Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olay anlaşıldı cevap için teşekkürler arkadaşım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

Olay anlaşıldı cevap için teşekkürler arkadaşım

rica ederim. Zamanında beni biri uyarsaydı bende almazdım :) Ben yandım başkalarının canı yanmasın.. Ben sorduğumda Türkiye de başka uydunet uyumlu modem yok diye yanıt almıştım..

Netmaster mı aman Allah korusun..
  • Arkadaşlar elimdeki Tp-Link WA901ND'yi bağlamaya çalışırken epey bir sorun yaşadım ve beceremedim açıkçası. Sonunda da vazgeçip modem'i olduğu gibi kullanayım dedim. Arkasındaki pinden resetledim, ama bu defa Router IP'si 192.168.0.1 olmaktan çıkıp 94.55.85.1 gibi saçma sapan birşey oldu. Ben de modemin ara yüzüne girmek için 94.55.85.1 yazıp giriyorum ama olmuyor. Wireless olarak da denedim, LAN üzerinden de denedim bir türlü bağlanamıyorum ara yüze.

Ara yüze girebilmek için adres ne olmuş olabilir bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-GeN -- 26 Ocak 2015; 20:02:09 >
  • X-GeN X kullanıcısına yanıt
    modemin altında modemin sabit ara yüze giriş adresi yazıyor ip nosu
    modemin altına bak
  • O IP adresi ile bağlanmak için Router IP'min 192.168.0.1 olması lazım. Neyse sorunum çözüldü, gelip modemi yenisiyle değiştirdiler...
  • Arkadaslar merhaba,

bende bugun itibariyla uydunete gectim cbw-383z4 modemi kullanmaya basladim. Uydunete gecmeden once ttnet vardi ama o da illallah ettirdi beni. Sonunda taahhutumun bitmesiyle daha fazla duramadan uydunete gectim. Daha once modemin sikintili oldugunu duymustum ancak denize dusen yilana sarilir misali baska bi secenek goremedim. Neyse tarifem 25mbit 150gb akk. Suanlik bi sikinti yok ama eminim cikacak. Elimde ttnetten kalma efsane diyebilecegim rt210 var onu kopruleme yaparak kullanirsam 25 mbit alabilir miyim? 100mbite kadar destekliyodu sanirim.
  • batuhanmekiker kullanıcısına yanıt
    acses point olarak kullanırsın çok daha verimli olur
    aynen dediğin gibi köprüleme yap
  • Aynen oyle yapayim o zaman. Simdilik bi sikinti yok gerci. 1-2 gune olur gibi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

quote:

Orijinalden alıntı: resler

Bu modemde kablosuz ağ adını nasıl gizliyoruz?

Kablosuz --> Güvenlik --> Kapalı Ağ --> Etkin yapıp denermisiniz?

Bu ayar işe yaramadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Merhaba arkadaşlar.
    Uzun zamandır uğraştığım Netmaster CBW-383Z4 modemi sonunda düzeltmeyi başardım.
    Artık Ne hız düşmesi ne kopma, ne takılma vb. sorunlarla 1 kez bile karşılaşmadım.
    Fazla sözü uzatmadan sorunu nasıl çözdüğüme geçelim.

Aşağıdaki işlemleri yapmadan önce modeminizin Yazılım Sürümünü güncelleyiniz.
    Yazılım Güncellemek İçin
    Not: 799.020 Sürümünde Test Edilmiştir, Diğer Sürümlerde Sorunlar Devam Edebilir!

1- Modem açıkken yani internete bağlıyken modemin arkasında bulunan reset tuşuna kürdan, kalem vb. ince birşey yardımıyla 10 saniye boyunca basılı tutup bırakıyoruz. Reset
    2- Modem kendine geldikten sonra "http://192.168.0.1" adresinden giriş yapıyoruz.
    3- Gelişmiş > Seçenekler kısmındaki Ayarlar
    4- Güvenlik Duvarı > Temel Kurulum kısmındaki Ayarlar
    5- Kablosuz > Temel kısmındaki Ayarlar
    6- Kablosuz > Güvenlik kısmındaki Ayarlar
    7- Kablosuz > Misafir Ağ kısmındaki Ayarlar
    8- Kablosuz > Gelişmiş kısmındaki Ayarlar
    9- Kablosuz > WMM kısmındaki Ayarlar

Modem bir rafta duruyor ve 3 yanıda kapalı sadece arkası açık. Etrafında raflar ve kalın duvarlar bulunuyor.
    Modem ile laptop arasında 5 metre, 3 duvar, 2 kapı, 2 tane dolap bulunuyor.
    Bu ayarları uyguladıktan sonra hız testi sonuçları.
    Hız testleri 7günde bir yapılarak ortalama hız olanı baz alınmıştır.
    Yaptığımız hız testlerinin hepsi bu civarda çıkmıştır ve hiçbir düşüş yaşanmamıştır.

Kesin Çözüm İçin:
    "TP-Link TL-WR841N" router'ı bir deniyeyim dedim. Router'ın kurulumu gerçekten çok basit ve sorunsuz. 4 Dakika sürmedi kurulumu yapmak. Ana modemin arayüzüne grip kablosuz ağı kapatıp, modemi bridge moda alıyoruz ve bu router'ı mavi porttan modemle bağlıyoruz. Browser'a grip quick setup a basıp kuruyoruz bu kadar.

Gelelim sonuçlara.
    İçeri odadan aldığım sonuçlar mükemmel. 3Mbps aldığım yerden 40Mbps hız alıyorum. Kablolu bağlantım bile hızlandı diyebilirim. Wireless çekim gücü bu fiyata göre kesinlikle çok iyi. Fiyatı gerçekten ürünün iyi, kopmaların önüne geçeceğini düşünüyorum. Hız konusunda sorun yaşıyorsanız kesinlikle alınız. İnternet Hızınız 50Mbps ise yeterli zaten, diğer odalardan 40mbps hız alabiliyorsunuz rahatça. Kopma vs. sorunlarınıda ortadan kaldırıyor. 20Mbps internetiniz varsa zaten Docsis 3.0 modem almanıza gerek yok. Eğer aldıysanız bu router işinizi çok rahat görür. 100Mbps internet için denemedim o yüzden onun için birşey diyemem.
    Kesin Çözüm İçin:
    "TP-Link TL-WR841N" router'ı bir deniyeyim dedim. Router'ın kurulumu gerçekten çok basit ve sorunsuz. 4 Dakika sürmedi kurulumu yapmak. Ana modemin arayüzüne grip kablosuz ağı kapatıp, modemi bridge moda alıyoruz ve bu router'ı mavi porttan modemle bağlıyoruz. Browser'a grip quick setup a basıp kuruyoruz bu kadar.

Hocam bridge mode'a alınca internet tamamen gidiyor ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 30 Ocak 2015; 16:52:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Genellikle wifi zaten inline oyun oynamiyorsaniz kopmayi farketmezsiniz 3 5 saniye lik bir şey tam can alici yerde giderse sıkıntı yaratiyor kabloluda bir nevi daha az

• quote:

Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

Genellikle wifi zaten inline oyun oynamiyorsaniz kopmayi farketmezsiniz 3 5 saniye lik bir şey tam can alici yerde giderse sıkıntı yaratiyor kabloluda bir nevi daha az

1 hafta oldu kopma rastlanmadı wifi olsun kablolu olsun
    Sadece Pes 2015 oynarken 1 salisecik takılma giriyor, 2 dkda bir onun haricinde sıkıntı yok şimdi şu dmz işine bakıyorum.Eski modemimde takılma birşey yoktu, acaba docsis 3.0'da mı sorun var eski modemim de netmasterdı çünkü

Bence modem baştan sorunlu doğru dürüst bir firmayla anlassalar ne güzel olcak ucuz fiyat ici yapilan bir sey bu zyxel olsa keşke veya motorola

• quote:

Orijinalden alıntı: KüfürbazHaydoo

Bence modem baştan sorunlu doğru dürüst bir firmayla anlassalar ne güzel olcak ucuz fiyat ici yapilan bir sey bu zyxel olsa keşke veya motorola

Eskiden motorola veriyordu uydunet bi anda netmaster'a döndü şimdide işin içinden çıkamıyor.
    Valla ne halt yiyorlarsa yesinler şuraya bi Superonline doşesin taahhüt de karsilarsa kampanyalari ile 10dk beklemem bu rezillikde

Öncelikle bütun konuyu kopyalayıp alıntı yapmabizdaki amaç nedir? Boşuna sayfada yer kaplıyor. Bridge moduna niye aliyorsunuz ayrica?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Öncelikle bütun konuyu kopyalayıp alıntı yapmabizdaki amaç nedir? Boşuna sayfada yer kaplıyor. Bridge moduna niye aliyorsunuz ayrica?

K.bakmayın cevaba bastığımı sanıyordum.Elimde linksys Router var buna bağlamak istiyorum yazınızda bridge mode'a alın demişsiniz bende alıyorum fakat internet gelmiyor ondan sonra.

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

quote:

K.bakmayın cevaba bastığımı sanıyordum.Elimde linksys Router var buna bağlamak istiyorum yazınızda bridge mode'a alın demişsiniz bende alıyorum fakat internet gelmiyor ondan sonra.

Bridge moda almadan önce Kablosuz'u kapatmanız lazım arayüzden, daha sonra Kablosuz'a alın. Sonra router ile modemi ethernet ile bağlayın. 1 ucunu modeme 1 ucuna routerdaki mavi yere takıcaksınız. Sonra routerin arayüzüne girin 192.168.0.1 gibi birşey olması lazım veya 1.1 1.2 felan da olabilir. Ondan sonra arayüzden router'ın kablosuz ayarlarını yapın

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Halletim hocam,daha önceden de kullanıyordum router'ı fakat nedense bu modemde yapamamıştım.Sarı porttan verdim router'a.Daha sonra 192.168.1.1'e girip router'a yeni ip almasını söyledim benim unuttuğum kısım buydu.Teşekkürler
  • Herkese merhaba , elimde dsl n12u asus modem var rotuer özelliği var ancak ben bunu nasıl bağlayabilirim bilmiyorum yardım edebilirmisiniz ,denediğimde ip ile ilgili problem var diyor .asus modemin üstünde ayar yapmam gereklimi.diğer modemi beitch mode almadan önce kapatmam gereken yada ayarlamam gereken birşey varmı , birde kablonetin modemi 2 gün çok iyidi 25 mbşt hizmetin 23 mbiti gördü ama bugün 3 mbit kapatım açtım düzeldi ama şimdiden rotuerı bağlayıp sorunlardan kurtulmak istiyırum yardım eden olursa çok iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.