Şimdi Ara

ABD'de YouTube artık mobil cihazlardan çok TV'den izleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ABD'de YouTube artık mobil cihazlardan çok TV'den izleniyor
    2005 yılında hizmete giren YouTube 20. yılını kutlarken, video platformunun CEO'su Neal Mohan, ABD'de YouTube'un artık mobil platformlardan daha çok TV'de izlendiğini açıkladı. Nohan'ın aktardığına göre, insanlar her gün televizyonlarında 1 milyar saatten fazla YouTube içerikleri izliyor.

YouTube, ABD'de iki yıldır en çok izlenen yayın hizmeti

Nielsen'in verilerine göre, YouTube son iki yıldır ABD'de en çok izlenen yayın hizmeti konumunda. Şirket, bunu başarmak için TV uygulamasında önemli değişikler yaparak platformu tam teşekküllü bir yayın hizmetine dönüştürdü.

Geçtiğimiz yıl YouTube, TV uygulamasının düzenini ayarlayarak kullanıcıların ekranın sağ tarafında videonun yorumlarını ve açıklamalarını açarken videonun sol tarafta oynatılabilmesini sağladı. Ayrıca, uzaktan kumandayla dizilerin bölümleri ve sezonları arasında kolayca geçiş yapmayı sağlayan arayüz öğeleri ekledi. Şirket son olarak, içerik oluşturucuların oyunlara ve etkinliklere gerçek zamanlı olarak yorum eklemesine olanak tanıyan "Watch With" özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı.

Ayrıca Bkz.Netflix'in YouTube'laşması sürüyor; Influencer içeriklerinin sayısı artacak

Televizyonun kullanım şeklinin değiştiğini belirten Mohan, giderek daha fazla insan için TV izlemenin YouTube izlemek anlamına geldiğini söyledi. Ancak bu "yeni" televizyon izleme anlayışı eskisinden farklı. Daha etkileşimli ve podcast, canlı yayın, diziler ve hatta kısa videolar gibi çeşitli türlerden oluşuyor.

Şirket ayrıca, YouTube TV'nin 8 milyon aboneyi geçtiğini, YouTube Premium ve Müzik abone sayısının ise 100 milyona ulaştığını açıkladı. Mohan, önümüzdeki dönemde YouTube TV'ye yeni özellikler ekleyeceklerini ve YouTube Premium abonelerine yeni avantajlar getireceklerini açıkladı.

Kaynak:https://blog.youtube/inside-youtube/our-big-bets-for-2025/
    Kaynak:https://www.theverge.com/news/609684/youtube-bigger-tvs-phones-streaming

• Çünkü içerik üreticilerin çoğunda kalite arttı. Tv programı kıvamında içerik üretiliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu sayı Android TV özellikli cihazları/kutuları kapsıyor sanırım. Ben de TV’den izliyorum ama dizüstünü HDMI üzerinden bağlıyorum. Kablosuz klavye ve fare ile televizyonu bilgisayar monitörüne dönüştürüyorum. Herhangi bir Android TV’den ya da TV kutusundan çok daha işlevsel geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yerde öyle değil mi zaten? Tüm kullanımı Android TV ve Google Tv üzerinden yapıyoruz. YouTube da sadece TV'den izleniyor bizde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Özellikle ülke gezi/seyahat vlogları çok güzel oluyor. Açıyorum TV'yi 4k kalitede başka ülkeleri geziyorum yattığım yerden.

Telefonda hem minik ekran hem de yakından gözleri çok yoruyor. Telefondan uzun video izlemenin mantığı yok evdeyken.

ABD'liler de rahatına düşkün adamlar, bu sonuç normal.

• tv daha rahat çünkü ben tabletle uzanarak izliyorum çok kötü

• Televizyondan YouTube izlemek gerçekten kolay ve keyifli bir deneyim, ancak hala düzeltilmesi gereken birkaç sorun var.

Öncelikle, sık reklamlar gerçekten can sıkıcı. 15 dakikalık bir videonun içine 5 dakikayı bulan reklamlar yerleştiriliyor ve bu reklamlar 5 saniye ile 55 saniye arasında değişiyor, bu da izleyeni bunaltıyor. Hatta bazen kumanda elinizde değilse, reklamlar zincirleme şekilde devam edip neredeyse sonsuza kadar izlediğiniz bir duruma gelebiliyorsunuz. Bu kadar reklam alan bir kurum, ülkeye hatırı sayılır bir vergi veriyorsa, başka bir problem yok. Ama vergi vermiyorsa, tüm reklam gelirinin yurt dışına gitmesi endişe verici olabilir.

Bir diğer sorun ise, videoların sonlarına asla ulaşamamak. Video bitmek üzereyken, önerilen 4 video tüm ekranı kaplıyor ve izleyicinin videoyu tam olarak bitirmesi engelleniyor. Emeğe saygı açısından, video tam bittikten sonra önerilen videoların görünmesi daha mantıklı olmaz mı? Bunu yerine, videoların erken bitmesi ve siyah bir ekranla önerilen videoların eklenmesi çok daha uygun olur.

Son olarak, YouTube madem televizyondan bu kadar kolay izleniyor, neden YouTube Müzik yerine YouTube Film özelliği gelmiyor? Netflix'e para vermek yerine, YouTube üzerinden reklam izleyerek sinema filmlerini izlemek harika bir seçenek olabilir. Şu an YouTube'da bazı filmler var, ancak çoğu amatör kanallar tarafından eklenen içerikler. Eğer YouTube, bu filmleri resmi olarak alır ve reklamlı ya da üyelikle reklamsız izlenmeye sunarsa, gerçekten mükemmel bir hizmet olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Basit bir mini PC ya da dizüstü en iyisi. Firefox kur üzerine de uBlock Origin kurdun mu tamamdır. En sağlıklısı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidi G kullanıcısına yanıt

Bu newpipe halen çalışıyor mu ya? İyiymiş. Ben YT aboneliğim banlanır manlanır korkusuyla böyle şeyler kullanmıyorum. Bunu telefonda vs de önerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de en cok tv'de kullaniyorum, mobilde uzun sure bakarak kullanilacak bir yani yok zaten.

• monacomen kullanıcısına yanıt
    bir çılgınlık yapip premium almayi deneyebilirsin? ne dersin süper zeka?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • FurkanUlutaş RRRNA F kullanıcısına yanıt
    Parası paçalarından akanların başkalarına akıl vereceğine para dağıtsa daha hayra geçer.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Konu televizyondan üzerinden youtube izlemek.

Ama bu sunduğun Android televizyonlar için, Smart TV için sanırım mümkün değil.

Aslında YouTube, reklam bombardımanını bu kadar abartmasa hala kullanılabilir ve düzgün bir platform olurdu ama şu anda o kadar çok reklam var ki, neredeyse bir videonun yarısı kadar reklam. Belki vergi dairesi, bu reklam gelirlerinin peşine düşse, bu kadar reklam verilmez ve sayı azalır. Çünkü gelir vergisi vermekten en çok onlar korkuyor; kazancını yurt dışına çalamadıktan sonra reklam almasının ne eğlencesi var ki onlara göre;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 13 Şubat 2025; 22:22:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.