Şimdi Ara

Nereden İMac Alınır? Uygun ve Güvenilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir fotoğrafçılık firmasına sahibim ve bilgisayar ekipmanlarımız artık yetersiz gelmeye başladı. Biraz yatırım yapıp İMac, İpad ve İphone üçlüsünü yanında wacom çizim tableti ile beraber almak istiyoruz.. Takdir edersinizki 5000TL yi aşan bir yatırım bizim gibi yeni başlayan bir şahıs firması için önemli bir konu. Ben i5 işlemcili 27" monitöre sahip yeni nesil İMac'i nereden en uygun ve güvenilir bir şekilde alabilirim?

Macmarketi'ni araştırdım fiyatları uygun olarak fakat sorun yaşayanlar olmuş. Birde Bilkom Garantili diyorlar fakat gümrükten mallarımız gelecek lafınıda ettiler arada.. Bir kullanıcısına da kullanılmış mal satmış, geri almamış, sıkıntı yaratmış, avukat girmiş araya vs...
    Orionnet'den emin olamadım. takriben 500-600 daha ucuzlar piyasadan fakat ürünü getirticez diyorlar, stoklarında mal tutmuyorlar.
    Yurtdışından getirtmeyi düşündüm fakat astarı yüzünden pahalı gelecektir eminim.
    Bilkom store'undan alacağım başka çare bulamazsam.

Tavsiye ve önerileriniz var mı? Elden teslim İstanbul veya Ankara dan alabilirim.

• Bildiğim kadarı ile Bilkom Apple ürünlerinin Türkiye Temsilcisi, oraya güvenemiyorsan hiç bir yere güvenmemen gerekir, çünkü Türkiyede satılan malları tamamına yakını Bilkom üzerinde piyasaya giriyor. Satış magazalarına linkten ulaşabilirsin.
    http://www.bilkom.com.tr/tr/yetkili-saticilar/apple/apple-magazalari/
  • Eğer bilkom elinde apple stok bulundurmuyorsa ve yetkili satıcı gibi davranıyorsa yazık!
    Merak ettiğim şu ki; imac almanızdaki ana amaç nedir? Monitör mü?
  • monitör başta olmak üzere (27", IPS panel ve renk scalası yapacağımız iş için oldukça uygun görünüyor), windows olmaması (windows olursa bilgisayara oyun felan kurmaya başlarım amacından sapmasın bilgisayar :) ), mac'in çok metini duymam, fare ve çizim tabletlerinin keskin hassasiyetleri, ve prestij ürünü olmasının firmamızın görüntüsüne artı değer sağlayacağına inanmam. bir de dışarı sunumları için tablet olarak ipad'e karar verdik (hassasiyeti, renkleri, akıcılığı sebebi ile) ve bu ürünle yüzde yüz uyumlu çalışacak olması bize kolaylık sağlayacaktır eminim.

Asus'un IPS monitörlerine baktım, windows sistem toplamayı düşündüm tabii ki fakat totalde aynı fiyata yaklaştığını gördüm. bir de kablo trafiğini ortadan kaldırması oldukça güzel tabi..
  • 4600 tlye bir apple urunuhttp://store.bilkom.com.tr/Apple-iMac-21-5-inc-2-8GHz-Quad-Core-Intel-i7-4GB-Bellek-1TB-AMD-Radeon-HD-6770M-512MB-_3466.html#0

veya guc olarak appledan 3 kat guclu olan windows sistem

CPU:
    INTEL i7 3930K 3.20 GHz Socket 2011, 12MB (CPU fan yok)
    589 $ ( 1.110,27 TL)

ANAKART:
    ASUS P9X79 PRO, DDR3, 3x PCIExp, Socket 2011, CrossFireX & SLI
    318 $ ( 599,43 TL)

BELLEK - RAM:
    G.SKILL RipjawsZ 16 GB (4X 4GB) DDR3 1866 MHZ RAM CL9 (1.6 Volt) INTEL X79 Uyumlu
    155 $ ( 292,18 TL)

EKRAN KARTI:
    PNY Nvidia Quadro 2000 128 Bit 1 GB GDDR5 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı
    499 $ ( 940,62 TL)

KASA:
    COOLER MASTER HAF 912 Advance 2xUSB 3.0 Portlu Performans Kasası (RC-912A-KWN1)
    119 $ ( 224,32 TL)

KASA - PSU:
    SEASONIC X-760 80+ Plus Gold 760W Modüler Güç Kaynağı
    185 $ ( 348,73 TL)

HARD DISK - SSD:
    CORSAIR 120GB F120 Force Serisi SATA III SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma) CSSD-F120GB3-BK
    195 $ ( 367,58 TL)

• buna büyük ekran IPS panel monitör eklediğimizde fiyat 1500TL kadar oynuyor. Kesinlikle bir apple savunucusu değilim, güç konusunda haklısınız fakat bize kullanımda sağladığı kolaylık ve prestij olarak apple bence öne çıkıyor.. ha ben 6 senelik bilgisayarımı windows vista ile formatsız ve halen sorunsuz kullanıyor muyum? evet. değiştirsem 2000 TL'e şahane oyun bilgisayarı toplayabilir miyim? tabii ki... fakat photoshop cs5'te tek seferde maksimum 300mb'lık dosya üzerinde çalışılacağından ve fotoğraflar zaman geçtikçe daha fazla sistem istemeyeceğinden yine apple ürününe dönüyor ibremiz..

ha 3 kat güçlü mü? belki daha fazla.. ama inanın bu işin içindeki tanıdığım insanların yüzde 80'i apple öneriyor.
  • öte yandan nvidia'nın quadroları iyiymiş...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cehaletimi bağışlayın bu APPLE cihazların sahip olduğu yüksek fiyatın ana sebebi - sebepleri nedir çok merak ediyorum. 5500 TL para vereceğim ve PC içinde 6770M GPU olacak. Sonundaki M harfi o ekran kartını özel kılıyorsa lafım yok tabii ama bu 6770 bizim bildiğimiz 6770 ise yazık günah diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Cehaletimi bağışlayın bu APPLE cihazların sahip olduğu yüksek fiyatın ana sebebi - sebepleri nedir çok merak ediyorum. 5500 TL para vereceğim ve PC içinde 6770M GPU olacak. Sonundaki M harfi o ekran kartını özel kılıyorsa lafım yok tabii ama bu 6770 bizim bildiğimiz 6770 ise yazık günah diyorum.

6770M, 6770Mobile demek. Yani bildiğin 6770 daha hızlı.
    Ama herşey ekran kartı demek değildir. Alacağın baskının monitörde gördüğünle aynı olması da çok önemli. Bu da APPLE'ın monitörlerini eşsiz kılıyor. Prestij de cabası. Tek sorun Apple alırsan, Apple'a bağlı kalırsın!
  • Bir arkadaşım yanlış olmasın,sanırım bimeksti , imac almıştı fiyatı indirimi le 5000 e yakınmdı sanırım. Eve geldiğinde ürünün kullanılmış olması sebebi ile götürüp geri iade etmişti.

Yaptığınız işleri ve yoğunluğunu söylerseniz çok daha kolay yardımcı olunur. Tahminime göre 5000TL lik bir harcama yapmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

Cehaletimi bağışlayın bu APPLE cihazların sahip olduğu yüksek fiyatın ana sebebi - sebepleri nedir çok merak ediyorum. 5500 TL para vereceğim ve PC içinde 6770M GPU olacak. Sonundaki M harfi o ekran kartını özel kılıyorsa lafım yok tabii ama bu 6770 bizim bildiğimiz 6770 ise yazık günah diyorum.

6770M, 6770Mobile demek. Yani bildiğin 6770 daha hızlı.
    Ama herşey ekran kartı demek değildir. Alacağın baskının monitörde gördüğünle aynı olması da çok önemli. Bu da APPLE'ın monitörlerini eşsiz kılıyor. Prestij de cabası. Tek sorun Apple alırsan, Apple'a bağlı kalırsın!

Bir monitör 5000 TL eder diyorsunuz. Bence APPLE'ın fiyatları, bu fiyatlara alıştırılmış olmamızdan başka anlam taşımıyor. Çalıştığım kurumun reklam işlerini yapan ajanstaki APPLE ile PPT ve EXCEL ortamında götürmüş olduğum bazı tasarım içeriklerinin görüntülenmesi - açılması bazen 10 - 15 dakikayı buluyor. Tasarım sırasında RAM'de veya artık nerede ise biriken işler cihazın bir süre sonra yeniden başlatılmasına sebep oluyor. Ajanslar adettendir APPLE kullanıyor. Şöyle bir iddiada bulunayım:

Tasarım - reklam veya fotoğraf sektöründeki birçok insan, donanımdan neredeyse hiç anlamıyor ve sanki bu işlerle uğraşan birisi kesinlikle APPLE kullanmalıymış gibi bir ezber oluşmuş.

En azından bana ikna edici cevaplar veriyorsunuz fakat bu işi yapan birkaç kişiye neden APPLE kullanıyorsunuz diye sorduğumda "Çünkü bu işlerde APPLE kullanılır" diyorlar Ben de "tamam işte neden" diye ısrar ediyorum aldığım cevap "Bu programlar için APPLE gerekir veya APPLE ile daha rahat çalışılır veya APPLE'a alıştık veya APPLE bu programlar için özel üretilmiş bir PC'dir gibi cevaplar veriliyor. Belki APPLE kullanmak gerekir bilmiyorum ama aldığım cevaplar bana ikna edici gelmemiş diyebilirim. Apple ile tek derdim, fiyatı... Konuyu daha fazla kirletmeyeyim de açan arkadaş cevaplarına çabuk ulaşabilsin.

• fiyat/ performans oranı çok düşük bir ürün olarak apple tabii ki gerçek anlamda mantıklı bir seçim değil. fakat kablo düzeneğinin minimum seviyede olması, düzenli ve kaliteli bir hava katıyor. şimdi gidip 2000tl küsüre asus all in one pc alsam monitörü yapacağım iş açısından yeterli seviyede olmaktan çok uzak olacak, veya gidip bilgisayarı kendim toplasam kasa, monitör, hoparlör ve kablolar (hadi klavye, fare kablosuz) görünmek istenilen "biz bu işi yapıyoruz" imajına aykırı olacak.

Gerçekten Apple bu sektörü eline almış. apple kullanınca potansiyel müşterilerinizi daha fazla etkileyebiliyorsunuz. çünkü her son kullanıcı apple alamaz. insanlar apple ürünlerini fiyatından ve tasarımından ötürü matah birşey sanıyor. halbuki içindeki parçalar intel, samsung, ati... ve kabul etmemiz gerekiyor ki Apple gerçekten güzel görünüyor.

Bu arada 27" IPS panel monitörlerini ayrı bir şekilde mantıklı bir fiyata alabilseydim belki imac düşünmeyecektim. ama gel gör ki 2800TL gibi bir fiyat yalnızca monitör... neyse, sanırım bilkom store'dan alacağım.. veya orionnet'e göz atabilirim haftaya.

Sonuç olarak bir oyun canavarı aramıyorum. şirket imajını görüntüsüyle ve bilinen ünü ile destekleyebilecek herşeye 1000-1500 TL fazladan verilebilir. şahsıma bilahare bir oyun canavarı düşünüyorum, sonra...

• Biz sirket olarak altaki iki firma ile çalıstık. Pozitif ile çalışmaya devam ediyoruz. Fiyatlarıda fena değil.

http://www.pt.com.tr/

http://arti.net.tr/v2/
  • Arkadaşlar toplama pc ve mac i kesinlikle karşılaştırmayın.mac cihazlar(özellikler pro serisi) bu işler için tasarlanmış ve yazılım olarakda wın den çok daha verimli işletim sistemi kullanır.
    Bunun en canlı örneğini ben yaladım eskiden G4 üm vardı.Arkadaşımın bir reklamcı arkadaşı sölediğiniz gibi toplama cihazla işlerini yapıyordu.Birgün bizde oturuken 1-2 çalışmasını atmış flash ına performans denemek istediğini söledi.Kafasını mac de kaldığını en azından bende G5 olmasa bile G4 ün performans ıyla karşılaştırmak istediğini söledi.Ben tabi onun makinasılda oturup çalışmadığım için o kullanırken farklı anlamadım.Ozamanlarda ben photoshop vs ilgilendiğim için o makinayı almıştım,birden eleman bi bozardı.İnanamadı resmi sürüklü zoom a abanıo bi ton layer açıo vs..zorlamaya çalışıo makinayı.Bende izliyorum tabi onun makinasının performans ının bilmediğim için öle bakıorum.Sonra nasıl performans dediğimde eleman direk bana ben büyük bir hata yapmışım şimdi anladım dedi
    Neyse bende merak ettimki benim cihazımda ozaman ibm üretimi tek çekirdekli 2 tane işlemcim ve yanlış hatılamıyorsam 256mb ati kartı vardı G4 ümün.elemanın makinası q serisi ve benim makinamdan konfigrasyn olarka çok üstündü.Fakat bende onun cihazına oturduğumda cidden farklı anladım.
    Bence arkadaş mac almakta en iyisini yapıcaktır.Kullanıcağı iş için alıcağı makina çok uygun bütçen uygunsa pro larada bakmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: black.rain

Arkadaşlar toplama pc ve mac i kesinlikle karşılaştırmayın.mac cihazlar(özellikler pro serisi) bu işler için tasarlanmış ve yazılım olarakda wın den çok daha verimli işletim sistemi kullanır.
    Bunun en canlı örneğini ben yaladım eskiden G4 üm vardı.Arkadaşımın bir reklamcı arkadaşı sölediğiniz gibi toplama cihazla işlerini yapıyordu.Birgün bizde oturuken 1-2 çalışmasını atmış flash ına performans denemek istediğini söledi.Kafasını mac de kaldığını en azından bende G5 olmasa bile G4 ün performans ıyla karşılaştırmak istediğini söledi.Ben tabi onun makinasılda oturup çalışmadığım için o kullanırken farklı anlamadım.Ozamanlarda ben photoshop vs ilgilendiğim için o makinayı almıştım,birden eleman bi bozardı.İnanamadı resmi sürüklü zoom a abanıo bi ton layer açıo vs..zorlamaya çalışıo makinayı.Bende izliyorum tabi onun makinasının performans ının bilmediğim için öle bakıorum.Sonra nasıl performans dediğimde eleman direk bana ben büyük bir hata yapmışım şimdi anladım dedi
    Neyse bende merak ettimki benim cihazımda ozaman ibm üretimi tek çekirdekli 2 tane işlemcim ve yanlış hatılamıyorsam 256mb ati kartı vardı G4 ümün.elemanın makinası q serisi ve benim makinamdan konfigrasyn olarka çok üstündü.Fakat bende onun cihazına oturduğumda cidden farklı anladım.
    Bence arkadaş mac almakta en iyisini yapıcaktır.Kullanıcağı iş için alıcağı makina çok uygun bütçen uygunsa pro larada bakmanı öneririm.

Apple artık g serisi işlemci kullanmıyor. Herkezin kullandığı intel işlemciler kullanıyor. O zamanlar donanım olarak bir fark yaratıyordu ama artık tek fark isletim sistemi..

• Dostum bende öle olduğunu biliyorum.Burda benim anlatmak istediğim ozamanın 4 çekirdekli vs..özellikli makinasından daha iyi performans oldugunu sölemeye çalışıyorum.Zaten ozamanlarda G5 lerde intel kullanılıyordu.Elemande zaten G5 çakmas bir konfgrasyon u daha ucuza mal etmeye çalışmıştı.
  • quote:

Dostum bende öle olduğunu biliyorum.Burda benim anlatmak istediğim ozamanın 4 çekirdekli vs..özellikli makinasından daha iyi performans oldugunu sölemeye çalışıyorum.Zaten ozamanlarda G5 lerde intel kullanılıyordu.Elemande zaten G5 çakmas bir konfgrasyon u daha ucuza mal etmeye çalışmıştı.

Benim bildiğim g3,g4,g5 IBM yapımı işlemcilerdi.

http://en.wikipedia.org/wiki/PowerPC_970
  • pozitif'in fiyatları gayet uygun. kendileri ile iletişimdeyim şu an. çok sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

quote:

Dostum bende öle olduğunu biliyorum.Burda benim anlatmak istediğim ozamanın 4 çekirdekli vs..özellikli makinasından daha iyi performans oldugunu sölemeye çalışıyorum.Zaten ozamanlarda G5 lerde intel kullanılıyordu.Elemande zaten G5 çakmas bir konfgrasyon u daha ucuza mal etmeye çalışmıştı.

Benim bildiğim g3,g4,g5 IBM yapımı işlemcilerdi.

http://en.wikipedia.org/wiki/PowerPC_970

İntel işlemciye geçildiği zaman mac pro olarak aile nin adı deyişti.attığın link i incelersen 2006 da işlemci ve board deyişimi yaşandı.Zaten ozamanda kimse ona pro demiyodu.Sonuçta aynı kasa tasarımı ve cihazlar çok yakın konfigrasyonlardaydı.Şimdide eskiden kullananlara sor herkez pro yu G5 die bilirler.Çünki aralarında işlemci farkından başka bişi yok.Zaten dışardan hangisi G5 hangisi ilk aile pro ayırt edemzsin.Fakat orda zaten benim kastetmek istedim aradaki performans farkı.Ama sen sanırım G5 olayına takıldı.Senin için mac pro var diyebilirim ama zaten yazdıklarım açık.ben G4 kullanıyorken intel li versiyonlar vardı ve toplama pc den kat kat daha iyi.Bu konuda bence karşılaştırmak isterseniz dell yada hp workstation lar olabilir.Bunun dışındaki cihazlar zaten ticari ürünler değildir ve destek seviyeleride bireysel kullanıcılar içindir.Bence cihazın performans ından önce satış sonrası desteğine önem vermek lazım.Sonuçta cihaz ağrızalandığında işlerin kalıcak ve hergün sana parasal olarak etki edicek.Ben hem destek hemde ürün kalitesi olarak mac derim.Eğer win tabanlı birşey düşünüyorsan HP workstation Z800 özellikle.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.