Evet plus değil ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
NETFLIX Sertifikalı Mecool KM2 (32. sayfa)

-
-
Merhaba, eve 1000mbps internet bağlattım ama bizim cihazlar 100 mbps ethernet postuna sahipmiş. Daha önce çevirici adaptör alıp usb 3.0 portundan 1000 mbps alan var mı? Var ise hangi marka sorunsuz çalışıyor?en iyisi diye Tp-link eu306 aldım işe yaramadı, durmadan koptu, hızı vermedi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende Atlantismet 1000mpbs wifi6 modem kullanıyorum ama cihazı wifi ile kullanıyorum 230mpbs alıyorum modem uzak yakın olsa deneme yapardım ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Wifi zaten çok yavaş değil de ethernet 100mbps.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ethernetler 1000 mbit e kadar desteklemesi lazım uzatma ethernet kablosu olsa deneme yapardım...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba tv box Keenetic modeme kablosuz bağlanmıyor. Kablolu bağlantıda sorun yok. Diğer wifilere bağlanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan3030 -- 18 Kasım 2024; 12:5:49 > -
merhaba,
hocam bu Mecool Km2 Plus cihazı SPDIF optik çıkışından destekleyen cihazlara Dolby Digital 5.1, DTS sesleri gönderebiliyor mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 24 Kasım 2024; 15:24:55 > -
Yabancı forumlarda Mecool Km2 Plus cihazının SPDIF optik çıkışından Dolby Digital 5.1 ve Dts sesleri desteklemediğini okudum.
Youtube da bu cihazı inceleme yapan Mert Temizer' e sordum o da desteklemediğini söyledi.
Dolayısı ile bu cihazı almaktan vazgeçtim, çünkü optik girişli Logitech Z906 ses cihazımı kullanamadıktan sonra bir anlamı yok.
Bunu yapan firmaya sormak isterdim, işe yaramayacaksa spdif optik çıkışı niye koydunuz diye.
-
Ben bu şekilde ayar yaparak hallettim.
forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154733401
Alıntı
metni:Modem ayarlarında, kablosuz ayarları içinde "Band Steering" diye bir ayar var. Onu devre dışı bırakın. Sorun ortadan kalkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahfb -- 1 Aralık 2024; 3:48:34 > -
cihazın kutusunda ses desteklerini yazıyor, ürün incelemelerindede mevcut destekler anlatılıyor, ancak optik kablo ile aktarım yapıldığında desteklenmediği konusu dile getirilmiyor. ben cihazı yeni aldım, ancak durumunun böyle olduğunu kendim tecrübe edince öğrendim. optik kablo ile ac3 ve dst cod aktarılamıyor. amfiden ses geliyor ancad dolby digital ve dst aktif olmuyor. cihaz optikten ses aktarırken muhtemelen mp3 olarak aktarıyor. belki yazılımla düzelecek bir konudur.
-
Bilgi için teşekkürler, şimdi daha iyi emin oldum.
Bu sorunun şikayetinin tarihi bayağı eski, bu zamana kadar düzeltmediklerine göre bundan sonra da düzeltmezler bence.
Benim şu an kullandığım VONTAR T95Q tv box ımda da aynı sorun var.
Tabii bu sorunun extra maliyetle çözümü de var; hdmi switch çıkışına "hdmi audio extractor" cihazını ekledim, extractor cihazının optik çıkışına optik kabloyu, optik kabloyu da ses cihazına bağladım, dts ve dd5.1 sesleri alabiliyorum.
Ama tv box ın üzerinde optik çıkış varken neden bu yollara başvuralım değil mi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Mart 2025; 13:55:20 > -
bir önceki mesajıma düzeltme, ve optik kablo ile ses aktarımı konusunda yanlış yazdıklarım için düzeltme yapıyorum.
dün gerce cihaz ayarlarını biraz kurcaladım. cihazın ses ayar kısmında optik aktarım açık, oradan yaptığım bir değişiklik etkili olmadı.
film izlerken nova playerı kullanıyorum. nova playerın ayarlarında, gelişmiş seçeneklerin içinde ses denetimi kısmında desteklenen dosya biçimlerini cihazın desteklediği dosya biçimlerini seçince film dosyasındaki ac3 formatındaki ses dosyası başarılı bir şekilde amfiye aktarıldı ve dolby digital lambası yandı. receiver yamaha 361 model 5.1 amfi. dts formatında deneme yapmadım, ama sorun olacağını sanmıyorum. burada dikkat edilmesi gereken konu optik kablo ile ac3 ve dts aktarılabiliniyor, eac3 yani dolby digital plus yada dts hd, dolby atmos gibi formatlar malesef optik kablo ile aktarılamıyor. aktarılamayan formatlar için hdmi destekli amfi gerekli, benim amfi eski model olduğundan deneme imkanım yok.
sizde medya oynatımı için kullandığınız programın ayarlar kısmını biraz incelerseniz sizdeki sorunda çözülür bence.
saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supreius -- 5 Mart 2025; 9:31:12 >
-
Merhaba, Hocam bildiğiniz gibi Optik ses aktarımı teknolojisi eski bir teknolojidir, doğası gereği veri aktarımı sınırlı olduğundan dolayı eac3, dolby dijital plus, dolby atmos gibi yüksek veri akışına sahip ses formatlarını aktaramaz, bu sebepten yalnızca ac3, dts i destekler. Kaldı ki zaten kullandığım logitech z906 cihazımda bu yeni formatları desteklemez, böyle bir beklentimde yok, bana ac3, dts yeter, yeter ki aktarsın.
Burada asıl sorun mühendislerin optik konusuyla yazılımsal olarak yeterince ilgilenmemelerinden dolayı tv box ların çoğunun destekleyebileceği ses formatlarını aktaramaması.
Kullandığınız Nova player bir istisna olabilir, fakat ben Kodi media player kullanıyorum, kurcalamadığım ayar kalmadı, tv box ta optik çıkışta kırmızı led ışık yanmasına rağmen bırakın ac3 ü mono ses bile yok, yani hiç ses çıkışı yok.
Bende tek çözüm ekstra masrafla "hdmi audio exractor" cihazıyla oldu.
Tv box kullanımı ve ses ayarları konusunda tecrübeli birisiyim, daha önce kullandığım eski model bir tv box ta böyle bir sorun yoktu, niyeyse yeni tv box ların çoğunda bu sorun var.
Yabancı bir forumda birisi böyle bir sıkıntının olduğunu üretici firmaya bildirdiğini, firmanın sorunu kabul ettiğini bu sorunla ilgileneceklerini söylemelerine rağmen geçen zamanda hiç bir şey yapılmadığını söylüyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 5 Mart 2025; 12:11:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X