Şimdi Ara

Nesne yönelim-Fonksiyon atlaması🤔

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak ettiğim şey şu. Örneğin benim X,a,c,b,d fonksiyonlarım var. Bir tane nesne oluşturdum. Nesne üzerinden X fonksiyonunu çağırdım. X fonksiyonu işlemlerini yapıp sırasıyla a,b,c,d yi çağrıyor. Cde kontrol fonksiyonum. İşlemler uygunsa bitiyor ve d'den devam ediyor. Eğer uygun değilse X'i çağriyor. Bu işlemin çok yapıldığını düşünürsek, kendi içersinde özyinemeli bir hale gelip belleği şişirir diye düşünüyorum. Bu doğrumudur? Doğru ise arkada bekleyen d fonksionuna gitme işlemini iptal edebilme ihtimali varmı? Ve nesne yönelim de bu olayın önüne geçmek için önerileriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet1055 -- 1 Haziran 2018; 16:9:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• c'den X'i çağırmak yerine sırayla false dönüp başlangıç noktasında tekrar X'i çağırırsan stack şişmez. Bu olayın nesne yönelim ile herhangi bir alakası yok.

Yanlız bu iş için uygun olan mekanizma exception handling. Fonksiyonlardan tek tek dönüp stack'ı geri sarmak yerine c fonksiyonu içinde throw ile bişey fırlatırsın ve X'i çağırdığın yerde catch ile yakalarsın. Yani c'den başlangıç noktasına uzun atlama yapmış olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.