Benden belge istiyorsun da, sen şu anlattıklarının altına belge koydun mu. NETGSM lehine algı kasmak için senaryodan ibaret laflar. Turkcell`in netGSM`e %1500 zam yapmak istediğinin belgesini koydun mu benden belge istiyorsun. Adam ticari hukuku geçti, ben anadolu çocuğuyum,yörük ailesinden geliyorum muhabbetine getirdi. Alakasız şekilde bu muhabbetlrden taraftar toplamaya çalışanları oldum olası güvenilmez bulurum. Turkcell ile olan anlalmazlıktan yörüklüğe nereden gelindi. Haklılığını destekleyemeyen demagoji kasan tipler yapar. |
NETGSM [ANA KONU] (360. sayfa)
-
-
Ben donanımhaber videosundan öğrendim yüzden 1500 zammı. Al izle :
Donanım Haberyoutube2s1'in bu bölümünü maalesef Xiaomi 14T serisinin duyurusundan önce konuştuk, bu yüzden programda yer almıyor. Ancak özellikle son dönemde bir hayli konuşulan operatörlerin fiyat politikasını tekrar konuştuk. 00:00 Intro 00:26 Giriş sohbeti 02:19 Anomaly President 07:31 Netgsm'den korkunç iddia 17:55 PS5 Pro'ya Xbox'tan cevap olmayacak 24:00 PS6 için iki çip üretiliyor 25:37 Apple’ın en ince telefonu 28:47 Kamera Performansı 35:58 Nintendo Switch 2 söylentileri 41:01 Palworld'e Nintendo'dan dava 42:48 Yerli 5G 50:35 Kapanış Türkiye'nin en büyük Teknoloji Portalı Donanimhaber.com'un Youtube kanalına hoşgeldiniz. Güncel teknoloji haberleri için https://www.donanimhaber.com/teknoloji-haberleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Portal: https://www.donanimhaber.com/ Forum: https://forum.donanimhaber.com/ Bizi aşağıdaki hesaplarımızdan takip edebilirsiniz; donanimhaber.com/videolar instagram.com/donanimhabercom/ twitter.com/donanimhaber facebook.com/Donanimhaber.Livehttps://www.youtube.com/watch?v=uJlucznTLdUHaydi sen koy şimdi iddia ettiklerini. Haber olur, video olur farketmez hepsi kabul. Bana Turkcell'in Netgsm'e yüzde 150 zam yaptığını, Netgsm'in de bunu kabul etmeyip olay çıkardığına dair bir tane haber bul kabulum.
Ayrıca ben nerde Anadolu çocuğuyum yörüğüm demişim? Sen iyi misin arkadaşım?
-
Bu söylenenler belge değil,sipariş üzerine yanıltıcı senaryo laflar.
-
Bu sözler firma sahibine ait. Hadi bekliyorum, yazdıklarına dair bir tane haber, video her ne ise çıkar koy. Ben koydum. Sen de koy.
Haa beni burda Netgsm savunucusu da sanma. Adem Öcal da Ak Partili, belli ki araları bozulmuş firmanın üstünü çizmişler. Benim söylediğim bu olayda kullanıcıyı mağdur edenin daha çok Turkcell olduğudur. Sözleşmeyi devam ettirmek istemeyen taraf Turkcell. Ben bunu sorguluyorum. Çocuk oyuncağı mı bu binlerce abone varken benim canım sıkıldı sözleşmeyi yenilemiyorum demek. E o zaman baştan niye böyle bir işe girdin? Haaa, bu Netgsm de önlemini alıp başka operatöre geçseymiş, btk'ya güveneceğine alternatif arasaymış. Onlarınki de ayrı ihmalkârlık.
Netice olarak sen işini yapmaya devam et. Ben gördüğümü bildiğimi yazacağım.
-
kendi alt yapısı olmayan hizmet satın alan internet şirketleri hep yok oldu gitti gsm de böyle olacak gibi. yaşatmıyorlar.
-
Halen birsürü 3.parti iss'ler var.
-
BTK YAZISI
-
o zaman denilen şey dogruymuş. turkcell kurul kararını tanımıyor mevcut durumda
-
Burda yazanlara göre turkcell sözleşmeye uymuyor anladığım kadarıyla -
Kurul karar tarihide 04.11.2024 te acıklanmış. Yani karar acıklanınca turkcell efendi bunu beğenmeyip sizi tanımıyorum demiş kısaca. BTK da şu anki duruma bir yaptırım çözüm bulamazsa hakikaten işe yaramaz çöp bir kurum olduğunun ispatı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeran -- 14 Kasım 2024; 22:30:34 > -
BTK 'yı kapatsınlar o zaman..hiç değilse o kadar maaş, personel, bina gideride olmaz. -
Buna nereden ulaştınız ?
-
Son paragrafta " NEtGSM'in uzlaştırma talebinin reddine" mi yazıyor.
İlk sayfadaki yazıda "Turkcell'in Sözleşme fesih hakkının korunduğuna" mı yazıyor?
NetGSM ile yapılan önceki sözleşmede Turkcell'in sözleşme fesih hakkı mı var yani? NETGSM bunu kabul mü etmiş önceki sözleşmede?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 14 Kasım 2024; 23:50:13 > -
netgsm x hesabında paylasmiş
-
Tam tahmin ettiğim gibi, Turkcell kendi kafasına göre sözleşmeyi uzatmayacağım diyor, Netgsm BTK'ya durumu bildiriyor BTK da Turkcell'e hop hemşerim gerekçe göstermeden ticari anlaşmaya son veremezsin diyor. Netgsm Turkcell'e ne istiyorsun gel görüşelim diyor. Sonra firma sahibinden edindiğimiz bilgiye göre Turkcell sana 15 kat zam yaparım diyor. Firma tekrar BTK'ya gidiyor, Turkcell 15 kat zam istiyor gel sen bizi uzlaştır, bir yandan da bak bunlar şebeke kullanım hakkını kesecekler aman dikkat diyor. BTK da bir yandan Turkcell'e sen hizmet vermeye devam edeceksin diyor, diğer yandan uzlaştırma talebini reddediyor. Sanırım işin ticari tarafını kendi aranızda halledin, ben karışmayayım diyor olabilir. Netice olarak Turkcell ve Netgsm yüzde 267 zamda anlaşıyorlar, Netgsm geçmişe yönelik ödeme yapmayı da kabul ediyor ama Turkcell hukuku yok sayarak yeni abonelerin şebekeye erişimini engelliyor.
Olan bitenden benim anladığım bu. Yanlış anlamış olabilirim, daha net bilgisi olan varsa saygı duyarım.
-
Hayır fesih iradesinin devam ettiğine yazıyor. Yani BTK tarafından Turkcell'e sen anlaşmayı feshedemezsin denmiş, ama Turkcell hayır ben illa anlaşmayı feshedeceğim diyormuş. Bu cümle o demek.
NetGSM ile yapılan sözleşmede Turkcell'in sözleşme fesih hakkı yok. Netgsm bunu kabul etmemiş çünkü böyle bir madde yok. Hatta inanmazsın, sözleşme bitmiş, Turkcell ben yeni sözleşme yapmak istemiyorum demiş ama BTK Turkcell'e kafana göre ben sözleşmeyi uzatmak istemiyorum diyemezsin demiş. Okuduğunu da anlamıyorsun gelip benle laf dalaşına giriyorsun.
-
Kurul kararının 2. maddesinde BTK'nın Netgsm'in uzlaştırma başvurusunu reddetmesinin sebebi, orada da yazdığı gibi 1. madde. Yani BTK zaten "Turkcell haklı bir gerekçe göstermediği için sözleşmeyi feshedemez, Netgsm'in mevcut ve yeni tüm abonelerine sanal şebeke hizmeti vermeye devam etmelidir" demiş. O yüzden bir uzlaştırmaya da (şu aşamada) gerek duymuyor.
Eski Türkiye'de (Turkcell'in hükümet kontrolüne geçmeden önceki dönemlerde) Turkcell veya başka bir operatörün BTK kurul kararını uygulamama gibi bir durumu söz konusu olamazdı. Kurul kararını hemen uygulayıp mahkemeye itiraz edebilirlerdi ancak. Şu an Turkcell'in yaptığını yapsalar (eski Türkiye'de) anında lisanslarını kaybeder ve şirket devlet kontrolüne geçerdi. Tabi şirket halihazırda devlet kontrolünde olduğu ve yöneticileri de hükümet tarafından atandığı için BTK kurul kararlarını tabiri caizse iplemiyorlar.
-
Uzlaşma görüşmesine 2 taraf da katılmak zorunda ama taraf yada taraflardan biri uzlaşmak zorunda değil.
Bu işler Linkedin kankalarına ısmarlama blog yazdımakla kazanılmaz. BTK ticari sözleşmelere müdale edemez. Bu durum site ve uygulamaya engel koyma yetkisiyle aynı değil. Turkcell cahil değil.
Bu duruma Danıştay yada mahkemeler karar verir.
NETGSM ve yönetimi halkın rahatını çok önemsiyorsa kendine bağlı 0850 numaralardan halkı bıktıran flood reklamlara neden engel olmuyor. Çünkü ben paramı alırım,kim ne yaparsa yapsın kafasındalar.
Bu forumda bu dediğimi düşünüp demek istediğimi anlayacak insanlar olduğuna inanıyorum.
Kimsenin bedava avukatı da, kullanışlı aparatı da olmayın.
Demek istediklerimi biraz daha detaylandırarak ilerde anlatacağım.
Kime destek olduğunuzu araştırın. BTK`yı da araştırın. Kim kime neden destek oluyor ipuçları belirir. -
Bu arada forumda ve sosyal medyada canhıraş bir şekilde Turkcell'i savunanlar da çok enteresan. Hadi sosyal medyadaki "influencer"lar muhtemelen sponsorluk sevdasına bu şekilde konuşuyor ama forumdaki Turkcell'den bir çıkarı olmadığını varsaydığım üyeler neden vatandaşa eksik de olsa ucuz bir hizmet sunan ülkedeki tek gerçek sanal operatörü suçlar anlamak mümkün değil.
Bütün dünyada piyasayı domine eden hakim oyunculara (Türkiye'de Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone bu tanıma girer) düzenleyici kurumlar (BTK gibi) çeşitli yükümlülükler getirmiştir. Mesela ekonomik olarak karlı olmayan kırsal bölgelere hizmet götürülmesi için evrensel hizmet fonu vardır. BTK hakim operatörlerin gelirlerinden belli bir oranı bu fona aktarır ve bu şekilde kırsal bölgelere hizmet götürülür. Yine piyasada oligopol oluşumları (bir kaç oyuncunun hakim/tekel haline gelmesi) önlemek için hakim oyuncuların sanal operatörlere (İng. MVNO/Tür. SMŞH) makul fiyatlardan toptan şebeke hizmeti sunması zorunluluğu vardır.
Ancak forumdaki bazı arkadaşlar vahşi kapitalizm mantığıyla "Turkcell Netgsm'e hizmet vermek zorunda değil, anlaşamazlarsa sözleşmeyi tek taraflı feshedebilir" kafasında. Aksine tüm hakim operatörler düzenleyici kurum denetiminde sanal operatörlere makul fiyatlarla hizmet vermek zorundadır, bu bir lütuf değildir. Kapitalizmin en hasının uygulandığı ABD'de de bu böyledir. Lütfen yorum yaparken biraz düşünelim ve vicdanlı olalım. Tabi hakim operatörlerden çıkarı olanlar için bir şey diyemem.
-
O bahsettiğin arkadaşların influencerlardan farkı yok. Para alıyorlar. Her konuya dadanıyorlar, işin ucu tahmin ettiğiniz yere çıkıyorsa gelip saçma sapan, mesnetsiz, alakasız cevaplar yazıp konuyu bağlamından koparmaya, sulandırmaya çalışıyorlar. Mümkünse kendilerine hakaret ettirmeye çalışıyorlar. Ama sorun yok. Normal zekadaki her insan neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edebilir. Son olarak bu insanlarda vicdan en son bulacağın şeydir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X