Şimdi Ara

Nereden İMac Alınır? Uygun ve Güvenilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: black.rain

quote:

Orijinalden alıntı: t3

quote:

Dostum bende öle olduğunu biliyorum.Burda benim anlatmak istediğim ozamanın 4 çekirdekli vs..özellikli makinasından daha iyi performans oldugunu sölemeye çalışıyorum.Zaten ozamanlarda G5 lerde intel kullanılıyordu.Elemande zaten G5 çakmas bir konfgrasyon u daha ucuza mal etmeye çalışmıştı.

Benim bildiğim g3,g4,g5 IBM yapımı işlemcilerdi.

http://en.wikipedia.org/wiki/PowerPC_970

İntel işlemciye geçildiği zaman mac pro olarak aile nin adı deyişti.attığın link i incelersen 2006 da işlemci ve board deyişimi yaşandı.Zaten ozamanda kimse ona pro demiyodu.Sonuçta aynı kasa tasarımı ve cihazlar çok yakın konfigrasyonlardaydı.Şimdide eskiden kullananlara sor herkez pro yu G5 die bilirler.Çünki aralarında işlemci farkından başka bişi yok.Zaten dışardan hangisi G5 hangisi ilk aile pro ayırt edemzsin.Fakat orda zaten benim kastetmek istedim aradaki performans farkı.Ama sen sanırım G5 olayına takıldı.Senin için mac pro var diyebilirim ama zaten yazdıklarım açık.ben G4 kullanıyorken intel li versiyonlar vardı ve toplama pc den kat kat daha iyi.Bu konuda bence karşılaştırmak isterseniz dell yada hp workstation lar olabilir.Bunun dışındaki cihazlar zaten ticari ürünler değildir ve destek seviyeleride bireysel kullanıcılar içindir.Bence cihazın performans ından önce satış sonrası desteğine önem vermek lazım.Sonuçta cihaz ağrızalandığında işlerin kalıcak ve hergün sana parasal olarak etki edicek.Ben hem destek hemde ürün kalitesi olarak mac derim.Eğer win tabanlı birşey düşünüyorsan HP workstation Z800 özellikle.

Mac satıs sonrası desteği hemen nasıl veriyor? Bizim sirkette sorunlu bir 27'' apple monitör mevcut. 1 aydır çözüm üretemiyoruz çünkü monitörü alıp garantiye göndericeklermis. O zaman bizde monitörsüz kalıcaz ve işlerimiz aksıyacak. Yani senin deyisinle para gidicek. Aynı diğer markalarda olduğu gibi..

G5'e takılmamın sebebi senin verdiğin örnekten kaynaklı. G serisi işlemci kullandıkları dönemlerde fark yaratıyorlardı ama artık donanımsal olarak bir fark kalmadı. Sadece yazılımsal.

• Neyse arkadaşım sana göre bir yüksek konfigrasyon pc ile workstation arasında fark yok diyebilirsin.Oda senin görüşün,cihazı iş için kullanıcaksam ben pc hiçbirzaman tercih etmem.Monitör olayı çok farklı bir olay zaten tamiri cihazdan fazla çıkabiliyor yada tamiri sağlanamıyor.Böle ürünleri tabiki ilk önce servise alıcaklar.Senin işin çok önemliyse ozaman firmanıza garanti paketi satın alıcaksınızki adamlar gelip cihazı orda deyiştiricekler vs..
  • quote:

Neyse arkadaşım sana göre bir yüksek konfigrasyon pc ile workstation arasında fark yok diyebilirsin.Oda senin görüşün,cihazı iş için kullanıcaksam ben pc hiçbirzaman tercih etmem.Monitör olayı çok farklı bir olay zaten tamiri cihazdan fazla çıkabiliyor yada tamiri sağlanamıyor.Böle ürünleri tabiki ilk önce servise alıcaklar.Senin işin çok önemliyse ozaman firmanıza garanti paketi satın alıcaksınızki adamlar gelip cihazı orda deyiştiricekler vs..

Öyle bir şey demiyorum, öyle olsa 15000TL verip server aldırmazdım firmaya. 10000tl verip 3 tane mac pro'muzu yenilemezdik. Ben sadece su anda mac bilgisayarların donanım olarak pek bir farklarının kalmadığını belirtiyorum. Eskiden bir fark yaratıyorlardı, simdi bildiğin intel xeon yada i7 işlemci kullanıyorlar.

Monitör dışında da örnek verebilirim ama uzatmaya gerek yok. Sadece satış sonrası desteği çok üst düzeyde olan bir firma değil apple, en azından Türkiye'de değil...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.