4-5 gündür şu sıcak yaz aylarından korunmak için klima arayışı içerisindeyim. Fakat etrafta o kadar çok bilgi kirliliği var ki hava kirliliğinden beter sanırsın. İnanın Arçelik klimayı da tavsiye eden var Mitsubishi klimayı da tavsiye eden var. Buraya kadar her şey normal fakat işin garibi Arçelik klimaya da rezil diyen var Mitsubishi klimaya da rezil diyen var. Yani klimalar içerisinde bir Ferrari bulamadım ben açıkçası ya da her markanın kendince bir Ferrarisi var ama kimseye hitap etmiyor. Elbette Mitsubishi klima içlerinde en iyisi hatta klimaların şahı ama benim o kadar verebilecek param yok, bütçem kısıtlı. Her neyse benim sizden net bir tavsiyeye ihtiyacım var. Konuyla ilgili, bilgi birikimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Almayı düşündüğüm klima: Uğur USMART PLUS 18 A++ 18000 Btu/h Inverter Klima
Bu sitede 2.429 TL'lik fiyatıyla piyasadaki bu seri klimalar içerisinde en düşük fiyatlı olanı. Ayrıca;
Enerji Sınıfı (sezonsal soğutma) - A++ Enerji Sınıfı (sezonsal ısıtma) - A+ Sezonsal Soğutma SEER - 6,5W/W Sezonsal Soğutma SCOP - 4,2W/W
değerleri ile de gayet verimli görünüyor.
Şimdi fiyat olarak ve kağıt üzerinde her şey mükemmel görünüyor. Benim sorum;
-Bu klimayı kullanan arkadaşların genel olarak düşüncesi nelerdir? -Bu klima Midea üretimi bir klima mı? -Bu klima genel olarak bekleneni verebiliyor mu? -Bu klimanın montajında bakır boru mu yoksa alüminyum borular mı kullanılıyor?
Yok ben bu klimayı tavsiye etmiyorum diyen arkadaşlar 2500 ile 2700 arası A++ bir klima önerebilirler mi?
Adana'da yaşıyorum, Evim güney ve batı cepheli, 7 katlı apartmanın 6. katındayım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum...
aheyyA
kullanıcısına yanıt
Hocam ben de böyle bir klima düşünüyorum. Aynı endişeleri taşıyoruz. Siz bu klimayı aldınız mı, başka bir klima aldıysanız ne aldınız, merak ettim. Birkaç gün içinde bir klima almam gerekiyor.
aheyyA
kullanıcısına yanıt
Merhabalar; Serzenişte bulunduğunuz konu Dünya genelinde şikayetçi olunan ancak ülkemizde çok daha yoğun görülen marka fanatikliği ve bu fanatikliğe bağlı olarak diğer markaları düşman görme olgusundan kaynaklanmaktadır.
İşin gerçeği ise her üretimin bir KİTLE ye hitap ettiğinin inkar edilemez olduğudur.
Her marka için mutlaka bir avantaj dezavantaj listesi oluşturulabilir, bu anlamda KUSURSUZ olarak adlandırılacak MARKA olmasa da bu işin rüştünü ispat etmiş markaları bellidir. ancak onların dahi eleştirildiği kusur bulunduğu noktalar elbette ki vardır ve gerçektir.
Tüm bu bilgiler doğrultusunda ben KLİMA bölümümüzde zaten elimden gelse bu MARKA TAVSİYE si konusunu kaldırmak dahi isterim zira bu işte MARKA tavsiyesi değil MANTIK tavsiyesi esastır zira her kullanıcının kendi koşulları olmakla birlikte her mekanın kendi koşulları, her bölgenin de kendi koşulları vardır. Bu anlamda bir tüketiciye MITSUBİSHİ den başka ürün önermemek gerekirken, bir başka tüketiciye bu derece yüksek klima parası ödetmek acımasızlıktan başka bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Sizin bahsettiğiniz ürüne gelirsek. Öncelikle ben bu tavrım eleştirilse de uzun garantili ürünlerin tüketicileri daha uzun vadede güvence altında tutacağına inandığımdan dolayı 5 yıl garantili BAYMAK ve yine 5 yıl garantili UĞUR ürünlere daha sıcak bakıyorum. geçtiğimiz ay başka bir markada 7 yıl ücretsiz garanti uygulaması da vardı bitti. yine 30 haziranda SAMSUNG 5 yıl garanti uygulamasını sonlandırdı. Bu koşullarda UĞUR uzun garanti avantajı ile bir + almış oluyor. Bunun dışında bir MARKA yı satın alıyorsanız o markanın 1 üreticisi kim? 2 arkasında duran FİRMA kim? soruları önemlidir. Bu markanın arkasında duran FİRMA yine UĞUR un ta kendisidir bu bence ayrı bir güvence dir. Üretici ise MİDEA dır bana göre olmasa da kimilerine göre bu bir dezavantajdır. UĞUR müşteri hizmetlerini aradığınızda bu bilgiyi size çekinmeden veriyorlar. MİDEA ile ilgili de iyi ve kötü yönde ABARTILI yaklaşımlar vardır. MİDEA yı göklere çıkartacak bir kalitesi olmamakla birlikte yerin dibine sokacak bir kalitesizliği de bulunmamaktadır aynı zamanda dikkat edilmesi gereken husus MİDEA nın ÜRETİCİ firma olmasıdır. Yine bir örnek vermek gerekirse bu gün BAYMAK firmasını arayıp sorduğunuzda klimalarını hem HOLLANDA da bulunan hem de İSTANBUL TUZLA da bulunan fabrikalarında ürettiklerini söylerler. SAMSUNG - ARÇELİK kendi tesislerinde VESTEL yine kendi tesislerinde üretir. Bu durumda MİDEA yı, SAMSUNG, ARÇELİK ve VESTEL den üstün kılan bana göre hiç bir özelliği bulunmamaktadır. Neticede hepsi ÜRETİCİ firmadır. Bütün bu bilgilere istinaden siz aslında UĞUR almakla MİDEA, MİDEA almakla bir SAMSUNG bir ARÇELİK bir VESTEL almış oluyorsunuz neticede kalite anlamında birbirlerinden çok çok farklılıkları olan markalar değil bunlar. SAMSUNG ile canlı destek hattından görüşme yapıp açık açık sordum üretimlerinizi kim yapıyor diye, verdikleri cevap ''Tüm ürünlerimiz gibi klimalarımızı da kendimiz yapıyoruz'' oldu ancak ben SAMSUNG markasını bir MITSUBİSHİ bir DAIKIN bir PANASONİC gibi görmem mesela. onu yerli üretimlerden ayrı tutacak bir kalitesi bulunmamaktadır.
Yani sevgili arkadaşım her marka için pozitif ve negatif bir sürü söylem bulursunuz. Ben yukarıdaki markaları örnek teşkil etmesi açısından yazdım yoksa lider markalar için de ortalarda dolanan bir sürü atıf söz konusudur. MITSUBİSHİ lerin E sınıfı ürünleri A veya A+ diye sattığı, DAIKIN ların kompresör yağ basma sorunu olduğu (DAIKIN ile görüştüm şaşırdılar) HAİER klimaların 2 katı elektrik tükettiği aklınıza ne geliyorsa her marka için yapıştırılmış bir yafta mutlaka vardır. işte burada devreye ne girer biliyor musunuz? UZUN GARANTİ SÜRESİ
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme