Şimdi Ara

Neotion conax kart hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun süredir orijinal technisat kullanıyorum (teledünya ile) fakat kalan geçişleri acaip yavaş. Konu tvnin işlemcisinden heralde diyodum ama forumlarda okuduğum konularda hızın modüllerle bağlantılı olduğu söylenmiş. Herkesinde neotion markasını önermesi nedeniyle bunu almak istiyorum fakat iki model var hangisini almam gerekiyor dersiniz?
    1- CI Plus Secure CAM CAS7 with CSP
    2- DVB CI Secure CAM CAS7 without CSP Dual Descrambling
    Ayrıca sahte ürüne denk gelmek istemiyorum fakat official sitesindeki kart görselleri ile bizim satış sitelerinkinin alakası yok. Bizimkiler eski modülmü satıyor yoksa sahtemi dersiniz?
    Kendi sitesi:
    http://www.neotion.com/products/neotion-conax-ci-plus-cam-cas7-with-csp.php
    Satış yapan firmalar:
    http://www.hepsidvb.com/asp/product/2/Neotion-Conax-Modul
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Tv-anten/NEOTION/CONAX-MODUL-p-59957-c-11.htm

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: C3NkC3Nk

Uzun süredir orijinal technisat kullanıyorum (teledünya ile) fakat kalan geçişleri acaip yavaş. Konu tvnin işlemcisinden heralde diyodum ama forumlarda okuduğum konularda hızın modüllerle bağlantılı olduğu söylenmiş. Herkesinde neotion markasını önermesi nedeniyle bunu almak istiyorum fakat iki model var hangisini almam gerekiyor dersiniz?
    Ayrıca sahte ürüne denk gelmek istemiyorum fakat official sitesindeki kart görselleri ile bizim satış sitelerinkinin alakası yok. Bizimkiler eski modülmü satıyor yoksa sahtemi dersiniz?
    Kendi sitesi:
    Satış yapan firmalar:
    http://www.darty.com.tr/e_commerce/Tv-anten/NEOTION/CONAX-MODUL-p-59957-c-11.htm

Teşekkürler.

Kanal geçişlerindeki aşırı yavaşlık, sadece modül ile ilgili değildir.

Yani her bir zap yapma işleminde, smartcard'ınız modül üzerinden kontrol edilir. Bu kontrol işlemi esnasında biraz zaman kaybı yaşanması normaldir.

TV'nin geçiş yaptığınız frekanstaki kanalın parametrelerini aldıktan sonra, kanalın şifreli olması nedeniyle, modül ve modül üzerinden de smartcard'a müracaat edecektir. Yani her bir kanal değişiminde bu işlemler tekrarlanacağı için, kanal geçişlerindeki tepki süresi beklemeli olacaktır.

Bu yazdıklarımın ispatı olarak ta, bahsettiğiniz diğer modülü geçici olarak, temin edip deneyip, görebilirsiniz.

TV'lerde de kanal geçiş hızları 3 aşağı, 5 yukarı yine aynıdır. Belki sony ve samsung'un çıkardığı yeni modellerinde kanal değişim hızı biraz daha iyi olabilir. Ama bu iyi diye belirttiğim fark, önemsenebilecek bir fark değildir.

Tüm bu detaylı açıklamalardan sonra, kanal zap işlemini hızlı yapmak istiyorsanız, ilaveten yeni modül alacağınıza, C Tuner'li, Dreambox 800 HD "C" cihaz alırsanız, hem kanal değişim hızı çok hızlı olacak, hemde modül belasından kurtulmuş olacaksınız. Dream'e yükleyeceğiniz küçük bir emulatör ile smartcard'ınız çalışmaya başlayacaktır.

Cihaz temini için Google yardımcı olabilir.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 12 Eylül 2013; 10:46:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Uzun süredir orijinal technisat kullanıyorum (teledünya ile) fakat kalan geçişleri acaip yavaş. Konu tvnin işlemcisinden heralde diyodum ama forumlarda okuduğum konularda hızın modüllerle bağlantılı olduğu söylenmiş. Herkesinde neotion markasını önermesi nedeniyle bunu almak istiyorum fakat iki model var hangisini almam gerekiyor dersiniz?
    Kendi sitesi:
    Satış yapan firmalar:

Teşekkürler.

Kanal geçişlerindeki aşırı yavaşlık, sadece modül ile ilgili değildir.

Yani her bir zap yapma işleminde, smartcard'ınız modül üzerinden kontrol edilir. Bu kontrol işlemi esnasında biraz zaman kaybı yaşanması normaldir.

TV'nin geçiş yaptığınız frekanstaki kanalın parametrelerini aldıktan sonra, kanalın şifreli olması nedeniyle, modül ve modül üzerinden de smartcard'a müracaat edecektir. Yani her bir kanal değişiminde bu işlemler tekrarlanacağı için, kanal geçişlerindeki tepki süresi beklemeli olacaktır.

Bu yazdıklarımın ispatı olarak ta, bahsettiğiniz diğer modülü geçici olarak, temin edip deneyip, görebilirsiniz.

TV'lerde de kanal geçiş hızları 3 aşağı, 5 yukarı yine aynıdır. Belki sony ve samsung'un çıkardığı yeni modellerinde kanal değişim hızı biraz daha iyi olabilir. Ama bu iyi diye belirttiğim fark, önemsenebilecek bir fark değildir.

Tüm bu detaylı açıklamalardan sonra, kanal zap işlemini hızlı yapmak istiyorsanız, ilaveten yeni modül alacağınıza, C Tuner'li, Dreambox 800 HD "C" cihaz alırsanız, hem kanal değişim hızı çok hızlı olacak, hemde modül belasından kurtulmuş olacaksınız. Dream'e yükleyeceğiniz küçük bir emulatör ile smartcard'ınız çalışmaya başlayacaktır.

Cihaz temini için Google yardımcı olabilir.

Kolay gelsin.
    Ekstra cihaz olayına pek sıcak bakmıyorum açıkçası.. Evdeki farklı bir tvde stb var ve evet daha hızlı o kesin fakat tek cihaz, tek kumanda seçeneği daha cazip geliyor. Peki bu bahsettiğim iki karttan hangisini almam gerekiyor?

• quote:

Ekstra cihaz olayına pek sıcak bakmıyorum açıkçası.. Evdeki farklı bir tvde stb var ve evet daha hızlı o kesin fakat tek cihaz, tek kumanda seçeneği daha cazip geliyor. Peki bu bahsettiğim iki karttan hangisini almam gerekiyor?

Kart derken modülden bahsettiniz sanırım.

Hangi modülü alırsanız alın, kanal geçiş hızı yine aynı olacaktır. Bir önceki mesajımda o konuyu açıkça vurgulamıştım zaten...

Tek kumanda tek cihaz konusuna da kısaca değineyim... Dreambox (Sunray dahil) cihazların kumandası ile aynı zamanda TV'ye de kumanda edilebiliyor.
  • C3NkC3Nk C kullanıcısına yanıt

bu NEOTION NEOTİON CONAX DUAL DESCRAMBLİNG olduğundan arklı + üretici yeni ürünü koymuş... Türkiye'dekiler eski model...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

bu NEOTION NEOTİON CONAX DUAL DESCRAMBLİNG olduğundan arklı + üretici yeni ürünü koymuş... Türkiye'dekiler eski model...
    Selam tekrar,
    2-3 yıllık Sharp led televizyon ile hd kanallar arası geçiş technisat ile 4.8sn civarı, netoion ile 4.3 civarı. Yeni alacağım tvde (Samsung 46F6510) nasıl olacak bakalım, dahada kısalırsa anlıcazki işlemci faktörüde var.
    Ayrıca teşekkürler cevaplarnz için.
  • quote:

Selam tekrar,
    2-3 yıllık Sharp led televizyon ile hd kanallar arası geçiş technisat ile 4.8sn civarı, netoion ile 4.3 civarı. Yeni alacağım tvde (Samsung 46F6510) nasıl olacak bakalım, dahada kısalırsa anlıcazki işlemci faktörüde var.

Kanal geçişinde 4 - 5 saniye süre çok çok uzun süredir.

C tüner 'li cihazın kart okuyucusu ile kanal değişim hızı yarım saniyenin altındadır.

Zap yapma alışkanlığınız yoksa, modüllü kullanıma ancak o şekilde katlanılabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matrix modul Conax kartı okurmu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Selam tekrar,

Kanal geçişinde 4 - 5 saniye süre çok çok uzun süredir.

C tüner 'li cihazın kart okuyucusu ile kanal değişim hızı yarım saniyenin altındadır.

Zap yapma alışkanlığınız yoksa, modüllü kullanıma ancak o şekilde katlanılabilir.

Alıntıları Göster
    bizde biberli var ve kanal geçiş hızı en fazla 2sn... 1sn kadar...

• quote:

bizde biberli var ve kanal geçiş hızı en fazla 2sn... 1sn kadar...

biberle birlikte bu geçiş hızını neye borçluyuz :)
  • C3NkC3Nk C kullanıcısına yanıt
    kabloyu yenilettik... sinyal kalitesi ve gücü arttı... sinyal parazitliyse kartta şifreleri çözmede yavaşlıyor... tv güncel olacak + oad güncel olacak... yağmur yağınca nedense yayın göçebiliyor heryerde var mı bu?
  • quote:

kabloyu yenilettik... sinyal kalitesi ve gücü arttı... sinyal parazitliyse kartta şifreleri çözmede yavaşlıyor... tv güncel olacak + oad güncel olacak... yağmur yağınca nedense yayın göçebiliyor heryerde var mı bu?
    TECHNISAT HD CONAX MODÜL serisi hakkaten hızlı mı son yorum yapan arkadaşa pek güvenemedim.
  • quote:

Selam tekrar,

Evet sonunda tvyi kurdum (samsung 46f6510) neotion sharpta 4.3 iken samsungta 3.8sn.. tvnin işlemci etkiside varmış demekki. 3.8 gayey yavaş ama conax çözümü ile oluru bu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: streamin

TECHNISAT HD CONAX MODÜL serisi hakkaten hızlı mı son yorum yapan arkadaşa pek güvenemedim.

Şimdiye kadar okuduğum yorumlar; techinsat yavaştır ama stabildir öyle hata mesajı falan vermez, neotionda hızlı diye okudum nitekim technisattan daha hızlı.
  • quote:

quote:

Selam tekrar,

Evet sonunda tvyi kurdum (samsung 46f6510) neotion sharpta 4.3 iken samsungta 3.8sn.. tvnin işlemci etkiside varmış demekki. 3.8 gayey yavaş ama conax çözümü ile oluru bu sanırım.

Sony de gerçekten çok hızlı, sd lerde 1, hd lerde 2 saniye desem yalan olmaz herhalde
  • pardon arkadaşım yanlış konuya gitmiş cevap nasıl oldu anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Ekim 2013; 2:17:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edi1907

quote:

quote:

Selam tekrar,

Sony de gerçekten çok hızlı, sd lerde 1, hd lerde 2 saniye desem yalan olmaz herhalde

adam 4 sn demiş sen 2 sn demiş hanginize güvenicez ki ?

philips pfl 7008 ile conax modül kullanan varsa paylaşsın izlenimlerini lütfen..sony ve samsung tv'lerde nispeten daha hızlı geçişler benim anladigim..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam tekrar,

philips pfl 7008 ile conax modül kullanan varsa paylaşsın izlenimlerini lütfen..sony ve samsung tv'lerde nispeten daha hızlı geçişler benim anladigim..

Saumsung dışında işlemci iddiası olan başka marka var mı? Şu an kullandığım tv çift çekirdek olarak geçiyor tabi frekansını bilemiyorum. Bundan iyisi 8 serisi falan olur heralde 4 çekirdek ile.
    Bu iş bana biraz pazarlama oyunu görünüyo artık, bundan sonraki tvleride çok hızlı kanal geçişi ile çıkartırlar :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selam tekrar,

Saumsung dışında işlemci iddiası olan başka marka var mı? Şu an kullandığım tv çift çekirdek olarak geçiyor tabi frekansını bilemiyorum. Bundan iyisi 8 serisi falan olur heralde 4 çekirdek ile.
    Bu iş bana biraz pazarlama oyunu görünüyo artık, bundan sonraki tvleride çok hızlı kanal geçişi ile çıkartırlar :)

Alıntıları Göster
    Defalarca yazdım gene yazayım
    Conax Modülün KANAL geçişlerinde hiç bir şekilde
    uzaktan yakından ilgisi yoktur.
    Kanal geçiş hızı sadece televizyonun MARKA/MODEL ve TUNER işlemcisi ile ilgilidir.

Bazı modul satıcıları Özellikle YALAN Söylüyor modul hızlı diye.

Her bayram Teledünya ŞİFRESİZ yayın yapıyor bu ayın 15 de takip edin şifresiz yayına
    geçtiğinde MODUL ve KARTI TV den çıkartın kanal geçiş HIZINA bakın
    Hiç bir fark olmadığını göreceksiniz şimdiden hazırlığınızı yapın....

• quote:

Orijinalden alıntı: vavien1

Defalarca yazdım gene yazayım
    Conax Modülün KANAL geçişlerinde hiç bir şekilde
    uzaktan yakından ilgisi yoktur.
    Kanal geçiş hızı sadece televizyonun MARKA/MODEL ve TUNER işlemcisi ile ilgilidir.

Bazı modul satıcıları Özellikle YALAN Söylüyor modul hızlı diye.

Her bayram Teledünya ŞİFRESİZ yayın yapıyor bu ayın 15 de takip edin şifresiz yayına
    geçtiğinde MODUL ve KARTI TV den çıkartın kanal geçiş HIZINA bakın
    Hiç bir fark olmadığını göreceksiniz şimdiden hazırlığınızı yapın....

Conax şifreleme üzerinden açılan kanallar, diğer şifreleme tiplerine göre biraz daha çok beklenir. Yani bu durum conax şifrelemenin karekteristiği nedeniyledir.

TV ile ilgili belirttiğiniz hususlarda ayrıca doğrudur.

Bu duruma göre conax şifreleme ile diğer şifreleme sistemlerinin kanal geçiş hızını anlayabilmek için ;

Conax smartcard ( modül değil ) universal set top box'un ( örneğin üç tuner'li SUNRAY SR4 model cihaz iyi bir test cihazı olabilir.) kart okuyucu yuvada test edilerek, kanal geçiş hızı gözlemlenir.

Yine aynı SUNRAY cihaza bir başka şifreleme tipine(örneğin viaccess şifreleme tipine ait bir kart ) ait bir smartcard( modül değil ) takılarak, yayının çözme hızına bakılır.

Görülecektir ki, conax şifreleme ile çalışan kartta yayın her zaman 2-3 saniye daha geç açılacaktır.

Kısaca; yayının conax şifrelemeden dolayı geç açıldığı doğrudur. Yine ayrıca TV'nin kanal değişim hızının yavaş olması nedeniyle de geç açıldığı da doğrudur.

Burada aslolan ve bilmemiz gereken en önemli husus, kumanda ile kanal değiştirdikten sonra, verdiğimiz komut tv'nin tuner'ine ulaştıktan sonra, tüner sinyali üzerinden, conax smartcard'a doğru bir data akışı olur. İşte bu data akışı sağlandıktan sonra, conax smartcard yayını kaç saniyede açıyor, bu kısım tespit edilecektir.

Bu izahate görede, tv'de kanal değiştikten sonra, TV'nin tuner'i yayının sinyaline kilitlenip, yayın paramaetrelerini kaç saniye içerisinde alıyor, ona da bakmak gerekmektedir.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.

• gitronik hologramlı NEOTİON modülü 2 senedir kullanıyorum. aldığımdan beri arada bir şifreli yayın uyarısı veriyordu . bende tv mi kapatıp açıyordum görüntü geliyordu. boyle yapa yapa tv nin ana kartı arıza verdi. servis garantiden değiştirdi modüle bağlı olabileceğini söyledi . aldığım yeri(gitronik) aradım kesinlikle modülle alakalı değil ama gönderin bakalım dediler. yenisi geldi tekrar aynı sıkıntılar devam etti ama umursamadım. tvnin garantisi bittikten sonra tekrar ana kart arızası verdi. tekrar değişti. tv yi sattım 1150 tl zararına. 1hafta önce yeni lg tv aldım. yine aynı şekilde arada bir şifreli yayın uyarısı veriyor. bu sefer aynı şeyleri yapmayacağım kesin AMA!! TEST ETTİM ONAYLADIM MAĞDUR BİLE OLDUM ,URUN SIKINTILI KESINLIKLE. NEOTION MODUL MAĞDURİYETİ DİYE SOSYAL MEDYADA YAZMAYA BAŞLADIM. BEN MAĞDUR OLDUM BARİ BAŞKASI OLMASIN.... HAKKIMI DA HELAL ETMİYORUM VE AZ BİR FARK İÇİN YORUMLARA KANIP BU MODÜLÜ ALDIĞIMA PİŞMANIM KENDİME KIZIYORUM SADECE...TV EĞER İKİDEBİR ŞİFRELİ YAYIN UYARISI VERİYORSA, KANAL GEÇİŞLERİ YAVAŞSA SİZDE BÖYLE ŞEYLER YAŞAYABİLİRSİNİZ..BİLMENİZİ İSTEDİM.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.