Şimdi Ara

Netlimitsiz 90TL Fatura

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 ocakta 32 liralık NET6 tarifeden 59 liralık NETLIMITSIZ e geçmiştim. İşlemimi online işlem merkezinden yaptım. Net 6 tarifedeyken kotayı aşmadım, limitsiz tarifeye geçtikten sonra 59 lira geleceğini varsayarak gblarca download yaptım ve ay sonu 90tl fatura. Ben mi bir yerde yanlışlık yaptım yoksa bu ttnet yine bir kazık mı attı bana çıngar mı çıkarayım?

Faturadan resimler:
    http://d1202.hizliresim.com/u/n/2w218.jpg
    http://d1202.hizliresim.com/u/n/2w21x.jpg

• gelecek fatura normale döner ilk faturaların böyle gelmesi normal..5 ocaktan 1 şubata farkıda eklemişlerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: poison06

gelecek fatura normale döner ilk faturaların böyle gelmesi normal..5 ocaktan 1 şubata farkıda eklemişlerdir

peki 90 lira gelmemesi için ne yapmam gerekiyordu? yanlış bir zamanda mı değiştirdim tarifeyi? 5 ocaktan 1 şubat farkı ne tam olarak anlamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jarsis

quote:

gelecek fatura normale döner ilk faturaların böyle gelmesi normal..5 ocaktan 1 şubata farkıda eklemişlerdir

peki 90 lira gelmemesi için ne yapmam gerekiyordu? yanlış bir zamanda mı değiştirdim tarifeyi? 5 ocaktan 1 şubat farkı ne tam olarak anlamadım..

fatura kesimleri ayın 1 i.yani 31 ocakta geçsen bu fark olmazdı tabi kotayida asmadigini varsayarak söylüyorum.
  • quote:

quote:

31 ocakta geçtiğinizde fark olmazdı..neticede fark etmiyor 26 gün ( 5 ocak-31 ocak arası ) kullandınız..1 ocakta kesilen fatura eski tarifenizden hesaplanmıştır ama siz 5 gün sonra tarifenizi üst pakete taşıdığınız için eski ile yeni paket arasındaki fark bir sonraki faturaya ilave edilmiştir..gelecek ay normale döner
  • quote:

quote:

quote:

31 ocakta geçtiğinizde fark olmazdı..neticede fark etmiyor 26 gün ( 5 ocak-31 ocak arası ) kullandınız..1 ocakta kesilen fatura eski tarifenizden hesaplanmıştır ama siz 5 gün sonra tarifenizi üst pakete taşıdığınız için eski ile yeni paket arasındaki fark bir sonraki faturaya ilave edilmiştir..gelecek ay normale döner

Alıntıları Göster
    15 tl erişim ücreti + devre hazırlama parası...

İlk fatura için normal...

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

yanlış konuya yazdın galiba ilk faturası değil arkadasin, tarife değişimi yapmış geçen ay , onun ücret farkı bu aya yansımış olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

yanlış konuya yazdın galiba ilk faturası değil arkadasin, tarife değişimi yapmış geçen ay , onun ücret farkı bu aya yansımış olay bu.

Alıntıları Göster
    cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

cevaplar için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bir şey daha sorucam şu resimde;http://d1202.hizliresim.com/u/n/2w21x.jpg kota aşım ücretinden bahsediyor. Net6 tarifesi içinde buluduğum 1-5 ocak arasında sadece 2gb download yapmıştım. limitsize geçtikten sonra yoğun bir şekilde download yaptım. Bu 6 liralık kota aşım ücreti nerden çıktı?

• quote:

Bir şey daha sorucam şu resimde;http://d1202.hizliresim.com/u/n/2w21x.jpg kota aşım ücretinden bahsediyor. Net6 tarifesi içinde buluduğum 1-5 ocak arasında sadece 2gb download yapmıştım. limitsize geçtikten sonra yoğun bir şekilde download yaptım. Bu 6 liralık kota aşım ücreti nerden çıktı?

6 gb kota 30 gün için veriliyor. 5 gün için 1 gb fln yapmanız gerekirdi.oran orantı olayı yani.
  • quote:

quote:

6 gb kota 30 gün için veriliyor. 5 gün için 1 gb fln yapmanız gerekirdi.oran orantı olayı yani.

Oh oh herşeye de bir kılıf uydurmuş ttnet. İki tıkla tarifeni değiştirebiliyorsun iyi güzel, ama tarife değişikliğiyle ilgili bir sürü ayrıntı var ve seni hiç bir şekilde bu ayrıntılar hakkında bilgilendirmiyor, bununla ilgili hiç bir açıklama yapmıyor, ttnet sitesinde bu konularla ilgili hiç bir uyarı yok sıkça sorulan sorular kısmında bununla ilgili bir konu yok. Müşteri hizmetlerini arasan sorularıma doğru dürüst cevap veren yok kadının benden daha fazla bilgisi yok. Sonra gelip bilgilendirmediği detaylardan faturana ekstra ücret koyuyor. Tam şark kurnazı bunlar. Bilgi edinebileceğin tek yer bu tür forumlar ya da birilerine soracaksın doğru dürüst bir şey öğrenebilmek için. Ben bu kadar kullanıcı düşmanı bir şirket görmedim. Hoş eminim diğer adsl sağlayıcıları da aynıdır pek bir farkları yok.

Eminim benim gibi pek çok kullanıcı vardır bu tür durumlarla karşılaşan. Hepimizden böyle az ya da çok para koparıyorlar, millet te sesini çıkarmadan faturaları tıpış tıpış ödüyor. TTnet ve onun gibi şirketlerin işine geliyor kullanıcılarını bilgilendirmemek, taahhüttü kampanyaydı bunların detaylarını gizlemek. Çok karlı bir iş onlar için.

• hocam herşey gün hesabi üzerine kurulu ve çok adil, suan siz hata yapmışsınız o yüzden sıkıntı oluyor.siz geçen ay kotali tarifeden ucretlendirildiniz ama 25 gün sinirsiz kullandınız bu fark alincak yani kacari yok, 5 gün 1 gb kota olayida oran orantı olayı keşke önceden sorsaydiniz.sizin hakkınız yenmiyor yani herşey gün hesabına göre yapılmis ve doğru.hizmet olayı ayrı ama Su faturalandirma gayet adil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 20 Şubat 2012; 17:18:01 >
  • quote:

hocam herşey gün hesabi üzerine kurulu ve çok adil, suan siz hata yapmışsınız o yüzden sıkıntı oluyor.siz geçen ay kotali tarifeden ucretlendirildiniz ama 25 gün sinirsiz kullandınız bu fark alincak yani kacari yok, 5 gün 1 gb kota olayida oran orantı olayı keşke önceden sorsaydiniz.sizin hakkınız yenmiyor yani herşey gün hesabına göre yapılmis ve doğru.hizmet olayı ayrı ama Su faturalandirma gayet adil.
    Hata yapmış olabilirim ama hata yapmama zemin hazırlayan da ttnetin kendisi. Demek istediğim gözüme gözüme sokması gerekirdi tarife değişikliğiyle ilgili kuralları. "İşte sayın müşterimiz böyle böyle bak ayın ortasında değiştiriyon tarifeni bak şöyle şöyle olacak fark koyacaz faturana haberin ola" vs şekilde bana bunu bildirmesi gerekirdi. Dediğim gibi TTnetin kendi sitesinde aradım bulamadım konuyla ilgili bir yazı bile. Böyle bir uyarı olmayınca ben de kendi mantığıma göre hareket ettim, ayın ortasında tarifemi değiştirirsem gelecek max. fatura tutarı yine geçtiğim tarifenin fiyatıdır herhalde diye düşündüm. Kızdığım nokta burası.

• quote:

quote:

Yok yer doğru.Bu paket için ilk faturası olduğu için bu kadar gelmiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeur

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    TTnet müşteri hizmetlerini arayıp ay sonunda mı tarife değişikliğine girsem yoksa fark etmez mi diye sorduğunuzda cevap alamıyorsunuz ki.Zaten sorduğunuz soruyu da unutturuyorlar.Lehinize olacak bilgiyi ya vermiyor ya da vermeyi bilmiyorlar.

• Orijinalden alıntı: Thrax

Bu paketi ilk kez kullanmıyorum 2010 yılı boyunca netlimitsiz kullanmıştım sonra düşürdüm tarifeyi. Böyle yüksek bir fatura ödediğimi hatırlamıyorum.

Orijinalden alıntı: erdal21

TTnet müşteri hizmetlerini arayıp ay sonunda mı tarife değişikliğine girsem yoksa fark etmez mi diye sorduğunuzda cevap alamıyorsunuz ki.Zaten sorduğunuz soruyu da unutturuyorlar.Lehinize olacak bilgiyi ya vermiyor ya da vermeyi bilmiyorlar.

Kesinlikle. Bile bile kafa karışıklığına sebebiyet veriyorlar. Sonra normal ücretin 2 katı gelen fatura ile tecrübe ediyorsunuz olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jarsis -- 21 Şubat 2012; 12:06:22 >

• quote:

Bu paketi ilk kez kullanmıyorum 2010 yılı boyunca netlimitsiz kullanmıştım sonra düşürdüm tarifeyi. Böyle yüksek bir fatura ödediğimi hatırlamıyorum.

Orijinalden alıntı: erdal21

Kesinlikle. Bile bile kafa karışıklığına sebebiyet veriyorlar. Sonra normal ücretin 2 katı gelen fatura ile tecrübe ediyorsunuz olayı.

Alıntıları Göster
    bence eleştirilerinizi yanlış konuda yapıyorsunuz..internet ücretlerinin pahalı olduğunu yada fiyat-performans orantısının dengesizliğini vb dile getirebilirsiniz..fakat burda ttnetlik bişey yok arkadaşlar kullandığınız günlerin farkını alıyor mantık yürütmeyle bile bunu çıkarabilirsiniz

• quote:

bence eleştirilerinizi yanlış konuda yapıyorsunuz..internet ücretlerinin pahalı olduğunu yada fiyat-performans orantısının dengesizliğini vb dile getirebilirsiniz..fakat burda ttnetlik bişey yok arkadaşlar kullandığınız günlerin farkını alıyor mantık yürütmeyle bile bunu çıkarabilirsiniz

Alıntıları Göster
    ttnet kurulduğundan beri bas bas forumlarda bağırıyoruz millete ayın ortasında geçmeyin sonunda geçin diye.cahil insanımız çok fazla okumadan incelemeden tavır alıyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

ttnet kurulduğundan beri bas bas forumlarda bağırıyoruz millete ayın ortasında geçmeyin sonunda geçin diye.cahil insanımız çok fazla okumadan incelemeden tavır alıyolar

Ben bu tarife değişikliği ile ilgili detayları öğrenmek için forum forum gezip buraya soru sormak zorunda değilim. Beni bilgilendimek zorunda olan TTnet'in ta KENDİSİ. TTnet kaynaklı hiç bir yerden ben bu bilgileri öğrenemedim. Ne TTnet'in kendi sitesinde, ne tarifemi değiştirdiğim online işlem merkezinde ne de müşteri hizmetlerindeki operatörden. Operatör kıza konuyla ilgili ısrarla soru sormama rağmen bana "hayır sorun olmaz, istediğiniz zaman tarife değişikliği yapabilirsiniz" dedi. Ben de teşekkür ettim kapattım telefonu. E bu cümleden şimdi ne anlayayım? Git değiştir tarifeni demek bu. Ertesi gün online işlem merkezinden tarifeyi değiştirdim, netlimitsiz tarifede olduğumu varsayarak interneti kullandım vs...

Kimin buradaki art niyeti göremeyecek kadar cahil olduğu ortada bence...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ZionYıldızı

Ben bu tarife değişikliği ile ilgili detayları öğrenmek için forum forum gezip buraya soru sormak zorunda değilim. Beni bilgilendimek zorunda olan TTnet'in ta KENDİSİ. TTnet kaynaklı hiç bir yerden ben bu bilgileri öğrenemedim. Ne TTnet'in kendi sitesinde, ne tarifemi değiştirdiğim online işlem merkezinde ne de müşteri hizmetlerindeki operatörden. Operatör kıza konuyla ilgili ısrarla soru sormama rağmen bana "hayır sorun olmaz, istediğiniz zaman tarife değişikliği yapabilirsiniz" dedi. Ben de teşekkür ettim kapattım telefonu. E bu cümleden şimdi ne anlayayım? Git değiştir tarifeni demek bu. Ertesi gün online işlem merkezinden tarifeyi değiştirdim, netlimitsiz tarifede olduğumu varsayarak interneti kullandım vs...

Kimin buradaki art niyeti göremeyecek kadar cahil olduğu ortada bence...

Alıntıları Göster
    dostum ilk mesajında faturam neden yüksek geldi diye çıngar çıkarmışsın, arkadaşlar olayı izah edince yine ortalığı karıştırmak için bu sefer de beni bilgilendirmediler vs. şeyler yazıyorsun, sorun nedir şimdi senden fazla para alınmaz sen 55 gün netlimitsiz kullandın ama tarife değişikliği yaptığın ayın sonunda 32 lira ödedin onu neden yazmıyorsun sonraki ay fatura kesimine iki aylık ücret farkı yansıyınca kıyameti koparıyorsun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.