Şimdi Ara

Nem Alma Cihazı Tavsiye (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
625
Cevap
31
Favori
292.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERABALAR arkadaşlar SITEYE yenı gırdım fakat benim sorunum soyle ben yenı ev yaptım fakat oda duvarlarını alçı yaptırdım ama su an sankı pışmanım nedenine gelirsek odalarda yatamıyorum yanı çok kuru ve havasız daıkın cıhazı var nem alma bu cıhazı düşünüyorum kullanmayı acaba sorunum çözülürmü teşekkür ederim .
  • MERABALAR arkadaşlar SITEYE yenı gırdım fakat benim sorunum soyle ben yenı ev yaptım fakat oda duvarlarını alçı yaptırdım ama su an sankı pışmanım nedenine gelirsek odalarda yatamıyorum yanı çok kuru ve havasız daıkın cıhazı var nem alma bu cıhazı düşünüyorum kullanmayı acaba sorunum çözülürmü teşekkür ederim .
  • Arkadaşlar ben inşaat mühendisiyim. Şantiyemizde otopark alanlarında epoksi uygulaması yapmamız için nem oranını belli bir oranın altında tutmanız gerekiyordu. Bu sebeple nem alma işini meslek edinmiş bir firmaya işi vererek uygulamayı yaptık. Gel zaman git zaman firma yetkilisi ile yaptığımız sohbetlerde evdeki nem olayından çok müzdarip olduğumu "özellikle yeni bebeğimiz doğduktan sonra" internetten yaptığım araştırmalardan da "Satıcı şahısların forumda paylaşılan yorumları speküle ederek trollemesinden dolayı" hepten kafamın karıştığını söyledim. Bunun üzerine bana iki tane marka önerdi. Biri Ebac, diğeri trotec. Trotec te olurda arıza olursa serviste sıkıntı yaşayacağımı özellikle belirtti. Tavsiyeleri doğrultusunda ve evin m3ne göre Ebac 3850 modelini aldım. Sağ olsunlar kapıma kadar cihazı getirip teslim ettiler.

Cihazı bir haftadır sabit antrede oda oda gezdirmeden kullanıyorum her gün 2.5lt su topluyor. Topladığı su miktarında daha azalma olmadı. Çok şükür doğrama ve duvarlarda ki terleme bitti. Camdan baktığımız zaman dışarıyı görebiliyoruz :). %80-95 arası değişen nem oranı salon harici %50-55 seviyelerine geldi. Salonda henüz %60 civarında. Ama ilerki günlerde ideal koşullara inecektir. Cihazı hiç kapatmadan smart modunda kullanıyorum. Elektrik faturasına ne kadar katkısı olacak ay sonu paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgoktepe80 -- 21 Aralık 2015; 15:29:03 >

• Nem alici kimyasallar asla nem alma cihazinin yaptigi isi yapamaz. Ayrica klima venem alma cihazlarinida ayirmalisiniz. En kucuk klima 9000 btu luk, nem alma modunda 0.8 kw lik kompresoru calisir ve saatte yaklasik 25 kurus enerji harcar. ama 30 metrekare icin uygun olacak 15 litre kapasiteli bir nem alma cihazinin kompresor gucu 0.2 kw dir. Yani klimanin dortte biri elektrik harcar....
  • lemonway kullanıcısına yanıt
    Küf mantarları için %60 sınır değer. Yani nem oranı %60 ve yukarısında ise küf sorunu yaşamanız kaçınılmaz.
    Ara ara nem ölçer cihazıma bakıp odadaki nem miktarı %60'a yaklaşmışsa nem alma cihazını çalıştırıp ortamdaki nem yüzdesini %50'lere düşürmeye dikkat ediyorum.

Nem ölçer cihazım:http://weewell.com/tr/urunler/ev-bebek/bebek-gelisim-urunleri-ve-aksesuarlar/bebek-gelisim-urunleri-ve-aksesuarlar-whm120/
  • arkadaşlar ben olefini marka nem alma cihazı almak istiyorum bu cihazdan çıkan havayı solumak zararlımı
    yani yatak odamda kullanacağım ki tane biri 3 biri 7 yaşında kızm var yattığımız oda da kullanabilirmiyiz sağlığa zararsız olarak
    LÜTFEN BENE CEVAP VERİN ACİL TEŞEKKÜR EDERİM
  • Evet trotec TTK 71 aldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgbayraktar -- 26 Ocak 2016; 11:30:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Evet trotec TTK 71 aldım 550 TL ye
    Fiyat nasıl arkadaslar

Hocam iyi fiyat. Kendi sitesinde 628TL. Nerden aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuzulibaba

quote:

Fiyat nasıl arkadaslar

Kendilerinden aldım
    Ama bugün iade ettim :)
    Ne bileydim pek faydalı gibi gelmedi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fuzulibaba

quote:

Fiyat nasıl arkadaslar

Kendilerinden aldım
    Ama bugün iade ettim :)
    Ne bileydim pek faydalı gibi gelmedi ?

Hocam fayda beklentiniz neydi? Eviniz çok nemli, bundan dolayı camlarda, duvarlarda aşırı ıslaklık, küf vb. olumsuzluklar üzerine mi almıştınız? Yoksa havayı temizlemesi vb. için mi aldınız? Biraz açıklarsanız çok sevinirim. Bende bu sorunlardan dolayı almayı düşünüyorum. Fakat sonuç istediğim gibi olur mu diye tereddütlerim var. Bir de ikinci el mi aldınız? Firmada 2.el satışıda görmüştüm ama fiyat çok ta avantajlı değildi.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113302510&p=1#113302510 almak isteyen olursa

• quote:

Orijinalden alıntı: GULENCG

Uzun yıllardan beri bu siteyi takip ediyorum fakat bir ürün hakkında yorum yazmak bugüne nasip oldu.
    Ankara'da, kuzey batı cepheli, 65 m2 ve kargir bir dairede oturuyorum. (Kargir, eskti tip kırmızı tuğladan ve yığma olarak yapılmış binalara deniyor) Kış mevsimi başladığından beri evin camlar terlemeye başladı. Evde kombi 24 saat sabit 45 derecede yanıyor. Yani oda sıcaklığı 20 derecenin altına düşmüyor. Fakat nem oranı %70'lere falan çıkıyor. Artık terleme o kadar yüksek boyutlara ulaştı ki parkelere kadar sular akmaya başladı. Ne evi havalandırma ne de camları silmek fayda etmiyor. Odaların tavan köşeleri küflenmeye başladı ve elbiseler ıslak gibi ve kokulu. Evde çamaşırlar 1 haftada ancak kuruyor. Devamlı kaynağını çözemediğimiz bir koku da mevcut. Artık ev ahalisi olarak psikolojimiz bozulmuş ve evi satmayı bile düşünecek konuma gelmiştik.

Neyse sonra nem alan tabletlerden aldım 4 tane. Her odaya yerleştirdim. Günlük çeyrek çay bardağı su topluyor fakat evde nem oranını düşürmeye yetmiyor. Sanırım bu tabletler giysi dolabının içine konsa daha faydalı olur gibi. Evdeki yüksek nem oranına bir faydası olmuyor. Sonra 1 ay kadar bir süre nem alma cihazları hakkında araştırma yaptım. Her marka için yazılmış yorumları, satış oranlarını falan inceledim ve sonunda Trotec ttk 51 E nem alma cihazına karar verdim.
    Cihazı, Gittigidiyor'dan 529 TL'ye aldım ve dünden beri kullanmaya başladım. Camlardaki terleme tamamen geçti. Henüz 16 saat kullanmış olmama rağmen nem oranı 70'den 50'ye düştü. Sanırım bir hafta boyunca günde 10 saat kullanırsam evdeki nemi normal seviyeye düşürecekmişim gibi geliyor. Elektrik tüketimini de hespladım. 10 saatlik çalıştırmayla yaklaşık 1.6 TL'lik elektrik yakıyor. İlerleyen zamanlarda daha az süreli kullanacağımı düşünüyorum.

Makineyi almadan önce bazı konular kafama takılmıştı. Benzer çekinceleri olanlar için bunları kendimce cevaplamak istiyorum.

Makine soğuk hava üfler ve ev ısısını düşürür diye bekliyorum. Fakat etkilemiyor. Hafif ılık bir hava üflüyor. Cihazın içinde kullanma klavuzuna göre R 134a soğutucu gazı varmış. Cihaz düşük ısılarda çalıştığında bu gaz devreye giriyor ve buzlanmayı önlüyor. Ha bu gaz zamanı gelip biterse nasıl dolacak ya da ne yapılacak onu çözemedim.

Kullanma klavuzu cihazla gelmiyor fakat firmanın sitesinde mevcut.

Ses seviyesinin yüksek olduğunu düşünmüştüm. Klima ile aynı oranda ses çıkartıyor.

Cihazı çalıştırıken tüm odaların kapılarını açıyorum ki tüm evin nemini azaltsın.

Cihazın altında tekerlek olacağını düşnmüştük fakat yok. yerini değiştirmek için 14 kg'lik cihazı yüklenmeniz gerekiyor. Yani bir LED TV'den daha ağır.

Tasarımı ve görüntüsü oldukça şık. Evin dekorunu bozmadığı gibi bulunduğu yerde tüm ilgiyi üzerine toplayacak gibi geliyor.

Son olarak aldığı havayı çok sert olarak tavana doğru üflüyor. Evde oturduğunuz alana yakında tutmayın yoksa hava sirkülasyonundan kafayı üşütebilirsiniz.

Sorusu olan varsa cevaplayabilirim.

Hocam cihazını güle güle kullanın.. Bende Ankara'da yaşıyorum. Bende kombiyi 45derece sıcaklıkta 7/24 çalıştırıyorum. Aynı sorunlardan bıktım. Yaklaşık 4-5 gündür konu ile ilgili makaleleri okudum. Piyasa da adı geçen 3-4 cihaz var.
    1) Trotec
    2) Ebac
    3) Delonghi
    4) vd.. sıralama farklı olabilir. Ebac İngiliz üretim, bir ara Next ile birlikte çalışılmış. En ucuz modeli 1200TL. Trotec geniş yelpazede ürünlere sahip. Firması ile görüştüm. M2 hesabından yola çıkarak en büyük modelini satmaya kalktılar. Ama ekonomi benim için önemli olduğundan aklımdaki soru "TTK51" veya "TTK71" serisi iş görür mü idi..

Sizdeki cihaz ile ortak sorunlar aşılmış. Cihazın garanti ile ilgili aşamalarında servisinin tek İstanbul'da olması beni düşündürüyor. Cihaz ile ilgili size sormak istediğim;
    1) Otomatik çalışma modu var mı?
    2) Benim evde çok geniş değil ama cihaz 31m2 ye kadar alanlar için demesine rağmen sizde çalışırken abartılı (hiç durmadan , son ses, son sürat,zorlanarak) bir çalışma sergiledi mi?
    3) Fan ayarı var mı?
    4) Delonghi cihazları inceleme fırsatınız oldu mu? Olduysa tercih nedeniniz fiyat uygunluğu mu?

• Peki ustadlar neden evleriniz nem yapiyor ben bunu amlamafim altiniz ve ustunu bos mu bizim alt kat bos iken vardi ayni o sekil problemler

• quote:

Orijinalden alıntı: sunyy2003

Peki ustadlar neden evleriniz nem yapiyor ben bunu amlamafim altiniz ve ustunu bos mu bizim alt kat bos iken vardi ayni o sekil problemler

Benim ev alt-üst katlar boş.. Üstte oturan varken de nem ve pencerelerde yoğuşma vardı.Yön kuzey cephe.. Pencereleri "pimapen" yaptıktan sonra sorun oluşmaya başladı. İp cephe yalıtımı yaptırmama ragmen sorunum çözülmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GULENCG

Ben bulunduğum binanın en üst katında oturuyorum. Altımda oturan elektrikli ısıtıcı ile evi ısıtıyor. Bunların yanı sıra binanın taş tuğla olması da önemli etken sanırım. Sorularının cevaplarına gelince;

1) Otomatik çalışma modu var. 1 ve 7 arası seçenekler var ve istediğin hızda çalıştırabiliyorsun.
    2) Benim ev 65 m2 ve TTK 51 modeli yeterli geldi. Cihaz zorlanmadan çalışıyor. Bazan Defrost konumunda yani buz çözme konumuna geçiş yaparken 10 saniye falan sürati artıyor.
    3) Fan ayarı yok. Fakat en düşük modda çalıştırırsan tahminimce fan gibi çalışabilir. Ayrıca cihaz aynı zamanda havayı çok iyi temizliyor.
    4) Delonghi'yi inceledim. En düşük modeli olan DES 16 w 200 TL daha pahalı. Özellikler aşağı yukarı aynı. Delonghi daha az elektrik harcıyor. DDS 25 ise 350 TL daha pahalı ve gürültü seviyesi 50 db. Elektrik tüketimi ise DES 16'nın 3 katı.

Eğer evinde benzer sorunlar varsa hiç vakit kaybetmeden bu cihazlardan birini almanı tavsiye ederim. Ben artık her sabah ve akşam 30'ar dakika cam silme ve evi havalandırma derdinden kurtuldum. Artık işe geç kalmayacağım gibi görünüyor :)

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Servis ağından dolayı Delonghi DES16W modeli almaya karar kılmıştım. Aynı zaman da Trotec firması ile de görüştüm. Konuştuğum bayan elemanın verdiği cevaba göre "Kurumsallıktan Uzak" bir hava sezdim. Bunların üzerine Etlik Forum, Ankamall Koçtaş'da cihaz arama serüvenim boşa çıktı. Maalesef görerek alabileceğim bir cihaz bulamadım. Artık internet üzerinden temin yoluna gideceğim. Fakat aklım bir yandan da TTK51' ye kayıyor. Çünkü fiyat olark diğerinden yaklaşık 80TL daha ucuza gelecek..

Delonghi cihaz kullanan var mı acaba? Yorum yaparlarsa sevinirim. Ayrıca sizin TTK51 ile ilgili görüşlerinizde bir değişme oldumu?

• bende istanbuldan didime taşındım,3 katlı yerleri fayans olan bir villanın en üst katında oda 6. ayım ve 3. elektronik malzemem bozuluyor. büyük ihtimal nem yüzünden örnek vermek gerekir ise taşınana kadar bir şey olmayan iphone 6 sarj kablom fiziksel bir hatası olmamasına rağmen 2-3 ay sonra tek bir yüzü elektrik iletmemeye başladı , diğer tarafı da yakında gitçek gibi. ikincisi daha enteresan dün masaüstü pc min boulmasıyla fark ettim. 2-3 senedir istanbulda gayet rahat çalıştığım apple kablosuz klavyenin şuan bazı tuşları basmıyor. sadece 2-3 ay hiç kullanmadım burda istanbulda 3 aydan fala kullanmadığım oldu, 3. olarak ise emin olmamakla birlikte masaüstü pc min anakartının kendi kendine yanması, (elektrikle de ilgili olabilir sürekli voltaj sorunu var burda ) kasayı açtığımda anakartın üzerinde nemden oluşan ufak damlalar ile karşılaştım, bundan dolayı bilgisayarım bozulmadıysa bile apple kablosuz klavye olayı tamamen nemden dolayı ve sarj kablosuda aynı şekilde. odamda fanlı ufak bir ısıtıcı var çok üşürsem açıyorum, yerlerin fayans olduğunu tekrar ediyim ve ne yapacam bilmiyorum. sanırım küçük, sadece benim odam için (büyüklüğünü bilmiyorum) bir nem cihazı bakıyorum yoksa daha çok böyle elektronik malzemelerimin nemden bozulmamasını sağlamak.

• Arkadaşlar ilkokul sınıfına aşırı rutubeti alsın diye klima yerine nem cihazı düşünüyorum. Klimanın çocuklar üzerinde çok zararlı olacağını düşünüyorum. Sıfıf alanına göre bir kaç cihaz buldum ama kullanan arkadaşlardan yinede tecrübelerini beklerim. Nasıl istediğim faydayı bana sağlarmı bu cihaz. Hoş evi aşırı rutubetli olanlar bile rutubet azaldı diyor ama sınıf içinde çocuklara faydası olurmu. Klima zaten terlemiş cocukları hasta eder diye düşünüyorum.
  • Bu forumu seviyorum da şu pazarlamacılar kendini çok zeki zannetmese ne olurdu diyorum. Neyse deyip ben kendi tecrübemi yazıyorum. 2 hafta önce Trotec TTK 69 E nem alma cihazını aldım. cihaz araştırırken o marka şu marka derken trotecte karar verdim. servis ve garantide kaygılarım vardı ama firma garanti süresince servis için ücretsiz kargo hizmeti verdiklerinide söyleyince tercih ettim. iki tane alacaktım ama önce birini deneyeyim diye bir tane aldım. Fikir değiştirmezsem öbürünüde başka firmadan alıp denemeyi düşünüyorum.
    Mantığı cihaz havayı içine çekiyor ve havanın içinde bir yüzeye çarpıp nemin yoğunlaşmasını sağlıyor ve su damlaları depoya düşerken havada dışarı üfleniyor. cihaz 4-5 saatte benim evde 4lt su çekiyor. işleyiş sistemi basit ama işe yarayan bir sistem muhtemelen diğer cihazlardaki sistemde aynıdır . evde %65 nem görünürken cihazı 3 saat cam yukardan açık ve kapalı kapıyla çalıştırdım ve 3 saat sonrasında nem %52 ye düştü. 5 saatlik performansında işe %45 e düştü. cam kapalı olsa dahada etkili olabilirdi. cihazın içinden çıkan hava bence ortamı 1-2 derece daha ısıtacak bir hava ki ısıttığınıda gördüm. kışın daha iyi olabilir yani ama yaz için odayı dahada ısıttığını gördüm. cihazın inceliği iyi. kablosu bence çok kısa 2 metre yok heralde. altında tekerlekleri var ama halı üzerinde gitmez parkede gider. taşımam gerekiyor, hafifde değil 14 kg yanlışım yoksa. nem alma konuşunda şimdilik performansından memnun kaldım. seside bence çok değil ama ben aynı odada o sesle uyumam (ama uyuyakalabilirim). vantilatör çalışır gibi bir ses diye tarif edebilirim sesi. aklıma gelenler bunlar. pazarlamacılara bakmayın muhtemelen sistemleri birbirlerine benziyordur bu cihazların

• merhabalar arkadaşlar
    konuyu inceleyen birçok arkadaşım gibi bende küf nem rutubet koku havasızlık gibi şikayetlerden dolayı nem kurutucu ya yöneldim
    ve uzun araştırmalar sonucu bir markada karar kıldım marka ismini yazmayacağım reklamcı sanıp okuyan ve ihtiyacı olan olumsuz düşünmesin diye
    ürünü almaya karar verdim fakat hala kafamda soru işaretleri vardı bu kadar basit gidermiydi evdeki bu kadar sorun
    velhasıl kullanmaya başladım ve sonuçları şu şekilde özetleyim
    nem oranı %90 dan %51- %55 arasına indi
    koku sıfır denecek kadar gitti hatta şöyle bir tespitim oldu evim ters dubleks üst katımda rutubet nem filan yok yani ideal bir oturma ortamında
    fakat bu cihazdan sonra alt kattaki havayı solumak o kadar kolay olduki rutubetsiz nemsiz üst katımda bile alt kadar temiz ve hafif bir hava yok şuan
    önceden yataklar kıyafetler ıslak hissi vardı şimdi kupkurular
    küf de doğal olarak nem sorunu ortadan kalkınca küfte gitti

ve şunuda not düşeyim kendim ikinci el aldım ürünü o kadar cüz i bir paraya bu sonucu alacağıma inanmıyordum

bu sorunları yaşayanlara kesinlikle almalarini tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: husNUKE

Ben Birol Beyin tavsiyesiyle Zibro D520 aldım. Almayı düşünenlere tavsiye ederim. Gerçekten sessiz bir cihaz. Birçok nem alma cihazının yorumlarında ses seviyesinden şikayet var. Zibro düşük fan hızında, hassas olmayan insanları yatak odasında bile rahatsız etmeyecek seviyede. Yüksek ses seviyesinde de sessiz olduğunu iddaa eden Bosch marka kombimden daha az ses çıkartıyor.

Evimde klima var ve nem alma cihazı ile klimayı karşılaştırma imkanım oldu. Klimam Carrier Xpower Gold serisi. Nem alma cihazını açtım, ev %75 nemli görünüyordu. 1 saatte nem alma cihazını %62 seviyesine indirdi. Daha sonra evde çay falan yapıp tekrar nem seviyesini %75 yaptım. Nem alma cihazını kapatıp klimayı nem alma modunda çalıştırdım. 1 saatte nemi %70'e indirdi ama ev belirgin şekilde soğudu.

Bu cihazı kaça aldınız nerden pek fazla bir bilgi bulamadım birde memnunmusunuz

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.