Şimdi Ara

Netmaster CBW-383Z4 Hız Düşme, Kopma Sorunlarına ÇÖZÜM BURDA! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
785
Cevap
67
Favori
87.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabah yine acayip bir şekilde internet ağırlaştı kopmalar filan , ne yaptıysam düzelmiyor.

Baktım olmayacak laptobun soğutucusunu aldım modemin altına koydum usb'sinide teledünya kutusuna taktım. Ondan sonra sorun kalmadı.

Şu soğutucuyu almayı düşünüyorum şimdi, fiyatı kargo dahil 13 tl civarı ve boyutu küçük neredeyse modem kadar :

http://www.istanbulbilisim.com.tr/addison-ald-70-fonksiyonel-tasinabilir-notebook-sogutucu-stand-fiyati,109289.html

birde usb priz adaptör alırım yanına.

• arkadaslar bende tp link td854w var köprülemeyi denedim arayüze girdim ama beceremedim. sırası ile ne yapmam gerektiğini yazabilirmisiniz? anlatımlarınızı tek tek okudum ama beceremedim. bir yerde bişeyleri eksik yapıyorum. müşteri hizmetlerini aradım malın biri çıktı salak salak konuşuyor kızar gibi anlatıyor sinirlendirdi beni bi ton laf söyledim kapadım.
  • Kablosuzda uzaklardan sinyal alamama sorunu yaşayanlar için :

http://forum.donanimhaber.com/m_102525967/f_//tm.htm#102525967

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 8 Şubat 2015; 11:53:07 >
  • İlk önce routerinizi pc ye bağlayıp ara yüzüne girerek denilen işlemleri yapın
    Daha sonra modemle bağlanıp modemin ara yüzüne girip sırasıyla köprülemeyi yani bridge moda alıp
    Kablosuz bağlantıyı kapatıp çıkın
    Daha sonra modemle router i routerdeki mavi eternet girişiyle modemin herhangi
    Bir eternet girişiyle birbirine bağlayın
    Daha sonrada bütün fişleri çıkarıp yeniden takıp pc nizide yeniden başlatarak bağlanın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de modemle sorun cekiyordum. Wireless baglantisi cok kotuydu.modemden 2 metre ileri gidince 3mbt hiz alabiliyordum, hizim 25 mbit olmasina ragmen. Esi adsl modemimi router olarak baglafim ve ona baglaniyorum. Her odada wireless iyi durumda ve stabil.

Ekleme: eski adsl modemi ethernet ile uydunet modemine bagladim ve direkt adsl modeme internet geldi. Telefonlar falan uydunet modeme baglanmasin diye de modem ayarlarindan wireless'i kapattim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert6385 -- 8 Şubat 2015; 21:15:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknik bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
    10+ kişilik bir ofiste Uydunet kullanacağız. 10 bilgisayar, 4 kamera, 15+ telefon, 3-4 printer, 2 TV vs. min. olacak cihazlar.
    32 veya daha fazla cihaz interneti kullanacak (10+ bilgisayar, 3-4 printer, 2 TV ethernet ile bağlanacak).
    İnternet e-mail iletişiminin kesilmemesi hayati.

Netmaster modeme ilaveten takmak için veya
    Netmaster'ı kaldırıp yerine takmak için nasıl bir router veya access point almalıyım (Router, AP farkını bilmiyorum)?
    Direkt marka/model öneriniz var mıdır? Maliyet çok önemli değil, sıkıntı çıkarmaması çok önemli.

Şimdiden teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 19 Şubat 2015; 17:20:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Teknik bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
    10+ kişilik bir ofiste Uydunet kullanacağız. 10 bilgisayar, 4 kamera, 15+ telefon, 3-4 printer, 2 TV vs. min. olacak cihazlar.
    32 veya daha fazla cihaz interneti kullanacak (10+ bilgisayar, 3-4 printer, 2 TV ethernet ile bağlanacak).
    İnternet e-mail iletişiminin kesilmemesi hayati.

Netmaster modeme ilaveten takmak için veya
    Netmaster'ı kaldırıp yerine takmak için nasıl bir router veya access point almalıyım (Router, AP farkını bilmiyorum)?
    Direkt marka/model öneriniz var mıdır? Maliyet çok önemli değil, sıkıntı çıkarmaması çok önemli.

Şimdiden teşekkürler,

http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-ea6900-600mbps-1300mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html?srt=PU#genel-bakis

Böyle birşey stokta yok ama başka yerlerden bulabilirsiniz sanırım
    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rt-ac87u-600mbps-1734mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html?srt=PU#yorumlar

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Teşekkür ederim Hocam.

Rica ederim. Router olarak kullanıcaksınız. Netmaster modemin wirelessini kapatıp bu aletin wirelessiyle dağıtcaksınız interneti
  • takip
  • resmen dolandırıcılık bu netmaster yaptığı laf olsun diye anten koymuş , bildiğin çöp satıyorlar.
  • Merhaba,

Elimdeki mevcut modemi (Netmaster CBW-383Z4) aynı tip test modemiyle değiştirdiler bir süreliğine 1 hafta-10 gün (servise gidip gelme sürecinde). O süreçte durduğu yerde ethernet portları yanan modemimi tamir ettiler ve gerekçe olarakta kullanıcı hatası olarak gazlamaya çalıştırdılar.Modemi düşürmüşüm falan dediler ;) Neyse güç bela garantiden tamirini yaptılar.

O süre zarfında yeni verdikleri modemi kullanırken neredeyse gözlerimden yaş gelecekti.Bunca zaman neden ben bu kadar eziyet çekmişim diye kendime soramadan edemedim.

Ancak daha sonra tamirden gelen eski modemimi kullanmaya başlayınca eski işkenceler yeniden ufaktan ufaktan başladı.

Yaklaşık 1 ay wireless sorunu devam etti.Bende zaten Wireless AP var ekstradan deyip Netmaster'ın wirelessını eskiden olduğu gibi kapattım.

Sonra tekrar ethernet portlarıyla ilgili yaşadığım şişme sorunlarını başladı.Bende zaten Gigabit Cisco Ethernet switchim var deyip modemdeki ethernet portlarımı tekrar eskiden olduğu gibi iptal ettim.Sonra bir döndüm baktım ki tekrar 1 sene önce yaşadığım sorunlarını tekrar yaşıyorum.Resmen Deja Vu oldum ;)

Neyse alıştım artık ben bununla yaşamaya derken son 1 aydır modem kilitlenip tepkisiz kalma ve donma özelliğine kavuştu.
    Böylece modem çalışıyor mu çalışmıyor mu ne yapıyor belli değil öyle donup kalıyor ışıkları yanık vaziyette.İlk başlarda kapatıp açınca o özelliğini kaybediyordu.

Daha sonra 1 hafta-10 gündür donma özelliğini kapatıp açsamda kaybetmeme özelliği kazandı.Bu seferde modemin yanında bir toplu iğne bulunduruyorum.Çünkü arkasındaki reset deliğine 20 saniye boyunca toplu iğneyle basılı tutmayınca donma özelliği kaybetmiyor.Buda iyi bir özellik olmuş, sonuçta toplu iğnesiz modemin yanına gitmiyorsunuz.Sürekli tedarikli olmakta fayda var.Ve her seferinde modemin içine girip ayarları baştan yapıyorsunuz.Port yönlendirme, DMZ host, DynDNS vb ayarları. Tabi bu arada uzaktan erişimde yapamıyorsunuz.Eğer ev dışında biryerdeyseniz modeme ve evdeki cihazlara imkanı yok erişemiyorsunuz.

Geçen hafta kablonetten arkadaşlar geldiler baktılar.Tabi bu saydığım özellikler sürekli aktif olmadığından random zamanlarda ortaya çıktığından sorunu ne kadar anlatmaya çalışsamda anlamak istemediler ve cihazın garantisinin dolduğunu en iyisinin yeni bir cihaz almak olduğunu söylediler.

Sıfır aldığımdan beri tam anlamıyla kullanamadığınız bir cihazı siz olsanız tekrar sıfırını alır mısınız?

DOCSIS 3.0 başka marka/model modem şu an Kablonette yok, gelir mi belli değil? Neden bu konuda böyle bir tekel var anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 20 Şubat 2015; 16:25:28 >

• arkadaşlar en başından beri konuyu neredeyse tamamiyle okudum, hem evde hem de iş yerinde uydunet kullanıyorum.
    kopma derdinden muzdaribim ben de...

iş yerinde telefon hattını internet üzerinden alıyorum, IP telefonumun modemden IP alması yeterli oluyor, airties repeater i fişe takıp telefonların baz istasyonlarını da kablo ile ona bağlamak kaydıyla telefon görüşmelerimi net üzerinden yapabiliyorum. sistemi ilk kurduğumda bağlı telefonlar 15-20 dk da bir sistemden düşüyordu, "sistem wan hatası" şeklinde bir uyarı veriyordu. kapatıp açınca ip alıyor ve çalışmaya devam ediyordu sonra tekrar kopuyor ve ben çıldırıyordum. en sonunda aklıma telefonlara statik ip vermek geldi. telefon firmasını aradım, uzaktan bağlandılar, telefonlara statik ip verdiler, ip numarasını sabitlediler. 1 ay oldu telefonlar sistemden bir daha kopmadı... sanırım modemin içinde tuhaf bir ip çakışması var, birbirlerini atıyorlar...

evde ps3 fifa15 oynuyorum 15dk da bir kopuyor, oyundan atıyor, şimdi aynı uygulamayı ps3 e yapıp statik ip vereceğim. eğer başarılı olursam paylaşırım...

• evet düşündüğüm gibi oldu, ps3 e sabit ip verdim, sorunsuz bir şekilde hiç kopmadan 2 saat boyunca online oyun oynayabildim :) kopma sorunu yaşayan arkadaşlar cihazlarına sabit ip versinler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensemaker27

evet düşündüğüm gibi oldu, ps3 e sabit ip verdim, sorunsuz bir şekilde hiç kopmadan 2 saat boyunca online oyun oynayabildim :) kopma sorunu yaşayan arkadaşlar cihazlarına sabit ip versinler...

bende cs go oynuyorum ve anlık donmalar oluyor sürekli. sabit ip nasıl veriyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: usorguncu

quote:

Orijinalden alıntı: sensemaker27

evet düşündüğüm gibi oldu, ps3 e sabit ip verdim, sorunsuz bir şekilde hiç kopmadan 2 saat boyunca online oyun oynayabildim :) kopma sorunu yaşayan arkadaşlar cihazlarına sabit ip versinler...

bende cs go oynuyorum ve anlık donmalar oluyor sürekli. sabit ip nasıl veriyoruz?

Donma olabilir, pingle alakalı veya sinyal kalitesinin dalgalanması ile alakalı bir durum olabilir, müşteri hizmetlerinden baktırın ona .. Benim sorunum 10-15 dakikada bir oyundan kopmamdı.. Tam öne geçmişim ne güzel haydaaa çat gitti oyun... Sonra mağlup sayıl.. Neyse bu sorunu atlattım.. Donma bende de olabiliyor ama benim sinyal seviyelerinde sıkıntı varmış, ayrıca server veya rakip durumu ile de alakalı olabilir donma sorunu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üstadım bende aldım yaptık bir hata artık .. neyse linksys wrt54gc router ile kullaniyorum ama internet bridge modda bile 3 saatte 4-5 kez koptu ..

http://192.168.100.1/ bu kısma erişemediğim anlar oldu .o kısmı çözemedim ki kablosuz da kapalı Sizde de benzer sekilde arada bir kopma oluyor mu yada olaniniz var mi ?

donanim sürmü 1.00 firmware sürümü de 799.022 olan ..

Bu arada acaba bir denemelik nitro servisi alsam mi :) .. hdd 'de yer de yok ama 10-12 mb/sn ile dosya indirebildikten sonra 5 mbit bana nasıl gelecek orası da muamma tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 25 Şubat 2015; 21:41:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: streamin

üstadım bende aldım yaptık bir hata artık .. neyse linksys wrt54gc router ile kullaniyorum ama internet bridge modda bile 3 saatte 4-5 kez koptu ..

http://192.168.100.1/ bu kısma erişemediğim anlar oldu .o kısmı çözemedim ki kablosuz da kapalı Sizde de benzer sekilde arada bir kopma oluyor mu yada olaniniz var mi ?

donanim sürmü 1.00 firmware sürümü de 799.022 olan ..

Bu arada acaba bir denemelik nitro servisi alsam mi :) .. hdd 'de yer de yok ama 10-12 mb/sn ile dosya indirebildikten sonra 5 mbit bana nasıl gelecek orası da muamma tabi

2-3 mesaj yukarı okusaymışsın iyiydi..

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

Modemin ethernet diyotlarında arıza vermesi soğutucunun kırılması durumunda söz konusu olabilir; bu nedenle tarafınıza kullanıcı hatası olduğu söylenmiştir. Ancak, memnuniyetiniz için garanti kapsamında işlem yapıldığını anlıyoruz.

Diğer taraftan, bir PC'ye uzaktan erişim için PC üzerinde uzaktan erişime izin vermek, antivirüs programının engellememesini sağlamak, sisteme giriş kullanıcı adı ve parola oluşturma işlemlerini gerçekleştirip modemde port yönlendirme yapmak gerekmektedir. Doğru ve sağlıklı işlemler gerçekleştirildiğinde sorunsuz olarak uzaktan erişim sağlanabilir; 22 no.lu yazılımla uzaktan erişim özelliği kullanan çok sayıda kullanıcımız mevcuttur.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'ndan yardım alabilirsiniz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Modem kendini kilitlemediği sürece uzaktan erişim yapıyorum.DynDNS ve DMZHost zaten bilfiil kullanıyorum.Daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum, Netmaster Modem izin verdiği müddetçe.

quote:

Diğer taraftan, bir PC'ye uzaktan erişim için PC üzerinde uzaktan erişime izin vermek, antivirüs programının engellememesini sağlamak, sisteme giriş kullanıcı adı ve parola oluşturma işlemlerini gerçekleştirip modemde port yönlendirme yapmak gerekmektedir. Doğru ve sağlıklı işlemler gerçekleştirildiğinde sorunsuz olarak uzaktan erişim sağlanabilir; 22 no.lu yazılımla uzaktan erişim özelliği kullanan çok sayıda kullanıcımız mevcuttur.

O zaman ben size bir soru sorayım.Kilitlenmiş, hiçbir tepki vermeyen bir modeme nasıl uzaktan erişim sağlayabilirim?

Hatta şu an itibariyle bu sorunu yaşıyorum.

Şu an dışarıdayım mesela, ancak eve gidip modemi açıp kapayım yada iğneyle dürteyim sorun düzelecektir.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 28 Şubat 2015; 11:36:11 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.