Şimdi Ara

Netflix ses dengesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, film izlerken aksiyon sahnelerinde aniden ses yükseliyor kumandadan sesini kıstıktan sonra konuşma sahnelerinde ise ses duyulmuyor. Elimde kumanda ile izliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Netflix'te Ses Dengesizliği Sorunlarını Çözme

Netflix kullanıcılarının yaygın olarak karşılaştığı sorunlardan biri olan ses dengesizliği, izleme deneyimini olumsuz etkileyebilir.

Ses Dengesizliği Belirtileri

• Müzik veya ses efektlerinin konuşmalardan daha yüksek çıkması
    • Konuşmaların anlaşılması zor olması
    • Sesin TV'ye veya cihaza bağlı diğer hoparlörlere eşit dağılmaması

Olası Nedenler

• Cihaz ayarları: Cihazınızın ses ayarları, ses dengesini etkileyebilir.
    • İçerik kaynaklı: Bazı Netflix içerikleri, müzik veya ses efektlerinin konuşmalardan daha yüksek olduğu şekilde mikslenebilir.
    • Hoparlör sorunları: TV'nizin veya harici hoparlörlerinizin hoparlörlerinde sorunlar olabilir.

Sorun Giderme Adımları

• Cihaz Ayarlarını Kontrol Edin: TV'niz veya cihazınızın ses ayarlarını kontrol edin ve ses dengesinin uygun şekilde ayarlandığından emin olun.
    • Hoparlörleri Kontrol Edin: TV'nizin veya hoparlörlerinizin ses seviyesi dengeleyicisini kullanarak hoparlörleri test edin.
    • Netflix Ayarlarını Kontrol Edin: Netflix uygulamasının ses ayarlarını kontrol edin ve tercihlerinizin doğru olduğundan emin olun.
    • Netflix'ten Yardım Alın: Ses dengesizliği sorunlarını kendi başınıza çözemiyorsanız Netflix müşteri hizmetleri ile iletişime geçin.

İpuçları

• Netflix'in ses kalitesini iyileştirmek için "5.1 Surround" ses ayarını kullanın.
    • Harici hoparlörler kullanıyorsanız, sorunsuz bir bağlantı için HDMI kablosu kullanın.
    • Netflix uygulamasını ve cihaz yazılımını güncel tutun.

Bu adımları takip ederek Netflix'te ses dengesizliği sorunlarını çözebilir ve daha keyifli bir izleme deneyimi elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Netflix'ten ziyade onu tam olarak düzene sokmak için iyi bir ses sistemine sahip olmak gerekiyor diye biliyorum. TV'lerin ayarlarında ses seviyesini eşitleme seçeneği oluyor, onu açmayı deneyebilirsiniz. Ben de açık faydası oluyor diyebilirim. TV LG ise AI akustik ayarı seçebilirsiniz. Onun da faydası oluyor. Daha ilerisi için bahsettiğim gibi kaliteli bir ses sistemi şart.

• Netflix içerikleri izlerken ses seçeneğini Türkçe seçin.Türkçe 5.1 ses sizde seçili.Sebebi bu ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.