Şimdi Ara

nereye gidiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • toplum olarak bı bataklıgın ıcıne suruklenıyoruz medenıyet denılen sacmalıgın yuzunden..evlenıcegın karın olacak kisinin kız olmasını ıstemek yobazlık mı?kız kardesının baskasıyla bırlıkte olmasına karsı cıkman yobazlık mı?ramanzan ayında oruc tutmamın ne sakıncası var kı musluman degılmıyız tc cumhurıyetı devletının dını ne??ıslam degıl mı??neden dınımı ozgurce yasayamıyorum,neden yobazlık olarak goruluyor kı bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalkulu -- 27 Ekim 2006; 17:51:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cemalkulu

toplum olarak bı bataklıgın ıcıne suruklenıyoruz medenıyet denılen sacmalıgın yuzunden..evlenıcegın karın olacak kadının kız olmasını ıstemek yobazlık mı?kız kardesının baskasıyla bırlıkte olmasına karsı cıkman yobazlık mı?

hocam sen şu koyulaştırdığım kısımda konuyu kapatmışsın zaten. medeniyet anlayışını bekaretle eşdeğer görmek zaten ayrı bir konu. sorduklarına cevap ise, hayır bunlar yobazlık değil. yobazlık dinin öyle emrettiğini sanarak medeniyeti yanlış yorumlamak ve reddetmek. bunu bir düşün derim.

edit: TC'nin resmi bir dini yoktur, çünkü LAİK bir ülkedir. dini insanlar yaşar, medeniyet ise farklı inanç ve düşüncelerin birarada hoşgörü içinde bulunabilmesidir bir anlamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morgoth_7376 -- 27 Ekim 2006; 17:56:22 >
  • noldu kim kızdırdı seni böyle???
  • medıyetten kastım medenıyet denılerek yapılan seyler...yasadıgın ortama gore medenıyet sence tam olarak kelıme anlamıyla mı yasanıyor...yanı medenıyetlık denılerek yapılan seylerın hepsı medenıyetın kelıme anlamına uygun mu.dıyorum ya ben evlenıcegım kısının kız olmasını ısterım dıyorum sen hangı cagda yasıyosun bıraz medenı ol dıyolar ya bu mudur medenıyet??
  • quote:

medıyetten kastım medenıyet denılerek yapılan seyler...yasadıgın ortama gore medenıyet sence tam olarak kelıme anlamıyla mı yasanıyor...yanı medenıyetlık denılerek yapılan seylerın hepsı medenıyetın kelıme anlamına uygun mu.dıyorum ya ben evlenıcegım kısının kız olmasını ısterım dıyorum sen hangı cagda yasıyosun bıraz medenı ol dıyolar ya bu mudur medenıyet??

o konuda haklısın, senin benim ya da başkasının böyle bir isteği varsa saygı gösterilmeli. ama tersine de saygı gösterilmeli. ve de tikiliğin özentiliğin batılılaşmayı yozlaşma sanmanın medeniyet olmadığı da anlaşılmalı.
  • resmı olarak bahsetmedım zaten tc cumhurıyetı devletı musluman bı ulke degıl mı...bana bunları soyleyenlerın cougunun nufus cuzdanın arkasında dını kısmında ıslam yazdıgına emınım ..emınım senınde nufus cuzdanın arkasında ıslam yazıyordur
  • bu konu alır basını gider bence ama sunu soyleyim ki kardesim(bi konuda da belirtmistim) icki icersin ama kimse sana sarhos demez,zina yaparsın kimse sana kafir gozuyle bakmaz,banka hortumlarsın kimse sana hırsız demez,ama kelime-i sehadet getirdiginde yobaz olursun
    KIZIYORUM KIZIYORUM KIZIYORUM kızdıgımla kalıyorum
  • kursat benımde derdım o bız kımseye kız olmayan bırıyle evlenene karısmıyoruz,sen neden bole bısı yapıyosun demıyoruz ama musluman ulkesınde yasamamıza ragmen medenıyetın arkadasına saklanarak bızım yaptıgımız kotu oluyor,bızım yaptıgımız yobazlık oluyor,bızım yaptıgımız konusuluyor,bızım yaptıgımız ayıplanıyor,bızım yaptıgımız gazatelere manset oluyor
  • haklısın hemde cok,kıza senle evlenmem diyince sana eski kafali biri olarak bakıyor,ama kendisi kızlıgını nerde kaybettigini dusunmuyor,insallah ban yemeyiz ha,derin mevzu bunlar
  • Medeniyet saçmalık değildir.Ama bize medeniyet diye yutturulmaya çalışılan şey saçmalıktır.Bunlara kanan,ülkemizde ki milyonlarca kendini medeni sanan insanlar ise bir avuç aptaldan başka hiçbir şeydir.
  • kendi adıma soyluyorum,bi ortamda icki kullanmadıgımı soyleyince millet alay ediyor resmen,ciddiyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: erenkurt

Medeniyet saçmalık değildir.Ama bize medeniyet diye yutturulmaya çalışılan şey saçmalıktır.Bunlara kanan,ülkemizde ki milyonlarca kendini medeni sanan insanlar ise bir avuç aptaldan başka hiçbir şeydir.

hay senın klavyenı seveyım nekadar da gusel soylemıssın...benım de anlatmak ıstedıgım tam olarak buydu
    sadece teklonujıyı alsakta kulturumuzun nsıl olucanı bız belırlesek onların gusel kulturlerı onlarda kalsa
  • quote:

Orjinalden alıntı: adikursat

kendi adıma soyluyorum,bi ortamda icki kullanmadıgımı soyleyince millet alay ediyor resmen,ciddiyim

artık bu gıbı seyler batıda dogal karsılandıgından bızım batıya olan ozentımız teklonoji bılım dısındakı seylere kaydıgından daha dogrusu ozentıdekı amac degıstıgınden burdada normal olarak karsılanıyor artık..cekınır oldum artık ya hıc bı kızla ılıskımın olmadıgını soylemekten..kursatında dedıgı gıbı alay konusu olmus kızla cınsel ılıskıde bulunmamak
  • ama yılmak yoq adamların ıstedıgıde burdakı kulturu degıstırıp bu gıbı seylerın normal karsılanmasını saglamak...Allah(c.c) utanılacak sey vermesın ıckı kullanmıyorsak bunu gurur duyarak soylemelıyız kursat kardesım..eger kulanmadıgımız halde dalga konusu olmayalım dıye kullanıyoruz dersek adamlar amaclarına ulasmıs olacaklar...
  • quote:

ama yılmak yoq adamların ıstedıgıde burdakı kulturu degıstırıp bu gıbı seylerın normal karsılanmasını saglamak...Allah(c.c) utanılacak sey vermesın ıckı kullanmıyorsak bunu gurur duyarak soylemelıyız kursat kardesım..eger kulanmadıgımız halde dalga konusu olmayalım dıye kullanıyoruz dersek adamlar amaclarına ulasmıs olacaklar...

once q nun yerine k yi koymasını ogren arkadasım
  • sen klavyede harflerın yerını ogrenırken ben 10 parmagı unutmaya baslamıstım.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.