Şimdi Ara

Netflix, Exxen gibi dijital platformlar satışların yüzde 1,5'ini RTÜK'e ödeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
1.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netflix, Exxen gibi dijital platformlar satışların yüzde 1,5'ini RTÜK'e ödeyecek
    Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) dijital platformlar, uydu platformları ve kablo tv firmalarının satışlarından elde ettiği gelir oranı artırıldı. Daha önce bu platformların yıllık satışlarının yüzde 0,5’i kadar pay alan RTÜK, artık satışların yüzde 1,5'ini alacak.

Netflix, Prime Video, BluTV, Exxen, S Sport Plus gibi ücretli yayın yapan dijital platformların yıllık net satışlardan elde ettiği gelirin yüzde 1,5’ini izleyen yılın Temmuz ayı sonuna kadar RTÜK’e ödemesi gerekecek. RTÜK, yıllık net satış gelirinin tespiti için platformlardan bilgi ve belge talep edebilecek.

Ayrıca Bkz.Netflix, bazı Apple TV'lerde artık çalışmayacak

Dijital platformların Türkiye’de yayın yapabilmesi için RTÜK’ten lisans alması gerekiyor. Lisans ücretinde herhangi bir değişiklik olmadı. Bu platformlar yılda 100.000 TL lisans ücreti ödüyor. Artık lisans ücretine ek olarak yıllık net satış kazancının yüzde 1,5’ini Üst Kurula ödemeleri gerekiyor. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/06/20240605-1.htm

• gelsin RTÜK te yeni kadrolar

• "para lazım para" ekibi iş başında
    yakında youtube'a gelecektir bir benzeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 5 Haziran 2024; 11:08:02 >
  • Gelsin platform zamları

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Satışların % 1,5 demiş. E bu adamların giderleride var.
    Bari giderlerden sonra kalan net kâr deseydiniz.
    Azıcık vicdan azıcık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yüzde 1,5 çok yüksek bir rakam. Bir de burası bakanlık vs. bile değil.
    Diyor ki biz sizi denetleyeceğiz, denetim kurumuyuz, bizim sizi denetlememiz için bizden lisans alacaksınız. Bir de para kazanıyorsunuz bize %1,5 vereceksiniz. Ne yapıyorsunuz peki? "Rüşvet" mi bu yani şimdi?

• karınca_83 K kullanıcısına yanıt
    Rekabetten dolayı bunu fiyatlara ysnsıtmazlar.

• gs_tutkunu kullanıcısına yanıt

Evet ya acunun daha az para kazanması beni de kahrediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saraya para lazım para

• Bu streaming platformları ithalat değerlerini çok artırıyor. 4 platforma üye 30 milyon kişi olsa ortalama 300 liradan aylık 9 milyar lira ithalat yıllık ithalatı 108 milyar lira boşa giden ülke kaynağı. Biz ülkecek bu kaynağı kazanmak için sabah akşam tarımda inşaatta çalışırken adamlar açtığı kuyudan yıllık 4 milyar dolar Amerika ya para akıyor. Devlet bu musluğun ne kadarını kesse kardır.

Muud fizy blutv gibi yerli platformlara trtnin uygulamasına destek verebilir. Bu sürdürülebilir görünmüyor.

Eleştirenler şunu düşünmeli yurt içinde kalan para her türlü yolunu bulup borsaya gider. Ve bu da bizim gibi küçük yatırımcıyı geliştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 5 Haziran 2024; 12:32:43 >
  • sende yap karşimm. yaptında ameruğalılar elinden mi aldı? varmı sanat kültür alanında bir icraatin üretimin? varmı teknolojik üretimin? sende yap? Allah küffara akıl vermiş de sana mı vermemiş?

• Benim uzun süredir düşündüğüm bir fikri hazır yeri gelmişken paylaşayım.*

Meğer "dijitaliz" ve böylece seçme imkanları teknik olarak mümkün, o zaman şu opsiyonlar sunulmalı:

- Küfürsüz: Küfür yok beyler.
    - Erotiksiz-Soft: Dekolte-frikik yasak.
    - Erotiksiz-Hard: Sevişme yasak.
    - LGBTsiz: Straight ilişkiler harici yasak.
    ... böyle ve benzeri 5-10 tane filtre olacak.

İsteyen istediğini açıp kapatacak, artık o dizi/film süresi yarı yarıya mı iner, 1 dk'ya mı iner bilemem. Ama isteyen istediğini işaretleyecek ona göre gerekirse listeleme bile olmayacak.

İmkansız demeyin, gördüğünüz izlediğini her sahne tek tek özenle oluşturuluyor. O sahnelere saniye-salise bazında etiketleme yapılır, izleyici de kapatırsa o sahne atlatılarak gösterilir. Yapay zekayla da mümkündür illa ki.

*edebiyle linç edecekler tercih sebebidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 5 Haziran 2024; 12:52:08 >

• Muhammed Taha Türk kullanıcısına yanıt
    Ne rekabeti yaw şu an için uygun ve mantıklı olan 4 platform var benim için oda hepsi premiumla Blu tv Apple TV ile film kiralama YouTube premium ve Amazon prime verilen paraları hak ediyorlar geri kalan tüm abonelikleri kapattım he ekstra olarak stremio ve ıp tv de kullanıyorum neredeyse tüm içeriklere böyle ulaşıyorum ama yasal olarak tüm içeriklere ulaşmaya çalışsan hepsine aşağı yukarı aylık 1500 TL çıkar oda zam gelmez ise tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 5 Haziran 2024; 13:15:24 >
  • Firmalar bunu alıcıya yansıtır kesin.

• kangroo kullanıcısına yanıt

Kardeşim ben savunma sanayiindeyim zaten. Ve hep sınıfın en çalışanlarındandım zaten. Hiç en zekilerden olmadım ama çalışmayı bırakmadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 5 Haziran 2024; 13:0:54 >
  • savunma sanayi kültür sanat eğlence üretiyor mu? o ayrı bu ayrı. ülkede kültür üretilmesin, sanat üretilmesin, eğlence yasaklansın sonra dışardan bunlar ithal edilince e niye ithal ediyorsunuz para gidiyor. sözüm şahsi olarak sana değil. genel olarak topluma. rtük bence böyle ödeme beklemesin direk açılan her şirketten belli bir % ortaklık hissesi istesin. daha iyi kazanır.

• harramzıkkım.rar

• Ne alaka yav. Gün geçmiyor ki saçma sapan bir yasa çıkmasın. Çıkarılması gereken bin tane yasa varken uğraşılan şeylere bak

• Netflix, Exxen gibi dijital platformlar satışların yüzde 1,5'ini RTÜK'e ödeyecek
    Pamuk eller cebe arkadaşlar

• Geçmiş olsun,bizden çıkacak hepsi.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.