yaparken kendimi burda buldum :) odaları sürekli havalandırmamıza rağmen nem oranı %87 lerde seyrediyor. Şimdilik üstün körü okudum olefini 12 iyi ibi göründü gözüme bir arkadaş ta zaten günlük ölçümleri bile yazmış sağolsun :)

Şimdi benim evin bir odası camsız, ben bu cihazı alıp o odaya koysam o oda içinde çamaşır kurutabilir miyim? bunun sağlık açısından bir zararı olur mu?
  • Ürünün "nem alma", "havayı temizleme" ve "çamaşır kurutma" modları var.

Yalnızca "nem alma" modunda çalışıyorken aynı odada bulunmamanız iyi olur. Ben 12 saat sonra odaya girdiğim anda hafiften de olsa odanın havasının değişmiş olduğunu, kurumuş olduğunu hissediyorum. Bu biraz rahatsız edici olabiliyor. O yüzden nem alma modundan sonra hemen "havayı temizleme" modunu açıyorum ve 4-5 dakikaya varmadan ortamın havası hızlıca normale dönmüş oluyor. Eğer bunu yapmazsanız baş ağrısı yapabilir diye tahmin ediyorum.

---------------------------------------------------

3. gün sonucu

Sabah 7:30'da nem oranı %76 iken akşam 19:30'da dünkü gibi %53 oranındaydı.
    Kapta biriken su ise 7,5 cm yüksekliğindeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 23 Ekim 2015; 21:17:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.