< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 21 Temmuz 2019; 17:5:17 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 21 Temmuz 2019; 17:5:17 > |
Herkes canlı yardımdan yazsın netflix e. İdarecilerine bildirsinler durumu. Şahsen hergün yazıyorum şikayetimi. Yok öyle 4k parasına hd izletmek.
|
Bende bu konudan muzdarip birisi olarak bu konuyu buldum. Facebook gruplarında netflix kendi ürettiği içeriğinin korsan uygulamalarda daha kaliteli olduğunu savundum demediğini bırakmadılar. Kalite aşırı kötü. 65 tv de 4k gözüküyor ama görüntü 720p. PC de daha çok kullanıyorum. 1080p oynatıyor gözüküyor ama torrent 1080p çok çok daha kaliteli. Netflix uygulaması 1080p de sanki 720p gibi görüntü veriyor. Virüs olayından sonra hiçbir içerikte hdr çalışmıyor. Tamamiyle rezalet. Kullanım kolaylığı dizi takibi falan olmasa hayatta kullanmam.
|
Ben 28 mayısta aboneliğimi yenilemeyip 22 hazirana kadar askıda beklettim hangi içeriklerin geldiğini falan görebilmek için ama 5 gün sonra otomatik iptal olmadan ben iptal ettim, iptal ederken de eski düzeye gelmeli yetersiz bitrate yazdım. Başka yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum ama bence önümüzdeki ay düzelecek
|
biz böyleyiz adlı filmi 979 bitrate ile izliyorum. şaka gibi. sorsan 4k paket kullanıyoruz. hadi 4 kyı geçtim. 1080p izlerken bari adam gibi görüntü kalitesi alalım yahu. sizde kaç bitrate veriyor o film?
|
1080p bluray remuxler 20-25 mbps 4k bluray remuxler 50-70mbps internette çok. neden paranızla rezil oluyorsunuz. hele koskoca 55inç 65inç 4k tvlerde. 4mbps 6mbps nedir. anca küçük ekranda izlenir. o da telefonda
|
Açsak ne olacak ki 7.62 sabit değil mi?
Geçenler de ara ara izliyorum Gezegenimizi kontrol amaçlı,480p'den yukarı çıkmadı UHD üyeliğim olmasına rağmen..Bazen HD yayın diyor UHD olmasına rağmen..Kafalarına göre takılıyorlar.. |
Dark dizisini izledim 3. sezonunu her bölüm 2 megabitin altında bi 7. bölüm 2.5 lerde bişe verdi o kadar 1.26 , 1.80 felan hep böyle 2 altında tamamen rezalet ötesi bereket gündüz izledim de karanlık sahnelerde bulutlanmalar olmadı gözüme batmadı gece izlenmez yani dizi zaten karanlık atmosferde geçiyor tamamen rezaletin daniskası 2 bile yok şaka gibi resmen.
|
Her bölümün bitratesi farklı geliyor, eskilerde 3800 olanlar var, bazıları 1800'e düşüyor. Bu bitrate olayı kesinlikle Netflix kaynaklı.
Torrentten indirdiklerinin bitratesinin yüksek olması bir anlam ifade etmiyor, önemli olan onların görüntü kalitesi bu streamden daha mı iyi, eğer değilse sorun yok. Netflix şifreli yayın yaptığı için kaydetme sistemleri gerçek yayını alıp kaydedemiyor, bitrate seçimi yapıyor olabilirler, yani 1800'lük bitratesi olan yayını isterlerse 7500 olarak kaydedebilirler. Veya 4k yayını ripleyip yüksek bitrateyle 1080p'ye çeviriyorlar. |
Bu bitrate konusundan dolayı Netflix çok az veri tüketiyor. Mesela Prime Video'dan 45 dk.'lık bir içerik seyredince en az 3.5GB veri tüketilmiş oluyor. Netflix'te ise yarısından bile daha az. Netflix'in bu bitrate durumundan dolayı ben de rahatsızım. Görüntü kalitesi bir yana, İnternet sınırsız olduğu için de doyasıya harcamasını istiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 20 Temmuz 2019; 18:0:10 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRYGZ -- 21 Temmuz 2019; 13:30:21 > |
|
|