Merhaba, Geçen gün bir netbook aldım.Cihazın içinde olan şarjı bitirdikten sonra ilk defa şarj edeceğim.Kullanım kılavuzunda pil göstergesinin rengi değişinceye kadar şarj edilmesi gerektiği yazıyor fakat cihazı aldığım yerdeki görevli ilk şarjı 8-10 saat kadar yapın dedi. İnternette de ilk defasında uzun süre şarjda bekletmenin ilerde pil ömrü açısından faydalı olacağı yazıyordu.Acaba doğru mudur bu?
Hocam ben her konuda yazıyorum,benim 2 adet laptopum var 2 side pilleri bitmediği halde sürekli pirizde tuttugum için 2 side şuan prize takmadan çalışmıyor.Zaten şarzlı cihazın mantıgı şarza tak bitene kadar kullan sonra bir daha taktır.Görevlinin size demek istediği aynı telefonlardaki gibi ilk 10 saat şarzı söylemini telafuz etmiş,yani bir kereye mahsus yapın demiş daha sonrasında şarz full olunca şarzdan cıkarın o şekilde kullanın şarz bittikçe takın.Elektrik kesilmelerinde falan pillere baya etki ediyor,benim hp laptopun bataryası o şekilde zarar gördü.
Bunu öğrendiğim iyi oldu.Çok teşekkürler
bende asus eee serisi netbook var 11 saat şarj süresi var ilk aldığımda denedim gerçekten vardı fakat fişe takılı kullanmaktan artık pil 1 saat dayanmıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: *DeviantART
Hocam ben her konuda yazıyorum,benim 2 adet laptopum var 2 side pilleri bitmediği halde sürekli pirizde tuttugum için 2 side şuan prize takmadan çalışmıyor.Zaten şarzlı cihazın mantıgı şarza tak bitene kadar kullan sonra bir daha taktır.Görevlinin size demek istediği aynı telefonlardaki gibi ilk 10 saat şarzı söylemini telafuz etmiş,yani bir kereye mahsus yapın demiş daha sonrasında şarz full olunca şarzdan cıkarın o şekilde kullanın şarz bittikçe takın.Elektrik kesilmelerinde falan pillere baya etki ediyor,benim hp laptopun bataryası o şekilde zarar gördü.
Hocam çok sağol da Laptop'u alalı 2 ay falan oldu bitmediği halde takıyordum şarja çok geç kalmışmıyımdır ?
quote:
Orijinalden alıntı: beautifulmindgirl
bende asus eee serisi netbook var 11 saat şarj süresi var ilk aldığımda denedim gerçekten vardı fakat fişe takılı kullanmaktan artık pil 1 saat dayanmıyor.
11 saat çok iyiymiş bendeki packard bell 3-5 saat arası gidiyor şarjı :(
quote:
quote:
alıntı: *DeviantART
Hocam çok sağol da Laptop'u alalı 2 ay falan oldu bitmediği halde takıyordum şarja çok geç kalmışmıyımdır ?
Pili bitirmen de zararlı tam dolu tutman da. Şarj sayısı ile pek alakası yok, %40-60 aralığında sık sık şarj edersen pil daha uzun dayanıyor. Güvenli aralık %20-80.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme