Şimdi Ara

Neo 2 & AMD 64 3000+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • msi neo2 anakart ,amd 64 3000+ cpu , 1 adet ddr400 ve 1 adet ddr 333 oem ram var gerisi çok da önemli diil sanırım. ben su an biosatan ddr ı 133 çekip 260 fsb ye çıktım , ram frequency 174 gözüküyor (166 yada 200 de hiç açılmıyo ramler dandik herhalde) sormak istediğim anakart ve işlemci fsb sınırını bulmak için ddr frequencyi düşürüp fsb ye yükleniim mi sizce. birde 260 fsb için cpu voltu 1,45 yaptım ama super pi hala stabil diil (core centre 44 derece gösteriyo ama elle yokluyom o kadar diil) üstadlar ne diyorsunuz bu fsbde için stabiliteyi yakalamak için daha çok mu voltaj vermem lazım(260 fsb için 1.45 nası sizce ? ) yoksa başka birşey dahadamı yapmak lazım.tavsiyelerinizi bekliyorum...bizde örenecez elimizi korkak alıştırmayalım

• Bazı ramlerde 133 ve 166 ya kitleme sorunları yaşadıgı için olmayabilir onun için en iyisi sen 100 e kitle en yüksek değerleri bul daha sonrası tamamen sana kalmış
  • yaw rami 133 kitleyince daha fsb sınırını bulmadım belki 270 yapsam gene açıcak benim en önemli merakım işin en riskli olan kısmı cpu voltaj ile .260 fsb için 1,45 V nası sizce ayrıca su an super pi stabil diil onu bu 260 fsb de stabil yapmak için daha da voltaj veremmi :)
  • HT yi 3 e düşürdünmü ram cas değerini yükselt
  • Hocam dediğim gibi bazı ramlerde 133 166 da sorun var sen alıosun ama acmıo sorun var yani onun için 100 e alıp deniceksin fsb sınırını felan
  • abi ramlerden biri 333 mhz demişsin yani o ram en fazla 166 mhz de calısır 174 calısması bile cok iyi aslında bence bi o rami cıkarda dene yada carpanı 100 e al da dene o zaman cıkabilir daha yüksek degere. Bi de su var: bölenle bazı ramler sorunlu calısıor onun için dediklerimi yapsan bile aynı sorun devam edebilir. Sen bi dene dediklerimi en azından sorunun ne oldugunu anlarsın belki de 400lük ramin bölenle sorunsuz calısıor olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: IamME

benim en önemli merakım işin en riskli olan kısmı cpu voltaj ile .260 fsb için 1,45 V nası sizce ayrıca su an super pi stabil diil onu bu 260 fsb de stabil yapmak için daha da voltaj veremmi :)

1.45v az bile 260 için tabi işlemci kalitene göre deişir(kod olayı) 1.6v a kadar pek bi zararı yok bence üstü de tehlikeli deil ama biraz ömrünü kısaltabilir özellikle 1.7den sonraa.... fakat sıcaklıgı takip et eger fazla ısınıorsa voltajı arttırma fsbni düsür stabilite için daha iyi bi sogutma yaparsın daha sonra ozaman abanırsın fsb ve voltaja
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD Ryzen 5 3600 / 6 aylık
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ram mhz ini 133 e sabitle değerleri 2.5-3-3-8 yap 2T kalsın bu şekilde ddr266 açarsın

fsb:300

çarpanı:9 yap açılmazsa 8 yada 8.5 yapabilirsin.

spread spectrum:disable kalsın

voltaj:1.55

%10

agp:67 voltaj:1.60

%100 bu şekilde açar, açmazsa bi reset at işte karşında:2700mhz tabi cpu yu da hesaba katmayı unutmamak lazım

kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: İnsider

ram mhz ini 133 e sabitle değerleri 2.5-3-3-8 yap 2T kalsın bu şekilde ddr266 açarsın

fsb:300

çarpanı:9 yap açılmazsa 8 yada 8.5 yapabilirsin.

spread spectrum:disable kalsın

voltaj:1.55

%10

agp:67 voltaj:1.60

%100 bu şekilde açar, açmazsa bi reset at işte karşında:2700mhz tabi cpu yu da hesaba katmayı unutmamak lazım

kolay gelsin

300 fsb de 133 ayarında ram frekansı 200 mhz olur ki arkadasın ramlerinden biri ddr400 biri 333 yani 166dan sonra sorun cıkartabilir yukarda alıntımda yazanların hepsine katılıorum fakat 333lük rami bi sök öle yap bunları. oluyorsa sorunsuz, 333lük rami deiştirmen gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lumpenstudent -- 7 Nisan 2005, 19:43:25 >

• ddr333 lük rami hesaba katarak söylememiştim ama neyse, ddr 400 yanında sorun çıkartması olası,

@lumpenstudent

+1
  • tamam abiler dediklerinizi gayet ii anladım zaten ramlerin birinin 333 (bu dandik ramlerinde miyadı bitmek üzere) olmasını göz önüne alıyorum daha yüksek fsbler için onu tabii ki çıkaracam.HT3x su anda normal olarak.benim zaten sormak istediğim(ve cevabını aldığım 260 fsb için 1.48v ii mi az mı çok mu onu merak ettim) birde ben direk cpu voltajını arttırdımmı etkisini göremiyorum. mesela default ayarda hem bios hem cpuz hemde core centre 1.4 görüyodu. bunu biostan arttıdım (yüzdeli olanla diil) üçünde de hiç bişi deişmedi.sonra %5 arttırdım bios ve cpuz 1.48 görmeye başladı. bunların hepsi ayrı telden çalıyo bazen hangisi en güvenilir. birde direk cpu voltajını neden arttıramıyom ill hep % ile mi oynıcam (bu adara bu % ile arttırım bi tolerans gibi mi çalışıyor belli bi aralıkda değer mi veriyo onu da anlamadım).bu arada cevap yazıp vakit ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IamME -- 7 Nisan 2005, 20:11:47 >

• direk cpu voltu deişio 1.550ye kadar secenek var cpuvid die bişeydi galiba onu üstünde veya altında da o yüzdelik oran var ordan da vermen lazım 1.55 üstü için tabi bunun için cpuyla ilgili ayarları manuele al belki ondan sen deiştiremiosundur
  • abi bende onu diyom zaten cpuvid var deiştiriyom deişmiyo bak az önce 1.5 ve %5 yaptım corecell bi tarafta 1,50 dier tarafta 1,6 görüyo biosta 1.4 gözüküyo hangisi doğru annamadım neyse voltaja devam su an : 270fsb ;1.52v ; ama super pi stabil diil agp 1.6v ama ondan diil cpu daha da istiyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.