Şimdi Ara

Netanyahu: Erdoğan bana sürekli Hitler diyor, ama tanrıya şükür ki Türkiye'yle ticaretimiz büyüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
6.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dünyada YAHUDILER kadar insan düşmanı bir halk olamaz .o yuzden Allah bütün peygamberleri Size doğru olun diye göndermedi mi.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka maka gerçekten İsrail halkı Türkiye'nin yanında
  • Ne hikmetse aynı cümleleri israilde de türkiye de de abd deki bazılarında da duyuyoruz. Bu da şüphe oluşturuyor.

• islamcıların tek amacı vardır o da para toplamak.
  • Bizim de kalbimiz onlarla,rakamlar yalan söylemez.Ama bizim söylemlerimizle yaptıklarımız da bir,kimseye şirin gözükme gayemiz yok.Öyle lafa gelince esen icraate gelince pamuk şeker olan adamlardan değiliz.

• Yahudi kardeşlerini de seni de ayrı ayrı seviyorum kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: lBaBaCaNl

Yahudi kardeşlerini de seni de ayrı ayrı seviyorum kardeşim
    Biz de seni ayrı, filistinli kardeşlerini ayrı seviyoruz kardeşim
  • Siz kimsiniz?
  • Ermeni soykirimini kabul eden filistinli araplarin kafasina vuran adamlar mi? Oh iyi Karsilikli cikar iliskisi iyidir iyi. 0 cikar ile yardim ettigimiz ve her firsatta sirtimizdan bolca vuran araplardan bin kat daha iyidir hatta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim Arap coğrafyasıyla bir ilişkimiz yok derken bile Arapça konuştuğumuzun farkında değilsiniz herhalde. Arapça olmasa tedarik etmenin, telafi etmenin, özür dilemenin, mazeret sunmanın, vaaz vermenin, nasihat etmenin, takdir etmenin, teselli etmenin, hayır dilemenin, caddelere, sokaklara havaya, kasabaya, memlekete, dine, imana ,vatana, dağlara taşlara dair anlamları hiçbir zaman öğrenemeyecektiniz. Biz milattan sonra after christ 560'lı senelerden bu yana Arap coğrafyasıyla ilişkisi olan bir tarihe sahibiz. Arap coğrafyasıyla yaklaşık 1500 senelik bir bağlantımız bulunur.
    İsrail meselesi iç basında çok abartıldığından ben harper, atlantic, the nation haricinde politik bilgi veren içeriklerle ilişkimi bir süreliğine minimuma çektim. çünkü bu heriflerin tek gayesi medyaya karşı kendilerine konuşacak malzeme çıkartmak maksadıyla lak lak lak boş konuşmak. İsrail denilenin aslında 7 milyon nüfuslu neredeyse bir ilçe kadar küçük devlet olduğu ve istenirse çok rahat köşeye sıkıştırılabilir olduğu açıkken yalnız Amerikanın lafıyla iş yapan iktidarımızın ve diğer Arap asalakların niye bir halt yapmadıklarını da pek anlamam. Amerika'dan mı korkulur?
    1492 senesinde İspanya'daki engizisyondan kaçan Yahudilere yer veren Osmanlı İmparatorluğunun bizzat kendisiydi. Biz Türklerin son 20 senedir oluşan gerilimlerle ortaya çıkan bir yahudi düşmanlığı hissiyatının haricinde aslında yahudilerle hiçbir düşmanlığımız falan yok bunun farkına varılması lazım ilk önce.
    Güya İsraile karşı Filistin halkını destekliyoruz. Neymiş bu filistin halkı diye biraz araştırdım ve filistin diye bir milliyetin hiçbir zaman olmadığını öğrendim. Filistin denilenin ''Filistler'' olarak addedilen Filist bölgesinde yaşayan Araplara denildiğini, ayrı bir millet olmadıklarını ve Filist bölgesinde yaşayan Arap milliyetinden insanlar olduklarını öğrendim. Yani ortada İsraile karşı herhangibir ulus kavgasının olmadığını da bir bakıma öğrenmiş bulundum.
    Ben biraz İsrail'in yapısını incelediğimde Ortadoğuda en ileri bilimsel araştırmalarını yapan, genetik araştırmalar konusunda en fazla makaleler yazmış dünyada ilk 100'de üniversiteleri bulunan icatlar yapan bir ülke olduğunu görüyorum.
    Bir Yahudinin kuracağı medeniyet ile bir Arabın kuracağı medeniyet arasında uçurum fark var!! Bilimde teknolojide çok ileriler.

Kısacası iktidarın dış ilişkileri çok berbat, Türkiyenin itibarını zedelemekten başka iş becermemişler ve yerel basın halka yanlış bilgiler vererek iktidarın güdümüne hizmet veriyor, olan da bizim gibi gariban gurebalara olmuş oluyor.

• Bu konuda Osmanlı’ya gönderme yapmak manasız.
    Osmanlı bir imparatorluktu, yöneticileri Türk veya Türkleşmiş kişilerdi ama unutmayın bir imparatorluktu.
    Şu hristiyanmış, bu yahudiymiş, şu Türkmüş diye bakmazdı.
    Umurunda bile değildi, belki de doğrusu budur o konuda yorum yapmayayım.
    Söylemek istediğim şey imparatorluk yöneticileri bizim şu an yaşadığımız ulus devlet refleksleri ile bakmıyordu olaylara.
    Bana göre en büyük hatası toplumun sesini kesmek ve daha kolay idare edebilmek için bol bol kadercilik içeren Sünni islam anlayışını kabul etmeleri oldu.
    Sonrasında zaten buna kendi torunları da inandı ve çöküş yaşandı.

• bu ekonomi işlerini kendi kendimize halledemezsek hiçbir şey istediğimiz gibi gitmez.

önce savunma sanayi ve sonrasında ekonomi kalemlerinde yerli üretim olmalı.yoksa başkalarıyla anlaşmak zorunda kalırsın.bu hep böyle olmuştur.tarihte örnekleri çoktur.

ortadoğunun yeniden sınırları belirleniyor.bunu artık 5 yaşındaki çocuk bile biliyor.
    bunun için ya büyük savaşlar yaşanacak ya da anlaşma sağlanacak.
    şuan küçük savaşlar,çatışmalar yaşanıyor.bu durum büyüyebilir.
    bu işleri büyütmeden,çok ses çıkmadan bölge ülkelerine çeşitli operasyonlar yapılıyor.darbe,çeşitli kumpaslar,çeşitli halk ayaklanmaları (protestoları),hükümet değişimleri,işbirlikçilerin ülke kontrolüne getirilmesi vs vs. daha bilmediğimiz neler oluyordur.

bazen de ırak ve afganistana yapıldığı gibi demokrasi(!) ve özgürlük(!) getirebiliyorlar

• Düşmanımın düşmanı dostumdur.Arap düşmanı israil de benim için dosttur.Teröristlerle mücadelede başarılar dilerim israile.

• Devletlerin daimi dostluğu/düşmanlığı olmaz.
  • Bu filistin meselesinde beni ilgilendiren tek konu İsrail'in Kudüs'e tek başına çökmek istemesidir.Kudüs İslam-Hıristiyanlık ve Musevilik içinde çok kutsal bir şehiridir ve sadece İsrail'in elinde olmamalıdır, ya ikiye bölünmeli ya da özel bir statüyle siyaset üstü bir yer olarak yönetilmelidir. Bunun dışında Filistin devleti beni hiç ilgilendirmiyor yesinler birbirlerini, kendi aralarında halletsinler ne yaparlarsa yapsınlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.