Şimdi Ara

nesne tabanlı programlama nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ödevim bu konuyu anlatmak internette buldum yeterince bilgi fakat mantiğini tam anlayamıyorum
    bana 6-7 cümlede mantığını anlatabilirmisiniz. Birkaç sorum olacak.
    1.Nesne tabanlı programlama her dilde kullanma mantığı aynımıdır
    2.Nesne tabanlı programlama ile neler yapılabilir
    3.Nesne tabanlı programlama niçin gerekti
    4.Nesne tabanlı programlama ile nesneye yönelik programlama arasındaki fark nedir
    yardımlarınız için sağolun arkadaşlar.

• Dillerin nesne tabanlı veya nesneye yönelik destekleri farklıdır hepsi aynı değildir. Nesneye yönelik programlamada miras mantığı ön plandadır ve aralarındaki en büyük fark da budur. class vb. özellikleri nesneye yönelik programlamada kullanabilirsin. Nesne tabanlı programlamada ise miras mantığı yoktur.

Sanırsam 1 ile 4 ü bu şekilde cevaplayabilirsin diğerleri hakkında birazcık kafa yormak gerekiyor aklıma geldikçe yazarım :)
  • kardeşim yazarsan iyi olur ya
  • bir örnek veriyim kalıtımı anlatmak için,mesela satılık araç otomasyonu yazıcaksın;
    class Araba dedin bu sınıfın özellikleri şöyle olsun üretimyılı,Motorhacmi,yakıtTürü,rengi
    class SatılıkAraba : Araba , dediğinde Araba sınıfından SatılıkAraba nesnesi üretir işte bu kalıtım oluyor,yani Araba sınıfının özellikleri olduğu gibi SatılıkAraba ya aktarılır
    ekstra olarak Satılık arabaya fiyat takas durumu vs eklemen yeterli olur çünkü diğer değişkenleri Araba sınıfından yani atasından alıcaktır.
    ve programda ayrıca kiralık araba nesnesi kullanman gerekiyor,
    class KiralıkAraba : Araba ,bundada yine aynı şekilde araba sınıfının özelliklerinin hepsi kiralık araba nesnesine gelir ekstra olarak günlük,haftalık,aylık olarak kira
    değişkenleri tanımlaman yeterlidir.
    Her iki nesnedede olan üretimyılı,motorhacmi,yakıttürü,rengi değişkenlerini bir kere araba sınıfında yazdın her ikisindede kullandın bu pratikliği sağlar.
    umarım yardımcı olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frcst -- 3 Mart 2012; 2:41:26 >

• sürekli 0 dan oluşturmak yerine üzerine ekleme yapılarak gidilir,her sınıfın ortak özellikleri vardır onlar sınıfın içinde tanımlanır,o sınıftan türetilen nesneler ise
    kendi özelliklerini alır
  • benim yazdiklarim 2.ve 3.sorun icin nesne yonelimli programlamaya oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frcst -- 3 Mart 2012; 3:13:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.